onu tanıyalı 6 yıl oluyor. yaklaşık bir yıldır samimiyetmiz arttı. bazı şeylerin farkındaydım ama bunu karşımdakine söylemek zor. geçenlerde o bana açıldı. sorunlarından bahsetmeye başladı. arkadaşım erkek. çevresiden sürekli tepkiler alan bi erkek. hareketleri yürümesi konuşması... bu durumdan fazlasıyla rahatsız. kendine çözüm arıyor ve benden bi yardım bekliyor. kendisini annesinin büyüttüğünü ve sürekli onu taklit ettiğini söylüyor. küçükken kızlarla ip atladığını oyunlar oynadığını anlattı bana. genelde arkadaşlarının kız olduğunu ve buyüzden sürekli çevresinden tepki aldığından bahsediyor. arkadaşları akrabaları hatta ailesi dahil herkes ona tepkili, önyargılı. o kendisine çözüm ararken insanlar onun yüzüne gülüp arkasından çok rahat konuşabiliyor. ve o bunların farkında. herşeyin okadar farkındaki kendine bir çözüm bulabilmek umuduyla psiolojik yardım bile almaya çalışmış. internet aracılığıyla eşcinsellerle konuşup onları dinlemiş. arkadaşım eşcinsel değil ama öyle olmaktan korkuyor (benim anladığım kadarıyla). sanırım şimdi yardım etme sırası bende. ona karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. yanlış birşey söyleyip onu kırmaktan korkuyorum. elimden geldiğince birşeyler yapıyorum. ne bileyim yanımdayken durşunu, konuşmasını düzeltiyorum. ama daha fazlası gelmiyor elimden... bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var.ona karşı nasıl davranmalıyım. o bi erkek olarak bana bu konuyu açtı bende bir bayan olarak bunu görmezden gelemem. ne yapmalıyım...