Bir elti sorunsalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mrb arkadsim oncelikle konuyu duzgun bi sekilde okusaydin dugunune neden gitmedigimi anlardin.ben gitmedim cunki onun ogluna baktim.kendi rahat rahat oynasin gelinle annesiyle ilgilensin diye.esil tabiki gitti konu dugun agirlamak degil siz nerelere geldiniz.ben parayi defalarca kendisine ulastirmaya calistim.ddim neyse anlamadiniz heralde hesap numarasi vs. Istedim kendi hesap numarsini vermedi.nacizane fikrinize tskkur ederim 🤗
14 yasında gıbı davranıyorsunuz
adabı muaşeret kuralı belkı daha once hıc duymadınız soyleyelım ogrenın
bırınden borc aldıgınızda o ıstemeden vermenız lazım
borcunuzu verecegınız zaman borclu oldugunuz kısıyı ayagınıza cagırmazsınız ! taaa evının onune gıdıyorsunuz sıze gel otururuz dıyor sızde yok sen ın parayı almazsan harcarım dıyorsunuz

daha buda yetmıyor esya yollarkende parasını ıcıne koymuyorsunuz bırde arayıp lazım oldu harcadım dıyorsunuz
burda paranın mıktarının hıc onemı yok ısterse 5 tl olsun
davranısın uslubunuz cok cok cok kotu hakarete ugramıs resmen kadın

daha bırde parasını hep ulastırmaya calıstım dıyorsunuz bu ulastırmaya calısmıs halınız mı
yemelere doyamamıssınız parasını bu kacıncı lazımdı yedım demenız yahu

Hakkını yedirmiyor güya ama yanlış oluyor yine de, işte konu sahibi de al kardeşim ben senin 50 tlni almıştım diye getirip vermemiş zamanında, ben olsam amaan zaten istemiyor diye düşünmezdim, sen eksiklerin var alıyorsun da onun da belki eksikleri olabilirdi ihtiyacı olsun olmasın verilir yani borç alınmış diye. Bu yüzden de araya soğukluk girmiş olabilir.
Evet tamamen benim hatam araya zaman girmesi vs sorun oldu iste bende salaklik ver parasini dimi.ama solede bi problm var onunda bana borcu var ama ben soz konusu edip istemedim.ama tabi bu onunda borcunu istemiyecegi anlamina gelmiyo digru

Oncelikle bu sert ciksinizin sebebini anlayamadim.k.bakmayin da neden bu kadar sertsiniz? Her neyse konu para muahbbeti degil arkadsim okuduysan defalarca hesap numarasina, annesinn evine giderek vermeyi teklif ettim kendi kabul etmedi diyorum anladiniz umarim🤗
ay suan tuylerım dıken dıken oldu

14 yasında gıbı davranıyorsunuz
adabı muaşeret kuralı belkı daha once hıc duymadınız soyleyelım ogrenın
bırınden borc aldıgınızda o ıstemeden vermenız lazım
borcunuzu verecegınız zaman borclu oldugunuz kısıyı ayagınıza cagırmazsınız ! taaa evının onune gıdıyorsunuz sıze gel otururuz dıyor sızde yok sen ın parayı almazsan harcarım dıyorsunuz

daha buda yetmıyor esya yollarkende parasını ıcıne koymuyorsunuz bırde arayıp lazım oldu harcadım dıyorsunuz
burda paranın mıktarının hıc onemı yok ısterse 5 tl olsun
davranısın uslubunuz cok cok cok kotu hakarete ugramıs resmen kadın

daha bırde parasını hep ulastırmaya calıstım dıyorsunuz bu ulastırmaya calısmıs halınız mı
yemelere doyamamıssınız parasını bu kacıncı lazımdı yedım demenız yahu
Yasimin karekterinde davranmam gerektigini siz mi soleycksiniz anlamadigim.50 yasinda olup 12 yasinda davrann cok insan gordum.ki burda kisiligimi ele alacak bi durum goremedim ben ön yarginizi yikip cvp verirseniz daha iyi olur.evet defalarca ona parayi ulastrmak istedim ama kendisi istemedi demistim ama anlamadiniz sanirim

