Bir çözüm..

Birgarip_seyyah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
155
253
33
33
Merhabalar ,
Uzun yıllardır burayı okurum . Ilkdefa konu açıyorum.
O yüzden biraz çekimserlik, korku hakim üzerimde:)

Eşimle 1 yıllık evliyiz..
Çok şükür mutluyuz birbirimizi seviyoruz ama gel gelelim ilişkiye giremedik benden kaynaklı ..
Canım acıyor çünkü .. tam olacak acıdan itiyorum onu devamını getiremiyoruz.

Doktora gittim bir kaç değişik doktorlara hiç bir sorunumun olmadığını söylediler vajinismus da değilmişim . Iliskiye girmemek icin bir sebep olmadığını söylediler .. acıyı hissetmemek için emla kremi verdi onu kullandım ama bi faydasını göremedim . Vazelin , kayganlaştırıcı vs kullandık .. yok.

Biz artık bu durumdan sıkılmaya başladık.
Bebek istemeye başlar olduk.

Internette çok araştırdık okuduk . Uyguladık hep sonu hüsran:(

Ne yapmalıyım? Ne yapmalıyız..
Canımın acımaması için ....

Bana vajinismus gibi geldi.
İlişkiye girerken korkuyorsunuz, korkup itiyorsunuz bunun için canınız acıyor falan. Bildiğiniz vajinismus yani.

Hatta İnternetten tanımını buldum bir bakın:
Tanımı: Vajinismus hastalığı; ilişki sırasında ön sevişmede hiç bir sorun yaşamayan, hatta zevk dahi alan kadınlarda cinsel birleşme anı geldiğinde yaşadıkları istemsiz kasılmalar sonucunda penisin vajina içine girememesi veya son derece ağrılı, zor şekilde girmesi ile karakterize bir cinsel sorundur.

Daha tecrübeli vajinismus alanında başarı sağlamış bir doktor bulun derim.

Bende de durum aynıydı. Kayganlaştırıcıyla bu işi çözüme ulaştırmaya çalıştık ancak Can yanması konusunda ilk girişte hala canım yanıyor ama buna katlanmam gerektiğini sonrasının güzel olacağını, Bebişimiz olsun diye, zahmetsiz rahmet olmaz diye diye yapmaya çalışıyorum bir süre sonra biraz daha az yanmaya başlıyor canın ki ara verince başa sarıyor bunu da farkettim o yüzden biraz sabırla ve acıya katlanarak aşabileceğine inanıyorum.☺️ Kayganlaştırıcı beni rahatlatıyor psikolojik olarak onsuz ilişkiye girmiyorum.

Lokal anestesiz yapıp ilişkiye girin ey allam ya.
Sen daha bunun acısına katlanamıyosan çocuğu nasıl doğurucan bunu hiç düşündünmü,biraz acıya dayanmaya bak zamanla alışırsın(kendimi çoşkun gibi hissettirdin mutlumusun şimdi).
O da olmadı çare nuri alço gazozudur denendi onaylandı sen kendinden geçmeden yapamıyacan öbür türlü belliki.

Maalesef ki ilk yapista cani acimadan iliskiye giren gorulmemis. Biraz dayanacaksiniz. 2.5 yildir halaaa zaman zaman acidigi anlar oluyor. Biras kasmadan kendinizi birakmayi deneyin. Ortami romantiklestirin. Cozum gene sizde maalesef

Dayanılmayacak kadar bi acı mı yoksa korkunuzdan mı abartıyorsunuz bunun bi cevabını dürüstce düşünün derim
Ayrıca ilk defa cinsellik yasayacaksanız acıması cok normal ama dedigim gibi derecesi nasıl
Ön sevişme süreniz nasıl buda cok önemli iyice hazır olmadan mı deniyorsunuz
Psikologa gittiniz mi peki ?

