Bir czdan buldunuz ve iinde 10 bin dolar var...ne yaparsnz

Zor bir soru..Gerçekten iyi para ve hemen harcamak istiyorum desem keşke..
Ama vicdan diye bir olgu var ve beni çok rahatsız ederdi...

Sahibine ulaşmaya çalışırdım..ısteyince ulaşılırda..

Yıllar önce çantam çalındı,içinde bir miktar param ve kimlik kredi kartı vs.olmazsa olmaz eşyalarım vardı..

Aradan bir kaç hafta geçti birgün beni bir kuyumcudan aradılar..ısmimi teyid ettirip lütfen buraya gelin çantanız burda dediler..

Çok şaşırmıştım,gittim gerçekten herşeyim param dışında tabii..Duruyor..

Ellerine nasıl geçtiğini sordum,yolun kenarından geçen bir bey bulmuş,ıçine bakmış ve kuyumcunun kartı vardı çantamda,,oraya teslim etmiş..Kuyumcuda bana ulaşmıştı..

Tabii bende yeniden kimlik vs.çıkarmak zorunda kalmadım..

Melekle Şeytan iki yanımda beni ikna etmeye çalışırdı bir süre...Çatır çatır harcamak isterdim ama vicdanım engel olurdu...Öbür taraf korkum çok yüksek benim, korkum sayeseninde sahibine ulaşırdım..aranırsa bulunur diye düşünüyorum..
Offf çok zor ya bak hala kendimle çelişiyorum mafoldumben

Karakola teslim ederdim

Çok korkarım insanların haklarının üzerime geçmesinden Allah korusun

daha lisedeyken, okulun basketbol sahasinda oyun oynayanlar vardi ve disari cikarilmislardi..bizde sinifca bos dersimizde disari cikarildik ve bahcedeki kagit vb seyleri toplamamizi soyledi ogretmenimiz..basketbol sahasinda muhtemelen bankadan yeni cekilmisti(cunku yepyeniydi) bir tomar para saga sola sacilmis sekilde bulmustum.. bayada vardi toplamakla bitirememistim..orada benden baska kimsede yoktu, yani paralari buldugumu kimsede gormedi..hepsini toplayip okul mudurumuze vermistim...yillar sonra hava alaninin tuvaletine girerken , yeni gelin ve birde genc kiz tuvalette gelinin tum altinlarini uzerine takiyorlardi..valizde veya cantada bulunursa gumruk alinirmis diye duymuslar..ben wc den ciktigimda kimse yoktu , gitmislerdi..bir baktim yerde bayada kalin bir bilezik..kelepcelilerden..onlarin oldugunu anladim tabi, elime aldim hemen onlari aramaya koyuldum..inanin o bilezik onlari buluncaya kadar resmen elimi yakti sanki..Allah korusun kimsenin bir kurusunu yemem, benimkinide kimse yemesin..

hemen bı hayvan barınagına o paranın hepsiyle mamalar alır sutler alır ilaçlar alır hasta hayvanları amelıyat ettırır üstüne yenı doğanlar ve hastalar için kulubeler yaptırır kurusuna kadar onlara harcarım işte ondan sonra benden mutlusu olmaz keşke cok daha fazlası gecsede bır barınak açsam binlerce kedım köpeğim olsa ben ayrıca o haram para degıl kı sonuçta bulmusum bı kaç saat buldgum yerde beklerım sahıbı geldı geldı gelmedı benım meleklerımın o para sonuçta çalmadım buldum

Son düzenleme:
Başkasının haksız olara 1 kuruşu bile elime geçsin istemem açıkçası.
Öyle şimdiye kadarda cüzdan bulmadım hoş ama fazla para veripte farkında olmayan çok kişiye parasını iade etmişimdir.
Gelgelelim ki içi para dolu bir cüzdan bulsam eğer içinde kimlik tel vs. gibi bir şey varsa sahibine ulaşırım veya bulduğum yere göre durumu bildirip cüzdan sahibinin bana ulaşmasını beklerim.
Yapmayacağım tek şey var ki cüzdanı polise teslim edip, ben yemedim, sen ye demem.

