• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir bileziklerime göz dikilmemişti oda tam artık!

vermeyin bileziğinizi boşverin veripte kötü olmaktan iyidir.ben verdimde ne oldu hala verecekler

Ahh canim ahh ne diyimki 400 tl borcunu veremeyen insan yarin obur gun cikarirda bana 3 bilezik borcunu verir mi? Tabikide vermez nereye veriyor.. bide ben cok merak ediyorum. Bu erkek tarafi olsun kiz taeafi olsun kendi kizina falan bole bi durumla gelseler ortaligi duman ederler valla...

doğru karar vermişsin sakın kararından geri dönme.

kendinizi kullandırtmayın çıkarcı insanlara.

verme kesinlikle canım. daha ehliyetiniz bile yokmuş, çalışıp para biriktirin önce.

Ahh canim ahh ne diyimki 400 tl borcunu veremeyen insan yarin obur gun cikarirda bana 3 bilezik borcunu verir mi? Tabikide vermez nereye veriyor.. bide ben cok merak ediyorum. Bu erkek tarafi olsun kiz taeafi olsun kendi kizina falan bole bi durumla gelseler ortaligi duman ederler valla...

güven çok önemli aldığım parayı geri vereceğim denildimi verilmeli yoksa tekrar insanın para istemeye yüzü olmaz.ama benimkiler öyle yüzsüz ki borçlarını ödemedikleri halde tekrar para istiyorlar bizde vermeyince bizi suçluyorlar. nedense hep erkek anneleri öyle sanki oğlu mecbur vermeye gibi görüyorlar.sanki oğlu ev geçindirmiyor.benim kv paramızın üstüne yattı vermemek için direniiyor.bileziklerim gerdanlığım hepsini elimden aldılar.eşim isteyince onun çalıştığı paralanmı alındı diyor.eşim kendi maaşınla aldı hepsini kp maaşınlada hiçbiri alınmadı.eşim kendi çalışıp bana yaptığı takıları kaç kere istedi ama artık eşimde pes etti kv kendi hakkımış gibi sahiplendi vermiyor.tabi kızlarının başına gelse kıyameti koparıyorlar benim kv basıyor küfürü dünürüne neymiş kızına evlenirken hiçbirşey almamışlar sen ne yaptın sanki.oğlunun yaptıklarınıda aldın.

İşte bakalım eşim pek fazla konusmuyor hayır yarın öbur gun kaynım alt katımıza geçicek oturdugumuz ev kp evı zaten bızı 3 4 sene sonra cıkartırlar bu evden yahu be adam araba bızım neyımıze araba alacağımıza ev alalım daha ıyı dıyorum e bızım evımız var dıyor neyıne guvenıyor ben anlamıyorum bızı bu evden cıkartsalar kalırız ortada aldıgı aylık 1.200 onuda zar zor yaptılar elektrık su dogalgaz faturalar maturalar hepsının yuku bızde. ben calısmıyorum nlck böle bılmıyorumm

güven çok önemli aldığım parayı geri vereceğim denildimi verilmeli yoksa tekrar insanın para istemeye yüzü olmaz.ama benimkiler öyle yüzsüz ki borçlarını ödemedikleri halde tekrar para istiyorlar bizde vermeyince bizi suçluyorlar. nedense hep erkek anneleri öyle sanki oğlu mecbur vermeye gibi görüyorlar.sanki oğlu ev geçindirmiyor.benim kv paramızın üstüne yattı vermemek için direniiyor.bileziklerim gerdanlığım hepsini elimden aldılar.eşim isteyince onun çalıştığı paralanmı alındı diyor.eşim kendi maaşınla aldı hepsini kp maaşınlada hiçbiri alınmadı.eşim kendi çalışıp bana yaptığı takıları kaç kere istedi ama artık eşimde pes etti kv kendi hakkımış gibi sahiplendi vermiyor.tabi kızlarının başına gelse kıyameti koparıyorlar benim kv basıyor küfürü dünürüne neymiş kızına evlenirken hiçbirşey almamışlar sen ne yaptın sanki.oğlunun yaptıklarınıda aldın.

