Kız İsteme bir derdim var benimdee lutfen yardımm :((

slm kızlar bende uzun zamandır yazamıyordum.. gelişmeler var ama olumlu değil.. babam hala inat ediyor hayır dıyorr bu cumartesi karsı taraf da gelıcez istemeye diyo:S babam ıkna olmuyo bı turlu dun kahvaltıda annmkonuyu actı babam gulerek yok dıyoo anlamadım dalga mı gecıyoo yoksa nazmı yapıyorr... erkk arkadasımda nolursa olsun yeter artık gelcez bız dıyoo canım yaa yuzugumu bıle almıss herseyı hazırlamıs :16: bende dun gece babama uzuncaa bıseyler yazdım mektup gıbı kapının gırısıne koydum sabh almıs gıtmıs annme sordum annmn haberı yoktu o gormems.. konustum care olmadı bı de bunu denedım hem yuzune soyleyemedıklerımı yazıyla daha kolay anlatabıldımm.. inşş işe yarar hakkımızda hayırlısı olsunn inşşş hepimizin gonlune gore olurrr herseyy..

slm kızlar bende uzun zamandır yazamıyordum.. gelişmeler var ama olumlu değil.. babam hala inat ediyor hayır dıyorr bu cumartesi karsı taraf da gelıcez istemeye diyo:S babam ıkna olmuyo bı turlu dun kahvaltıda annmkonuyu actı babam gulerek yok dıyoo anlamadım dalga mı gecıyoo yoksa nazmı yapıyorr... erkk arkadasımda nolursa olsun yeter artık gelcez bız dıyoo canım yaa yuzugumu bıle almıss herseyı hazırlamıs :16: bende dun gece babama uzuncaa bıseyler yazdım mektup gıbı kapının gırısıne koydum sabh almıs gıtmıs annme sordum annmn haberı yoktu o gormems.. konustum care olmadı bı de bunu denedım hem yuzune soyleyemedıklerımı yazıyla daha kolay anlatabıldımm.. inşş işe yarar hakkımızda hayırlısı olsunn inşşş hepimizin gonlune gore olurrr herseyy..

amin canım inş önce hayırlısı.diğer sayfaları okumadım ama neden vermiyoki,erkek arkadaşının bi saygısızlığını falanmı gördü?sorun ne

inşallah yazdıkların ıse yaramıstır okuyunca etkılenır ve yumusar. bırak gelsınler c.tesı konsuarak ıkna ederler belkı. karsı taraf bı buyugunu falan getırsın babanla konusur ıkna etmek ıcın. sende babaannen varsa onla falan konus baban kımı dınler buyuklerden ona anlat derdını oda konussun bı babanla.

canm babannemı kımse dınlemez de bi amcam vardı babamınn dınleyebıleceği o da yan çizdii:S bakalm cumartesi olan olcak artıkk hayırlısııı

ahh canım ya ınsallah konusman ıse yarar babana acık acık soyle herseyı, sadece tanısacaksınız neden boyle hemen kestırıp atıyorsun dersın. ya benım babam bunu yapmadı sen kımı seversen ben olur derım evlenecek olan sensın dedı, kuzenlerım dayı falan sevdıklerıyle evlenememıs vermemısler sımıdde 40kusur oldular evlenmıyolar. babamda onları ornek gosterdı sevdıklerıne vermedıler hepsı evlenmeye kapattı kendılerını dedı. tek sorun alkol ıste, bıde gıdıp gelme falan benı cok gerıyor nedense. aksam konus sende ınsallah hallolur canım ya. babanı ezıp gıtmek olmaz ama bazı babalar baska yol bırakmıyor kızlarına cok uzucu ya.

Konuştum ama işe yaramadı, tamam gelsinler vereceğim direk söz taksınlar ama düğüne filan karışmam gelmem kimsede gidemez burdan diyo, bi ay içinde götürsünler diyor ve bitmişim onun için, neyin nesi anlamıyorum şimdiye kadar hiç bi terbiyesizliğim olmadı babama hep mesafeliydik zaten. Bana bi sebep göster sana inanayım dedim ama yok, memleketine takılmış oralıya kız verdi dedirtmeyecek kendine sanırım, gururundan inadından vazgeçmiyor.. Çok değerliydim güya, en küçük evladı en kıymetlisiydim ama inadı daha değerliymiş..
Bu durumda başlasak mı sonradan razı olur mu bilmiyorum, yada tamam evlenmiyorum senin dediğin olsun desem de yumuşamaz mı bi süre sonra bilmiyorum, ama 40 küsür yaşıma kadar beklemeye de niyetimiz yok tabi :61:
Napıcağımı şaşırdım, öyle lafını dinleyeceği bi büyüğümüz filanda yok ablamlar abimler destek olup belki bu şekilde olmayağını anlatabilirlerdi ama hepsi babamdan çekiniyor, şaşırdım kaldım..
Ayrıca babam bu denli tavırlı olduğu halde, o tarafa karşı hiçbi sorun olmayacağını söyledi gelsinler gitsinler benim derdim senle dedi. Sizin misafirlere karşı da babanın bi problem çıkarcağını sanmıyorum, içini rahat tut..

