Bir bilenin yardimina ihtiyacim var:(

yesil9

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
95
0
16
İstanbul
Kizlar merhaba. Benimki sorun sayilmaz ama uzun zamandir internetten bir sey siparis etmek istiyorum. Kargo ucretini de hesaplayarak para biriktirdim. Ama belli bir ucretin uzerinde mallar gumruge takiliyor bildigim kadariyla. O kadar para verip bir de gumruge bir sey odemek istemiyorum. Bu gumruge takilma olayiyla ilgili bilgi sahibi olanlar beni aydinlatabilir mi? Cunku kis geldi artik siparis etmem gerekiyor botumu

iyi akşamlar ben netten alışveriş yapmadım hiç ama babam ve erkek kardeşim netten yaparlar hep kargo ücretini çogunlukla karşı taraf ödüyor gümrüge takılma olayı şöyle olyr gemi ile bir mal gelirken eger kaçak ise yada belgeleri eksik ise gümrük te el koyarlar siz netten alacaksınız degilmi ozaman gümrük olayı olmaz ki

Son düzenleme:
Yurtdışından alışveriş yaparken gümrükte takılmamanın yolları | TeknoSeyir

Bu link yardımcı olur mu bilemiyorum...

Bir de bana sevgilim doğumgünüm için kolye gönderdi ups kargo firması ile, söylememişler gümrüğe takılma ihtimalini. Yanlış hatırlamıyorsam 75 euro üzeri ürünler gümrüğe takılıyor ama..
Çok feci bir süreçti.
Gümrükten çıkarmak için 400TL ödememi istediler benden.
Şok oldum GERİ GİTSİN DEDİK.
Geri gitti bu kez UPS geri gitme parası ve masrafları için 200 euro istedi.

Bence hiç bulaşma bu işlere....
Çünkü sevgilim yurtdışında olduğu için posta işleriyle çok sorun yaşadım, kafalarına göre hareket ediyorlar, akıllarına estiği geçiyor, geçmediği geçmiyor gibi birşey..

Evet bana da yurtdisindan bir sey gondermisti babam daha once, 250 tlnin ustune takiliyor dediler 300 tl gumruk ucreti odedim. Ama burada olmayan bir ayakkabi oldugu icin bir sekilde alacagim. Ya da oradaki tanidigim etiketini falan cikarip, hediye diyerek gonderecek ama o daha uzun is. Ama takiliyorsa eger hic sitesinden siparis etmem cok tesekkurler cevabiniz icin.

Belki oradan birinin alıp hediye eder gibi göndermesi daha mantıklı içine de doğum günün kutlu olsun tarzı birşeyler yazsın, açıp bakıyorlar ya illa çünkü Bizim aşk mektuplarımızı okuyorlardı her seferinde alışmıştım artık..

Bir kere ben de Tr'den Amerika'dan ithal bir ürün almıştım, deri cüzdan eşime sevgiliyken göndermek için, gönderdim. 1.5 ay oldu ulaşmadı, eşim defalarca postahaneye gitti geldi. Sonunda bir kağıt geldi.
Gitti, bu ürünün fiyatı nedir, ne yapacaksınız bununla, bunu ülke sınırlarına sokamayız geri gidecek bir sürü vır vır etmişler... Eşim sonunda kızmış, ya hediye olan birşey fiyatını nereden bileyim, doğum günü hediyesi gelmiş, daha neyi sorguluyorsunuz diye bağırınca almıştı

Siz de en kötü ihtimalle kavga edersiniz diye tahmin ediyorum bir sorun olursa..

O zaman evet tanidiga gondertmek daha mantikli, new yorkta kasirgalar kopmasa daha iyi olurdu:))

siparişinizi yurtdışından mı getirecektiniz o zaman gümrük olayları olur sizde türkiyeden şipariş etseniz istediginiz yokmuydu acaba burda

bende ayni seyi yaptim

Bir elektronik esyayi yakinimin adresine gönderdim. O da bana gönderdi.

Son düzenleme:

oluyor olmaz olurmu hic, fiyatina agirligina markasina bagli ,

etiketini cikartsalarda farketmez , buluyorlar netten, ve geneldede siteler karismiyor gumruk olaylarina ...

oluyor olmaz olurmu hic, fiyatina agirligina markasina bagli ,

arkadaş yurtdışından alıyormuş ben hepsiburadan yada o tür sitelerden aldıgını sandım arkadaşım benim kardeşimde netten alıyor bu tür sitelerden kargo ücretini karşı taraf ödüyor genelde yurt dışından gelirse elbette gümrükte sorun olur

Ben yurtdisinda yasiyorum, alisveris sitelerinden nasil bilmiyorum ama, ben Türkiye'ye paket gönderdigimde ssimdiye kadar hic acilmadi paketlerim. Icinde ne var diye postahanede soruyorlar, sen ne dersen ona inaniyorlar. O da sigorta amacli zaten daha cok, kaybolursa parasini alabilesin diye. Eskiden Türkiyedeki postacilar aciyorlarmis, o da ne kadar dogru bilemiyorum. Simdiye kadar da hic gümrük ödemem gerekmedi.

O zaman nereden alacaksam oranin posta servisiyle gondertecegim, cok tesekkur ederimm:)

Geçen sene yurtdışındaki hatrı sayılır üniversitelerin birinden kitap sipariş ettim. Yayıncı üniversitenin adına ve şanına güvenip bir problem çıkmaz diye düşündüm. Kitaplarım siparişimden yaklaşık 2.5 ay sonra geldi. Geldiğinde de direkt elime ulaşmadı, gümrükten ellerinde kitaplarımın olduğuna dair bir telefon aldım, mailimi kontrol etmemi istediler. Maillerime baktığımda 170 liralık kitap siparişim için 500 lira gümrük masrafı çıkarıldığını gördüm. Üniversitenin iletişim adresine mail attım, yaklaşık 1 aylık bir süreç sonrasında gümrük sorunu çözüldü ve kitaplar elime ulaştı. Ama o kadar sıkıntı, o kadar çaba sonunda 3.5 aylık vakitte, zaten benim kitaplarla olan işim bitmişti. Anlayacağın, astarı yüzünden pahalıya geliyor.. Boşver gitsin..

Evet ama kac yildir istedigim bir sey olmasa zaten hayatta siparis etmem. Sonunda para biriktirdim alamazsam uzulurum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…