bir derdim var forumundaki konuları anlamak bir çile!

Kimse yazımına özen göstermiyor. Sıkıntılarımızı paylaştığımız için tabi ki yazılar uzun.bu da anlamayı zorlaştırıyor. Nokta virgülü HİÇ kullanmayanlar,sesli harfleri yutanlar... Örneğin ilk sayfadaki 15 başlığın 10u bu halde diyebilirim.
Moderatörler konulardaki tartışma ve gerilimlere karşı çok duyarlı. Polemik çıkar çıkmaz konu kapanıyor vs. Bu hassasiyet yazıların okunurluğu konusunda da gösterilsin. Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim. Ama okunmuyor,anlaşılmıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Bu tarz başlıkların daha sık denetlenmesi gerekiyor. Belki konuyu yanlış yere açtım. Ama bu yazım sorunu en fazla bdv forumunda görünüyor. Bu yüzden bilerek yapılmış bir hata diyebiliriz.

edit: düşmanca tutumlara gerek yok. Kimseyi düzeltme peşinde değilim. Yazdıklarınız anlaşılır olsa yeter.
Sizin anlamiyor olmaniza bi sey diyemem tabii ama ben hic sıkıntı yasamadim bu konuda. Hatta hic bi sey anlamadim diyenlere de sasirdim acikcasi. E normal insan beyni sesli harfler kullanilmadan yazilmis yazilari bile cok rahat okuyabiliyosa eger burada yazilanlari da okuyup anlama konusunda bi problem olmamali gibime geliyor. Bi de su var. Buraya yazilan konularda kisi zor durumda ya da uzgunken yaziyo. Onun icin noktalama vs umrunda olmuyo aslinda

Katılıyorum. Birde paragraf konusunda sıkıntı var. Upuzun bir metin, hiç paragraf yok. Çok zor oluyor okumak. Bu konu konu sahiplerine hakaret olarak algılanmamalı bence. Konu anlaşılırsa daha iyi yardımcı oluruz. O bakımdan yani.

Benim sırf bu nedenlerle okumadığım çok konu oldu mesela. Belki okuyup anlayabilsek faydamız dokunacak kimbilir...

yeni konularinin girizgahini yapislari; 'Lutfen elestirmeden cevap verin, yargilamayin, tepki verecek olanlar yazmasin!'
bunu bu yüzden mi yazıyorlar?
ben hep "yaşadıklarım size ters gelebilir önyargılı olmadan yardımcı olmaya çalışın " derlermiş gibi düşünmüştüm:KK57:

Bir üye var "ilyas hakanim ve yagmurum" olması lazım çok da güzel, hanım hanımcık bir kız gibi duruyor ilk foruma girdiğinde ne yazdığını anlayamamıştık. kimimiz sert eleştirdi kimimiz güzelce söyledik. ilkin bir banlandı ama sonradan düzeltti mesela ben onu takdir ediyorum, inat etmedi çünkü, kendisini tebrik ettim sonra hatta ^.^

ben hep "yaşadıklarım size ters gelebilir önyargılı olmadan yardımcı olmaya çalışın " derlermiş gibi düşünmüştüm:KK57:

ya bıktılar çünkü artık aşağılanmaktan, eleştirilmekten.
gerçek hayatta anlatamıyorlar zaten bu korkuyla bir de buraya gelip de linçle karşılaşınca daha kötü oluyorlardır :/
(bugün hoşgörü abidesiyim)

