Bir erkeğe çocukluğunu hatırlatmak...

merve1993

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
123
0
0
İstanbul
Umarım doğru yere konu açmışımdır :26:
Erkek arkadaşımı sevindirmek/şaşırtmak, onu mutlu görmek hoşuma gidiyor (kimin gitmez ki) ilişkimizde 15 ay geride kaldı.. Doğum günü için ilginç bir şeyler arıyorum. Aslında enteresan fikirlere sahip biriyimdir ama istediğim tarz bir şey bulamadım. Ne istediğimi de tam olarak bilmiyorum sanırım. :44:

+ Öncelikle kesinlikle ona çocukluğunu hatırlatan bir şeyler olsun istiyorum.
+ Sıradan bir şey olmamalı.
+ Onu şaşırtmalı.
+ Maddiyat çok da önemli değil, manevi değeri olsun yeter.

Var mı fikri olan acaba :26: Bana yardım edebilecek birilerine ihtiyacım var, hemde çok... Her türlü fikre açığım, yeter ki o mutlu olsun

NOT : Çocukken en sevdiği oyuncak ya da sahip olmak isteyip de olmadığı bir şey hakkında fikrim yok

En beğendiği (veya almak istediği) araba markasının uzaktan kumandalı oyuncağı...
Uzaktan kumandalı arabalara her yaştaki erkek bayılır.
Bknz oyuncak mağazaları :) Genellikle mağazada açılan örneklerle babalar oynar.
Neden çünkü her geçen gün daha gelişmişi çıkıyor ve onların küçüklüğünde böylesi yoktu.

Erkek arkadaşının çocukluktan bugüne dek fotolarını bulabilirmisin,ailesiyle tanışıyorsan onlardan temin edebilirsin,ve senin çocukluktan bugüne fotoların sonrada ikinizin birlikte çekilmiş fotoları,bunlardan güzel bir müzikli slayt göstetrisi hazırlayabilirsin,ayrı ayrı yerlerde açtık dünyaya gözümüz ama kader bizi bir araya getirdi gibi güzel sözlerle bezeyebilirsin,cecelinin hastalıkta sağlıkta şarkısı çok uygun yada buna benzer şarkıları arka planda çaldırıp bir cd yapabilirsin,sonra birde içine güzel bir hediye koyup kargo yaparsan sanırım çok mutlu olur.benden naçizane bir öneri.

muhteşem bir fikir ancak henüz sadece ablasını tanıyorum yani ailesi biliyor ama tanışmadım. sevgilim izmit te ablası istanbul da temin edebilir miyim emin değilim

hmmm iyi bir fikir sanırım :26:

87 doğumlu biri.. Yani 80'lerin sonu ve 90'larda çocuk olmuş biri...
O zamanlarda çocuklar için en özel, en değerli şeyler nelerdi :26:
Nelerle oynarlardı ya da nelerden zevk alırlardı :26:

Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var mı?

Bir sepet hazırlamaya karar verdim. İçinde o yılları hatırlatacak ufak eşyalar/oyuncaklar ve notlar olacak ama listemde çok fazla şey yok. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar

90 lı yıllarda çocuk olmak dersen tatlım o zamanlar tasolar vardı,pamukta fasulye,nohut gibi bakliyatlar yeşillendirirdik,elektrikli oyuncak trenler vardı(henüz yeni çıkmıştı o zamanlar doğru hatırlıyorsam),büyük üstatlarımız KEMAL SUNAL ve BARIŞ MANÇO vardı,daha cep telefonu yoktu ev telefonu ise yeni yeni evlere alınıp kullanılmaya başlanmıştı,o zamanlar murat,halk arasında şeklinden dolayı tospa diye adlandırılan woswos türü arabalar çok popülerdi,evler bahçeliydi,yollar topraktı o zamanlar taş beton yığını değildi bu memleket,mahalledeki çocukların dostluğu vardı mutlaka hergün toplanılır erik ve türevi meyve çalmaya,maç yapmaya,taso oynamaya gidilirdi...o zamanlar oyuncaklar şimdikiler gibi değildi kurmalı arabalar vardı küçük ve renkli arkaya doğru çekerdin çekerdin sonra bırakırdın kendi giderdi...silgiler kaybolmasın diye ortasından delinip ip ile kolye gibi öğrencilerin boynuna asılırdı,o zamanlar kadınlarda perma revaçtaydı,karpuz kollu puantiyeli elbiseler modaydı...beyaz dantelli çoraplarımız ve kırmızı ya da siyah renklerde rugan okul ayakkabılarımız vardı,huysuz vircinimiz o zamanlar tv ye çok çıkardı ve tabi ki yaşçada daha gençti harbiden enerji doluydu akşamları katinanın elinde makası diye şenlendirirdi bizleri,olacak o kadar vardı,reklamlar bile bir başkaydı,televizyonlar tüplüydü her evde de şimdi ki gibi televizyon yoktu televizyonu olan eve sahip kişilerin ayrı bir havası vardı,komşuluk denen bir şey vardı inanabiliyormusunuz?komşu komşunun külüne muhtaçmış sözü o zamanlar doğruydu...ağdalar evde yapılırdı şeker limon ve su ile...yani kadınlar tutumluluğu bilirdi o zamanın kadınları,anneleri başkaydı bizim gibi rahata alışmamışlardı psikologa giden ilaç kullanana deli gözüyle bakarlardı o yüzden sorunları olan kişilerde ne kadar zor durumdada olsalar gitmeye korkarlardı,çocuk bezleri o zamanlar çıkmıştı ve durumu iyi olan anneler hergün poklu bezlerimizi yıkamaktan birnevi kurtulmuştu.o zamanlar bulaşık detarjanları kovaların içindeydi ve parmakların ucuyla alınırdı yani şişede değildi bulaşık makineside yoktu anlayacağınız üzere bulaşıklar elde yıkanırdı...çamaşır makineleride yeni çıkmaya başlamıştı yani o zamanlar bunlar lükstü herkesin evinde çamaşır makinesi yoktu yani çamaşırlarda elde yıkanırdı...yerler viledayla felan değil bezle yerlerde sürünerek birnevi saçını evine süpürge etmek deyiminde silinirdi...kayserilerin evinde mantı,pastırma,sucuk,cıvıklı,ceviz vs. ; karadeniz yöresinden olanlarda ise gaygana,pazı,kara lahana,balık,tarhana,yeşil fındık vs. kokuları yükselirdi...hele arkadaşımın evinde bir tirit yemiştim ki böyle muhteşem bir lezzet olamaz ilk kez o zaman yemiştim ondan sonrada yemek kısmet olmadı yufkalar üzerinde ditilmiş tavuklar ahh ahh unutamayacağım bir lezzet olsada yesem...ve bu yemeklerin hepsi tazeydi,hepsi el emeği göz nuruydu....el emeği göz nuru demişken anneler evlerde dantel örerlerdi...televizyonun üstüne bile dantel örterlerdi.pop olarak yakalarsam muck muck,kınalı bebek,arnavut kaldırımı,karabiberim,maymun gözünü açtı,çapkın,bandıra bandıra,kırmızılım gibi şarkılar aklıma geliyor ama senelerini bilemicem...ruhsar vardı Hande Ataizinin en güzel olduğu henüz esnetikle harmanlanıp yüzünü berbat etmeden önceki hali (bana göre) ve Cem Davranın gençlik ve yakışıklılık dönemleri...bilyeler vardı,tetris vardı,kasetli eski atariler vardı(yeni çıkmıştı ve çocuklar bunlar için çıldırıyordu)...bakkala yukarıdan sepetler sarkıtılırdı...evler soba ile ısıtılırdı ve sobanın üzerinde de kestaneler,mantarlar,patatesler pişerdi...çokokrem vardı tüplerde ağzına sıkardın çok lezzetli ve keyifli olurdu yemesi (hala da var geçen aldım yedim)...heryerde ağaçlar vardı ağaçlara tırmanmak çocuklar için müthiş bir tutkuydu...yoğurtlar evlerde mayalanırdı...sütler belirli günlerde arabasıyla gelen sütçülerden temin edilirdi...kız çocuklarının saçları anneler tarafından süslenirdi...erkek çocuklarınıda aklayıp paklayıp oyun oynamaya gönderirlerdi...ama üzerin bir kirlensin haddi hesabı yok o yiyeceğin paparanın...sen düşüp ağlamaya başladınmı anneler daha çok telaşlanır hatta panik ile siniri karıştırıp bağırırlardı...o yüzden düşmeye de korkardık ya da düşünce söylemeye...kadınlar kollarında düğünde takılan altın bileziklerle şıngır mıngır dolanırlardı...altın değerliydi kadınların en büyük yatırımıydı...abur cubur yasaktı pisti kötüydü...cips istersen patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayıp kızartır,kola istersende kızılcık reçeline su katıp kola diye içirirdi anneler...evlerde mısır patlatılırdı ve film izlerken büyük bir keyifle yenilirdi...pişirilen türk kahvelerinin,bakılan falların tadına doyum olmazdı...neyse ben kaptırdım gidiyorum baya bir şeyler yazdım içimi döktüm birnevi farketmesemde ne kadarda özlemişim eski günleri...umarım bu yazımın sana faydası olur canım sağlıcakla kalman dileklerimle...

Kesinlikle harika Bazı şeyler aklımda değişik düşünceler oluşturdu, teşekkürler

yardım edebildiysem ne mutlu bana :) bende 93 doğumluyum o zamanlardan hatırlayabildiklerim bunlar keşke daha erken doğmuş olup daha çok şey hatırlayabilseydim :)) birde annelerimizin acı biber ve terlikleri vardı onu hatırladım :) beyaz dantelli ya da nakışlı önlük yakaları,beyaz kurdaleli tokalar,bebe yaka elbiseler...beyaz renk toplama bilgisayarlar vardı...herkesin evindede yoktu onlardan şimdi ki çocuklar gibi...sınıfta tek benim bilgisayarım vardı o ise zaten en büyük hayalimdi 4 yaşında öğrenmiştim kullanmayı...kuzenim eski ekranını vermişti kasa ise babamın çalıştığı bankadan...o zamanlarda karikatür dergileri vardı...aslında 90 lı yıllardan karikatür dergisi bulabilirsen onuda ekleyebilirsin...ha süt demiştim diğer yazımda sütler alındıktan sonra tencerelerde kaynatılırdı bir güzel mikrobu kırılsın diye...bayanlar beyaz daltelli atlet giyerlerdi evli olanlar ise büyük çiçekli olan daha gösterişli olanlardan...çocukların kulpları lastiğimsi kabartmalı kol saatleri vardı...annelerin altın zincirli babaların ise gümüş rengi ...kız çocuklarında kırmızı kaşe kabanlar vardı...annelere sakallı ipten mont ve etek ördürmekte moda olmuştu...evlerde patik,çorap,kazak ve paspas gibi bi sürü şey örülürdü...ince dandik plastikten sarı saçlı bebekler ve gövdesi bezden olan bebekler vardı...kurunca elindeki tüfekle yerde sürünen komando oyuncakları vardı...toplar plastik sevgilerse gerçekti o zamanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…