Teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için içimi ferahlattınız gerçekten. Allah razı olsun. Bizde 15 aylık evliyiz ilk sene çocuk düşünmedik 11. Ayımızda kahverengi akıntı yüzünden hem de rutin kontrol için doktora gittim pcos olduğumu öğrendim ilk gittiğim doktor beni baya korkutmuştu hasta yaklaşımı davranışları vs. hiç de iyi değildi odadan çıkınca ağladım resmen. Hiç çocuğum olmayacakmış gibi düşündüm. Sonra farklı bir görüş için şuanki doktoruma gittim ve çok memnun kaldım. Adet düzensizliğini tedavi edersek sorun olmaz dedi. Yumurtlama zamanımı anlamaya çalışıyor şuan sanırım ona göre gebeliğin oluşmasında önemli olan tarihleri çıkaracağız. 40 45 bazen 50 günde bir adet oluyorum. O da kahverengi akıntı şeklinde oluyor normal adet kanaması gibi de değil. Bu sorunum da bekarken yada ilk evlendiği dönemde yoktu. Son bir kaç aydır yaşıyorum. Son bir kaç aydır aşırı kilo artışı oldu. Hormonlarım da sorun yok. Doktorum kilodan kaynaklı da olabilir dedi. Çünkü pcosu tetikleyen kilo da olurmuş. Biraz aayoflarsan belki tamamen düzelecek dedi. Sonra işte yumurta takibine girdik ve son olarak klomene başlayabiliriz çatlatma için dedi. Şuan ne yapsam bilemedim akışına mı bıraksam. Yoksa tedaviye devam mı etsem. Eşimin iş ve okul yoğunluğundan sık sık birliktelik yaşayamıyoruz da çok zaman mı kaybediyoruz onu da düşünüyorum. Ya olmazsa tüp bebek yaptırmak zorunda kalırsak ya çok uğraşır da çocuğumuz olmazsa diye korkuyorum. Bu yüzden tedavimi de yarım bırakmak istemiyorum bu korku yüzünden bilmiyorum çok karışığımÖncelikle gecmıs olsun. Ben pkoluyum 18 aylık felan evliyim ilk 3 ay istemedik 15.ayımda kendılıgınden hamıle kaldım. Hıcbır ılac tedavı uygulamadım. Hormon testler vs temizdi ama regl duzensızlıgım oluyordu. Hıcbır Dr bana Yumurta catlatma vs demedı. Sadece duzenli ilişkiye devam dedi. Bı ara akıntı sıkayetım oldu sadece fıtıl kullandım o kadar. Derken hatta en son Dr istersen regl olunca gel klomen baslayalım demıstı bende nedense gıtmedım oluruna bıraktım ılac vs istemiyordum birde klomen de kist yapıyor fılan dedıler ama korkma doguma her kıstı atıyorsun. Neyse gıtmedım denemeye devam ettim hıcbır kür ilaç uygulamadım sadece fıtıl kullandım akıntı için ve tesaduf Dr akıntı ne durumda diye randevu almıştım baktı ultrasonda Yumurta kistin oluşmuş dedı oh Maasallah dedım o zaman hamılelık yok degılmı hocam dedım kan testi istedi benimde aklıma hıc gelmedi megerse 2haftalık hamıleymışim. Kıstıde dogumda atarsın.zaten kuculur dedı. O gun bugundur şükür hersey yolunda.
İnan bırsuru kısıye hikayemi anlatmışımdır burda olmayacak diye birsey yok. Olucak bunu zihnine yerleştir ve cocugu hıc düşünme ilişkin devam et hayatına işine gucune bak stres en olmama sebebi elbet olacak de ilişkinin tadını cıkar cocuk için ilişki yasama. Ve inşaallah olacak pkolu olmak lüksmüş gıbı yasadım ben. Benım ozelde devlette de Dr lar engel degıl bu vucudunun bı ozellıgı dedı hatta pkolular cok yumurtluyormuş bıraz catlatma vs zamanımız gecikiyor bence. Tvlerdede duydum hep. Allah inşallah gonlune gore versin tez zamanda hayırlı haberlerini alırız dualarım seninle ve senın gıbı isteyenlerle.
Yok neden olsun klomen yumurtalarini buyutuyo bende kullandim bu ay adetin 5.gunu basladim gunde 2 adet icip bitince doktora gittim ve bir yumurta gördü simdide catlatma ignesi oldum olir sen gönlünü ferah tut belkide gec yumurtluyosundurKızlar merhaba, vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. 4 ay önce pcos olduğumu öğrendim. Geçen ay farklı bir doktora muayene olduğumda vahim Bi durumda olmadığını söyleyip beni rahatlatmıştı. Çok şükür ilk teşhisi koyan doktorum gibi hödük değil. O gözümü baya korkutmuştu tüp bebek olayına falan girmişti hatta. Neyse uzatmayayım.