çözemedim ki bu insanları ben canım ya.. Biz bi borç aldıkmı yada taksıdımız oldugu zaman geciktirmemek için herşeyımden kısar verırım bı gun dahı bıkere gecıktırdım yemınım olsun suratım kızardı ama bu ınsanlarda gurur yok vallahıde bıllahı yok arkadaş ya.. utanmadan kendı emegıne de kendı yaptıklarımız seylere de göz dıkıyorlar en son gıdıp çatur çutur harcıcam yok bılezık dıcem zaten sonu bu olcak

çözemedim ki bu insanları ben canım ya.. Biz bi borç aldıkmı yada taksıdımız oldugu zaman geciktirmemek için herşeyımden kısar verırım bı gun dahı bıkere gecıktırdım yemınım olsun suratım kızardı ama bu ınsanlarda gurur yok vallahıde bıllahı yok arkadaş ya.. utanmadan kendı emegıne de kendı yaptıklarımız seylere de göz dıkıyorlar en son gıdıp çatur çutur harcıcam yok bılezık dıcem zaten sonu bu olcak

evet canım insanın sabrı taşıyor ben yemedim al sen ye dememizi istiyorlar.paramızı biriktirip üzüme sap olamaya çalışıyoruz bırakmıyorlarki en iyisi millete yedirene kadar kendin ye iç daha iyi..

Son düzenleme:
evet canım insanın sabrı taşıyor ben yemedim al sen ye dememizi istiyorlar.paramızı biriktirip üzüme sap olamaya çalışıyoruz bırakmıyorlarki en iyisi millete yedirene kadar kendin ye iç daha iyi..

Aynen oyle ben kendim bozdurdum biraz inanki bozdurunca icim gitti inan ki amann dert dert valla..

Okurken sinirim bozuldu. Bu ne yaaa...

Canım o bilezikler senin. Eşin yada herhangi birisi bu konuyu açtıklarında diyeceğin tek şey "O bilezikler benim, ailem kolumda görmek istiyor." olsun. Çok konuşup karşındakine söylenme fırsatı verme. Haklısın...

vallahi geçenlerde okumuştum bu konuyu gece gece sinirlenmiştim
bileziklerini git banka kasasına koy
ben kasaya koydum nihayetinde zaten kullanamıyoruz hem hırsız korkusundan hem takamadığımız için
o yüzden koy bankaya kafan rahat etsin.

