Suan ki ruh halim öyle kötü ki.. aklima sizinle paylasmak geldi. Belki birileri beni gercekten anlar.. Cevremde pek anlayanim yokta.. anlamis gibi olanlar var maalesef. Bu günüme kadar kime dert yandiysam 2. defa da yandim neyse 3. ye artik olmuyor.. kimseye güvenim kalmadi.. sahte olmusuz..
Gelelim sorunlarima. Ben 24 yasindayim avrupa da yasiyorum. 65 yasinda anne babaya sahibim. Bi cok buyuk kardeslerim olmasina ragmen tek cocuk gibi büyüdüm. Kimse beni bir yerlere yönlendirmedi. 17 yasimda mimarlik burosunda staj yapmak istiyordum ama sadece istemede kaldi. Artik o yaslarda bi meslek bulmam lazimdi TR e göre bi meslek lisesine gitmem lazimdi. Satis temsilciligi uzerine meslegimi yaptim 3 sene sürdü. Hem okul hem stajdi. Kendi tek cabamla bunu bulabildim...Hem yabancisin burda hemde kimseden destek göremiyorsun ne yapalim, anca. o 3 sene nasil gecti bir Allah bilir birde ben bilirim. Sevmedigim bir isi diplomami alayim da devam okurum diye diye sabir ede ede, yaptim. Nihayetinde bitti meslegim ve 2 sene sonra 1 senelik bir okul yaptim, devam okuyabilme sansim olsun diye.. direk uni olmasa da bi kac yuksek okullarda okuma sansi elde ettim. Benim istedigim bölüm okul öncesi ve 1. 2. sinif ogretmenligi (öyle bir bölüm mevcut). direk alinmadigim icin bir sinava tabi tutuldum onu da bu sene kil payi kacirarak kazanamadim. Senesw tekrar girebilme sansim var aslinda. Ayni sene ehliyet sinavina da girdim onu da kaybettim. 3. sansimdi. oda gitti. Ortada kaldim iyice ne yapacagimi sasirdim. Bu arada calismiyordum o 1 senelik okulu bitirdikten sonra. Ne is vardi, ne okul ne de ehliyet. Herneyse 1 ay once bir is buldum. Su an onun detayina girmek istemiyorum ama berbat bir sekilde memnun degilim. Cingene karakterinde insanlarla calisiyorum hwe kucuk seyde arkadan konusan.. satis temsilciligi yine. Paraya ihtiyacim oldugu icin de smdilik sesimi cikarmiyorum baska is arayayim diyorum bunu zaten zor buldum. Ama her aksam eve geldigimde ruhum kirgin, yorulmus ve sabah ki hayallerimden eser olmuyor.
Bu arada TR baglantili bir sekreterlik sinavina katilmistim bayagi iyiydi yani ise alinabilirdim ama su lanet olasi darbe olaylarindan midir nedir cevap yok oradan. resmen 5 aydir bekledim cevap yok artik umudumu kestim.. ve yoluma bakmaliyim. okumam lazim.. yoksa isci olarak calismak zorunda kalicam.
Simdi özet gecmek gerekirse. Ben isimden memnun degilim, ehliyeti de almam lazim. Ogretmenlik sinavina tekrar girmem lazim.. veya Uni onumak istersem baska bir sinava girmem lazim..Bu sinav ogretmenlik sinavindan daha zor. Ve 2 bölüme ayrilmis sekilde de girebilirim bu sinava.. 1. bölümü subatta diger bölümü ise agustosta. Bu zor olan sinavi yapmayi daha cok istiyorum sanki.. Eger 1. girdigim sinavi gecersem adeta bayram ederim.. agustostakini de gcersem direk uni de okuma sansim oluyor hemde ogretmenlik de beni direk aliyor. Diger yandan ehliyetimi de almam lazim ona da devam etmem lazim. Eylule kdr aldim aldim yoksa bi suru masraf cikacak yine. Adeta ne yapacagimi bilmiyorum HANGISINE BASLASAM. Neyi nasil yapsam bilmiyorum tek bildigim hepsi ayni anda olmuyor.. belki de karisik anlattim anlamadiniz ama benim bir seyler yapmam gerekiyor. fakat ne yapacagimi nerden baslayacagimi bilmiyorum.. baslayipta kazanamamaktan korkuyorum.. ki cogu kez basima geldi bu..Kisilik bozukluklarim da var mesela el bebek gul bebek buyutuldugum icin bagimli bir kisiligim. Cok cabuk kiriliyorum..Is yerinde fark ediyorum bir isi yaparken emin olamiyorum.. Millet arkamdan konusuyor.. Araba sürerkende öyle bu. Napim bilmiyorum.. cok üzgünüm sadece.. milletin gozunde bir gariban olmaktan skldim.. Boyle olunca bir cicek gibi acamiyorum ancak mutlu olunca oluyor bu.. diger turlu iyice icime kapaniyorum eh normal yengec burcuyum ..buraya kadar okudunuz ya COK TESEKKÜR EDERIM :)