Bir derdim var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Glz0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Glz0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
27
-1
1
Herkese merhaba 22 yasindayim.1 bucun yil once evlendim esim memur.düğünden 1 gün önce aileler arasinda sorun yasandi telefonda tartismislar dugun meselesi yuzunden .kendi babam dugunu iptal etmek istedi ve bana da ister kal isterse emanetinizi (gelinliginizi)alip git dedi bi nevi kovdu şok oldum .esimi aradim ailesiyle birlikte bize geldiler konustular bi sekilde düzeltildi olaylar dügunumuzu yaptik ama hicbirsekilde mutlu olamadim cok kotu gecti her neyse artik evlenmistik .memleketten uzakta yasiyoruz 8 9 saat nerdeyse esim ailemle eskisi gibi olmamisti artik ne aileme gitmek istiyordu nede beni gondermek istiyordu çeyizim çok az çok eksigim vardi evlenirken ailemin durumu kötuydu bulasik makinam vs yok esyalarim falan eskiydi kiz kardesim evlendi herseyi guzel oldu esyalari cok luks ben yine art niyetli bakmadim alsin hakki dedim ama esim kuruntu yapti onlarin ki yeni pahali bizimki eski ve kotu dedi hakliydi biz tayinci oldugumuz icin boyle olmustu esyalarimiz durumumuzda kotuydu ama kiz kardesime en guxeli oldu ben neyse dedim ama esim kabullenemedi . Ne beni gonderdi nede onlar gelsin istedi ailemi gormek istemedi ben ailemi cok seviyorum esimi de seviyorum ikimizin hicbir sorunu yok ama ailemi gorememek beni çok uzuyor esim goreve gitmisti 1 yil once 4 ay kayinvakidemlerde kaldim aileme 1 hafta gittim baskada gidemedim yine izne gidicez onden git bari demisti 4 -5gun kal demisti simdi fikrini degistirmis hani gonderecektin onden dedim susuyor daha once kayin validemde beni arayip oğlum napicak yanliz 4-5 gün rezil olur dedi .ogluna cok duskun ama beni kimse dusunmuyor burda yapayanlizim ne arkadasim ne bisi hickimsem yok pskolojik olarak kotuyum benim ailem sonucta gormek istemiyorsa beni gonderebilir ama onlara ceza cektirmek istiyir beni gormelerini istemiyor .cok ozluyorum onlari kardeslerimi onlarda cok ozluyor bosan bile dediler ama bizim hicbir sorunumuz yokki baska esimi ikna etmek istiyorum cocugumuzdw olmuyor bi yandan onun derdindeyim. cok yiprandim kilo aldim stresten kimse anlamiyir beni derdimi kimseye anlatamiyorum beni sucluyorlar susuyorum saniyorlar konusmuyorum dua ediyorum rahatliyorum ama biyere kadar kayinvalidemler esimle belki konussa yumsar ama konusmuyorlar yardimci olmuyorlar karismiyorlar sanki memjun gibiler. Kendisi oğluna cok duskun kendi yerine koymuyor beni hic bemimde ailem var bende insanim evlendim diye ailemden kopamam ki ...
Bi nebze rahatlamak icin yazdim okuyan arkadaslara simdiden tesekur ederim.

Zorunda birakiliyorum...
Çekip gidecegim yani tek çaresi o .belki duzelir umuduyla kaldım bu zamana kadar .insan basina gelmeyince anlamiyor karsisindakinin durumunu malesef .
Mesela neyin düzelmesini bekliyorsunuz. Bir insanın karakteri neyse odur bu hastalık değil ki düzelsin. Burada açılan konular da çok okudum düzelir sandım, çaba gösterdim filan ama hiç düzeldi diyen yok.

Çocuk istiyorsunuz peki çocuğunuz olduğunda da bu adam değişmeyecek. Aileniz çocuğu görmeye gelemeyecek siz goturemeyeceksiniz daha kötü olmayacak mı?
36 yaşındayım 3. Çocuğum doğdu ama ben bu yaşımda bile annemin yanımda bulunmasını istiyorum.

Kesinlikle savunmuyorum .
Savunacak en son kisiyim su yazilanlardan 1 kisi savunmadi zaten bu konuyu onu savunmak icin acmadim ben sizlerden fikir almak icin actim cok sukur dusunebiliyorum ama kendi dusunduklerim yetmiyor duygularima yenik dusmek istemiyorum.esim sanirim beni ciddiye almiyor.

ayrica esimle aramiz iyi diyorsunuz da siz bu kadar taviz verip kendinizi ezdirirseniz tabi ki iyi olur. her dedigini emir telakki etmissiniz. bir de aksini deneyin bakalim araniz iyi kaliyor mu?

Benim annemi de babaannemler gondermezmis annesinin yanına çok sık. Anneannem birden rahatsizlanip vefat etmiş annem 60 yaşını geçti hala üzüntü duyup ağlar yanında olamadım diye ki anneannem vefat edeli 30 seneyi geçti.

