• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir buçuk yıllık anne sendromu:))öyleli...

Zeynepelifkubra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
14
9
1
Merhaba herkesin ramazanı kutlu olsun öncelikle sizinle bir şey paylaşmak istiyorum beni ikiz annesiyim Bu benim ikizlerimde 3 ramazan'ım aha önceki ramazanlarda bir ilkinde hamile olduğum için tutmamıştım ikincisinde de emzirdiğim için bu Ramazan tutmayı çok istedim ma ikizlerim çok hareketli ve emziriyorum bir gün tutup bir gün tutmuyorum sizler neler yapmışsınız ve şu anda yaşadığım birkaç stresten olaydan dolayı artı emzirdiğimden dolayı kan değerlerimi vitaminlerim sınırlarda düşük çıkıyor ma bir poşet dolusu vitamin ilacım var sizler vitamin tahliyesi almış mıydınız vitaminler olmayınca ben kendimi çok kötü hissediyorum elim kolum kalkmıyor iştahım olmuyor şu zamanda bir şeylerden çok zevk almıyorum ilaçlar olmasa kalkamıyorum bile bu durum normal mi yaşayan var mı kan iğnesi kalsiyum vitamini magnezyum vitamini D3 ile ilgili olan bütün vitaminler Bir de bir şey soracağım bunun da yalnız olmadığımı düşünüyorum ikizlerimi çok harekete geçtiler ramazan oturmalarına çağrılıyoruz gittiğimiz yerlerde ben genellikle onlarla alakaları olmaktan pek ortamla o alakadar olmuyorum o yüzden çok dışarıya çıkmak da gelmiyor içimden bedenimi sürükleyerek gidiyorum Bu dönem geçecek inşallah evde temizlik toplama halindeyim hatta takıntı gibi sürekli halı siliyorum Ne bileyim etraf topluyorum bazen temizlik o kadar yorucu hissettiriyor ki bir daha toplamayacağım diyorum buraya yaşadığım bu sendromu yazmak istedim bilmiyorum üzerimde tuhaf anlatamadım bir yorgunluk var üzüntü duygusal boşalmalar var ikizlerin bir buçuk yaşında tam sizler neler yapmışsınız böyle olan var mı vitamin ilaçlarını kullanırken ben gibi olan var mı yorumlarınızı bekliyorum

Bende bir tane var canım aynı fuygulari yaşadım çok çok zordu emin ol gececk bu günlerinde özleyeceğiz ama kendinede zamn ayirmalisin eşin ailen destek olmalı emzirmeyi kesmelisin bence bizim doktorumuz 1 buçuk yaşına kadar önermişti hem sen toparlarsin bunlar geçici üzülme orucu ben tek çocukla bile tutamamistim

O kadar küçük bebekleriniz varken Ramazan oturmalarına neden gidiyorsunuz?

O kadar küçük bebekleriniz varken Ramazan oturmalarına neden gidiyorsunuz?
Kayinvalidemle oturuyorum altlı üstlü ama çocuklara yalnız bakıyorum hayır deyince hep yanlış anlaşılıyorum yani kısacası mecbur bırakılmıyorum daha bir sürü şey kendi kendimin destekcisiyim zaten anlatabilecegim fikir alabileceğim anlasilabilecegim birileri olsa buraya içimi dokmem öyle bu yorumu yanlış anlamayın biraz zor süreçte olduğum için içimi olduğu gibi boşaltıyorum

Kayinvalidemle oturuyorum altlı üstlü ama çocuklara yalnız bakıyorum hayır deyince hep yanlış anlaşılıyorum yani kısacası mecbur bırakılmıyorum daha bir sürü şey kendi kendimin destekcisiyim zaten anlatabilecegim fikir alabileceğim anlasilabilecegim birileri olsa buraya içimi dokmem öyle bu yorumu yanlış anlamayın biraz zor süreçte olduğum için içimi olduğu gibi boşaltıyorum
Mecbur bırakılyorum

Mecbur bırakılyorum
Tabii içinizi boşaltın da neden yanlış anlaşılıyorsunuz ki?

Bebekler ev dışındayken düzenleri bozulur,bunu anlatın. Eğer yanlış anlayacaklarsa kendileri bilir.

Nasıl mecbur bırakıyorlar?

Yazık günah size de bebeklere de…

Teşekkür ederimmm,bilindik durumlar istedikleri olmayınca burnumuzdan getiriyorlar kusuyorlar eşime bana benim aileme falan tabi olumsuz etkileniyoruz bizde bu durumdan eşimle oyuzde haklı değil mutlu olmak için mecburen kabul ediyorum keşke bilseler bu ay doktora gittim bel fıtığı olduğumu öğrendim 🥺

Geçen yaz çok kötü geçti mesela kavkalar kuslukler çocuklar hastalandı ben yalnız başıma ilgilendim Corona oldum vs. Akrabalarımi çağırdım kabul etmedi kyvldm arkadaşlarm da da aynısı oldu çok yalnız dim geçen ramazan dan itibaren çocuklarla ilk yazimda ama hiç güzel geçmedi bu sene için hiç enerjim yok geçen seneyi yaşayınca çocuklardan pek cikmadm evdede olunca iyice temizliğe vurdum diyebilirim en son çok kötü belim ağrıyor du ve hoşgeldin bel fıtığı geçen yaz beni çok etkiledi üzüldüğüm pek çok şey oldu oyuzden iyi hissetmiyorum pek yaz gelince çok mutlu olurdum önceden şimdi olmuyorum daha çok kırgın öyle...

Teşekkür ederimmm,bilindik durumlar istedikleri olmayınca burnumuzdan getiriyorlar kusuyorlar eşime bana benim aileme falan tabi olumsuz etkileniyoruz bizde bu durumdan eşimle oyuzde haklı değil mutlu olmak için mecburen kabul ediyorum keşke bilseler bu ay doktora gittim bel fıtığı olduğumu öğrendim 🥺

Geçen yaz çok kötü geçti mesela kavkalar kuslukler çocuklar hastalandı ben yalnız başıma ilgilendim Corona oldum vs. Akrabalarımi çağırdım kabul etmedi kyvldm arkadaşlarm da da aynısı oldu çok yalnız dim geçen ramazan dan itibaren çocuklarla ilk yazimda ama hiç güzel geçmedi bu sene için hiç enerjim yok geçen seneyi yaşayınca çocuklardan pek cikmadm evdede olunca iyice temizliğe vurdum diyebilirim en son çok kötü belim ağrıyor du ve hoşgeldin bel fıtığı geçen yaz beni çok etkiledi üzüldüğüm pek çok şey oldu oyuzden iyi hissetmiyorum pek yaz gelince çok mutlu olurdum önceden şimdi olmuyorum daha çok kırgın öyle...
Bilemedim ki…

Maşallah temizlik,gezmek,kavgalar bunları nasıl yapıyorsunuz?

Ben beceremem temizlik bebekle birlikte.

Gezmeye de gidemem; isteyen küssün isteyen kavga etsin.

Yavrumun düzenini bozamam.

Evimde kapımı kapatıp keyfime bakarım.

Back