çok teşekkür ederim cevabın için içimi rahatlattın:) geçen hafta doktora gittiğimzde yatış vermedi. ilacı değiştireceğini söyledi. içinde 4 tane olan o ilacı 2 gün içtim. bugün kontrol amaçlı tahlil yaptırdım. az miktarda lökosit var, amipli dizanteri diye çıkmadı. doktorda ishal kusma gaitada kan falan olmadığı için ilaca veya tedaviye gerek olmadığını söyledi. ya antibiyoik yeni bittiği için tahlilde çıkmadı ya da geçti artık bilmiyorum inşallah geçmiştir. sürekli tekrarladığı için napacağımı şaştım şuan çok fazla şikayetim yok çok şükür. sadece bu ara biraz zayıfladım ama allahtan bebeğimin gelişimi çok iyi 32. haftada 2kg. 1 ay daha idare ederim sancısız amipsiz inşallah
benim merak ettiğim acaba bu dizanteri yine tekrarlarsa erken doğum olur mu çünkü sancı veriyor ya?
şimdiden çok sağol:)
Bildiğim kadarıyla erken doğuma sebebiyet vermez doktorum böyle birşeyden bahsetmedi bana... senin ağrın bebeğinle ilgili değildir karın ve mide ağrısı buda dizanteriye bağlı bir durum... isal ve kusma şikayetin fazla ise vücudun sussuz kalabilir buda senin organlarına zarar verir birde bildiğim kadarıyla basilli dizanteri amip dizanteriden de tehlikeliymiş zaten öyle bir durum olsa doktorun gözlem altında tutar seni mutlaka ama şunu söyleyebilirim tedavini aksatma ilerlerse ölüme sebebiyet verebilirmiş doktorum nedenlerini açıklamıştı senden internetten bakabilirsin aman ihmal etme ilaçlarını tekrarlamasın tekrar geçmiş olsun:26: