• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir bileziklerime göz dikilmemişti oda tam artık!

diclem3555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
425
4
26
İzmir
Merhaba hanımlar, evleneli 4 ay oldu.. Evlenmeden önce eşimin ailesi işte nıkahta 15 tane bılezık takılır en az dedi. Nıkahımda 5 bılezık takıldı düğün vs hıc bırsey olmadı.. Sadece söz nısan ve kına gecesı ama oda calgılı degıl hep sohbetlı..Nıkahımda takım takılırken eşimin yengesı geldı boynumuzdan takıları aldı poşete koydu. Evlenmeden önce söz kaynanam bana set takımı almış bende görmek istedim künyesı koluma olcakmı dıye hep geçiştirdiler.. Evlendık takı esnasında bır baktım poşetten cıkardılar taktılar. Aksamına kayınbabam takı parasını ve ceyreklerımızı verdı.. Ertesi gun set takımına bı bkatım ve her tarafında kançaları çıkık ve ezılmıs bırseydı. Meğersem kaynanam bunu önceden eltıme almış sonrada kaynanan sana özel aldı dıyıp bana geçiştirip takmaya çalıştılar.Eşimin ailesinin durumu cok cok ıyı.Evlendıgımız ılk zamanlar eşimin 2 amcası ve kayınbabam vılla aldılar ortak fakat oraya kayınbabamda para vermıstı kayınbabama eskı bır bına verdıler oraya 1 trılyon para verıldı ve ayrıca ıcı yenı olan yere gıdıp parkeydı boyaydı mutfaktı bahceydı her yerı yaptırıyolar banyo fayansları yepyenı onları bıle yaptırıyorlar dusunun. Esımın bır yengesı ehlıyet alacak 3 mılyar bıyere para yollayacakmış ehlıyet ıcın.. Ve bu dukkandan verılcek.. Gelelım konuma; Evlendıgım ılk zamanlar esım bılezıklerı bozalım amcama verelım bıze dana alsın ıkıye katlasın paramızı alalım dedı bende ıstemıyorum dedım. Kı versem bozdugum bılezıklerden 5 kurus para bana gelmez. Konu kapandı. Arkasından kaynım araba alcakmış esım bızde ortak olalım dedı. Kaynım ben eltım oturuyoruz. işte araba ıcın bılezık vercekmıssınız dedı bende dedımkı: ben araba ıcın bılezık vercem hadı verdım benım ve esımın ehlıyetı yok tutkı ıkımızınde aynı anda ısı cıktı ve araba lazım oldu ozaman nolcak dedım? Ben sızı gıtmek ıstedıgınız yere götururum gelmek ıstedıgınızde alırım dedı. Kendılerı para vermıcek onlar adına kayınbabam vercek para ama bızde vercez dıyorda yalan...e pekı ben arabayı ıstedıgım zaman alacakmıyım dedım hayır ben vermem sıze arabayı sız ıstedıgınızde bana söylersınız ben sızı bırakırım dedı bende sen cok kurnazsın ama ben senden daha felaketım dedım kavga ederız yuzumuze bakcak durumda olmayız bak dedım. Konu kapandı. kayınbabam ve amcası 30 mılyar koyup araba alcaklardı kaynıma söz verdıler. Dunde esım benı aradı sabah bızde kaç bılezık kaldı dedı 5 dedım boza boza bılezıkte kalmadı..Bız o bılezıklerı kardeşıme vercez bızde ortak olcaz dedı bende sonra konusalım dedım kapadım. Eve geldım aksam.Esımle normal konusuyoruz. Ne bılezıgı söyle bakayım dedım. Iste kardesımle ortak olcak bızde vercez onlarda bılezık vercek dedı Esıme ben daha eltımın koluna 1tane bılezık görmedım ne bılezıgı dedım. Benım vercek bılezıgım yok dedım senınde benımde ehlıyetım yok arabaya ne dıye ortak olcam dedım. Oda ben alcam dedım mı alcam dedı. Bana hıc gelıp danısmadı bak böle bısey var sen ne dusunuyosun ne ıstıyosun dıye? Gıdıp hemen bende ortak olcak bende surcem demıs. Ve bılıyorumkı eltım bılezıklerını vermez.ben verırım.ve ehlıyetlerımızı alsak bıle o arabayı kullanamayız vermez ve ılerde daha cok sorun cıkar. Herbıseyıme göz dıkmıs esımın aılesı esımı doldurup doldurup bana salıp her ufak konuda hemen bılezık bılezık.. Sorun para degıl! ama esımın yengelerınde kolları bılezık kendı evlerı yapılıyor hıcbır masrafında cıkartıp masraf yapmadı hepsı dukkandan.. Ama benım ehlıyet almamda bıle kendı paramdan vercem dukkandan flan degıl..Kaynım ve amcaları esımı doldurup tepeme yolluyorlar. Istemıorum cok sıkıldım! Annem bıle o bılezıklerı ne zoruluklarla yaptı sımdı ben kullanmıcagım bı araba ıcın bunu vermek ıstemıorum. Esıme dıyorumkı bılezıgımızı bozalım 5 mılyar kredı cekelm ayrı alalım dıyorum hayır dıyo. Bende kızdım benım vercek bılezıgım yok senın varsa cıkar al ben bes kurus para vermem dedım..bunaldım artık :(

