Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Akadaşlar nisanın başında 6 aylık bebeğimle yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğa çıkacağım.kendi arabamızla eşimle beraber annemlere gidiyorum.Ancak yolculuk gözümde büyüyor ve ya bir aksilik olursa diye korkuyorum.Bebeğiyle yolculuğa çıkan deneyimli annelerden yol tecrübelerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum.
Bu yolculuğu nasıl iyi bir biçimde atlatabilirim?
Bebeğim ana kucağında o kadar saat rahat edebilir mi?
bebegin anakucaginda o kadar saat tabiki rahat edemez , bol bol mola vereceksiniz artik.
ben senede iki defa ucak yolculugu 3 defada 450 kilometre yol araba yolculugu yapan biriyim . daha bi kere bile 1 saatten fazla ana kucaginda mizmizlanmadan aglmadan durmadi . uyursa ne ala , ama uynakken zor , artik oyuncak yiyecek bi sürü sey doldurmak lazim arabaya, bazen müzikte ise yariyor, ama sik sik mola vermeden olmuyor iste .
ama itiraf edim yanlis olsada cogu kere kucagima aliyorum . durmuyor cünkü
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
ben de bebeğim 4 günlükten itibaren defalarca kendi arabamızla, bi kere uçakla ve bi kaç kere de otobüsle yolculuk yaptım. stres yapma Allah kolaylığını verir. bebeğin muhtemelen o kadar saat anakucağunda durmak istemeyecektir, durmaması da lazım zaten. benimki zaman zaman katıla katıla ağladığı için kucağımda yolculuk etmek zorunda kaldım. tehlikeli ama otobanda ağlayınca yapacak bişeyin kalmıyo malesef. neyse dert etme hallolur.
biz de 3.5 aylıkken kendi arabamızla 11 saat yolculuk yaptık.bi süre sonra çok sıkıldı.bunaldı.çok sık molada veremedik.kar vardı.bizim baya zor geçti ama her bebek aynı depil.uyursa iyi olur.bizimki arabada bile doğru dürüst uyumaz
canım ben kızım 8 aylıkken 10 saatlik yolculuk ettim çokta güzel geçti.,
pusette tabi ki o kadar saat duramıyorlar arkada onunla oynarsın.
sana tavsiyem yolculuğu gece yapın, arabanın etkisiyle mışıl mışıl uyur.
kızım abla olduuuu
Kayıtlı Üye
Akadaşlar nisanın başında 6 aylık bebeğimle yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğa çıkacağım.kendi arabamızla eşimle beraber annemlere gidiyorum.Ancak yolculuk gözümde büyüyor ve ya bir aksilik olursa diye korkuyorum.Bebeğiyle yolculuğa çıkan deneyimli annelerden yol tecrübelerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum.
Bu yolculuğu nasıl iyi bir biçimde atlatabilirim?
Bebeğim ana kucağında o kadar saat rahat edebilir mi?
tatlım kzım tam 6 aylıkken tatıle gittik 8 10 saatti sanırım ve cok mutluydu kızım uyudu uyandı bakındı çok keyifliydi onu beslemek bezini değiştirmek bide biz bişeyler yemek için molalar verdik hiç stres yapma bebğinde yansımasın oda stres oluyo geyet keyıfli çık yolculuna bırak alışsın
Çok sağolun arkadaşlar, İnşallah sorunsuz geçer.
Kizim 4 aylıkken 7-8 saatlik yola gitmiştik. En şiddetli tavsiyem mümkünse gece gitmeniz. Gündüz zaptetmek çok daha zor. Şimdiden iyi yolculuklar.
DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
canım brnım bebeğim 2 aylıkdı ben burdan muğlaya gittiğimde
yaklaşık 10 saat den fazla sürdü allaha şükür hiç bişey olmadı
ben arabanım arkasına güzel yatak gibi yer yaptım yanınada ben oturdum
uyuya uyuya gitti aksam yola cıkmışdık bayada sıcakdı gider gitmez banyoya sokmusdum
tabi mama sorunumuz falan yokdu emziriyodum ...
yanına bol kıyafet ates düşürücü serum fizyolojik gerekli ne varsa al
sırtına koymak için bezde al terler falansa üstünü degişemezsen koyarsın
7 saat pusette araba koltugunda gidermi bilmıyorum yazın bende cıkıcam yine yola
heralde yine yatak yaparım
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
5. ayına yeni girmişti oğlum, 1.5 saatlik uçak yolculuğu yaptık..felaketti rahat 1 saatini katıla katıla ağlayarak geçirdik..perişan olduk ikimizde..
ücretsiz izindeyim halen,eşim git biraz gez,stres at anneni gör diyor ama cesaret edip gidemiyorum.. :26:
bende nisanda uçakla yolculuk yapıcam kızım7 aylık olacak bakalım nasıl olacak bende tedirginim acaba sizin neden bebeğiniz ağladı
canım ben kızım 8 aylıkken 10 saatlik yolculuk ettim çokta güzel geçti.,
pusette tabi ki o kadar saat duramıyorlar arkada onunla oynarsın.
sana tavsiyem yolculuğu gece yapın, arabanın etkisiyle mışıl mışıl uyur.
evet gece yolculuğuna katılıyorum.:)Benim kızım 7 aylıkken 10 saat yolculuk yaptık.Çok rahat geçmişti.
benim kızım 5,5 aylık bu hafta sonu 6 saatlik yoldan geldik otobüsle. kızımla bu 2. yolculuğumuz ilkini 3 aylıkken yaptık
2 side çok rahat geçti.gidiş ve dönüşlerde yanımda hep birileri vardı
genelde hep uyudu masallah yolculuğu seviyor anasına çekmiş :)
ne yazik ki kizimi yol tutuyor ve kisa uzun butun yolculuklarimiz cok zor geciyor,bebeginizi yol tutmadigi surece oyle yada boyle oyalarsiniz sikmayin caninizi.Elbette sik sik mola vermeniz gerekiyor,hem kendiniz hem bebeginiz icin.Saglicakla.
prensesim ben !
