Belki oradan birinin alıp hediye eder gibi göndermesi daha mantıklı içine de doğum günün kutlu olsun tarzı birşeyler yazsın, açıp bakıyorlar ya illa çünküBizim aşk mektuplarımızı okuyorlardı her seferinde alışmıştım artık..
Bir kere ben de Tr'den Amerika'dan ithal bir ürün almıştım, deri cüzdan eşime sevgiliyken göndermek için, gönderdim. 1.5 ay oldu ulaşmadı, eşim defalarca postahaneye gitti geldi. Sonunda bir kağıt geldi.
Gitti, bu ürünün fiyatı nedir, ne yapacaksınız bununla, bunu ülke sınırlarına sokamayız geri gidecek bir sürü vır vır etmişler... Eşim sonunda kızmış, ya hediye olan birşey fiyatını nereden bileyim, doğum günü hediyesi gelmiş, daha neyi sorguluyorsunuz diye bağırınca almıştı
Siz de en kötü ihtimalle kavga edersiniz diye tahmin ediyorum bir sorun olursa..
Belki oradan birinin alıp hediye eder gibi göndermesi daha mantıklı içine de doğum günün kutlu olsun tarzı birşeyler yazsın, açıp bakıyorlar ya illa çünküBizim aşk mektuplarımızı okuyorlardı her seferinde alışmıştım artık..
Bir kere ben de Tr'den Amerika'dan ithal bir ürün almıştım, deri cüzdan eşime sevgiliyken göndermek için, gönderdim. 1.5 ay oldu ulaşmadı, eşim defalarca postahaneye gitti geldi. Sonunda bir kağıt geldi.
Gitti, bu ürünün fiyatı nedir, ne yapacaksınız bununla, bunu ülke sınırlarına sokamayız geri gidecek bir sürü vır vır etmişler... Eşim sonunda kızmış, ya hediye olan birşey fiyatını nereden bileyim, doğum günü hediyesi gelmiş, daha neyi sorguluyorsunuz diye bağırınca almıştı
Siz de en kötü ihtimalle kavga edersiniz diye tahmin ediyorum bir sorun olursa..
siparişinizi yurtdışından mı getirecektiniz o zaman gümrük olayları olur sizde türkiyeden şipariş etseniz istediginiz yokmuydu acaba burda
iyi akşamlar ben netten alışveriş yapmadım hiç ama babam ve erkek kardeşim netten yaparlar hep kargo ücretini çogunlukla karşı taraf ödüyor gümrüge takılma olayı şöyle olyr gemi ile bir mal gelirken eger kaçak ise yada belgeleri eksik ise gümrük te el koyarlar siz netten alacaksınız degilmi ozaman gümrük olayı olmaz ki
Evet bana da yurtdisindan bir sey gondermisti babam daha once, 250 tlnin ustune takiliyor dediler 300 tl gumruk ucreti odedim. Ama burada olmayan bir ayakkabi oldugu icin bir sekilde alacagim. Ya da oradaki tanidigim etiketini falan cikarip, hediye diyerek gonderecek ama o daha uzun is. Ama takiliyorsa eger hic sitesinden siparis etmem cok tesekkurler cevabiniz icin.
oluyor olmaz olurmu hic, fiyatina agirligina markasina bagli ,
Ben yurtdisinda yasiyorum, alisveris sitelerinden nasil bilmiyorum ama, ben Türkiye'ye paket gönderdigimde ssimdiye kadar hic acilmadi paketlerim. Icinde ne var diye postahanede soruyorlar, sen ne dersen ona inaniyorlar. O da sigorta amacli zaten daha cok, kaybolursa parasini alabilesin diye. Eskiden Türkiyedeki postacilar aciyorlarmis, o da ne kadar dogru bilemiyorum. Simdiye kadar da hic gümrük ödemem gerekmedi.
geçen ay içinde DHL eşofman için sadece gümrük masrafı olarak 103 tl aldı
DHL ,Fed-ex, UPS cok kotu onlar ozellikle gumruge birakiyorlar. Buyuk konusmiyim ama onlarla asla gondertmeyecegim bir daha, mala odediginizden daha cok gumruk/bekleme ucreti vs. oduyorsunuz
Geçen sene yurtdışındaki hatrı sayılır üniversitelerin birinden kitap sipariş ettim. Yayıncı üniversitenin adına ve şanına güvenip bir problem çıkmaz diye düşündüm. Kitaplarım siparişimden yaklaşık 2.5 ay sonra geldi. Geldiğinde de direkt elime ulaşmadı, gümrükten ellerinde kitaplarımın olduğuna dair bir telefon aldım, mailimi kontrol etmemi istediler. Maillerime baktığımda 170 liralık kitap siparişim için 500 lira gümrük masrafı çıkarıldığını gördüm. Üniversitenin iletişim adresine mail attım, yaklaşık 1 aylık bir süreç sonrasında gümrük sorunu çözüldü ve kitaplar elime ulaştı. Ama o kadar sıkıntı, o kadar çaba sonunda 3.5 aylık vakitte, zaten benim kitaplarla olan işim bitmişti. Anlayacağın, astarı yüzünden pahalıya geliyor.. Boşver gitsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?