• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var :(

burundan yüksek sesle nefes alma, burun çekme, yemek yerken ağız şapırdatma, düzenli bir şekilde gelen takırtılar (tak-tak-tak-....) hatta saat sesi... daha pek çok ses sayabilirim. ve ne yazık ki, insanlar anlamıyorlar. ancak daha önceki arkadaşların dediği gibi bu aşırı ses hassasiyetinden kaynaklanan bir rahatsızlık. çok emin olmamakla birlikte kulaktaki sinirlerin sesleri algılayışı gibi bir nedenden kaynaklanıyormuş sanırım. insanlar genellikle ilk başlarda rahatsız olsa da sonradan bu gürültüleri arka plana atabiliyorlar. ama bende (muhtemelen sizde de) bu seslerin rahatsız edicilik düzeyi katlanarak artıyor. başka şeye odaklanmak ya da duymazdan gelmeye çalışmak işe yaramıyor. ne yazık ki hayat kalitesini çok azaltan bir durum ve açıkçası maruz bırakma gibi bir tedavinin işe yarayacağına inancım yok.
Aynen saat sesi özellikle çok sïnir bozucu bir yerde uyursan odadan çıkartıyorum sessiz ortamda öyle yüksek geliyor ki o ses.. kulağımda çınlama var benim kulak için örnek vermek gerekirse

Siz asmr se
Önceden ağız şaplatmaya sinir olurdum sonra asmr videoları izlemeye başladım. Şu an sinir olmuyorum ahshshs kendi kendimi tedavi ettim sanırım 🤣
sen öyle deyince bir bakayım dedim. Ağız seslerini açtım. 10 saniye dayanamadım. Anında nevrim döndü 😝

Konuyu okurken çenem ağrıdı moralim bozuldu 😫 ben de çoook sıkıntılıyım bu konuda. Kaç kez otobüs yolculuğunda sinirden ağladığımı bilirim. Sürekli kulaklıkla gezerim ama müzik de arada bir es veriyor 😄 benim en büyük sıkıntım da eşimin ailesi aşırı ses çıkaran insanlar. Allah’tan eşim öyle değil. Kayınbabam özellikle ağzı açık bi şekilde şap şap yemek yer çıldırmalık😭 onların yanında kulağıma peçete tıkardım o dereceyim maalesef.
Örnek verecek o kadar çok şey var ki neyse geleyim sorunuza, ilk kez psikiyatriye gittiğimde bir ilaç kullanmıştım inanılmaz iyi gelmişti duyuyordum sesleri ama hiiç takmıyordum. Maalesef ilacım bittiğinde tam pandeminin patladığı günlerdi hastane muayeneleri yoktu kaldı öyle ben de gidip eczaneden almadım alınıyormuş meğer. Daha sonra aynı ilacı kullandım ama fayda etmedi ilk seferki gibi. Tekrar psikiyatriye gittim farklı ilaç kullandım ama maalesef 😓
Çok uzattım ama şimdi bebeğim var 8 aylık, hala tahammülüm yok seslere ama sanki daha iyi gibiyim bilemedim. İnşallah herkes çözüm bulur konuyu takip edeceğim çok araştırdım okudum zamanında bi sonuca varamadım. Dünya üzerinde böyle bir dert kalmasın amin

siz benden iyi durumdasınız o halde.
toplu taşımada mutlaka müzik, podcast gibi şeyler dinlerim ortamdaki sesleri duymamak için.
uzun yolsa kulak tıkacı kullandığım dahi oldu.
sınavlar vs çok kötüydü benim için, çünkü mutlaka ama mutlaka burnunu çeken biri olur.
Kac yasinda basladi. Kizim bu durumda 6 yasindan beri burun cekme, oksuruk, nefes sesi herseye takik ve agliyo. 10 yasinda hala ayni.

Kac yasinda basladi. Kizim bu durumda 6 yasindan beri burun cekme, oksuruk, nefes sesi herseye takik ve agliyo. 10 yasinda hala ayni.
Ben çocukken dedemin ağız şapırdatma sesine tahammül edemiyordum. Onunla sofrada olmak çok zordu. Ama ben bunu ne anneme nede teyzeme anlatabildim. Birkaç kez kendimi anlatmaya çalıştım ama her seferinde o büyük saygılı ol minvalinde sözlerle susturuldum.