Bende de durum aynıydı. Kayganlaştırıcıyla bu işi çözüme ulaştırmaya çalıştık ancak Can yanması konusunda ilk girişte hala canım yanıyor ama buna katlanmam gerektiğini sonrasının güzel olacağını, Bebişimiz olsun diye, zahmetsiz rahmet olmaz diye diye yapmaya çalışıyorum bir süre sonra biraz daha az yanmaya başlıyor canın ki ara verince başa sarıyor bunu da farkettim o yüzden biraz sabırla ve acıya katlanarak aşabileceğine inanıyorum.☺ Kayganlaştırıcı beni rahatlatıyor psikolojik olarak onsuz ilişkiye girmiyorum.

Her ilişki de yanma oluyor mu 🤦🏻‍♀️
O kadar çok kayganlaştırıcı aldik ki haddi hesabi yok .
Biz mi beceremiyoruz , anlamadım ...

Bana vajinismus gibi geldi.
İlişkiye girerken korkuyorsunuz, korkup itiyorsunuz bunun için canınız acıyor falan. Bildiğiniz vajinismus yani.

Hatta İnternetten tanımını buldum bir bakın:
Tanımı: Vajinismus hastalığı; ilişki sırasında ön sevişmede hiç bir sorun yaşamayan, hatta zevk dahi alan kadınlarda cinsel birleşme anı geldiğinde yaşadıkları istemsiz kasılmalar sonucunda penisin vajina içine girememesi veya son derece ağrılı, zor şekilde girmesi ile karakterize bir cinsel sorundur.

Daha tecrübeli vajinismus alanında başarı sağlamış bir doktor bulun derim.

Benim ilk aklıma gelen vajinismustu ama 3 doktora gittim üçü de öyle olmadığını söylediler . Kafanda bitirirsen olacak bu iş dediler 🤦🏻‍♀️

Haklısınız. Hala daha iyi bir doktor arayışındaym

Lokal anestesiz yapıp ilişkiye girin ey allam ya.
Sen daha bunun acısına katlanamıyosan çocuğu nasıl doğurucan bunu hiç düşündünmü,biraz acıya dayanmaya bak zamanla alışırsın(kendimi çoşkun gibi hissettirdin mutlumusun şimdi).
O da olmadı çare nuri alço gazozudur denendi onaylandı sen kendinden geçmeden yapamıyacan öbür türlü belliki.
:işsiz:

tamamen psikolojik ...
kendinizi kasıyorsunuz..
ön sevişmeyi uzun tutun. . . rahatlayana kdr..

Benim ilk aklıma gelen vajinismustu ama 3 doktora gittim üçü de öyle olmadığını söylediler . Kafanda bitirirsen olacak bu iş dediler 🤦🏻‍♀️

Haklısınız. Hala daha iyi bir doktor arayışındaym
Zaten vajinismus fiziksel değil psikolojik bir rahatsızlık. Hani vajina da bir sorun yok yani. Her ilişkide böyle hissedilmiyor.
Ben bu kadınlar kulübünde bu olayın çok abartıldığı düşünüyorum, yok acıyor her ilişkide şöyle oluyor böyle oluyor falan diyorlar ama hiç de acımıyor. İlk ilişkide sadece sinek ısırığı kadar bir acı oluyor ondan sonra herhangi bir acı hissedilmiyor. 2 yıldır İlişkiye giriyorum hiç acı hissetmedim yani. Ama size kayganlaştırıcı kullanmanızı öneririm. Güzel bir doktor bulup egzersizlerle çözersiniz bu işi. Kknın vajinismus ile alakalı bir topiği var isterseniz oraya bakın, o hastalığı yenen çok insan var.