21 Aralık 2019da hormon testi istemişti yaptırdım 7 ocakta sonuç göstermeye gittim insülin direncimin yüksek olduğunu söyledi ve hap verdi. Bu hap sayesinde yeme ataklarım bitti çok şükür. 7 ocakta gittiğim muayene de hormonlarım normal olmasından ötürü adet başlangıcına dair yumurtalıklarda hareketlilik var mı diye ultrasonla karnımdan baktı büyüyen yumurta yok adet olmicak gibi duruyor dedi 1 hafta sonraya kontrole çağırdı. Bugün gittim vajinal ultrasonla baktı. Yine büyüyen yumurta yok çok enteresan dedi. Acaba yumurtlama ve çatlama sende daha mı geç oluyor diye düşündü ve 24 ocağa randevu verdi. Eğer 24 ocakta gittiğimde yine büyüme yada çatlama belirtisi olmazsa klomene başlicam dedi. Kızlar ben gebe kalamicak mıyım ya çok korkuyorum klomene başlamak kötü birşey mi ☹
Rıca ederım allah sızdende razı olsun.Benım bekarkende vardı duzensızlık. Sonra duzelır yıne duzensızlesırdı. Kılona dıkkat et. Zayıflık bıraz ıyı oluyor pkoda. Ve tedavıni devam et sımdılık bı takıp edın bakalım bı deneyin.Üstelık merak etme olacagı varsa bır keredede oluyor. Bız duzenlı ilişki yasamaya calısırdık ama bızdede oyle uymazdı gunler bırbırıne rastgele oldu gıbı bırseyTeşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için içimi ferahlattınız gerçekten. Allah razı olsun. Bizde 15 aylık evliyiz ilk sene çocuk düşünmedik 11. Ayımızda kahverengi akıntı yüzünden hem de rutin kontrol için doktora gittim pcos olduğumu öğrendim ilk gittiğim doktor beni baya korkutmuştu hasta yaklaşımı davranışları vs. hiç de iyi değildi odadan çıkınca ağladım resmen. Hiç çocuğum olmayacakmış gibi düşündüm. Sonra farklı bir görüş için şuanki doktoruma gittim ve çok memnun kaldım. Adet düzensizliğini tedavi edersek sorun olmaz dedi. Yumurtlama zamanımı anlamaya çalışıyor şuan sanırım ona göre gebeliğin oluşmasında önemli olan tarihleri çıkaracağız. 40 45 bazen 50 günde bir adet oluyorum. O da kahverengi akıntı şeklinde oluyor normal adet kanaması gibi de değil. Bu sorunum da bekarken yada ilk evlendiği dönemde yoktu. Son bir kaç aydır yaşıyorum. Son bir kaç aydır aşırı kilo artışı oldu. Hormonlarım da sorun yok. Doktorum kilodan kaynaklı da olabilir dedi. Çünkü pcosu tetikleyen kilo da olurmuş. Biraz aayoflarsan belki tamamen düzelecek dedi. Sonra işte yumurta takibine girdik ve son olarak klomene başlayabiliriz çatlatma için dedi. Şuan ne yapsam bilemedim akışına mı bıraksam. Yoksa tedaviye devam mı etsem. Eşimin iş ve okul yoğunluğundan sık sık birliktelik yaşayamıyoruz da çok zaman mı kaybediyoruz onu da düşünüyorum. Ya olmazsa tüp bebek yaptırmak zorunda kalırsak ya çok uğraşır da çocuğumuz olmazsa diye korkuyorum. Bu yüzden tedavimi de yarım bırakmak istemiyorum bu korku yüzünden bilmiyorum çok karışığım
Merhaba yeni katıldım sayfaya. Bende 22 Ocak Çarşamba günü çatlama iğnesi oldum pcos'um 5 aydır öğrendim 10 ay öncede düşük yaptım doktor sorun yok dedi yumurta büyürse çatlatma iğnesi yapacaz dedi ve 18 santim olmuştu iğne oldum bu 4 gündür çok heyecanlıyımMerhaba kizlar bende klomen kullandım bugunde catlatma ignesi oldum bakalim hayirlisi
Merhaba valla daha test falan yapmadim erken diye dusunuyorum veririm in s sende guzel haberler verirsinMerhaba yeni katıldım sayfaya. Bende 22 Ocak Çarşamba günü çatlama iğnesi oldum pcos'um 5 aydır öğrendim 10 ay öncede düşük yaptım doktor sorun yok dedi yumurta büyürse çatlatma iğnesi yapacaz dedi ve 18 santim olmuştu iğne oldum bu 4 gündür çok heyecanlıyımsenin ne oldu aldın mı sonucu? Haber verirsin
İnşallah ya rabbim isteyen herkese nasip etsin sağlıklı hayırlı evlatMerhaba valla daha test falan yapmadim erken diye dusunuyorum veririm in s sende guzel haberler verirsin
Aminİnşallah ya rabbim isteyen herkese nasip etsin sağlıklı hayırlı evlat