Sizin anlamiyor olmaniza bi sey diyemem tabii ama ben hic sıkıntı yasamadim bu konuda. Hatta hic bi sey anlamadim diyenlere de sasirdim acikcasi. E normal insan beyni sesli harfler kullanilmadan yazilmis yazilari bile cok rahat okuyabiliyosa eger burada yazilanlari da okuyup anlama konusunda bi problem olmamali gibime geliyor. Bi de su var. Buraya yazilan konularda kisi zor durumda ya da uzgunken yaziyo. Onun icin noktalama vs umrunda olmuyo aslinda
şu anda sizin yazınızda da ş veya ç ler yok. tahminimce telefondan giriyorsunuz. ama yazdıklarınız anlaşılıyor. kelimeleri yutmamışsınız ve nokta vs. kullanmışınız. o yazı okunur,anlaşılır hale gelmiş.
benim anlayamama sorunum olsa bu yazınızı da anlamam.
benim ve diğer üyelerin eleştirdiği
"kv ve kp srkli bzde eşm szce napym????"
tarzı cümleler...

ya bıktılar çünkü artık aşağılanmaktan, eleştirilmekten.
gerçek hayatta anlatamıyorlar zaten bu korkuyla bir de buraya gelip de linçle karşılaşınca daha kötü oluyorlardır :/
(bugün hoşgörü abidesiyim)

o linçten ben de korkuyorum.bu forumda mükemmel kocişi olan eşler,mükemmel anneler,mükemmel yüksek tahsilli hatunlar pusuda beklerken konu açmak büyük cesaret ister.

şu anda sizin yazınızda da ş veya ç ler yok. tahminimce telefondan giriyorsunuz. ama yazdıklarınız anlaşılıyor. kelimeleri yutmamışsınız ve nokta vs. kullanmışınız. o yazı okunur,anlaşılır hale gelmiş.
benim anlayamama sorunum olsa bu yazınızı da anlamam.
benim ve diğer üyelerin eleştirdiği
"kv ve kp srkli bzde eşm szce napym????"
tarzı cümleler...

canım ya nasıl duygulandım her mesaja da ayrı ayrı açıklıyorsun tekrar tekrar :')

biz artık eskidiysek demek buralarda ben olsam ilk sayfadan hee hee öyle der geçerdim:KK70::KK70:

o linçten ben de korkuyorum.bu forumda mükemmel kocişi olan eşler,mükemmel anneler,mükemmel yüksek tahsilli hatunlar pusuda beklerken konu açmak büyük cesaret ister.

ay hiç unutamıyorum kadının birinin kocası eski sevgilisini unutamadıysa diye üzülüyor kadın

biri gelmiş altına "Allahıma bin şükür eşimin ilkiyim ben hiç öyle bir korkum olmadı" yazmış :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Dediğin doğru ama o kişisel bir tercih.
kimisi her derdini herkese sorar ve ilginç bir biçimde uyguluyorlar da. Ben tereddüte düşerim. İnsanlara tavsiye verirken de tedirgin oluyorum bu yüzden.
Bir de şimdi kızacaksın biliyorum ama senin mesajını da zor anladım. birden fazla aynı gruptan kelime kullanmışsın ve nokta gibi şeyler yok.

cidden zor mu anladın defalarca okudum neyi zor anladın

oyle dusunenler de vardir da, uyeyi taniyip eski konularini ve aldigi tepkiyi biliyosan, o gozle bakiyosun :KK53:

ksra bkmyn trkcm pk iyi dgl, yurtdsnda yasyrm..
aceba, herkez, mafolmak, bla bla bla :KK70:
Bir de herkes kelimelerin dogrusunu yazarken israrla daha yanlis sekilde yazmak. ''Milyonlarca insan yanlis yaziyor olmali, tek akilli benim.''
Iste bu özgüvene hastayim.

ay hiç unutamıyorum kadının birinin kocası eski sevgilisini unutamadıysa diye üzülüyor kadın

biri gelmiş altına "Allahıma bin şükür eşimin ilkiyim ben hiç öyle bir korkum olmadı" yazmış :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

işte olmadık yerlerde kendini,kocasını,çocuğunu,anneliğini öven kadınlardan fenalık geldi bana da.bi boğasım var onları :KK53:

canım ya nasıl duygulandım her mesaja da ayrı ayrı açıklıyorsun tekrar tekrar :')

biz artık eskidiysek demek buralarda ben olsam ilk sayfadan hee hee öyle der geçerdim:KK70::KK70:

ya:oops:
çünkü kimsenin kalbi kırılsın sinir olsun istemiyorum.
Ne kadar bu düşünceyi topluca benimsersek o kadar minimuma iner gibime geliyor. Yoksa ben öyle desem kavga çıkar kesin. o potansiyel var çünkü bu başlıkta. Zaten başta da uyarıldım:KK70:

Ay ben konuların saptırılmasına sinir oluyorum böyle ille aradan birkaç kişi çıkıyor konudan bir kelimeye takıyor sonra sayfalarca canından bezdiriyor insanı :KK47:

şimdi ne alaka diyeceksin ama aklıma çok güldüğüm ama başka bir yerde olduğum için nete girip yazamadığım bir yorumun gelmişti daha doğrusu sorun.

bir konu vardı aklımda değil şuan ama geyik bir konu oldu orda sen birine bu resimdeki senmisin dedin .sorduğun kişi ilyas hakanim ve yagmurum ilyas hakanim ve yagmurum du.hoş bu arkadaş ta çok kötü yazıyordu sonradan düzeltti.:KK48:

o sorunu başkası anlamış bana mı sordun demiş yok sen bir daha yeniledin yine banamı dedi bu böyle bir kaç kaç sayfa sürdü en tuhafı şu sonuç asıl sorduğun kişi belki bana mı sordunu bir kaç kez yazmasına rağmen evet benim o resimdeki demedi:KK70::KK70:

o soru öylece muhallakta kaldı sonra sen neyse kalsın dedin ve kaldı gitti:KK70:

çok gülmüştüm ya o akşam
:KK70::KK70:
şimdi bende konunun içine girip kel alaka yazdım ama paylaşmak istedim kızlar

konuyla ilgili de ben yine bir konuda uyardım bana bir arkadaş dediki sizikk parayla mı tuttu ?her konuya girip düzeltme yapıyorsunuz bende şok tabiki :KK57::KK57:

geçen üyenin biriyle tartıştım forumda ama kadın nasıl sinirlendi, nasıl atarlandı, hakaretler beddualar havada uçuyor.

ban yiyeceğim biliyorum ama en az cezayla kurtulayım diye de gayet efendi cevap veriyorum.
1 gün ban yedim de zaten.

iyice tahrik etmemek için diyemedim ki "hanımefendi siz o türkçenizle nasıl öğretmen oldunuz?"

içim gitti ama diyemedim ya la :KK61:

Geçenlerde eşinin sevişmek istemediğini yazan bir hatuna da " benimki her gece istiyor, eşin seni aldatıyor olabilir" yazmıştı biri. Eksikliklerimizi kapatma çabası diyorum ben buna...

işte olmadık yerlerde kendini,kocasını,çocuğunu,anneliğini öven kadınlardan fenalık geldi bana da.bi boğasım var onları :KK53:

kadesa sert bir giriş yaptı karşı atak bekleniyor :KK45:

ya:oops:
çünkü kimsenin kalbi kırılsın sinir olsun istemiyorum.
Ne kadar bu düşünceyi topluca benimsersek o kadar minimuma iner gibime geliyor. Yoksa ben öyle desem kavga çıkar kesin. o potansiyel var çünkü bu başlıkta. Zaten başta da uyarıldım:KK70:

yok öyle deyip sallamayacaksın
konu açık ve net
bazı konular nasıl saptırılmak için çok zorlanıyor şaşırıyorum
ya sanki bazı insanların işi yok gireyim de şu konuda bir eksik bulayım
dur bir karşı çıkayım
ekşın yaratayım
tor tor tor
diye uğraşıyorlar
biliyorum burdasınız, okuyorsunuz :KK45:
ben uğraşamam bende o sabır kalmadı o hatunlara karşı :KK53:
Yidiniz bitirdiniz harcadınız beni!!! :KK70:

X