Kayıtlı Üye
biz eşimle bebeğimiz 7 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık gidiş berbattı aksam saatine kaldık arabanın içi karanlık yollar karanlık kuzucum çok huzursuz oldu ancak dönüşü onun için erken saate havanın aydınlık oldugu saate ayarladık araba koltugunda oturdu ve yolu seyretti bunaldıgında durduk indik arabadan hava aldı sonra tekrar yola devam ettik bende onun yanında oturdum ve sürekli onu oyaladım oyun oynattım birazda uyudu yolculuk maceramızı böylece atlattık ben giderken yanıma yastık battaniye aldım valla arabada ayagımda bile salladım en sevdiği oyuncakları aldım bende size tavsiyeler bu kadr ii yolculuklar...
biz eşimle bebeğimiz 7 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık gidiş berbattı aksam saatine kaldık arabanın içi karanlık yollar karanlık kuzucum çok huzursuz oldu ancak dönüşü onun için erken saate havanın aydınlık oldugu saate ayarladık araba koltugunda oturdu ve yolu seyretti bunaldıgında durduk indik arabadan hava aldı sonra tekrar yola devam ettik bende onun yanında oturdum ve sürekli onu oyaladım oyun oynattım birazda uyudu yolculuk maceramızı böylece atlattık ben giderken yanıma yastık battaniye aldım valla arabada ayagımda bile salladım en sevdiği oyuncakları aldım bende size tavsiyeler bu kadr ii yolculuklar...
teşekkür ederim.bu ayakta sallamayı düşünüyordum bende.acaba olur mu diye.durmazsa bunu da denerim.sabah erken saatte çıkarız artık hava aydınlanır aydınlanmaz.hem yollar daha tenha olur.
benim oğlumda 6 aylıktı 13 saat aaba yolculuğu yaptık. pusetini yanımıza aldık ama yolculuk esnasında ona koymadım. aşağıdaki gibi sepetimiz vardı onun üst bölümünü çıkarıp arabanın arka koltuğuna koydum onda uyudu rahat rahat. aslında yolculuk için güvenli değil pusette olmalı ama o kadar saat rahat edemez ve saatte bir mola verirsekte yol bitmez. bende bu yaz otobüs yolculuğu yapmayı düşünüyorum 12 saat 1 yaşına girecek nasıl olacak hiç bilmiyorum.
eylul ayında kızım 8 aylıktı 9 saat arabamızla yolculuk yaptık arkadasların dedıgı gıbı arkaya yatak yaptım bende uyudugu zaman yatırdım halıyle sıkıldıgı zamanlar oldu ama sık sık mola verdık bırde canım eger varsa ılgısını ceken bıkac oyuncak al yanına elınde oyalanır sorunsuz gecmıstı bızım yolculugumuz bende tedırgındım ılk basta ya durmazsa dıye ama cok sukur azda olsa sıkılsada atlattık bırde mama ıcıyorsa eger termosa suyunu koyarsın bırde buyuk bıberona soguk kaynatılmıs su bıttıkce ek yapar mamasını verırısın sımdıden ıyı yolculuklar eger cıkmadıysanız tabı:)
LA TAHZEN, İNNALLAHE MEANA..
Kayıtlı Üye
bizdee madınden ızmıre gıdıcez 29 hazıran da ucakla..yaklasık 2 saat suruyor..ama ınanılmaz gozumde buyuyor..cunku bebekler ucakta kulaklarındakı basınc yuzunden aglıyorlar aglamak ıstedıklerı ıcın degıl..ne yapabılırım dıye kara kara dusunuyorum daha sımdıden ...
Oğlum 3 aylıkken başladık uzun yolculuklara, sık sık da gideriz. Hiç sorun yaşamadık. Ben güvenlik açısından kesinlikle oto koltuğundan indirmem. huzursuzlanırsa mola veriyoruz, biraz emiyor, hava alıyor, devam ediyoruz. Yanında sevdiği oyuncaklar olsun. Meyve ve su olsun. İlgisini dağıtmak için kullanırsın bunları. Şarkı söyleye söyleye gidersiniz. Bazen yol uzayınca aynı şarkıyı 50 kere dinlemekten iflahım kesiliyor. Ama bütün dert bu olsun. :)))Uyur zaten bebeğin yola çıkınca. Sabah erken saatte çıkmayı tercih ediyoruz biz. Saat 5 gibi. Akşamdan yolda giyebileceği rahat birşeylerle uyutuyorum. Sabah biz hazırlanınca uyur halde alıp battaniyeye sararak arabaya bindiriyorum. Otoparka inene kadar uyansa bile araba çalışınca devam ediyor uykuya. İki saat zaten orda geçiyor. Kahvaltı molasından sonra biraz oynuyor, yorulunca emziriyorum mola verip. Sonra gene uyuyor yorgunlukla. Uyanınca yemek faslı, gene oyun. Yolun uzunluğuna göre bir uyku daha uyur ya da uyumaz. 10 saate yaklaşınca biraz huysuzlanıyor ama son bir saat filan. Onu da şarkı türkü idare ediyoruz.
Tavsiyem ağlayınca kucağın almaya alıştırma. Bir kez taviz verirsen ağlayarak kucağa aldırmak alışkanlık olacaktır.