Eltiden kanka olmaz. Selam canım dersin içindende(ıyy yılan dersin ,eltilik müesesesi bunu gerektirir😂)baştan bu kadar samimi olarak hata yapmışsınız.para mevzusunda o haklı,kimin ne ihtiyacı olduğunu bilemezsiniz, o istemeden keşke verseydiniz,ama önemli bir tutar değil istediği parada. O ilginç.ben olsam isteyemezdim.eltiniz anlayışlı biri kesinlikle değil. Eve yeni gelin gelmiş ve mecbur kv. İle yaşıyor birde hergün senin eltin eve geliyor sanki evi yok gibi neymiş kocası kıskanıyormuş da mış mış mış. Anlayışlı olsa hergün anne evine gitmez biraz gelinine saygısı olurdu.yakında gelinlede kapışırlar duyarsın. Senin hatan görümcene anlatman şimdi görümce onu değiştire değiştire anlatacak,gerek yokmuş uzatmaya. Arana mesafeni koy,hergün arama başlarına birşey gelirse ara sor görüş. Eltiden,görümceden dost olmaz. En iyisi saygılı bir mesafe kalması yüz göz olmamak.

Ortada bişey göremedim pek bence pandemiden dolyı araya mesafe girince uzaktan konuşmalar yanlış anlaşılmış gibi

daha bırde konu para muhabbetı degıl dıyor ya
:KK70: hasbinallah
konu para muhabbetı degıl dogru sızın yanlıs tavrınız bırde yetmezmıs gıbı gorumceye gıdıp fitfitlemenız

konu tamamen sızın yanlıslarınız haklısınız para muhabbetı degıl bızde onu soyluyoruz zaten

Kendini parçala istediğin kadar iyi niyetli ol --eltiden kanka yada olm -- olmaz ..... hem bu ifadeler elti kelimesiyle yakismiyo bikere😁

Eltiden kanka olmaz. Selam canım dersin içindende(ıyy yılan dersin ,eltilik müesesesi bunu gerektirir😂)baştan bu kadar samimi olarak hata yapmışsınız.para mevzusunda o haklı,kimin ne ihtiyacı olduğunu bilemezsiniz, o istemeden keşke verseydiniz,ama önemli bir tutar değil istediği parada. O ilginç.ben olsam isteyemezdim.eltiniz anlayışlı biri kesinlikle değil. Eve yeni gelin gelmiş ve mecbur kv. İle yaşıyor birde hergün senin eltin eve geliyor sanki evi yok gibi neymiş kocası kıskanıyormuş da mış mış mış. Anlayışlı olsa hergün anne evine gitmez biraz gelinine saygısı olurdu.yakında gelinlede kapışırlar duyarsın. Senin hatan görümcene anlatman şimdi görümce onu değiştire değiştire anlatacak,gerek yokmuş uzatmaya. Arana mesafeni koy,hergün arama başlarına birşey gelirse ara sor görüş. Eltiden,görümceden dost olmaz. En iyisi saygılı bir mesafe kalması yüz göz olmamak.
Hay allah razi olsun ya valla millet neler yazmis cogunuda okumadim gercekten.yani parayi ulastrmak icin defalarca gittim kendi istemedi diyorm ama yok bu insalarin tamami eltine nasip bole.bisey yaptina takilmjs allahim.ya