helal!
daha ne yapacaksın. hiç Moralini bozma. Vermek istemiyorsan Vermezsin. gayet Usturuplusun.
Yalnız sen bişey isteyemesin diye YapıyoIar bunu sana.
ilerde bişey isteyecek Olsan hep bu Konu açılacak aklında bulunsun. altınları Vermedin bilezikleri Vermedin denecektir. sinir harbi yaşatırlar dikkatli ol.
Verince de iyi Olmazsın zaten merak etme ;)

helal!
daha ne yapacaksın. hiç Moralini bozma. Vermek istemiyorsan Vermezsin. gayet Usturuplusun.
Yalnız sen bişey isteyemesin diye YapıyoIar bunu sana.
ilerde bişey isteyecek Olsan hep bu Konu açılacak aklında bulunsun. altınları Vermedin bilezikleri Vermedin denecektir. sinir harbi yaşatırlar dikkatli ol.
Verince de iyi Olmazsın zaten merak etme ;)

Bılezık versemde araba ıcın vermesemde gene huzurum kalmıcak gene kalmıcak e vermem paramda yanıma kar kalır. Iyılık yaramaz kımseye.

ne bilezikmiş vay arkadaş ya! diyesim geldi bir an :1: şaka bir yana, evet haklısın. gönlünce kullanamayacağın şey için bileziklerini bozmaya değer mi? ortak şeyler her zaman sıkıntı yaratır. düşük model olsun ama kendinizin olsun. eşine net bir şekilde ifade et. anlamıyorsa tekrar söylersin. kendimize ait arabamız olsun istiyorum de. ilerde çocuğumuz da olunca tam bir aile arabası olur de, cilve yap ne bileyim o günleri hayal etmesini sağla vs :) benim aklıma bu kadarı geldi şimdilik..

ben söz verdım vercem dıyıp duruyor bende cıkar kendı bılezıgın varsa ver dıyorum sınır edıyor benı ınsanları enayı durumda görmeyı cok sevıyorlar o kadar malları paraları pulları var gıtsınler alsınlar. bana kmse dokunmasın kmse bsey ıstemesın benden.

Ya ne mide bulandirici konular. Vermeyin bilezik falan. Aldiklarini bile unutur bunlar. Zaten her ailede bir tane cikiyor aklini kullanmaktan korkan adam.

evli kaynınla aynı evde mi oturuyorsun? çok ilginç..
altınlarını vermemekle en iyisini yapmışsın. sakın 2 güzel söze tav olup altınlarını çöpe atma:34:

Aferim kız sana :46: ezdirme kendini verme bilezik falan.Araba yatırımımı olurmuş araba ölü yatırımdır.En güzelini yapmışsın vermeyerek ve inatla kendi kararının ardında durmakla böyle olmak iyidir onlar senin altının ve kimseye vermek zorunda değilsin.Hastalık,zor başka durumlar hariç tabii doğru olduğuna emin olmadığın zor durum numarası olmayan hallerde verirsin.Bunlar vicdan işidir.:34:

inşallah iradeni korur vermezsin .bende herkes gibi helal kıza dedim.maşallah sana:1:

Ya ne sacma araba ortak alinirmiymis ilk defa duyuyorum boyle bisey
Sizin ailenin her seyi ortak alma hastaligi var sanirim
Hic hoslanmadigim konular param varsa alir binerim milleti ortak kosmakta neyin nesi

ne tuhaf bir aile! trilyonluk villa aliniyor ama set takimi eski, araba ortak aliniyor ne alaka yani? esin evlatlikmiymis herkese gani gani esine gelince bilezik de bilezik ben anlamadim valla bileziklerini vermemekle kalma sende az cazgir ol ehliyetinide aldir evinide döset yaptir da yaptir iste istedigini masraflarida artik dükkanami yüklersin kayninami kayinpederinemi bilmem....
kafani kullan ezilme, eltinler yengenler isi cözmüs sende "cöz" bu aileyi :D

Kayinbabam cok iyi ve bi okadar saf yani iyi niyetlidir. Ama bazi konularda geri kafalidir. Bisey lazim oldugunda asla geciktirmez hemen getirir yapar. Buzdolabimi doldurur camasir deterjanimi bile almis bugun. Kahvaltilik peynir zeytin recelimi kaymak bal getirir et ws hepsini.. ama gel gelelimki bu konu canimi sIkti bende az once eltimle konustum dedim boyle boyle bsey varmis duydunmu ? Valla dicle dedi ben borc olarak vercekmis diye duydum ama ben esime soyledim almasin diye dedim dedi. Bende eltime yarin obur gun araba yuxunden kavga ederiz birbirimizin suratina bakmayiz ben binmicegim bi arabaya para vermem sen olsan verir misin dedim. Hayir vermem dedi oda. Kaynimda ordan sesleniyo ama aman ben bisey istemem sizden diye. Haklsin eltim oyle diyor kocani ikna et ortak olmasin bende istemiyorum sende istemiyorsun diyor

ne tuhaf bir aile! trilyonluk villa aliniyor ama set takimi eski, araba ortak aliniyor ne alaka yani? esin evlatlikmiymis herkese gani gani esine gelince bilezik de bilezik ben anlamadim valla bileziklerini vermemekle kalma sende az cazgir ol ehliyetinide aldir evinide döset yaptir da yaptir iste istedigini masraflarida artik dükkanami yüklersin kayninami kayinpederinemi bilmem....
kafani kullan ezilme, eltinler yengenler isi cözmüs sende "cöz" bu aileyi :D

Yengelere geldimi var ama bize geldimi yok. Kayinbabam yzik adam hepsinin cenesibden bikmis. Kendi annesi bile laf yapiyor adama biz gitmddikmi kayinbabamda kizim aramizda kalsin git 10 dk durda sussun konusmasinlar bana diyor. Aksam gelirken yogurdumu getirmis oyle yani en basidi is kiyafeti getirmis aradim baba bunlar kimib dedim kizim dukkanda calisan elemanlarin durumlari yok sen yikarmisin dedi yikadim a5tim bile makineye dedim yanliz utu masam kirildi baba dedim hemen kizim arabaya koyun ben yarin yaptirabilirsem yaptirayim olmaxsa bitane alayim sana hemen dedi cok karisik bi aile :) allahtan esim fazla duskun degil ailesine kaynanan vefat etti ki keske yasasaydi diyorum :(

Herkese geldimi var ama bize geldimi yok efendim. O amcalari ve karilariyla herseyi somure somure bi hal olmus 7 24 boynunda set takimj bilezikleri ayni modelden kac tane kiyafet ayni modelden kacta kunyeler kupeder yuzukler gorgusuzler ayni elbiseden ayni model alirlar sadece renkleri farkli sordugumda bu bize daha cok yakisiyo diyolar biri afedersiniz cidden kucumsemek ama amaciyla söylemiyorum asla oda allahin kulu koyden gelmis sehire ciftlige gidilcekti ay ben gelmem tezek kokuyor diyor e geldigin yer neresi ?? Evinde 4 tane 4 takim gelin yatak ortusu va4. Bigunde bana laf atiyo iste kasim catal takmni al bana ev hedyesi olrk dedi. Ben de bagirdim sen bana ne yaptinki benden ne bekliuosun dedim evime kac kere gelmistir daha bi copunu gormedim. Nisanimda para vermisler taki icin kendj ceplerine attilar taki paralarini boyle nalet insanlar iste

Eltimde telefonla konustuk aksam aman aman ben sizden bisey almam arabayi vermem size diyodu bende kapadim telefonu sinirden

Back
X