Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl tahammül ettinÖnceden ağız şaplatmaya sinir olurdum sonra asmr videoları izlemeye başladım. Şu an sinir olmuyorum ahshshs kendi kendimi tedavi ettim sanırım![]()
İlk kendimi çekmeye başladım öyle baktım kendim kendime sinir olmuyorum. Sonra videoları izlemeye başladım, başta rahatsızlık veriyordu sonra geçmeye başladı.Nasıl tahammül ettin![]()
İyiymiş vallahi deneyimİlk kendimi çekmeye başladım öyle baktım kendim kendime sinir olmuyorum. Sonra videoları izlemeye başladım, başta rahatsızlık veriyordu sonra geçmeye başladı.
Sese tahammülüm yoktu hiç ama böyle böyle artık video izlerken bile uyuyakalbiliyorum. Rahatladım valla![]()
Sakız en ama en kötüsüBende de var bu ancak bazı insanlar da var ki sabahın 7sinde otobüste metrobüste şaaak şaaağğk diye sakız çiğniyorlar. O kadar kalabalık ortamda bence genele bir saygısızlık zaten bu. Bana gelene kadar da uyaran oluyor.
Kalkamayacağım bir yerde maruz kalıyorsam kendi kalp atışlarımı dinlemeye çalışıyorum, dışardan gelen sesleri duymaya çalışıyorum elbet bitecek dayan diyorum ahahahsh.
Kendim de aşırı sessiz yerim bu arada. Salatalık gibi ses çıkaran yemekleri çok küçük parçalar halinde yerim vs
Dikkatimi başka yere verince rahatsız etmesi geçiyor. Sanırım ruh halim de etkiliyor. Bazı zamanlar kontrol edebiliyorum. Toplu taşımada sakız çiğneleyenlere ters ters bakıyorum. Bazen tanıdık kişilerden biri ses çıkarınca misilleme yapıyorum da anlıyor ya da laf çakıyorum. Gittikçe ama dikkatimi vermeme kısmını başarıyorum.burundan yüksek sesle nefes alma, burun çekme, yemek yerken ağız şapırdatma, düzenli bir şekilde gelen takırtılar (tak-tak-tak-....) hatta saat sesi... daha pek çok ses sayabilirim. ve ne yazık ki, insanlar anlamıyorlar. ancak daha önceki arkadaşların dediği gibi bu aşırı ses hassasiyetinden kaynaklanan bir rahatsızlık. çok emin olmamakla birlikte kulaktaki sinirlerin sesleri algılayışı gibi bir nedenden kaynaklanıyormuş sanırım. insanlar genellikle ilk başlarda rahatsız olsa da sonradan bu gürültüleri arka plana atabiliyorlar. ama bende (muhtemelen sizde de) bu seslerin rahatsız edicilik düzeyi katlanarak artıyor. başka şeye odaklanmak ya da duymazdan gelmeye çalışmak işe yaramıyor. ne yazık ki hayat kalitesini çok azaltan bir durum ve açıkçası maruz bırakma gibi bir tedavinin işe yarayacağına inancım yok.
Kesinlikle sakız çok fena. Yemeği ağız açık yemenin çoğu zaman geçerli bir sebebi bile var (diş ağrısı, burun tıkanıklığı vs) ama o gerçekten aymazlık kendini bilmezlik ve dahası ahahah genelde dışarda kulaklıkla dolandığım için nadiren denk gelirim :dSakız en ama en kötüsünormalde çok sakin bir insanımdır ama o an içimde fırtınalar kopuyo içimden canavar çıkar gerçekten. Ama tabiki sadece içimde kopuyor o fırtına dışarı tepkim olmuyor söyleyemiyorum
![]()
Bir kere Gaziosmanpaşa (bilenler bilir :d) minibüsünde bir hanımefendi çok erken saatlerde bağırarak telefonla konuşup aynı desibelde sakız çiğniyordu :d artık hepimiz uyardıktan sonra şoför de uyarmıştı sonra da müziği açmıştı iyice :dDikkatimi başka yere verince rahatsız etmesi geçiyor. Sanırım ruh halim de etkiliyor. Bazı zamanlar kontrol edebiliyorum. Toplu taşımada sakız çiğneleyenlere ters ters bakıyorum. Bazen tanıdık kişilerden biri ses çıkarınca misilleme yapıyorum da anlıyor ya da laf çakıyorum. Gittikçe ama dikkatimi vermeme kısmını başarıyorum.