Mrb kk nın guzel bayanları.sırf bu durumum icin uye oldum.yani anlatmazsam catlicam.degerli fikirlerinize talibim.28 yasindayim.3 cocuk annesiyim.esimin 3 erkek bi tanede kiz kardesi var.neyse fazla uzatmadan konuya gireyim.dier iki eltimden yas olarak buyuygum.ama ortanci gelinim.eltilerim olsun gorumcem.olsun hepsi beni cok sever danisrlar ararlar sorarlar herseyde ben varimdir vesselam.. yani kisacasi elti gorumce gibi degilde kardes gibiyiz.6 senelik evliyim.hemen hemen 3 4 senedir beraberiz.benden sonra evlenn eltimle aramiz cok iyiydi.hani hemen hemen hergun konusruz napal ne edelim nasil gidiyo cocuklar esler vs. Pandeminden dolayo col gorusemiyoruz.benim cocuklarim kucuk cikamiyorum.oda hergun annesine gidiyo gununu.orda gecirip aksam esiyle evine donuyo.( bizim eslerimiz biraz kiskanc onun oturdugu semtte tenha bi yer evde tek kalmasini istemedigi icin evlendiginden beri hergun annesine birakiyo zaten ayni cevrede oturuyoruz) neyse bu eltim yakin bi zamanda abisini evlendirdi dugunu vs gidemedik ama elimden geldigi kadar yardim ettim elbisesini makyajina falan bi tane oglu var virusden dolayi goturme ben bakarim 2 gun ddim.bu arada benim cocuklarim da ayni yas gurubunda 3 ude onun ogluyla aralarinda 1 er yas var.hani zor olabilecgini dusunerek birakmak istemedi ama bemde dugune gidemiyorum ogluna bakiyim bi faydam olsun diye dusundum.gel zaman git zaman aramiza bi sogukluk girdi anlayamadim.benim ona 50 lira kadar bi borcum vardi.ustinden de baya gecti ben unuttum oda istemedi vs.gecenlerde bana sordu paran varsa verebilirmisin diye.ddm tamm veriyim ama ben disari cikamiyorim biliyosun parada kartta bi hesap numarisi ver havale atiyim ddim.yok ole olmasin nakit olunca verirsin ddi.tamm ddim.neyse o arada oglunu sunnet ettirdi.gene gitmedik tabi hani basit bi sekilde kesildi eve geldi dugun falan olmadi.bnde yakin olan hani amcasi halasi vs. Gecmis olsun diye eve gidelm bari bi aksam bi oyncak yada bi kiyafet gibi biseyler alalim diye dusundum.aradim eltimi tamm ddi.bi aksam biz esimle disari ciktik yemek yemeye.yemegimizi yedik hani erken bi saatti kardesini arada onlara gidelim eve gectilerse ddm esime. Oda bana sen ara eşini ddi.neyse aradim napiyosn falan ddim biz size gelcktik gecmis olsuna ama eve gecmedjniz mi ddim ( annesindeler cunku) yok ddi eşim yeni geldi yemek falan yiyeck oyun oynuyo. tamm gectiginizde msj at ddim ona.onun bama soledigi aynen su." Iste esim yeni geldi falan filan gecmemiz uzun surer cocgu banyo yaptrdim burda anca bi iki saate gecrz" ddi.neyse ddm kapattim.ben ona tkrar msj attim baska gun geliriz artik diye.oda bana yarin gelin kanka hem erken gelir bizimkiler oturuz diye cvp verdi.tmm ddim ben.buna.ayri bi bozuldum cnki cvp vermedi.yani ertesi gun oldu gelceniz ki falan diye hic bi muhabbet olmadi aramizda.neyse ddim onemli.degil sknti.yok evine istemeye bilir.bunu. bole gectm.gelelim para mevzusuna.ben ona markete ciktigim bi gun onnda parasini vermek icin annesinn evine dogru dolmusa binmek.icin yuruyup onu aradim.ddim annenlerdeysen 2 dakika asaga inde parani veriyim.aramizda diyalog aynen sole
