Bir erkeğin korkusu...

smileeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
10
0
36
Hatay
onu tanıyalı 6 yıl oluyor. yaklaşık bir yıldır samimiyetmiz arttı. bazı şeylerin farkındaydım ama bunu karşımdakine söylemek zor. geçenlerde o bana açıldı. sorunlarından bahsetmeye başladı. arkadaşım erkek. çevresiden sürekli tepkiler alan bi erkek. hareketleri yürümesi konuşması... bu durumdan fazlasıyla rahatsız. kendine çözüm arıyor ve benden bi yardım bekliyor. kendisini annesinin büyüttüğünü ve sürekli onu taklit ettiğini söylüyor. küçükken kızlarla ip atladığını oyunlar oynadığını anlattı bana. genelde arkadaşlarının kız olduğunu ve buyüzden sürekli çevresinden tepki aldığından bahsediyor. arkadaşları akrabaları hatta ailesi dahil herkes ona tepkili, önyargılı. o kendisine çözüm ararken insanlar onun yüzüne gülüp arkasından çok rahat konuşabiliyor. ve o bunların farkında. herşeyin okadar farkındaki kendine bir çözüm bulabilmek umuduyla psiolojik yardım bile almaya çalışmış. internet aracılığıyla eşcinsellerle konuşup onları dinlemiş. arkadaşım eşcinsel değil ama öyle olmaktan korkuyor (benim anladığım kadarıyla). sanırım şimdi yardım etme sırası bende. ona karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. yanlış birşey söyleyip onu kırmaktan korkuyorum. elimden geldiğince birşeyler yapıyorum. ne bileyim yanımdayken durşunu, konuşmasını düzeltiyorum. ama daha fazlası gelmiyor elimden... bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var.ona karşı nasıl davranmalıyım. o bi erkek olarak bana bu konuyu açtı bende bir bayan olarak bunu görmezden gelemem. ne yapmalıyım...

yazını okudum. öncelikle geçmiş olsun. umarım arkadaşamınkide sadece takıntıdır. bu konuda ben ne yapabilirim. ona karşı nasıl davranmalıyım...

Müslümansaniz dinimizde ne kadar büyük günah oldugunu anlatmakla baslayabilirsiniz
hic degilse meyilliyse azalma olabilir Allah korkusundan...Allah yardimciniz olsun...
internette arama yapin lut kavmi diye yeterli bilgiye ulasirsiniz...

arkadaşlar ben yeteri kadar açık anlatamadım mı acaba. arkadaşm eşcinsel değil. hareketlerini annesine benzetiyr. diğer erkeklere göre daha kibar davranıyor ve bu yüzden çevresinden tepki alıyor. ama bu durumdan kendiside rahatsız ve düzelmek istiyor.( allah inancı olan bi insan). bunları bana anlatan bi ''erkek''...

Son yazindan anladigim kadariyla bayanlarin tavirlarini sergiliyor ama escinsel degil
erkek oldugu icinde cevresinden irim kirim tavirlar degilde daha erkeksi haraketler bekliyorlar...

Eger durum bundan ibaret ise ne yapabilirsin ki bazi erkekler karakter olarak yumusak
kendisinden korkmasin emin olsun ,demekki daha cok merhametli sefkatli bir erkek
yasi kac yazmamissin ama illa erkek dedimmi vuran kiran sert tipli olmasi gerekmiyor :)

Annesinin yaninda büyümüs ,bir babanin aile icindeki tavirlarini haraketlerini bilmiyor olabilir
psikolog destegiyle dedigin gibi kendisini bulabilir...

baba figürü olmadığı için anneyi örnek almış kendine.
kızlarla daha iyi anlaşmasının sebebi onları bi bayan gibi iyi anlıyor olması.
büyük ihtimalle erkekler ona kaba geliyor olabilir.
bu durum daha ilerlemeden
bi şekilde bi amca olsun dayı olsun
sürekli onunla vakit geçirmeli
biraz erkeklerin dünyasında olmalı.
şu an eşcinsel değil belki ama,
durum ilerleyen zamanlarda büyük ihtimalle
istemediği yönde değişecektir.
senin ona verecegin en iyi tavsiye
mutlaka bi psikologa gitmesi gerektiği yönde olmalı.
çünkü bu konular hassas konular ve bir uzmana
işi bilen birine danışılması gerektiğini düşünüyorum.