İlk üç gece bizde ilişkiye girememiştik benden kaynaklı. Kendimi aşırı sıkıyordum sanki orası kitleniyordu. Korkunun geçmesi ön sevişmeyin uzatmalısınız. Kayganlaştırıcı bende çok işe yaramıştı. 8 ay önce normal doğum yaptım. Ikınamamıştım. Doktor "eğer bacaklarını sıkarsan kendini kasarsan bebek oradan çıkamaz oraya hiç bişey giremez" demişti. Kendini kastığın için olmuyor. İlişkiden önce sakinleştirici mi alsan ki. Yada bir saat öncesi melisa çayı iç kasların gevşesin. Ama bu durum düzelmeden asla çocuk düşünme derim. Siz daha evliliğin tadını anlamamışsınız ki

Dayanılmayacak kadar bi acı mı yoksa korkunuzdan mı abartıyorsunuz bunun bi cevabını dürüstce düşünün derim
Ayrıca ilk defa cinsellik yasayacaksanız acıması cok normal ama dedigim gibi derecesi nasıl
Ön sevişme süreniz nasıl buda cok önemli iyice hazır olmadan mı deniyorsunuz
Psikologa gittiniz mi peki ?

Korku olunca işin içinde bana acı dayanılmaz gibi geliyor da olabilir.
Eşim de canımın çok yanmaması için çekiniyor oda hemen itince geri çekiliyor devamını getirmiyor zorlasaydı belki olurdu bilmiyorum , ilkdefa oluyor eşimin de benim de ..
Ön sevişme de normal benim kıvama gelmem için uzun tutuyoruz isteyerek oluyor iş oraya gelince korkudan heyecandan uçup gidiyor istek maalesef ..

Hayır hiç gitmedim . Son çare olarak onu düşündüm . Önce iyi bir doktor bulup ..

Bulana kadar birşeyler yapabilir miyiz kendi başımızla diye konu açtım ..

Cevabınız için teşekkür ederim .

Korku olunca işin içinde bana acı dayanılmaz gibi geliyor da olabilir.
Eşim de canımın çok yanmaması için çekiniyor oda hemen itince geri çekiliyor devamını getirmiyor zorlasaydı belki olurdu bilmiyorum , ilkdefa oluyor eşimin de benim de ..
Ön sevişme de normal benim kıvama gelmem için uzun tutuyoruz isteyerek oluyor iş oraya gelince korkudan heyecandan uçup gidiyor istek maalesef ..

Hayır hiç gitmedim . Son çare olarak onu düşündüm . Önce iyi bir doktor bulup ..

Bulana kadar birşeyler yapabilir miyiz kendi başımızla diye konu açtım ..

Cevabınız için teşekkür ederim .
Buna normal doktorlar bişey yapamaz cunku acı tamamen beyninizde

Merhabalar ,
Uzun yıllardır burayı okurum . Ilkdefa konu açıyorum.
O yüzden biraz çekimserlik, korku hakim üzerimde:)

Eşimle 1 yıllık evliyiz..
Çok şükür mutluyuz birbirimizi seviyoruz ama gel gelelim ilişkiye giremedik benden kaynaklı ..
Canım acıyor çünkü .. tam olacak acıdan itiyorum onu devamını getiremiyoruz.

Doktora gittim bir kaç değişik doktorlara hiç bir sorunumun olmadığını söylediler vajinismus da değilmişim . Iliskiye girmemek icin bir sebep olmadığını söylediler .. acıyı hissetmemek için emla kremi verdi onu kullandım ama bi faydasını göremedim . Vazelin , kayganlaştırıcı vs kullandık .. yok.

Biz artık bu durumdan sıkılmaya başladık.
Bebek istemeye başlar olduk.

Internette çok araştırdık okuduk . Uyguladık hep sonu hüsran:KK43:

Ne yapmalıyım? Ne yapmalıyız..
Canımın acımaması için ....
Lütfen vereceğim linke tıklayın, sizle benzer durumdaki kadınların yorumları var.

Lütfen vereceğim linke tıklayın, sizle benzer durumdaki kadınların yorumları var.

Çok teşekkür ederim Mune hanım .
Orayı okuyacağım .
Konumu kapatabiliriz o halde çünkü alacağım cevaplar orada da mevcuttur ..

Nazik kibar yaklaşarak cevap veren arkadaşlara teşekkürlerimle ...💕

Back