Merhaba hanımlar, evleneli 4 ay oldu.. Evlenmeden önce eşimin ailesi işte nıkahta 15 tane bılezık takılır en az dedi. Nıkahımda 5 bılezık takıldı düğün vs hıc bırsey olmadı.. Sadece söz nısan ve kına gecesı ama oda calgılı degıl hep sohbetlı..Nıkahımda takım takılırken eşimin yengesı geldı boynumuzdan takıları aldı poşete koydu. Evlenmeden önce söz kaynanam bana set takımı almış bende görmek istedim künyesı koluma olcakmı dıye hep geçiştirdiler.. Evlendık takı esnasında bır baktım poşetten cıkardılar taktılar. Aksamına kayınbabam takı parasını ve ceyreklerımızı verdı.. Ertesi gun set takımına bı bkatım ve her tarafında kançaları çıkık ve ezılmıs bırseydı. Meğersem kaynanam bunu önceden eltıme almış sonrada kaynanan sana özel aldı dıyıp bana geçiştirip takmaya çalıştılar.Eşimin ailesinin durumu cok cok ıyı.Evlendıgımız ılk zamanlar eşimin 2 amcası ve kayınbabam vılla aldılar ortak fakat oraya kayınbabamda para vermıstı kayınbabama eskı bır bına verdıler oraya 1 trılyon para verıldı ve ayrıca ıcı yenı olan yere gıdıp parkeydı boyaydı mutfaktı bahceydı her yerı yaptırıyolar banyo fayansları yepyenı onları bıle yaptırıyorlar dusunun. Esımın bır yengesı ehlıyet alacak 3 mılyar bıyere para yollayacakmış ehlıyet ıcın.. Ve bu dukkandan verılcek.. Gelelım konuma; Evlendıgım ılk zamanlar esım bılezıklerı bozalım amcama verelım bıze dana alsın ıkıye katlasın paramızı alalım dedı bende ıstemıyorum dedım. Kı versem bozdugum bılezıklerden 5 kurus para bana gelmez. Konu kapandı. Arkasından kaynım araba alcakmış esım bızde ortak olalım dedı. Kaynım ben eltım oturuyoruz. işte araba ıcın bılezık vercekmıssınız dedı bende dedımkı: ben araba ıcın bılezık vercem hadı verdım benım ve esımın ehlıyetı yok tutkı ıkımızınde aynı anda ısı cıktı ve araba lazım oldu ozaman nolcak dedım? Ben sızı gıtmek ıstedıgınız yere götururum gelmek ıstedıgınızde alırım dedı. Kendılerı para vermıcek onlar adına kayınbabam vercek para ama bızde vercez dıyorda yalan...e pekı ben arabayı ıstedıgım zaman alacakmıyım dedım hayır ben vermem sıze arabayı sız ıstedıgınızde bana söylersınız ben sızı bırakırım dedı bende sen cok kurnazsın ama ben senden daha felaketım dedım kavga ederız yuzumuze bakcak durumda olmayız bak dedım. Konu kapandı. kayınbabam ve amcası 30 mılyar koyup araba alcaklardı kaynıma söz verdıler. Dunde esım benı aradı sabah bızde kaç bılezık kaldı dedı 5 dedım boza boza bılezıkte kalmadı..Bız o bılezıklerı kardeşıme vercez bızde ortak olcaz dedı bende sonra konusalım dedım kapadım. Eve geldım aksam.Esımle normal konusuyoruz. Ne bılezıgı söyle bakayım dedım. Iste kardesımle ortak olcak bızde vercez onlarda bılezık vercek dedı Esıme ben daha eltımın koluna 1tane bılezık görmedım ne bılezıgı dedım. Benım vercek bılezıgım yok dedım senınde benımde ehlıyetım yok arabaya ne dıye ortak olcam dedım. Oda ben alcam dedım mı alcam dedı. Bana hıc gelıp danısmadı bak böle bısey var sen ne dusunuyosun ne ıstıyosun dıye? Gıdıp hemen bende ortak olcak bende surcem demıs. Ve bılıyorumkı eltım bılezıklerını vermez.ben verırım.ve ehlıyetlerımızı alsak bıle o arabayı kullanamayız vermez ve ılerde daha cok sorun cıkar. Herbıseyıme göz dıkmıs esımın aılesı esımı doldurup doldurup bana salıp her ufak konuda hemen bılezık bılezık.. Sorun para degıl! ama esımın yengelerınde kolları bılezık kendı evlerı yapılıyor hıcbır masrafında cıkartıp masraf yapmadı hepsı dukkandan.. Ama benım ehlıyet almamda bıle kendı paramdan vercem dukkandan flan degıl..Kaynım ve amcaları esımı doldurup tepeme yolluyorlar. Istemıorum cok sıkıldım! Annem bıle o bılezıklerı ne zoruluklarla yaptı sımdı ben kullanmıcagım bı araba ıcın bunu vermek ıstemıorum. Esıme dıyorumkı bılezıgımızı bozalım 5 mılyar kredı cekelm ayrı alalım dıyorum hayır dıyo. Bende kızdım benım vercek bılezıgım yok senın varsa cıkar al ben bes kurus para vermem dedım..bunaldım artık :(

Alllahım Yarabbim ne yüzsüz terbiyesiz insanlar var ya, sen kaynının alacağı arabaya bileziklerini vermek zorundamısın, kocanda amma zeki imiş varya, birde gelip istiyor senden, canım ya sakın verme, benim kaynanamlardan daha beter insanlarda vrmış demek, Allah sana sabır versin, güç versin

Alllahım Yarabbim ne yüzsüz terbiyesiz insanlar var ya, sen kaynının alacağı arabaya bileziklerini vermek zorundamısın, kocanda amma zeki imiş varya, birde gelip istiyor senden, canım ya sakın verme, benim kaynanamlardan daha beter insanlarda vrmış demek, Allah sana sabır versin, güç versin

yok canım vermıyorum konuyu kapattılar suan bıdaha ne zaman açarlar artık hıc bı fıkrım yok

vallahi geçenlerde okumuştum bu konuyu gece gece sinirlenmiştim
bileziklerini git banka kasasına koy
ben kasaya koydum nihayetinde zaten kullanamıyoruz hem hırsız korkusundan hem takamadığımız için
o yüzden koy bankaya kafan rahat etsin.