PSİKİYATRe gitsin. bakın psikolog demiyorum, bilerek büyük harfle yazdım. pskiyatre gitsin. o yönlendirecektir. siz de zerre karışmayın, kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz istemeden de olsa. çünkü bu mevzu bir insanın hayatını tümden etkileyebilecek kadar mühim bir konu. direkt gönderin iyi bi psikiyatre.

eşcinsellik hastalık değildir bu kanıtlandı . benim eşcinsel bir yakınım yada tanıdğım olmadı . güneşi gördüm filminde bir sahne vardı izleyenler hatırlar ağbisi eşcinsel olduğu için kardeşini katlederken son sözü içimi acıttı .(ben şimdi yanına gidince soracağım allah a beni neden böyle yarattın ). ne kadınlık ne erkeklik nede eşcinsellik . herşeyden önce insanlık .

decembercim haklisin ama psikiyatr ilaclarla geri yolluycak
terapi yapsa dahi o kisa zaman dilimleri icerisinde yapilan konusmalar
yeterli olmuyor ...

yukardaki kardesin yaptigi gibi arkadasini düsünmesi
uzun zaman icerisinde ona yardimci olmasi güzel birsey...

arkadaşım 25 yaşında. ünv mezunu işi olan bi erkek. aynı işyerinde çalışıyoruz. aynı üniversiteden mezunuz yani sınıf arkadaşıydık. anne ve babası ayrı değil. aynı evde yaşıyrlr. ama anne daha ilgili kendisiyle. hatta boş zmanlarını annesiyle geçiriyor diyebilirim. anlatmaya çalıştıgım bu yetişkin bi erkek .bunları benimle paylaşması onun için kolay değil diye düşünüyorm. özelliklede bizim toplumumuzda erkeklik hassas bi konu. bana anlatırkenki yüz ifadesi ses tonu beni gerçekten çok üzdü. çok iyi bi arkadaşım onu bu sorunuyla yalnız bırakamam...

Son düzenleme:
arkadaşım 25 yaşında ünv mezunu işi olan yetişkin biri. aynı üniversiteden mezunuz aynı işyerinde açlışıyoruz. bütün günümüz beraber geçiyor. sandığınız gibi anne babası ayrı değil. birlikte yaşıyorlar. ama anneye daha düşkün. boş vakitlerinn tamamını neredeyse anesiyle geçiriyor. sanırım onun korkusuda ilerlemesi bu durumun. bunları bana anlatırkenki yüz ifadesi ses tonu beni gerçekten çok üzdü. özelliklede bizim toplumumuzda hassas bi konu ''erkeklik'' . o bi şeklide bana bunları anlatabildiyse bnimde bişeler yapmam gerek. çok sevdiğim bi arkadaşım bu şekilde onu bırakamam. ( işyerimde çaycımız eşcinsel. yani eşcilseller hakkında gözleme sahibim.arkadaşım ondan çok farklı. hiç değilse bulundugu durumdan rahatsız ama çaycımız memnun ve mutlu... )

zehranur biraz önyargılısınız sanırım bu mevzuda. ben de hayatımda bi kez gittim pskiyatra üstelik sizin gibi önyargılıydım gittiğimde. ama ne genel görüşün aksine iki dakka dinleyip kestirip attı ne de ilaçlarla eve yolladı. üstelik özele değil kızılaya gitmiştim yani. 2 saat dinlediydi doktor beni bütün saçmaladıklarımı, ve bana uzun uzun nasihat vermişti ama tabi işi bildiği için herhangi bir arkadaşın/annenin/akrabanın vereceği türden nasihatlar değildi bunlar. asıl çıkış nedenini ben söylemeden kavramıştı sorunlarımı ve ona göre konuşmuştu benimle. o gün bana söyledikleriyle çok ciddi kendime dair aydınlanmıştım ve ondan beri kendimi daha iyi tanıdığım için daha sakin yaklaşıyorum olaylara. doktor bana da depresyon başlangıcı ama ilaca ihtiyacın yok demişti, ben yalvarmasam da ilaç vermeyecekti. zaten sonradan öğrendim verdiği placeboymuş yani psikiyatr diyince aklınıza hemen "ilaç verip yollayan doktor" gelmesin. kendim 1 kerelik deneyimimle bile bu işin uzmanının sadece konuşarak çok güzel etki edebileceğini gördüm ve herkese tavsiye ediyorum. dinimiz de buna cevaz veriyor neticede, adamın ruh sağlığı bozuksa, daha doğrusu ruh dengesi bozuksa, açıp belki bin tane islamla ilgili kitap okusa anlamayabilir, hatta ters anlayabilir. böyle bir ihtimal var. neden riske atalım ki? doktor varken neden arkadaşı konuşup bi yanlışa sürükleme riskine girsin?

