Bir derdim var

Allahdilerseolur _

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2023
18
8
18
28
Güzel anneler evet yaptığım şeyin kabul edilirdi bir yanı yok , lütfen bana sizin çocuklarınız da böyle şeyler yaptı mı yapmadı mj ,eğer yaptıysa nasıl bir yol izlemeliyim onu söyler misiniz . Çok çaresizim ,kendimden iğreniyorum ,Arkadaşlar oğlum 12 aylık kafasını yanlışlıkla bir yere vurunca tekrar tekrar vuruyor canı acıyana kadar vurmaya devam ediyor bu ay başladı , sizce neden olabilir? Sizin çocuklarınız da bu durumu yaşadı mı ? Allah aşkına cevaplayın deli olucam psikoloğa götürecek durumda değilim .bir de öyle yapınca yapma dedim daha çok yaptı kendisine tokat attım ilk defa bu sefer kendine tokat atmaya başladı çok üzülüyorum neden böyle acaba
Not: gelişimi iyi sağlıklı bir bebek sosyal iletişimi olan bir bebek

Son düzenleme:
Benim kızımda yapıyodu başını vurunca 1-2 kere tekrar deniyo kendi vuruyordu deneyimliyo heralde ne oldugunu falan anlamaya çalışıyo şaşkın bakıyo bi daha deniyo sonra bırakıyo ama çok çok yapmıyordu 1-2 kere deniyordu aynısını yapıp
Oğlum ilk yaptığı zaman bende öyle bişeydir dedim bişi demedim ama bu akşam 3. Kez yaptı yapınca tokat attım . Ayır zeki bir çocuk anlaması gerekiyor canının yandığını niye böyle yaptığını anlamıyorum çok üzülüyorum ve korkuyorum devam eder diye

Arkadaşlar oğlum 12 aylık kafasını yanlışlıkla bir yere vurunca tekrar tekrar vuruyor canı acıyana kadar vurmaya devam ediyor bu ay başladı , sizce neden olabilir? Sizin çocuklarınız da bu durumu yaşadı mı ? Allah aşkına cevaplayın deli olucam psikoloğa götürecek durumda değilim .bir de öyle yapınca yapma dedim daha çok yaptı kendisine tokat attım ilk defa bu sefer kendine tokat atmaya başladı çok üzülüyorum neden böyle acaba
1 yaşında bebeğine tokat atmak nedir ya? Bebekten ne istiyorsun? Kendini , bedenini keşfediyor işte. Deneyerek görüyor sen yapma dedikçe daha çok yapar. Yazık üzülüyorum çocuklara... Heba oluyorlar böyle

Oğlum ilk yaptığı zaman bende öyle bişeydir dedim bişi demedim ama bu akşam 3. Kez yaptı yapınca tokat attım . Ayır zeki bir çocuk anlaması gerekiyor canının yandığını niye böyle yaptığını anlamıyorum çok üzülüyorum ve korkuyorum devam eder diye
Zeki cocuk mu 1 yasinda daha

Ay söyle şeyler yapmayın ya valla okurken icim ciz ediyor.marifet gibi söylüyorsunuz. Allah korusun küçücük bebege tokat atmak birden can alıcı yerine gelir, düşer başını çarpar bişey olur.
Çocuklar bazi dönemde kafalarını duvara, yere vs vuruyor( sinirlenince vs)benim büyük oğlum iki yaşına kadar devam etti küçük bir süre yaptı bıraktı. Görmezden gelmelisiniz sürekli uyarmak pekiştirmek anlamina geliyor. Görüldüğü gibi çocuk siz vruduktan sonra artik vurmaya başlamış. Taklit yapıyorda olabilir.