canım taksıtlerımı zar zor verıyorum suan cok sıkışığım sen hngı bankaya verıyorsun ve nekdr verıosun

valla helal denir helal ne güzel karşı çıkmışsınız haksızlığa..4 aylık evli gelinin kolundan bilezik alınıp araba mı alınırmış..aynen arkadaşın da dediği gibi gidin verin bir bankaya yıllık 150 200 diye biliyorum ben

Bunlar her şeyi ortak alıyorlar heralde. Ne kadar çirkin şeyler kimsenin bir özel eşyası sahip olduğu bişeyi yok mu bu ailede?

Eğer adaletli olurlarsa güzel işleyen bi sistem ama malesef çooook zor..

Sen doğru olanı yapmışsın canım. Tebrik ederim herkes yapamaz. Koy bankaya o altınlarını. Kira vermek istemiyosan bozdur yatır. Gizliden gizliden eline 3 5 kuruş geçtikçe yatır o hesaba. İlerde kendi arabanı alırsın inşallah.

ben bu ortak yapilan işlerden gerçekten de nefret ediyorumn.herkes parasi kadar harcasin , parasi kadar alsin.sonuçta siz illa araba alacaksaniz 30000 tl lik bir araba olmasi şart mi?2. el 15000 e alirsin en azindan kafan rahat olur, senin olur öyle değil mi? mantiklisi budur..eşinin de ehliyetiniz olmadan bu israrini anlamadim.hem ehliyet yok hemde siz istediğinizde onlar müsaitse,keyifleri yerindeyse sizi istediğiniz yere götürecekler. ayol 2 gün sonra bunlarinda şöförü olduk derler..kesinlikle verme bileziklerini ,kendileri alsinlar,sonra bu işin sonu kan olur..bir de üstüne üstlük ben benzin koydum sen koymadin, yok ben vergisini ödedim sen ödemiyon vs sorunlari çikacak.

Son düzenleme:
Kayinbabam araba konusu simdilik kalsin dedi eltim ile konustuk haklisin diyor benim kocamda simdi araba konusunu acmiyor bakalim ne zaman acilcak bu konu ama herkes biliyor bileziklerimi vermiyecegimi.

Kayinbabam araba konusu simdilik kalsin dedi eltim ile konustuk haklisin diyor benim kocamda simdi araba konusunu acmiyor bakalim ne zaman acilcak bu konu ama herkes biliyor bileziklerimi vermiyecegimi.

şöyle de bir durum var.diyelim ki, siz aldiniz onlar almadi..bu seferde zirt pirt sizden araba isteyecekler, vermeyincede siz kötü olacaksiniz..çok ihtiyacviniz yoksa sizde araba falan almayin.valla bende eşimin ailesi ile annesi , kardeşleri ile dib dibe yaşiyorum ,bazen bazi şeyleri sirf onlarda isteyecek diye almiyorum çünkü sağ olsunlar ellerini hiç ceplerine atmazlar 10 -20 tl nin hesabinbi yaparlar..nasil olsa şunda bunda var derler, kendilerine almazlar.bende enayimiyim gitcem para harcayip alcam ama kullanmaya gelince ortak kullanacaz..oldu ?

şöyle de bir durum var.diyelim ki, siz aldiniz onlar almadi..bu seferde zirt pirt sizden araba isteyecekler, vermeyincede siz kötü olacaksiniz..çok ihtiyacviniz yoksa sizde araba falan almayin.valla bende eşimin ailesi ile annesi , kardeşleri ile dib dibe yaşiyorum ,bazen bazi şeyleri sirf onlarda isteyecek diye almiyorum çünkü sağ olsunlar ellerini hiç ceplerine atmazlar 10 -20 tl nin hesabinbi yaparlar..nasil olsa şunda bunda var derler, kendilerine almazlar.bende enayimiyim gitcem para harcayip alcam ama kullanmaya gelince ortak kullanacaz..oldu ?

Iste bende anlamiyorum boyle insanlari... ailenin maddi durumu iyi ama evladindan para koparmayi seven isteyen insanlardan nefret ediyorum

Back
X