psikolojik sorunu varsa kesin anne babası ayrıdır diye yorum yapan mı olduydu bak kaçırmışım. fazla dizi izleyince böyle oluyo işte. sorunu varsa ya ana babası ayrıdır, ya küçükken 5 kişinin tacizine uğramıştır, ya da efenime söyliyim aşırı travma geçirmiştir falan filan. illa dışardan görünen bişi olcak yani. bu yüzden bi tarafımı yırtıyorum doktore götürün diye. türk toplumu sağlıklı adamı da hasta edebilecek yeteneğe sahip, her şeyi bildiğini sanan bi toplum genel olarak. hafazanallah.

Senin sansin olmus :)

coguna maalesef placebo verip yollamiyorlar
agir ilaclar veriyorlar decembercim

cok cokkk ihtiyac duyuldugunda gidilmesi taraftariyim...

Hem bunu dinle alakasida yok december hastayim dini kitap
alip okiyimmm iyilesirim diye birsey söz konusu da olamaz zaten...

statistiklere göre her aklina esen psikiyatri yada bir psikologa gidiyormus bunun önünün alinmasi gerekiyor diye bilgilendiriliyoruz...

Alinan ilaclar agir sana Allah yardim etmis iyi birine düsmüssün
cogu insanin bu sansi olmuyor en iyisi iyi arastirmali...

İyi bir psikiyatrist sorunu çözecektir eminim. Beraber giderek o'na destek olduğunu gösterebilirsin.

Ha bakk bu yazdigina tamamen katiliyorumm :)
cevrendeki insanlari iyi sececenn saglikli adami bile sagligindan
edebiliyorlar ...

Ama saglam adamida alip doktora götürürsen
ayni efektte ortaya cikabiliyor...

Arkadaşınız 25 yaşında..yani yetişkinlik çağında
Bu insanın mutlaka ya cinsel deneyimi ya da en azından bir eğilimi olmalı
Öncelikle bu bilinmeliki ona göre yardım alsın.
Yani önemli olan kendisinin ne hissettiği
Sadece hareketleri efeminen ama gayet sağlıklı biri ise
Duygusal ya da her anlamda karşı yöne isteği varsa..zaten çözümü kolay olacaktır
Yok kendisinde herhangi farklı eğilimler farkediyor ya da bu tür deneyimler yaşamışsa
Tabiki her şey çok daha farklı olacaktır
Mutlaka bunu bilerek çözüm araması en doğrusu
Dilerim en kısa zamanda bir çözüme ulaşırsınız​

Bence arkadasiniz daha arama asamasinda, ne oldugunu kendiside tam fark etmemis.
Birseyler düzgün gitmediginin farkinda ama adini koyamiyor hala. " Coming out" dedikleri o bulusu yaptiktan sonra oda anlayacak. Ama bence escinsellik var gibi.
Ilk yaptigi kadin veya erkek iliskisinde ne oldugunu anlayacak ama galiba daha cinselligide tam yasamadigi icin kendiside bilmiyor.
Bence ne psikolog nede psikyatir yardim edebilir, hersey tek onun elinde, yapsin tecrübesini, hislerini dinlesin.
O ne der bu ne derle bu is olmaz, kendisine güvensin neticede escinsel bile olsa yine sevilecek, eger etrafindakiler anlayisli, toleransli insanlar ise.
Ben öyle bir ülkede yasiyorumki burda escinsellik hersey gibi normal belki Türkiye`de artik gizli kapakli yasamaz Insallah, cünkü cok üzülüyorum o insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…