• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bitimiz eksikti 🙄

Ay delilermi ne. oraya kimbilir kaç bitli gidiyor. hiç kimsede olmasa çocuklarda oluyor. Gıcık oldum hemşireye. sanki çok sağlıklı ortamda çalışıyorda bide kaçmış 🤭
Aynen ya hemşire bile öyle yaparsa başkası ne yapsın, soğukkanlı fln değilmiş, dediğiniz gibi sanki hiç karşılaşmadı

Arkadaşlar tatilde memlekette bitlenmişim 🤦🏻‍♀️ Camiye giden çocuklarda bit varmış,11 yaşındaki kuzenime oradan geçmiş,bize temizleninceye kadar gelmemesini istedim darildilar ama çocuk sonra yine geldi oğlumla oynamaya.Basim kaşınıyordu evde birine baktırdım bişey yok dedi,saçlar beyazliyor demekki dedim 😔 aradan bayağı zaman geçti,sabah komşuda saçımdan bir tane düştü 🙈 Ve ben böceklerden aşırı tiksinen biriyim, kendimden nefret ediyorum şu an,buna sebep olanlardan da .Hemen ilk iş sprey ve şampuan ikilisi aldım sacimda sprey bekliyor şu an ama acayip tiksiniyorum.Kimse de yok sirke olayına bak diyeceğim 🙄 Kardeşimi il dışından çağırdım.Of ya en kısa sürede nasıl kurtulurum acaba
Canım şampuan ve spreyle bitmez onları yaptıktan sonra yıkanıp Bit tarağı ile ( sık ve ince dişli tarak ) eczanede vardır onların hepsini temizlemen lazım ölmüş bile olsalar onların saçından çıkması lazım kendi kendilerine gitmiyorlar. Bende çok ağırni yaşadım hatta alnıma kadar gelirlerdi ve ben böcek fobisi olan biriyim cinnet geçirrdm dediğim gibi tarak alman şart

Canım şampuan ve spreyle bitmez onları yaptıktan sonra yıkanıp Bit tarağı ile ( sık ve ince dişli tarak ) eczanede vardır onların hepsini temizlemen lazım ölmüş bile olsalar onların saçından çıkması lazım kendi kendilerine gitmiyorlar. Bende çok ağırni yaşadım hatta alnıma kadar gelirlerdi ve ben böcek fobisi olan biriyim cinnet geçirrdm dediğim gibi tarak alman şart
Aynrn işte brnim de böcek fobim var.Kutunun içinden tarak çıktı,tariyorum şu an,en az 18 tane sirke düşürdüm ve daha da kötüsü aşırı minikler,saçta görmek aşırı zor 😔ölü oldukları için mi minikler bu kadar bilmiyorum, canlılık testi de edemem 🙈

Kucuk kızım kresten getirmişti bir hafta tatil ettmislerdi kresi bitten dolayı 5 kisilik aile hepimiz bitlendik erkekler şampuanla kolay temizledi ama kizlari ve ben temizleyemedim saçlarımız uzundu kızımin saçından bit düştüğünü gördü gözlerim sinirlerim bozulmuştu artık baktım olmuyor kimseyede anlatamadım utandım niyeyse doğallık diye paylaşım yapan birisinden okudum mayonez sürüp saçına ustunede ayçiçek yagi kayganlastigi için bol bol sonra banyoya suyun altında taradım ilk günde 2 ikinci günde 3 kere yaptım 2 gun akşamında bitti inanın tavsiye ederim olduğu için temizleyebildik

Arkadaşlar tatilde memlekette bitlenmişim 🤦🏻‍♀️ Camiye giden çocuklarda bit varmış,11 yaşındaki kuzenime oradan geçmiş,bize temizleninceye kadar gelmemesini istedim darildilar ama çocuk sonra yine geldi oğlumla oynamaya.Basim kaşınıyordu evde birine baktırdım bişey yok dedi,saçlar beyazliyor demekki dedim 😔 aradan bayağı zaman geçti,sabah komşuda saçımdan bir tane düştü Ve ben böceklerden aşırı tiksinen biriyim, kendimden nefret ediyorum şu an,buna sebep olanlardan da .Hemen ilk iş sprey ve şampuan ikilisi aldım sacimda sprey bekliyor şu an ama acayip tiksiniyorum.Kimse de yok sirke olayına bak diyeceğim 🙄 Kardeşimi il dışından çağırdım.Of ya en kısa sürede nasıl kurtulurum acaba
Ben çokken bitlendiğimde annem gaz yağı alırdı benzinlikten kesin çözüm 🙈

