• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir an önce çocuk sahibi olmalıymışım!

losinggame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2013
560
609
303
31
kızlar selam içimi dökmek ve destekleyici sözlerinizi duymaya geldim...
27 yaşındayım ve 21 yıldır tip 1 diyabetliyim. bu öyle bi hastalık ki vücudun her yerini, her organını etkiliyor. ve ben ne yazık ki son 2 yıla kadar şekerime dikkat etmedim. vücudum hep bi şekilde tölere etti. son 2 yıldır dikkat etmemin sebebi ise nişanlanmış olmam. onla daha uzun bir hayatım olsun, hayallerimizi dosyasıya yaşayalım diye artık tüm dikkatim...

ama gelgelelim bunca yılın tedbirsizliği artık bünyemi etkilemeye başladı. hafif bir ilaçla şu an böbreklerimdeki zararı önleyebiliyorum çok şükür kötü durumda değilim ama yaklaşık 3-4 aydır adet görmüyorum. bugün doktora gittim. durumu anlattım. bir an önce çocuk sahibi olmanı tavsiye ederim senin durumundaki biri için bu ilerde çok zor olabilir dedi.
nişanlımla bunu önceden konuşmuştuk. ikimiz de öyle hemen çocuk istemiyoruz. maddi manevi olarak henüz hazır değiliz. ki ben, ona söyleyemediğim anlarda, daha kendime bile bakamıyorum hemen yoruluyorum çocuğa nasıl bakacağım diye dertleniyorum.

tip 1 diyabetliler için hamilelik zaten normalinde çok çok hassas bir süreç. bir de benim gibi biri için... bunu ona en başında söyledim ne olursa olsun ben seninle yaşlanacağım dedi. ailesi de biliyor. bunu göze alıyor musun demişler, onlara da aynı cevabı vermiş. annesiyle aram gayet iyi. ama her telefonda şaka yollu da olsa kızının çocuğundan bahsedip sizinki de çok tatlı olacak diyor.

ama işte çok korkuyorum. nişanlımı baba olmaktan mahrum edersem? çocuk sahibi olmak şart mı? çok üzgünüm... var mı aranızda benim gibi olan? ya da bana umut verecek bir hikaye bilen? :KK14:

Sorun tam olarak ne anlamadım, yumurta rezervlerinizle ilgili bir durum mu? Erken menapoz mu söz konusu? Anlayamadım valla. Yumurta dondurmayı düşünseniz doktorunuza danışıp. Bu ileride ihtiyacınız olması durumunda tüp bebekle hamile kalmanız için bir çözüm olamaz mı?

Daha 27 yaşındasın ve zaten dikkat ediyormuşsun şu an kendine ne bu acele anlamadım. Evet ilerde zor olabilir şu nedenle; hem 30lu yaşlarda hamile kalmak daha zor hem de tabi yaş olduğu için biraz daha zor geçer. Ama en azından hazır olursun maddi ve manevi olarak

kızlar selam içimi dökmek ve destekleyici sözlerinizi duymaya geldim...
27 yaşındayım ve 21 yıldır tip 1 diyabetliyim. bu öyle bi hastalık ki vücudun her yerini, her organını etkiliyor. ve ben ne yazık ki son 2 yıla kadar şekerime dikkat etmedim. vücudum hep bi şekilde tölere etti. son 2 yıldır dikkat etmemin sebebi ise nişanlanmış olmam. onla daha uzun bir hayatım olsun, hayallerimizi dosyasıya yaşayalım diye artık tüm dikkatim...