yok canm neden vermediğini inan bizde bilmiyoruzz soylemyor..güya evlenmemi istemıyormus babamm :s

Senin babanınki naz galiba çünkü hiçbir kızgınlığı yok anladığım kadarıyla, birde karşı tarafın ne kadar istediğini ne kadar katlanabildiğini ölçmek istiyordur belki. Ama bence mutlu sona yaklaşmışsınız :34:

c.tesıye az kaldı gelsınler ne olacaksa olsun sıkma canını, karsı taraf konusunca belkı ıkna olur, ama haberı var dımı geleceklerınden c.tesı. bı sans versın bı kez tanıssın, ısteme nısan muhabbetı yapılmaz normal sohbet edılır. senden ıkı uc gun sonrada bıze gelecekler tanısmaya, bızım vermeme gıbı bı sıkıntı yokta nısan nerede olur nasıl olur sıkıntı cıktı, bızımkılerın ne ıstedıgını bılmedıgımden ben kendımce konustum evde aıle arasında yakın akrabalarla 40kısı falan yaparz demstm dun annemle konustum eve sıgmayız salona gıdelım dedı salon olunca ıs buyuyor calgı falan ıstıyor kayınvalıdem 50 kısı napcaz salonda dıyor ama ben ıstemıyorum calgı bı suru kalabalık sevgılımde ıstemıyor. annemle tekrar konustum evde takalım sıgarız oturamayanlar ayakta dursun alt katta balkonda falan dursun 2saat degıl mı bu alt tarafı dedım tamam dedı, benım annem ne desem tamam dıyor. salon ıstıyor gıbı arkadaslarını falan cagırmak ıstıyor annemın ılk defa arkadası oldu babam yuzunden ne bıyere gıderdı ne ınsanlarla konusurdu bı bucuk yıldır calısıyor orada arkadas edınmıs onarı getırmek ıstıyor benımle ovunmek ıstıyor. anneme soracagım sen ansıl ıstersen oyle olsun dıyecegım. dun sevgılımde annesıne soylemıs, aysenın annesı ne derse oyle yapılcak demıs tamam demısler. bakalım ya tanısmada soru cıkmaz ınsallah hayırlısıyla sende bende atlatırız canım

kızlar babama ilk tanışmaya geleceklerini söylediğimde
kalbi sıkıştı acile kaldırdık inatlaşmalarına bakmayın kaldıramıyorlar pat diye alışamıyorlar işte
herkes mutlaka sıkıntılar yaşıyo aşmaya bakın çaba gösterin ama ne olursa olsun ailenizin kalbini kırmayın aslında iki tarafıda kırmayında...
bu dönemde çok yıpranıyoruz maalesef kızlar ama olumsuz düşünmeyin hepimizin karşılaştığı şeyler bunlar:34:

Son düzenleme:
kızlar babama ilk tanışmaya geleceklerini söylediğimde
kalbi sıkıştı acile kaldırdık inatlaşmalarına bakmayın kaldıramıyorlar pat diye alışamıyorlar işte
herkes mutlaka sıkıntılar yaşıyo aşmaya bakın çaba gösterin ama ne olursa olsun ailenizin kalbini kırmayın aslında iki tarafıda kırmayında...
bu dönemde çok yıpranıyoruz maalesef kızlar ama olumsuz düşünmeyin hepimizin karşılaştığı şeyler bunlar:34:
cok haklısın bu donemlerde cok stres yasanıyor ve tartısmalar oluyor kırmadan ıkı tarafıda atlatmak lazım. kızlar daha cok gerılıyor bunu ıkı tarafında anlaması lazım. stresten uyuyamaz oldum ya kımsenın anladıgı yok

kızlar cumartesi gelmediler.. cunku babam yanlarına çıkmam dedi.. annem de gelmesınler o zaman dedi.. yine iptal oldu.. yaza kadar konu acılmayacak dendi.. ama bu gidişle olmuyacak galiba erkk arkadaşımla da aramıza mesafe girdi resmen..bana kaçalım dedı ben yok dedım.. zaten sehır dısında oldugundan yuz yuze gorusme ımkanımız yok..telefonda da konusmuyoruz hıc o kendı kabuguna cekildi ben de.. kimseye derdimi anlatamıyorum.. neyapacağımı da bilmiyorum.. babamla da konusmuyoruz..ne yapayım ben kızlar artık gercekten dayanamıyorum..