Sağolun,covidden beter ya..
Benim bugün sıktığım sprey hem bir hem sirkeyi öldürüyormus öyle yazıyor üstünde,yarın da şampuanini kullanayım diyorum saçımı boş birakasim gelmiyor çok mu zararli olur bu defa da
Ay ben nerdeyse benzin döküp yakcaktım bi o kalmıştı, spreyi kullanıp, saçlarımı bit şampuanıyla yıkadım,sirkeli su dökmek yerine direk kafama sirke döküp mentörlü şampuanla yıkadım.bana bişey olmadı ama saçlarım çok yıprandı bunu bikaç kez denedim baktım işe yarayan tek şey iki günde bir bit şampuanıyla yıkanıp mutlaka tarakla ayıklamak tek çaresi. Yumurtadan çıktığı gibi çoğalıyorlar çünkü. Yumurtaları ellerinizle ayıklayın.

Ha birde yastık kılıfları, taraklar toka eşarp şapka kıyafet ne varsa yıkayın yüksek ısıda.

Küçükken komşudan bitlenmiştik annem hafta da 1 gün kullanılan bit ilacını hergün kullanmıştı üstümde ölüyordum az kalsın..o şampuanların içinde küçük tarafları oluyor onlarla beyaz örtü sarıp üstüne saçlarını tararsan düşecekler ve sende göreceksin..birde en son çare saçlarını boyayabiliyorsan boya direk ölüyorlarmış öyle okumuştum

Ay ben nerdeyse benzin döküp yakcaktım bi o kalmıştı, spreyi kullanıp, saçlarımı bit şampuanıyla yıkadım,sirkeli su dökmek yerine direk kafama sirke döküp mentörlü şampuanla yıkadım.bana bişey olmadı ama saçlarım çok yıprandı bunu bikaç kez denedim baktım işe yarayan tek şey iki günde bir bit şampuanıyla yıkanıp mutlaka tarakla ayıklamak tek çaresi. Yumurtadan çıktığı gibi çoğalıyorlar çünkü. Yumurtaları ellerinizle ayıklayın.
Ben şampuanla sabah akşam yıkamayı planlıyorum.Sabah yıkadım fon çektim,iki saatten fazla da beyaz örtü üzerine taradım, minimum 25 sirke düştü 🙈 Tararken düşeceği hiç aklıma gelmezdi,burada yazanlardan öğrendim,dusmeyinceye kadar taradım ama yıkayıp taramaya bir hafta boyunca devam edeceğim,yıkama+fön+tarama.Pimpirikliyim.
Evde iki gündür makine çalışıyor yüksek ayarda.

Küçükken komşudan bitlenmiştik annem hafta da 1 gün kullanılan bit ilacını hergün kullanmıştı üstümde ölüyordum az kalsın..o şampuanların içinde küçük tarafları oluyor onlarla beyaz örtü sarıp üstüne saçlarını tararsan düşecekler ve sende göreceksin..birde en son çare saçlarını boyayabiliyorsan boya direk ölüyorlarmış öyle okumuştum
Aynen burada yazanlardan öğrendim taradım bugün beyaz örtüye, sanırım olan sirke döküldü 🙈 cansizdi tanamina yakını..o spreyi tekrar sıkınca da bişey kalmicak sanırım ins

Bu arada öneride bulunan bütün üyelere çok çok teşekkür ederim 🙏🤗❤️

Kuaförde boyatırsanız önceden söyleyin. Mümkünse evde boyatın.
Kuaföru arayıp tarağimla fircamla geleyim mi diyecektim yok yapamadim.Şampuan,sprey ve bol tarama ile kurtulmayı hedefliyorum

Aynrn işte brnim de böcek fobim var.Kutunun içinden tarak çıktı,tariyorum şu an,en az 18 tane sirke düşürdüm ve daha da kötüsü aşırı minikler,saçta görmek aşırı zor 😔ölü oldukları için mi minikler bu kadar bilmiyorum, canlılık testi de edemem 🙈
O şampuani sık sık tekrarla ve saçını hergun tara gittikleri zamana kadar