Bencede beni ciddiye almiyor .
Kendisi yaptigi hatanin farkinda degil bana en buyuk kotulugu yaptiginin farkinda degil .
Kendi ail3sinin ve kendisinin gozunde cok iyi biri. ama oyle degil benim uzuntumu ailemin uzuntusunu gormuyorlar anlamiyorlar .
Bu adamla boyle olursa yillarim gecmez sonumuzu gormuyorum ben zaten.

ayrica esimle aramiz iyi diyorsunuz da siz bu kadar taviz verip kendinizi ezdirirseniz tabi ki iyi olur. her dedigini emir telakki etmissiniz. bir de aksini deneyin bakalim araniz iyi kaliyor mu?
Haklisiniz .iyi olacagini zannetmiyorum hersey benim kabullenmemle iyiymis diyorum suan.

Yapma bunu kendine ailen büyüttü seni onlar değil sana bisey olsa ilk annen baban acar kollarını

En iyi cevap
Ben suanda da duyuyorum zaten aileme bunlari yasattigim icin cok zor ben istiyorum ki esim hatasini anlasin pisman olsun bu yasattiklarindan onun vicdanida sizlasin istiyorum ama olmuycak gibi

Haklisiniz .iyi olacagini zannetmiyorum hersey benim kabullenmemle iyiymis diyorum suan.
aileniz arkanizdaymis uzulup kendinizi heba etmeyin. cocugunuzun olmamasi da hakkinda daha hayirli olan olmustur belki. acik acik konusun beklentilerinizi isteklerinizi. olmuyorsa resti cekmenizin zamani gelmis. sustukca duzelmez o halinden cok memnun. aileniz babaniz uzuldukce egosu oksaniyor cunku.

Insan nasil mutlu olabilir boyle bilmiyorum ki vicdanidami sizlaamaz belkide beni ailem yataga rahat yatamiyor ama o rahat .

Insan nasil mutlu olabilir boyle bilmiyorum ki vicdanidami sizlaamaz belkide beni ailem yataga rahat yatamiyor ama o rahat .
tam da siz rahat yatamadiginiz icin o rahat yatiyor iste. merhamet dilenmeyin ondan hersey sizin elinizde. ne guzel aileniz sizi sahipsiz birakmamis

1.5 yıl olmuş evleneli ve aileniz size eski eşyalar, kardeşinize yeni güzel eşyalar almış. 1 senede nasıl durumları düzeldi de aldılar.? Borç harçsa sana da yapsalardı. Bu konuda eşin haklı ama bunun için kinlenip seni göndermemekte haksız. Kendisi görüşmeye bilir, sevmeye bilir. Ancak sana karışmaya hakkı yok. Kaynanangil büyüklük yapmıyor elbet ettiklerini çekerler herşeyin zamanı var. Ha ailenin de sana boşan demesi yalnış. Başka bir çözüm olmalı, büyüklük yapamıyor iki taraf da.
Birde daha 1.5 yıl olmuş evleneli, bebek de olur dert etmeyin bunu.
Velhasıl kelam Allah yardımcın olsun.

Ailemle ister görüşürüm ister görüşmem. Buna benden başka kimse karar veremez. Eşimin aile ilişkisi için de bu geçerli. Kendisi sorun yaşadıysa o gitmesin tavrını koysun. Baştan onda böyle bir hak olduğunu sanması buna izin vermeniz hata.

Tesekkur ediyorum guzel yaziniz icin aileminde sucsuz degil suclular dugunde ailem sorun cikardi olmsayadi daha iyiydi yani ama tek bi hatalarinda ailemi silemem suanda esim suclu en buyum hatayi o yapiyor baska bir cozum ariyorum bosanmakdan ziyade ona zaman tanimak istedim ben 1 bucuk yildir sabrettim zaten ailem bosan dedi .
Bilmiyorum rabbim herkesin yaridmcisi olsun.
Cocukla ilgili de esimde buyuk sknti var bosansak ona bagliyacaklar ...

Konuyu sonuna kadar okumaya tahammül edemedim. Tek bişey diycem erkek olsun da evinin eşyalarını kendi alsın. Senin anana babama mı güvenmiş. Bunu genelde kız tarafı yapmaz miydi eşimin ailesi hiçbir eşya almadı diye. Bu kadar mı değişti yahu herşey. yoksa ben mi yazılanları yanlış anladım

Ailemden başka sorunumuz yok ki demişsiniz ya ben buradan sonra koptum.

Nasıl yok, nasıl göremiyorsunuz anlayamıyorum. Siz hayat arkadaşı değilsiniz , sizin hayatınıza ambargo koymuş, kendini geliştirmemiş bir omurgasizla evlenmişsiniz.

Çeyiz ne ya , baldızının çeyizini sizinkiyle kıyaslayacak kadar da sığ biri ayrıca. Ne ayip ya , çok çok ayıp.

İnanın ne yapacagimi sasirmis durumdayim kabullenemiyorum yapilan haksizligi kabul etmek mecburiyetinde birakiliyorum .bosanmak istemiyorum ama olacak gibide degil aileme cok üzülüyorum çok özlüyorlar bende öyle .

Sorun burada ailenizin sizi ozlemesinden çok daha büyük.

Birisi çıkıp geliyor , yıllarca sizi büyüten kaninizdan canınızdan insanlara gitmenizi yasaklıyor.

Sizi hiçe sayıyor ,duygularınızı , hayatınızı hiçe sayıyor.

Ya gerçekten bu şahıstan çocuk istiyor musunuz ,aklım almıyor.

Boşanmak neden zor geliyor , neden ya neden ?

Olmuyorsa olmuyordur , rest çekip evinize gidip yeniden yeni bir hayat kurmak bu kadar mı zor geliyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…