ebbedi ellemem hele karakola hiç götürmem başına bela olur allah muhafaza benim arkadaş bulmuştu öle karakola götürmüş çok bişede değildi seceresine kadar almışlar arkadaştan sahibi gelince çağırmışlar bukadarmı para vardı die adam derseki hayır almış gelde katil olma
ama 10bin doları düşürebilecek kadar basit biyere koyan insan haketmiştir deyip dağıtacan 10bin dolarlık cüzdanla belediye otobüsüne binilirmi pinti herif

bakarım icinde kimlik tel vs varsa arar veririm eger yoksa bu bir isaret der alırım parayı karakola falan goturmem onlar napıcak bilemem kaydirigubbakcemile5
bi kısmınıda ihtiyacı olana veririm aslında tumunu vermek lazım ama melek degilim :çok üzgünüm:

benimde harcamaya vicdanim el vermez (

sahibini bulmaya calisirim , her sekilde.
basima 2 defa böyle bir olay geldi. tabii bu kadar yüksek bir miktar deildi.

ama söz konusu 10 bin dolarsa .. sahibide öküz deil ya :)) helalinden verir bi yüz gayme heralde :roflol:

Sahibini bulmaya çalışırım bütün herşeye rağmen bulamıyorsam, paraya dokunmam hepsini yardıma ihtiyacı olan insanlar için kullanırım.

bende içine bakarım ulaşabilcem bi numara falan varsa aynen geri veririm...
beklerim bi müddet ses çıkmıomu..
o benimdir artııkk

:jeyyar::jeyyar::jeyyar:

10 bin dolar değıl de az bi mıktar olursa alırım ben.. (kımlık bılgısı falan yoksa yani) daha önce başıma 2 defa geldı 1 ini sahıbıne verdım arkasından yetişip para vermek ıstedı kabul etmedım. bı defa da ehliyet vardı sadece içinde onu da karakola bıraktık. ama 100 mılyon falan bulsam alırım şu anda :/ yurt paramı yatırmam lazımmmmmmm :))))

cüzdana bakarım adres tel var mı diye. kimliği varsa bilgilerine ulaşmaya çalışırım.bulmak için her türlü çabayı gösteririm. direk sahibine teslim ederim. ama sahibini hiçbir şekilde bulamazsam ne yaparım bilmiyorum. kuruluşa bağışlamak yerine fakirlere yardım ederdim herhalde.

Çocukluğumdaki bir anım geldi aklıma...ıçi baya dolu bir cüzdan buldum.Babamla adresi araştırdık ve vermek için gittik.Cüzdanın sahiplerinin suratını bugün bile unutmam.Teşekkür bile etmediler,alıp yüzümüze kapı kapatmışlardı.Çok şaşırmıştım.Ama bugün de olsa aynı şeyi yapardım.Fakat yine öyle medeniyetsiz bir tavırla karşılaşırsam lafımı esirgemem asla...O zamanlar çocuktum...

benim başıma geldi bu olay.leventte yeğenimi okuldan alırken o, yolun kenarında bir apartmanın dibinde yüklü miktarda,bir tomar para gördü.koşarak gitti,aldı parayı.
cüzdan değil ama,sadece bir tomar para.
ne yapıyorsun enes dedim,
Esra abla gel bu parayla alem yapalım.boğazda lokantaya gidelim bir güzel karnımızı doyuralım,o zamanlar tatilya vardı,tatilyaya gidelim,sinamaya gdelim vs.bu çocuk o zamanlar 11 yaşlarındaydı.
elinden parayı aldım,oğlum manyak mısın,haram para,git işine dedim,
parayı aldığı yere koydum ve gittik.
tabi ağlıyor bu,parayı alıcam diye,elinden çeke çeke eve götürdüm.
babasına anlattı,dayım olur,
niye bana götürmediniz ben camiye götürürdüm o parayı dedi ama,
hiç kimse inanmadı bu sözüne.
şimdi 17 yaşında,
soruyorum yine para bulsan ne yaparsın diye,
kimseye çaktırmadan alır,bir güzel harcarım diyor.
zamane gençlik işte...

10 bin dolar değil 10 kuruşta bulsam alıp benim alın terimmiş gibi harcayamam.direk sahibini bulup parayı iade ederim. bulamazsamda polise ulaştırırdım. böyle birşey başıma geldi ve sahibini banka aracılığıyla bulup cüzdanını ve paralarını teslim ettim. sonuçta o para kimbilir ne emeklerle ne uğraşlarla kazanıldı. kimbilir ne amaçlarla biriktirildi. alamam allahtan korkarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…