Bitin yaşama ne katkısı var abi ya nie var bu güccük yaratıklar adını bile duysam kaşınıyorum ben

Bir tek faydası Rüstem paşaya olmuş 😂

Eskiden bit cok normalmiş köylerde yani. Babannem rahmetli bitler gitti hastalıklar geldi derdi hep :)) pis kanı emiyormus

Eskiden bit cok normalmiş köylerde yani. Babannem rahmetli bitler gitti hastalıklar geldi derdi hep :)) pis kanı emiyormus
Kan emiyormus ama anemiye de sebep oluyormus.

Arkadaşlar inşallah görürsünüz artik kafayi yicem. Salı günü bitlendigimi anladim. Çocukların kafasini aninda kazıdı babasi. Şampuan sprey aldik. Spreyi sıktım iki saat sonra sampuan sürdüm bir surede oyle bekledim taradim surekli. Bit ve sirke geldi. Banyoya girdim tekrar sampuan bol tarama. Banyodan sonra düzleştirme yine tarama. Sprey sıkıp uyudum. Sabah kalktım sprey oglen bit sampuani ile tarama. Tekrar düzleştirme. Aksam esim boya getirdi boyadim. Bir saat bekledim bit şampuanı ile yikandim tekrar tarama ve son üç sirkeyi gördüm. Dun sabah kalktığım gibi taradim ve sürekli tariyorum. Ne bir ne sirke gelmiyor. Bugün yine yikandim bit sampuani ile bu arada. Sorun su ki ara ara saçlarım kaşınıyor. Bu arada evdeki her seyi ama her seyi 60 derece ile yıkadım. Halılar yikamaya gitti. Nevresimler her gün değişti. Sacimda surekli yenilendiğim bir başörtüsu kullandim. Acaba sirkenin taraga gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Annemle konuşuyorum mutlaka gelirdi kafan tahriş olmuştur diyor:( kimse de yok kafama bakacak. Psikolojim bozuldu bugun dördüncü gün

Arkadaşlar inşallah görürsünüz artik kafayi yicem. Salı günü bitlendigimi anladim. Çocukların kafasini aninda kazıdı babasi. Şampuan sprey aldik. Spreyi sıktım iki saat sonra sampuan sürdüm bir surede oyle bekledim taradim surekli. Bit ve sirke geldi. Banyoya girdim tekrar sampuan bol tarama. Banyodan sonra düzleştirme yine tarama. Sprey sıkıp uyudum. Sabah kalktım sprey oglen bit sampuani ile tarama. Tekrar düzleştirme. Aksam esim boya getirdi boyadim. Bir saat bekledim bit şampuanı ile yikandim tekrar tarama ve son üç sirkeyi gördüm. Dun sabah kalktığım gibi taradim ve sürekli tariyorum. Ne bir ne sirke gelmiyor. Bugün yine yikandim bit sampuani ile bu arada. Sorun su ki ara ara saçlarım kaşınıyor. Bu arada evdeki her seyi ama her seyi 60 derece ile yıkadım. Halılar yikamaya gitti. Nevresimler her gün değişti. Sacimda surekli yenilendiğim bir başörtüsu kullandim. Acaba sirkenin taraga gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Annemle konuşuyorum mutlaka gelirdi kafan tahriş olmuştur diyor:( kimse de yok kafama bakacak. Psikolojim bozuldu bugun dördüncü gün
Ben de aynı aşamalardan geçtim ve bir türlü ikna olmuyordum,var ama gelmiyor diyordum.En son annem geldi memleketten baktı bir şey yok dedi saçında, ondan sonra kafamın ordan burdan kaşınıyor hissi geçti psikolojikmis demekki.Arada bit konusunu hatırlayınca otomatik olarak kaşınma geliyor 🙈

Ya inşallah öyledir. Benim annemde yanimda ama ona güvenmiyorum. Gözleri görmüyor zaten görülecek gibi degil aşırı aşırı küçükler. Annem eskiden sirkeler böyle değil susam kadardi falan diyor. Peki taramayla biter mi? Bazıları asla bitmez diyor. Ben surekli düzleştirici tarama ve sampuana devam edicem tabi ama

Back