• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bakarsanız

Hiçbiriniz anlamıyorsunuz, şuraya insan gibi bir şey sordum konunun geldiği noktaya bak. Suni mamaları nasıl savunuyorsunuz pes. Doğada olmayan bir şey ne kadar sağlıklı olabilir ki? O mama sektörleri ne paralar kırıyor haberiniz var mı? Peki o mamalar yüzünden kaç hayvan kanser oluyor haberiniz var mı? Elinizi vicdanınıza koyup bir araştırın. Köydeki teyzeler tarafından beslenen hayvanlar neden bu kadar sağlıklı? Yine söylüyorum, ben kendim yiyemeyeceğim şeyi hayvanlara vermem.
Sen araştır ! İnterneti verimli kullan .. senin yediklerinin ne kadar organik olduğunu da araştır .. organik kelimesini de araştır , doğal besinleri de .. yediğimiz yemekler diyip önce , sonra yapacağımız tavukları onlar için ayırıp sonra sade pişiriyoruza çevirmek olmaz !

Hiçbiriniz anlamıyorsunuz, şuraya insan gibi bir şey sordum konunun geldiği noktaya bak. Suni mamaları nasıl savunuyorsunuz pes. Doğada olmayan bir şey ne kadar sağlıklı olabilir ki? O mama sektörleri ne paralar kırıyor haberiniz var mı? Peki o mamalar yüzünden kaç hayvan kanser oluyor haberiniz var mı? Elinizi vicdanınıza koyup bir araştırın. Köydeki teyzeler tarafından beslenen hayvanlar neden bu kadar sağlıklı? Yine söylüyorum, ben kendim yiyemeyeceğim şeyi hayvanlara vermem.

Nice,
Sen tvde nette dönen bir komplo teorisi altında kendi bilimini oturduğun yerden sadece köydeki kediye bakarak üretiyorsun. Buna maalesef cahillik deniyor.

sen kendin yemek yerken mekandan hayvanı ve sahibini kovdurtmayı biliyorsun ama onu ne yapıcaz, samimi gelmiyorsun o yüzden bu tarz tepkiler alıyorsun :işsiz:
Kovdurtmakla ilgisi yok. Türkiye'de gıda yönetmelikleri gereği restaurantlara, marketlere vs. evcil hayvan sokulması yasak. Bunu da araştırın. Kafamdan uydurmuyorum. Bunun hayvan sevmemeyle hiçbir ilgisi yok.

Hayır canım, baharatlı yemek vermiyoruz. Hem onlara uygun olan, hem de sağlıklı yemeklerden veriyoruz.
Kendi yemeklerinizden veriyormuşsunuz ya
Hayvanların yiyebileceği standartlar epey farklı bizimkinden,siz bu ölçüde baharatsız ,yağsız, tuzsuz mu yiyorsunuz siz yemeklerinizi ?

BB95A942-7F1B-4A1A-8E4A-B96D291A7A5A.webp

Kız doğru olanı yapıyor bu bir, ikincisi Allah aşkınıza ya.. Sokaklarda aç aç geziyor o kuzular, takıldığınız konu bu mu yani? Of!

İnterneti sadece
Falanca bana düz baktı çok üzüldüm :(
Filanca şunu dedi içime oturdu :(
Bilmem kimin kızına böyle olmuş ayy nasıl olmuş :(

gibi konular açmak için kullanacağına az okuyup araştırmaya kullan :işsiz:

Kovdurtmakla ilgisi yok. Türkiye'de gıda yönetmelikleri gereği restaurantlara, marketlere vs. evcil hayvan sokulması yasak. Bunu da araştırın. Kafamdan uydurmuyorum. Bunun hayvan sevmemeyle hiçbir ilgisi yok.
Ben sokuyorum kimseyi de dinlemiyorum neden sokmayayım onlarda canlı.

