- 23 Mart 2015
- 5.680
- 11.892
Bende sizi yorumunuzu okuyunca yorumumu gereksiz buldum çok haklısınız.Yorumcuların yorumuna yorum yapmayı sevmiyorum ve haddime değil ama bu yorumunuz çok duyarsız geldi bana.
Son zamanlarda hiç hataya gittiniz mi? Artık öyle bir şehir yok ve hala da yok yani. Haberlerde görmüyoruz ama bence şehir hala yok ve insanlar hala magdur. Kamu görevlileri giderken ailesini götürmüyor konteynerda kalıyor bir sürü kişi.
Burda bir hemşire kiz vardı malatyaya tayini çıkmıştı. Çok sinir bozucu bi hanım kızdı hiçbir çözüm önerisine açık değildi ve çok mizmizdi doğru. Ama ona da benzer yorumlar gelmişti sanki malatyada hayat normalmiş ve o kız simarikmis gibi. Oysaki kız aslında Malatya konusunda haklıydı ki Malatya hataya göre eski durumuna çok daha çabuk geldi en azından çadır yok enkazlar kaldırıldı filan. Bi kere malatyada her gün artçı deprem oluyordu. Ve şehirde hiçbir şey yoktu gerçekten. O kız 23 yaşında Malatyaya tayinim oldu diye sizlaniyordu ben 35 yasindayim ömrümden 3 sene Afrika'da küçük bi köyde geçmiş. İs için 1 hafta malatyaya gittiğimde daral geliyordu.
Ben bu empati eksikliğini turkiyenin diğer illerindeki insanların depremin etkilerini bilmememesine bağlıyorum. Haberlerde artık geçmiyor diye normal şehir sanıyorlar. Depremi yaşamış yikik bir şehirde oturmak konusunda hiçbir fikirleri yok.
Size özel söylemedim ve bence de konu sahibi saçmalıyor ama biz de deniz arıyoruz gibi bir güzelleme görünce kendimi tutamadım.
Sadece kafamda başka canlanmisti denilen yer ve çok kısa Google görseliyle anlık yorum yaptım.
Halbuki gercek hayat Google görsellerinden çok başka.
Ve düşündüm de evet dediğiniz gibi depremden etkilenmedigimiz için belki de bu kadar kolay ve duyarsizca yorum yaptım.