Ay söyle şeyler yapmayın ya valla okurken icim ciz ediyor.marifet gibi söylüyorsunuz. Allah korusun küçücük bebege tokat atmak birden can alıcı yerine gelir, düşer başını çarpar bişey olur.
Çocuklar bazi dönemde kafalarını duvara, yere vs vuruyor( sinirlenince vs)benim büyük oğlum iki yaşına kadar devam etti küçük bir süre yaptı bıraktı. Görmezden gelmelisiniz sürekli uyarmak pekiştirmek anlamina geliyor. Görüldüğü gibi çocuk siz vruduktan sonra artik vurmaya başlamış. Taklit yapıyorda olabilir.
😔😔😔onun canımın yanması beni kahretti , kafanı vurma dedikçe yaptı daha önce de yapmıştı endişe kaybı ve öfke bir araya gelince tokat attım ar

Siz zeki değilsiniz biraz araştırsaydınız Osman gönülalı dinleseydiniz normal olduğunu anlar uyarmak yerine dikkatini başka yöne çeker farklı çözümler bulurdunuz bir cani gibi el kadar bebeğe vurmazdın.

Güzel anneler evet yaptığım şeyin kabul edilirdi bir yanı yok , lütfen bana sizin çocuklarınız da böyle şeyler yaptı mı yapmadı mj ,eğer yaptıysa nasıl bir yol izlemeliyim onu söyler misiniz . Çok çaresizim ,kendimden iğreniyorum ,Arkadaşlar oğlum 12 aylık kafasını yanlışlıkla bir yere vurunca tekrar tekrar vuruyor canı acıyana kadar vurmaya devam ediyor bu ay başladı , sizce neden olabilir? Sizin çocuklarınız da bu durumu yaşadı mı ? Allah aşkına cevaplayın deli olucam psikoloğa götürecek durumda değilim .bir de öyle yapınca yapma dedim daha çok yaptı kendisine tokat attım ilk defa bu sefer kendine tokat atmaya başladı çok üzülüyorum neden böyle acaba
Kafasını vururken dikkatini dağıtacak şeyler yapmaya çalışın o anda eline elma veya oyuncak verin unutur zamanla

Benimde bebeğim sinirlendiğinde yapıyor kafasını geri atıyor yada kafasini bilerek biryere vuruyordu hatta kendine. yapma canın uff oluyor desemde genede vururdu.1,5 yaşlarında başladı hala yapar Sonra bebeklerin yapma etme demeden anlamadığını okudum. Yapması gereken şeyleri söyleyin. Yani cümleyi olumsuz kurmayin olumlu cümle komutlu cümle kurun , krndi haline bırakıp yanında canını yanmasini engelleyin ve seni anlıyorum şuan sinirlisin kizginsin gel sarılalım istersen gibi onu anladığını ifade etmeliymissin. Şuan azaldı o hareketleri. 12 aylık zaten bir bebek yapmayın vurdugunuzdan bile anlamiyor ne olduğunu . Lütfen ona söyleyin sana zarar vermek istemedim. Çok özür dilerim sadece kendi canını yakmandan korktum ve başka sağlık sorunları aklıma geldi bu yaptığım hiç doğru bir davranış degildi. Diye büyük insan gibi özür dileyin .

Son düzenleme:
Ah yavrum, nasıl üzülmüştür kim bilir. Ne yaptığını da anlamamıştır. Aferin 3 gram beyninizle güya terbiye ettiniz! Yap et ondan son şöyle böyle. Hiç inandırıcı değil. Tokat atmak ne demek ya? Hadi poposuna vursanız hafifte neyse dicem. Tokat ne demek hiç mi acımıyosunuz bu çocuklarınıza. O an ki yaşadığı şok ve ağlamaları gözümün önüne geldi. Naptınız sonra? Burda teselli arayacağınıza içten özür dilediniz mi mesela yoksa daha çok ağlayınca bağırdınız mı? Ay yok. Gerçekten kabul edilebilir değil. İstediğiniz kadar vicdan azabı çekin yaptığınız pislik temizlenmez.

Üstüne düşmeyin görmezden gelin siz yapma dedikçe daha çok yapar bağırmanızın hele hele vurmanızın bir anlamı yok

Annelerin yaptıklarını yargılamayı sevmiyorum. Fakat 12 aylık bebeğe kendine zarar veriyor diye bebeğe zarar vermek ne demek? Yangına körükle gitmek istemiyorum ama hiç normal değilsin. Böyle annelere sahip olan bebeklere gerçekten çok üzülüyorum. El kadar bebeğe nasıl elini kaldırdın. Keşke herkes anne baba olmasa. Adresini bilsem gerekli yerlere şikayet ederdim. Konunu şikayet ettim. Çocuğa bir daha vurma.

Back
X