Bende gıcık olurum başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum öyle durumlardaSeslere karşı tikim var.
Sakız çiğneme sesi, ağız mıçlama sesi, hıtırdama sesi ( havuç erik salatalık vs) çekirdek çitleme en çok sinirimi bozanları yazdım. Psikolojik bi destek almadım alanlar var mı bunun için bi etkisi oluyor mu? Nasıl yeneceğim bunu
Bazılarınız aman buda dert mi diyebilir ama benim psikolojimi çok bozuyor ve benim için bi dert bu seslere takılıp sinirimi bozmak istemiyorumöyle normal bi sinir olma değil içim içimi yiyor o an o kişiye ağzıma geleni sayasım geliyor sinirden aranızda bu sorunu yaşayıp yenen var mı?
Benden de çıktığını biliyorum o seslerin, sessiz bi ortamda yerken çok ses çıkarmadan yemeye özen gösteriyorum rahatsız ederim diye. Ama bazı insanlar öyle sesli yiyoki çıldırmalıkkkSenin de o sesleri çıkardığını düşünerek rahatla. Belki başkaları da senin çıkardığın seslerden rahatsız oluyordur
Oda güzelmiş keşke bende sevsem ama nefret ediyorumHavuç salatalık erik yeme seslerine benim de zaafım var asmr olarak çok severim o kıtır kütür sesi
Bende o ortamdan uzaklaşıyorum yoksa tahammül edemiyorum, ama herzaman kalkıp gidebileceğim bir ortam olmuyorBende gıcık olurum başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum öyle durumlarda
Yapamıyorum onuda denedim ama bende absürt duruyo çevremdekiler sessiz yememe alıştı napıyorsun der gibi bakarlarSiz de ses çıkararak yemeyi deneyin , belki rahatlarsınız
Ben varım. Ağız şapırdatma sesine deli oluyorum. Karşıdaki kişiden tiksinme de geliyor. Eşim ve 17 yaşındaki oğluma bile katlanamıyorum. Kaç kez uyardım. Ama ortam gereksiz geriliyor. Dayanamadığımı söyledim, ama ne yaşadığımı anlayamıyorlar sanırım. Bende şapırdatma duyunca masadan kalkıyorum ne yapayım. Allah’tan her zaman şapırdatmıyorlar.Seslere karşı tikim var.
Sakız çiğneme sesi, ağız mıçlama sesi, hıtırdama sesi ( havuç erik salatalık vs) çekirdek çitleme en çok sinirimi bozanları yazdım. Psikolojik bi destek almadım alanlar var mı bunun için bi etkisi oluyor mu? Nasıl yeneceğim bunu
Bazılarınız aman buda dert mi diyebilir ama benim psikolojimi çok bozuyor ve benim için bi dert bu seslere takılıp sinirimi bozmak istemiyorumöyle normal bi sinir olma değil içim içimi yiyor o an o kişiye ağzıma geleni sayasım geliyor sinirden aranızda bu sorunu yaşayıp yenen var mı?
Eğer etrafta tv sesi veya sohbet muhabbet varsa bende çok etkilenmiyorum daha az duyuyorum ozaman, ama sessiz bir ortamda maalesef direk sese odaklanıyorum.Ben varım. Ağız şapırdatma sesine deli oluyorum. Karşıdaki kişiden tiksinme de geliyor. Eşim ve 17 yaşındaki oğluma bile katlanamıyorum. Kaç kez uyardım. Ama ortam gereksiz geriliyor. Dayanamadığımı söyledim, ama ne yaşadığımı anlayamıyorlar sanırım. Bende şapırdatma duyunca masadan kalkıyorum ne yapayım. Allah’tan her zaman şapırdatmıyorlar.
Bu rahatsızlığın adı var. Mizofoni. İşitsel terapi ile duyarsızlaştırma yapılabilir. Ama ben hiç girişmedim o işlere
Bekarken bende kulaklık takıyordum ama artık yapamıyorum özellikle kayınvalidemlere misafirliğe vs gittiğimde yapamamam öyle maalesef.Bende de var mizofoni, genelde ofiste falansam kulaklık takarak çözerim, zaten de herkes hayvan gibi yemiyor. Evde yemek yerken de dizi açık olur hep, hiç rahatsız olmadım şimdiye kadar. Ama bir kere arkadaşın evinde çocuğu iğrenç şekilde meyve yiyordu dayanamadım kalktım gittim yani. Büyük insan yapınca da artık b.kunu çıkarır seviyedeyse uyarıyorum. Kendi utanmıyorsa öyle ses çıkarmaya ben de rahatsız olmadan uyarırım. Ama bu konuyu hayatımın merkezine koymuyorum yani baktım bir ses gelecek belli, hemen takıyorum kulaklığı
Bende bekarken hep annemle tartışırdımAynı durum bende de var.üstteki arkadaşın dediği gibi mizofoni.araçtırmıştım biraz.12 yaşındaki kızımı bu yüzden kaç kez azarladım ağzını şapırdatıyor diye.aşamıyorum ben.
Seslere karşı tikim var.
burundan yüksek sesle nefes alma, burun çekme, yemek yerken ağız şapırdatma, düzenli bir şekilde gelen takırtılar (tak-tak-tak-....) hatta saat sesi... daha pek çok ses sayabilirim. ve ne yazık ki, insanlar anlamıyorlar. ancak daha önceki arkadaşların dediği gibi bu aşırı ses hassasiyetinden kaynaklanan bir rahatsızlık. çok emin olmamakla birlikte kulaktaki sinirlerin sesleri algılayışı gibi bir nedenden kaynaklanıyormuş sanırım. insanlar genellikle ilk başlarda rahatsız olsa da sonradan bu gürültüleri arka plana atabiliyorlar. ama bende (muhtemelen sizde de) bu seslerin rahatsız edicilik düzeyi katlanarak artıyor. başka şeye odaklanmak ya da duymazdan gelmeye çalışmak işe yaramıyor. ne yazık ki hayat kalitesini çok azaltan bir durum ve açıkçası maruz bırakma gibi bir tedavinin işe yarayacağına inancım yok.
Gerçekten bazen tahammül edemiyorum bende çok zor bi durum anca yaşayan bilirTedavi olan varsa Allah rızası için yazsın, bende de var bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?