Surda onlarca kadin ayni seyi anlatiyor neden anlamiyorsunuz? Siz etobur degilsiniz, sizin yediginiz sey size yarar saglarken o hayvani oldurur, nasil ki bir otoburu etobur besleyemezseniz, bir etoburu da hepobur besleyemezsiniz, dogada olan her sey yararliysa zakkum cicegi de, dag mantari da yedirelim hayvanlara.
İs dogal olmayana gelirse antibiyotikler de yapay, kemoterapi ilaclari da, ama hayat kurtariyorlar degil mi?

Çok ilgisi var .. hayvan sever bir insan öyle yönetmelik falan dinlemez ..

Zorda kalmış aç ve susuz sokak hayvanlarına yemek su götürüyorum. Bakın dikkatinizi çekerim mama demedim. Yemek. Mamalara kesinlikle karşıyım. Hayvanlar için çok sağlıksız. Kendimizin yiyemeyeceği şeyleri, hayvanlara vermemeliyiz. Bizim sitede Allah razı olsun zorda kalmış sokak hayvanlarına yardımcı olunuyor, su ve yemek götürülüyor. Bizim siteye yeni taşınan benim yaşlarımda bir kız var, hazır mamalardan koyuyor, sinir oluyorum. O yapay mamaların içine tuzu basıyorlar, hayvanlar çok susuyor sonra su bulamıyorlar :KK43: Biz o gün ne yediysek ayırırız, komşular da öyle. Tavuk veririz, balık veririz, makarna, çorba, süt veririz. Fark ettim ki o kız hayvanları bilinçsizce beslemeye başladıktan sonra, özellikle kediler çok susamaya başladı. Ben bu kişiyi güzel dille nasıl uyarabilirim?
ben bircok hayvan besledim. gozlemledigim sey su. mamayla beslenen hayvanlar tuyunden belli olur, tuyleri daha guzel ve parlaktir. bu da saglik gostergesi degil midir? tipki saclarimiz gibi. veterinerler de mama onerirler zaten yemek yerine.
biri bana guzelce de dese ben bundan vazgecmezdim acikcasi. hayvanlara kotu davranilmadigina sukredecek durumdayiz :/ bence bu konuda yapabileceginiz cok bisey yok.

Ağzını açma tabikide. Posta bak ya. Bi oız var sokak hayvanlarına mama koyuyor. Hemde bu devirde hu bilinçte az insan varken, biri kalkıp yaptığının yanlış olduğunu söyleyecek! Belki harçlıklarıyla biriktirip alıyor.
Kafan mı güzel anlamadım!

Bugün bir komşum kabak tatlısı koyuyordu ne yapıyorsun dedim olsun çöpe gideceğine yesin hayvanlar dedi pesss dedim üzerinde tahinde vardı iyilik yaptığını zannediyordu şaka gibi milletiz valla kaymağı eksikti bari onuda koysaydı koyma olmaz dedim dinlemedi beni günahı onun boynuna:110:bilinçsizce iyilik yaptığımızı düşünüyoruz çok cahiliz çookk:bicak:

yağda baharatlı pişirdiğiniz yemekler o hayvana zarar verir. eğer besleyecekseniz tavuğu pirinci makarnayı sadece suda haşlayıp verin. Süt yoğurt kesinlikle vermeyin onlar hayvanın bağırsaklarına işkence resmen. Kedi köpek mamaları enerjisi ve içeriği ayarlanmış özel formulalardır bir çok testten onay alındıktan sonra piyasaya srülüyor. Kaç yıldır kedi köpek bakıyorum hem evde hem sokakta. Mama değiştireceğimde tek tek içeriklerini arayıp tarayıp o firmanın ülke ülke ne onaylardan geçiyor ne vukuatları olmuş vs her şeyini ıncık cıncık araştırıyorum. Farklı birkaç veterinerden fikir alıyorum ona göre mama alıyorum. İçeriğindeki taurinin aminoasitlerin molekül yapısının doymuşluğuna kadar bakıyorum daha avuç avuç tuz basam da hayvanlar susuzluktan ölsün modunda bir mamayla karşılaşmadım. İçeriğindeki sodyum ve diğer mineraller tek tek oran olarak yazıyor gayet oradan billgi sahibi olabiliyorsunuz da. En iğrenç içeriğe sahip market mamaları da dahil. Ha normalde hayvanlara verilmemesi gereken glikoz şurubu vs tatlandırıcı türevleri olabilir ki market mamaları onları içerdiklerinden ötürü sevilmez hayvanların ömrünü kısaltır kısa vadede obezite ve diyabete uzun vadede kansere kadar hastalıklara yol açar. O da hayvan bu kadar leş içeriğe rağmen sevsin de yesin diyedir. Ki 3 günde açlıktan ölecek hayvan 15 yıl yaşayacağına 10 yıl yaşar ama yaşar yine de. Kötünün iyisidir. O yüzden sokak hayvanlarına da aldırmayız çoğumuz o mamalardan. Yine profesyonele yakın içerikli diğerlerine göre azıck daha ucuz karbonhidrat ağırlıklı mamalardan alırız en kötü hayvan bari karnı doysun açlıktan ölmesin diye. Ve ben o market mamaları haricinde (ki onları çok zor durumda anlık almak zorunda kalmam dışında almadığım için çok objektif yorum yapamıycam) hiçbir mamanın hayvanı deli gibi susattığını kavurduğunu görmedim. Sadece adı üzerinde kuru mama olduğu için ve hayvanın tavuğu da çorbayı da o mamayı da sindirime sokmak için eser miktarda suya ihtiyaç duymasından ötürü ve bunu o kuru mamadan o anda karşılayamamasından dolayı biraz azla içiyor olabilir. Ama bu o kız bilmiyor etmiyor hayvanları öldürecek demek değildir. Bilinçsizce kılçıklı kemikli salçalı yemekleri inek ya da koyun sütünü iyilik yaptığını düşünerek hayvanların önüne döken sıradan çinko karbon hayvanseverlerden 4 5 kat falan daha bilinçlidir kilosu en az 15 20 tl olan mamalardan alan insan en az siz rahat olun. Siz bolca suyunuzu koyun kemik ve kılçıklarını ayırıp yemeğnizi de koyun bırakın o kız da suyunu mamasını koysun. daha çok hayvan doysun onu sevmeyen öbürünü sever gider de yer falan dert etmeyin. orası kedinin köpeğin bileceği iş. kimsenin de kalbini yarım bilginizle kırmayın birine ateş püskürecekseniz şu her köşe başında hayvanları zehirlemeye tecavüz etmeye kalkışan güruha püskürün lütfen.

Kız sadece bdv de takılarak, oturduğu yerden hayvanların anatomisini çözmüş, helal. Boşa yaşıyoruz biz..:bicak:
tabi o doğa tarafından ona emanet edilen yavrulara her bakımdan yetersiz gördüğü bir genç kızın mama koymasına şiddetle karşı ama :KK70:

Son düzenleme:
ben sana kafandan uyduruyorsun demedim ki
kastığın duyarla o konun hiç örtüşmüyor bunu söylüyorum.

Insanlari deli etmek icin yaziyor ve beni deli edebiliyor cidden. :KK70:
Corba, makarna, sut, ekmek etcil bir hayvanin yiyecegi saglikli seyler mi?
Istedigi kadar dogal olsun yahu kedi, kopegin beslenmesinde corba, makarna, sutun işi ne??

Boyle diyince de tutturmus bi nenem boyle veriyordu nenemin kedisi hala yaşiyor bilmem ne...
Nenenin kedisi ölmediyse, kuru mama yiyerek 15-20 yil yasamis zibilyon tane kedi gorebilirsin. Demekki kuru mama da zararli degilmis. Bir bitir artik.

O nasıl bi özgüven yahu? Mama koyuyor diye uyarmak! Bildiğinden bu kadar emin olmak.

Hadi şeker falan verir de neyse deriz. Ayrıca tavuğu balığı kim doğru düzgün yiyebiliyor da hayvana vericek. Aç mı kalacak hayvanlar. Umarım uyarırsın ve hakettiğin muameleyi görürsün. Resmen kötü niyet bu.

Back
X