kızlar cumartesi gelmediler.. cunku babam yanlarına çıkmam dedi.. annem de gelmesınler o zaman dedi.. yine iptal oldu.. yaza kadar konu acılmayacak dendi.. ama bu gidişle olmuyacak galiba erkk arkadaşımla da aramıza mesafe girdi resmen..bana kaçalım dedı ben yok dedım.. zaten sehır dısında oldugundan yuz yuze gorusme ımkanımız yok..telefonda da konusmuyoruz hıc o kendı kabuguna cekildi ben de.. kimseye derdimi anlatamıyorum.. neyapacağımı da bilmiyorum.. babamla da konusmuyoruz..ne yapayım ben kızlar artık gercekten dayanamıyorum..

kaçalım mı:52: yok artık. çocuk musunuz siz:37:

sabretmekten başka çareniz yok. hayırlısı ise olur.

yüzyüze görüşmeye çalışın. bir müddet bu konuyu rafa kaldırın.:92::74:

kaçalım mı:52: yok artık. çocuk musunuz siz:37:

sabretmekten başka çareniz yok. hayırlısı ise olur.

yüzyüze görüşmeye çalışın. bir müddet bu konuyu rafa kaldırın.:92::74:

hımm sağol cocuk değiliz..! bizde farkındayız herseyın..! yine de ilgilendiğin için teşk.

Eee arkadaşlar napıyoruz kaçıyomuyuz bekliyomuyuz :1:

Benim babamda ikna olmuyo, olacak gibi de değil, sabır Allahım..

aman kızlar yapmayın, kaçmayın. hepimizin hakkı evimizden telli duvaklı çıkıp gelin olmak.
kimse umutsuzluğa kapılmasın, benim ailem ikna olduysa herkesin ailesi olur:)
sabır sadece.
biz 3 yıl bekledik. bu arada da maddi olarak ailelerimizden bağımsız olmak için birikim yaptık. din sorunumuz vardı onu hallettik.
son 1 yıl benim tum yakın akrabalarım erk. arkadaşımla tanıştı ve çok şükür herkes çok beğendi, annemlere sürekli övdüler. ikna ettiler.
umutsuz olmayın. inşallah ikna olacaklardır aileniz sizin de.:16:

ben konuyu okuyamadim ama anladigim kadariyla baban istemiyor ve sizde kacmayi düsündünüz en son cumartesi geleceklerdi baban ben cikmam dedi annende gelmesinler diyince iptal oldu---->>> bence otur annenle konus anne ben istiyorum babami ina edersen sen edersin de güzelce bi sohbet edin ben de anneme biraktim annem halledecek insallah en iyisi annenle konusman sonucta kizlarinin mutluluguyla onlarin mutluluklari bin kat artar bundan eminim sakin kacmayi düsünmeyin simdilik sende erkek arkadasinla konus durumu anlatmaya calis anlayis göstersin madem bi sene beklediniz bi kac ay daha bekleyebilirsiniz bu aradada annen babani ikna etmeye calisir ikna oluncada mart gibi filan nisanlanirsiniz (insallah) simdiden kolay gelsin gercekten cok zor anlar bunlar

Eee arkadaşlar napıyoruz kaçıyomuyuz bekliyomuyuz :1:

Benim babamda ikna olmuyo, olacak gibi de değil, sabır Allahım..

biz de iki yildir cabaliyoruz sabrediyoruz babam olmaz diyo nuh diyor peygamber demiyor benim babaminda ikna olacagini hic sanmiyorum daha dogrusu benim babam tanimak istemiyor tanisa seveceginden eminim zaten su an askerde bizde bi ara kacmayi düsündük ben almanyadayim su an o türkiye de o ankaradaydi simdi isparta da askerlik yapiyor bayagi bi isler karisti annem babamla konustu yok olmaz dedi biz askerligin bitmesini bekliyoruz babami ikna etcez mecbur ikna olcak ikna olmayipta ne yapacak bir ömür boyu vijdan azabiyla yasayamaz bir insan o yükü kaldiramaz su an babam daha olumlu bakiyor türkiye ye gittigimizde gelsin istesinler dedi ama cok cabuk karar degistiren bi babam var agustos ta askerligi bitiyor ve bayramin sonunda gitcez insallah hayirlisiyla her sey yoluna gircek siz de biraz daha sabredin bence

Back