Siz asmr se

sen öyle deyince bir bakayım dedim. Ağız seslerini açtım. 10 saniye dayanamadım. Anında nevrim döndü 😝
🤣🤣 Ben ilk aslında köpeklere yemek yedirirken video çekmeye başladım. Baktım hoşuma gidiyor, şapırdatma sesi gibi gelmiyor. Sonra kendimi çekmeye başladım (ne mana bilmiyorum bunu çekmek hoşuma gitti 🤣) sonra amsr izlemeye başladım.
Ben de işe yaradı, mutluyum bu yüzden. Artık gerilmiyorum yemek yenilen ortamda. İnşallah sizinki de azalır bir şekilde 😔

Belli bir yaştan sonra başladı diyemem çünkü kendimi bildim bileli sese duyarlıyım.
Çocukken bile en ufak sese uyanırdım.
Daha 10 yaşlarındaydım sanırım, gittiğim bir evde odada saat olduğu için sabaha kadar uyuyamamıştım mesela.
Çocukluğumdan beri yemek yeme sesleri rahatsız eder.
Özellikle yemek yerken bir de burnundan vs ses geliyorsa deli olurum, kardeşimle masada az kavga etmedim ses yapma diye mesela.
Sürekli devam eden takırtı sesleri, horlama, burundan sesli nefes alma, burun çekme, ağız şapırdatma en çok rahatsız olduğum sesler. Ancak dediğim gibi genel olarak sese karşı ciddi hassasiyetim var.
Bir üye demiş "Gidip boğazlayabilirim birini" diye ya, gerçekten de insan cinnet noktasına yaklaşabiliyor.
Kızınızın ağlamasını çok iyi anlayabiliyorum bu yüzden.
Zamanla kontrol etmeyi ve kulaklıkla müzik dinleme, kulak tıkacı gibi yöntemlerle önlem almayı öğrendim.
En azından toplu taşımada kulağıma peçete tıkmak zorunda kalmıyorum mesela, kulaklığımı takıp yüksek sesle müzik dinliyorum.
Ama bende duyarsızlaşma hiç olmadı maalesef.

Son düzenleme:
Bende 14 lü yaşlarda başladı şuan 26 yaşındayım. Eskiye göre bir tık daha iyiyim ama çok sessiz ortamda maalesef içimde fırtınalar kopuyor

Bence erkenden çözüm bulmaya çalışın. Gerçekten hayatı etkiliyor. Ses duyduğumda ortamı terk etmek zorunda kalıyorum hoş bi durum olmuyor her zaman

Bende de var mizofoni deniyor bir keresinde babaannemin yanında yemek yerken sinirden delireceğim sandım takma dişleriyle sert birşeyler yiyordu hala hatırlayınca bir tuhaf oluyorum :)sonrasında çok başka sebeplerden antidepresan kullandım bu sorunum geçti ilacı bırakalı çok oldu geri gelmedi

Bence erkenden çözüm bulmaya çalışın. Gerçekten hayatı etkiliyor. Ses duyduğumda ortamı terk etmek zorunda kalıyorum hoş bi durum olmuyor her zaman
Evet erken yaşta çözümü belki daha kolay olabilir, ablamın kızı var 12 yaşında ondada başladı şuan 14 yaşında. Yanında başkalarını uyardığım için benden gördü acaba benim yüzümden mi oldu hassasiyeti diye kendimi kötü hissediyorum 😞

Benden de çıktığını biliyorum o seslerin, sessiz bi ortamda yerken çok ses çıkarmadan yemeye özen gösteriyorum rahatsız ederim diye. Ama bazı insanlar öyle sesli yiyoki çıldırmalıkkk
Sesin olduğu ortamdan çıkardım ben olsam. Babam öyle yerdi ben bekarken, her ne kadar yanından kaçtığım için üzülsem de hemen başka odaya kaçardım ben de aşırı olunca dayanamıyorum 🙈😅

Yalnız değilmişim bu sorunu yaşayan baya insan varmış demekki baya kişi yazdı. Umarım herkes kurtulur 😢🤲🏻

Emdr, ilac (3 yildir), psikoterapi(2 yil), 2 seans hipnoterapi, kac seans hatirlamiyorum vucut masajli baska bi terapi, ergo terapi akliniza gelen gelmeyen ne varsa denedik biz. Sinifta kulaklikla oturuyo. Hic bisey fayda etmedi.