Asagi inde 5 dkka parayi veriyim
-ney asagi mi iniyim ?
Ben mi cikiyim kanka elimde posetler var.
-yok.istersen cik oturruz ama getirme sen.
Dolmusa bincem olum parani istemedin mi bidaha getremem sende gelemiyon in al parayi harcarim ben.
-sen simdi bi daha indi bindi yapma kanka dursun.
Peki sen bilirsin ddim kapattim. Dolmusa binecigim yer benim.evime ters bi yer.sirf ona parayi verebilmek icin o kadar mesafeyi yurudgumu bildigi halde gelmemi istemedi.anlam veremedim.bi kac gun beni.ard ard aradi sesimi.duymak durumm ne alindim mi mrk ettigi icin ben alindgmi belli etmedim tabi.dun aksam kaynimla beraber geldi esm bizim eve.onlarin bi kac parca seyleri vardi onlari almak icin gelmis verdim.ama parayi veremedim cunku istemedi ogun getrmemi benmde bi kac eksigim vardi onu aldim.dum bemi yeniden aradi napiosin falan.tencereyle yagi gndermssin ddi evet ddim.parayo gndercktim ogun istmedin ihtiyacm vardi harcadim bende ddim.hee falan ddi sesi degisti birden.isim vat az deyip kapattim.bugun yeniden disarda isim vardi.annesinn evine yakin bi yerde.kapinn onune gelip aradim asagi ip at diye.noldu falan.ddim parani vercm bnmde acalem var hadi ddim.bi anda 360 dereve döndü.ya yukari cik sacmala kahve ismarliyim nere gidiyon noldu falan.. ddm bisey yok hadi bekliuorum.tamm ddi balkona cikti.bende o ara tlfnla konusuyomis gibi yaptim onunla ilgilenmemk konusmamak icin cunku biseyler solicekti en azindan tlfnla konusur gibi yaprsam kisa keser diye dusundum.dusundigim gibide oldu zaten ipi asagi atti posetle parayi icine koydum gorusurz ddim biseyler soledi anlamadim tlfnla konusuyomis gibi yaptigim icin döndüm arkami gittim.. mevzu bu kizlar ve ben nasil davranmam gerektigini bilmiyorum abartiyomuyim onuda bilmiyorum.bu olayi gorumceme anlattim cok uzuldum cunku bana bole davranmasina.oda yeni gelin geldi evlerine hani surejli onunla vakit geciriyodur sen geri planda kalmissindir yada gelinin surejli konusmaniz dikkatini cekiyodur yada kiskaniyodurr ( abisiyle esi annesinn evinde oturuyolar.yani gelin o eve geldi.ayri evi yok) hani oda yanliz kalmasin diye senle mesafe koymstr araniza gibi bi sey soledi.ama bilemedim.cok uzun yazmisim hakkinizi helal edin ve bana bi akil verin napiyim sizce hanimlar..
Elti o kanka nedir biz kuzum deriz mesela maksimum :KK53: Abartmışta abartmışsınız bir 50 TL git gel ne kadar büyümüş anlamadım alt tarafı 50 TL :işsiz:Eltiniz normal davranıyor gibi geldi bana siz anormallik hissedip büyütmüşsünüz bence olayı yaşınız kaç anlamadım da bunlara takılacak kadar zamanda lazım kendimi zor görüyorum ben ya ev iş çocuk derken :confused:

Elti o kanka nedir biz kuzum deriz mesela maksimum :KK53: Abartmışta abartmışsınız bir 50 TL git gel ne kadar büyümüş anlamadım alt tarafı 50 TL :işsiz:Eltiniz normal davranıyor gibi geldi bana siz anormallik hissedip büyütmüşsünüz bence olayı yaşınız kaç anlamadım da bunlara takılacak kadar zamanda lazım kendimi zor görüyorum ben ya ev iş çocuk derken :confused:
Vakitle bunun ne alakasi var anlamadm ki kafama takildi hepsi bu

50 lira borç alacak kadar sıkıntıdasınız. Hatta kadının geri vermek için hazırladığınız parasını bi daha harcıyorsunuz. Ama dışarda yemek yiyorsunuz bi yandan.

Yaa sizin gibi insanlara borç vermek işkence. Yok bugün, yok yarın, yok aşağı in vercem, yok harcadım veremem.

Bi kere borcu alan sizseniz, bi zahmet yukarı çıkıp ayağına götürmelisiniz.

Sürekli laf kalabalığı yapmışsınız. Kadın demiştir, lanet olsaydı da vermeseydim
Arkadsim senn problemin ne mrk ettim gercekten.ya sana benim param yoktuda aksam esimle yemek yemeye gittim mi yazdim 😂 ben goturdum.diyorum.canm ayagina kadar 2 kez kendi istemedi ekstra hesap numarasi istedim atmadi

Düğün olmuş gitmemişsiniz corona var gitmeyin ama elti her gün annede siz bu kadar samimisiniz ama annenin evindeki geline hediye dahi almamışsınız

Yeğen sünnet olmuş geçmiş olsuna gitmek yerine geçerken uğradık demişsiniz yine corona var gitmeyin ama geçerken de uğramayın

Bir de işte gelmedi evine biz geleceğiz deyince diye bozulmuşsunuz neden gelsin böyle ziyaret olmaz ki

Vakitle bunun ne alakasi var anlamadm ki kafama takildi hepsi bu
Git gel aldı verdi aradı sordu bunlara hep zaman lazım mesela düşünmek için:KK53: ben işten çıkıyorum eve geçip çocuğu yedir duş aldır yatır yarına yemek için hazırlık yap kendime kişisel bakım yap falan nefes almıyorum yani eltim aklıma gelecek son şey parasını da ayrıca söylemesine gerek kalmadan veririm borçlu kalmayı hiç sevmem o almasa da harcamadan direk vermeniz gerekirdi 50 TL yani yok sayın kenara atın:110: Bir de eğer dışarı ufakta olsa çıkabiliyorsanız para vermeye falan çocuğu görmeye falan muhakkak gitmeniz gerekirdi.

Bi 50 tlnin lafını yapmışsın alırken iyi vermeye gelince neden bu kadar tantana anlamadım... Eltinde bir konu açsaydı keşke 50 tlmi vermedi diye.... Çokta büyük bir sorun yok siz eltinizin gelinlerini kıskan mışşsınız eltiniz sürekli onunla muhabbet ediyor diye başka bir açıklaması olamaz

Yoo degildi tabi bazi yerlerde kullandim ama gunluk yasantida genelde kisa kisa yazarak konustugm icin burda da yansidi malesef
İşte normal olanı bazı yerlerde değil de her yerde kullanmak. Bu arada aklınızda bulunsun, doğru Türkçe kullanımı site kurallarından biri.

Git gel aldı verdi aradı sordu bunlara hep zaman lazım mesela düşünmek için:KK53: ben işten çıkıyorum eve geçip çocuğu yedir duş aldır yatır yarına yemek için hazırlık yap kendime kişisel bakım yap falan nefes almıyorum yani eltim aklıma gelecek son şey parasını da ayrıca söylemesine gerek kalmadan veririm borçlu kalmayı hiç sevmem o almasa da harcamadan direk vermeniz gerekirdi 50 TL yani yok sayın kenara atın:110: Bir de eğer dışarı ufakta olsa çıkabiliyorsanız para vermeye falan çocuğu görmeye falan muhakkak gitmeniz gerekirdi.
Ya cocgunn sunnet oldgu aksam zaten gitmeyi teklif ettim ben ona eve gec geleceklerini solediler yarin gel ddi bana ertsi gun aradim bugun aksam gelelim diye bisey soledi burda ben gitmedigim icin mi hatali.oluyorum karsimdaki insan ben gelecegm ddigim halde evine gec gelecgini soluyo ben mi hataliyim burda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X