Dikkat dağıtmayı kalabalık ortamda bende yapıyorum ama aile içi yerde yapamıyorum sessiz yerde bikere dikkatimi çektiyse o sese odaklanmamam mümkün değil kalkıp gitmem lazım oradanDikkatimi başka yere verince rahatsız etmesi geçiyor. Sanırım ruh halim de etkiliyor. Bazı zamanlar kontrol edebiliyorum. Toplu taşımada sakız çiğneleyenlere ters ters bakıyorum. Bazen tanıdık kişilerden biri ses çıkarınca misilleme yapıyorum da anlıyor ya da laf çakıyorum. Gittikçe ama dikkatimi vermeme kısmını başarıyorum.
Ağzına bitane vurasınız geliyor mu sizindeBir kere Gaziosmanpaşa (bilenler bilir :d) minibüsünde bir hanımefendi çok erken saatlerde bağırarak telefonla konuşup aynı desibelde sakız çiğniyordu :d artık hepimiz uyardıktan sonra şoför de uyarmıştı sonra da müziği açmıştı iyice :d
"Onun yiyişi de öyle, yapacak bir şey yok" "Telefonla uğraşayım" vs diye düşününce bir anlığına da olsa duymuyorum.Dikkat dağıtmayı kalabalık ortamda bende yapıyorum ama aile içi yerde yapamıyorum sessiz yerde bikere dikkatimi çektiyse o sese odaklanmamam mümkün değil kalkıp gitmem lazım oradan
Öyle yapıyorum o salata yiyorsa bende yiyorum ama sonra yinede bastırıyo kendi sesimi, hemen yiyip sofradan kalkıyorum öyle olunca"Onun yiyişi de öyle, yapacak bir şey yok" "Telefonla uğraşayım" vs diye düşününce bir anlığına da olsa duymuyorum.
Sesinizi çıkaramıyorsanız aynı veya benzer sesle eşlik edin. Gülerek espri de yapabilirsiniz.
Vurmaktan çok alttan üstten kafalarını tutup zorla kapatmak istiyorum :dAğzına bitane vurasınız geliyor mu sizinde![]()
Dikkatimi başka yere verince rahatsız etmesi geçiyor. Sanırım ruh halim de etkiliyor. Bazı zamanlar kontrol edebiliyorum. Toplu taşımada sakız çiğneleyenlere ters ters bakıyorum. Bazen tanıdık kişilerden biri ses çıkarınca misilleme yapıyorum da anlıyor ya da laf çakıyorum. Gittikçe ama dikkatimi vermeme kısmını başarıyorum.
Karşı taraf anlamıyor da yaniÖyle yapıyorum o salata yiyorsa bende yiyorum ama sonra yinede bastırıyo kendi sesimi, hemen yiyip sofradan kalkıyorum öyle olunca
Toplu taşımada yeme içme ve çiğneme yapılmıyor. Olsa kan gövdeyi götürebilir. Uzun zamandan beri iki hafta önce bir denyo sakız çiğniyordu ağzı açık. Ona da ters ters bakıp iki üç durak sonra indim. Eskiden olsa kavga da edebilirdim. Tepkilerim azaldı. Büyüyorum herhaldesiz benden iyi durumdasınız o halde.
toplu taşımada mutlaka müzik, podcast gibi şeyler dinlerim ortamdaki sesleri duymamak için.
uzun yolsa kulak tıkacı kullandığım dahi oldu.
sınavlar vs çok kötüydü benim için, çünkü mutlaka ama mutlaka burnunu çeken biri olur.