Emdr, ilac (3 yildir), psikoterapi(2 yil), 2 seans hipnoterapi, kac seans hatirlamiyorum vucut masajli baska bi terapi, ergo terapi akliniza gelen gelmeyen ne varsa denedik biz. Sinifta kulaklikla oturuyo. Hic bisey fayda etmedi.

Üzüldüm kızınızın durumuna.
Sanırım kızınızınki benimkinden daha şiddetli düzeyde bir hassasiyet.
Ben sınıftaki uğultudan rahatsız olsam da tolere edebiliyordum mesela.
Dediğim gibi yaşam kalitesini çok etkiliyor ve insanlar abartığınızı vs sanıyor.
Duyma, boşver, odaklanma sen ona...gibi yorumlarda bulunuyorlar.
Ancak bunun ne kadar rahatsız edici bir şey olduğunu yaşamadan anlamak çok zor.
Umarım çaresini bulabilirsiniz.

Bekarken vardi.
Kiz kardesim ile Oda paylasirdik. Yatakda dönse delirirdim ses yapma diye. Evlenince duzeldi 😂

Cekirdek citletme sesini atlatamadim ama. Kulagimi yorgan ile kaparim esim yerken

Seslere karşı tikim var.
Sakız çiğneme sesi, ağız mıçlama sesi, hıtırdama sesi ( havuç erik salatalık vs) çekirdek çitleme en çok sinirimi bozanları yazdım. Psikolojik bi destek almadım alanlar var mı bunun için bi etkisi oluyor mu? Nasıl yeneceğim bunu 😞
Bazılarınız aman buda dert mi diyebilir ama benim psikolojimi çok bozuyor ve benim için bi dert bu seslere takılıp sinirimi bozmak istemiyorum 😞 öyle normal bi sinir olma değil içim içimi yiyor o an o kişiye ağzıma geleni sayasım geliyor sinirden aranızda bu sorunu yaşayıp yenen var mı?

Valla zor kulak aşinalık oluşması lazım bende de var ara sıra oluyor hatta yemek yerken dizi izlerim birilerini duymamak için. Sıradan gelmesi için birde oan çekirdek yediklerinde rahatsız olduğun anda seninde yemen lazım. 😀 İnsan böyle böyle aşinalık oluşturuyor. Saçma bulanlarınız olacaktır ama durum bu. 😀
Hatta bikeresinde sakız çiğnerken kendimi kaptıran ben yüzünden arkadaşım gamaaaa diye uyarırdı (tik tutuyor) diğer taraftan bende aaa sen de çiğnemediğin için dedim oda gülerken eveeet dedi. 😀😀😀 Birçoğumuz böyleymişiz enazından yalnız değilmişim dedim.

Oo sizinki de baya kötü 😞 bende kalemden çıkan hışırtı sesine, pısır pısır okumaya takımtılıydım okulda, çok zor gerçekten duymak istemiyorsun ama istemsizce beynin oraya takılıyor. Umarım kızınızın ki gün geçtikçe azalıp biter 🤲🏻 çünkü gerçekten yaşam kalitesini çok etkiliyor

Bekarken vardi.
Kiz kardesim ile Oda paylasirdik. Yatakda dönse delirirdim ses yapma diye. Evlenince duzeldi 😂

Cekirdek citletme sesini atlatamadim ama. Kulagimi yorgan ile kaparim esim yerken
Benimde evlenince çoğu azaldı. Çünkü sürekli karşıyı uyaramıyorum mecbur sabredip dikkatimi dağıtmaya çalışıyorum, derken azaldığını fark ettim. Ama bazıları olduğu gibi duruyor mesela sakız çiğneme ve sessiz yerde şap şup yemeye maalesef tahammülüm yok hala

Back
X