ama gelgelelim bunca yılın tedbirsizliği artık bünyemi etkilemeye başladı. hafif bir ilaçla şu an böbreklerimdeki zararı önleyebiliyorum çok şükür kötü durumda değilim ama yaklaşık 3-4 aydır adet görmüyorum. bugün doktora gittim. durumu anlattım. bir an önce çocuk sahibi olmanı tavsiye ederim senin durumundaki biri için bu ilerde çok zor olabilir dedi.
nişanlımla bunu önceden konuşmuştuk. ikimiz de öyle hemen çocuk istemiyoruz. maddi manevi olarak henüz hazır değiliz. ki ben, ona söyleyemediğim anlarda, daha kendime bile bakamıyorum hemen yoruluyorum çocuğa nasıl bakacağım diye dertleniyorum.

tip 1 diyabetliler için hamilelik zaten normalinde çok çok hassas bir süreç. bir de benim gibi biri için... bunu ona en başında söyledim ne olursa olsun ben seninle yaşlanacağım dedi. ailesi de biliyor. bunu göze alıyor musun demişler, onlara da aynı cevabı vermiş. annesiyle aram gayet iyi. ama her telefonda şaka yollu da olsa kızının çocuğundan bahsedip sizinki de çok tatlı olacak diyor.

ama işte çok korkuyorum. nişanlımı baba olmaktan mahrum edersem? çocuk sahibi olmak şart mı? çok üzgünüm... var mı aranızda benim gibi olan? ya da bana umut verecek bir hikaye bilen? :KK14:
Öncelikle canınızı sıkmayın Rabbim sizede istediğiniz zaman evlat nasip etsn, benim kuzenimde doğuştan tip1 diyabet hastası evlendiklerinde ilk başta bebek istemediler sonra çocuk yapmaya karar verdiler karar verdikten yaklaşık 1 yıl sonra hamile gayet rahat eçti gebeliği doğumu ve bingo oğlu daha yaşına girmeden süpriz bir şekilde 2. bebeğine hamile kaldı ve şuanda ikinci doğumunada az kaldı.

Sorun tam olarak ne anlamadım, yumurta rezervlerinizle ilgili bir durum mu? Erken menapoz mu söz konusu? Anlayamadım valla. Yumurta dondurmayı düşünseniz doktorunuza danışıp. Bu ileride ihtiyacınız olması durumunda tüp bebekle hamile kalmanız için bir çözüm olamaz mı?
inanın o kadar ayrıntısını bilmiyorum. bir an önce çocuk sahibi olmaya bak ileride çok zor olucak deyince resmen panik oldum. kan tahlili istedi bir de folik asit ile b12 desteği verdi şimdilik

bence de doktorunuzla konuşun muhakkak
öncelik sizsiniz, önce siz iyi olmalısınız ki çocuğunuz da iyi olsun.
zaten hiçbirimiz evlenmeden çocuk sahibi olup olamayacağımıza büyük oranda baktırmıyoruz.
belki bu sorununuz olmayacaktı başka bir sorununuz olup tedavi görecektiniz olabilir.
ne zaman evleneceksiniz?
bence de 30 yaşına gelmeden -eğer çocuk istiyorsanız- çalışmalara başlamanız daha hayırlı olacak gibime geldi.
hiç belli de olmaz gerçi bu işler.
ama çocuk için borcun bitmesini bekleyen arkadaşlarımın o borcu hiçbir zaman bitmedi.
bence siz evlenince öncesinde çok borç yapmamaya bakın derim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Siz çocuk sahibi olmayı hiç mi istemiyorsunuz ?
Öyleyse bunu önceden konuşmuş olmanız gerekirdi.
Ama en nihayetinde istiyorsanız ne kadar erken o kadar iyi.
Zaten çocukta öyle ha deyince olan birşey değil.
Yavaş yavaş konuşun eğer istiyorsanız bu konuyu.
İlerde daha zor süreçler olursa psikolojik olarakta yapranırsınız.
Geçmiş olsun

inanın o kadar ayrıntısını bilmiyorum. bir an önce çocuk sahibi olmaya bak ileride çok zor olucak deyince resmen panik oldum. kan tahlili istedi bir de folik asit ile b12 desteği verdi şimdilik

nedenmis yani? rahim tembelligi mi olacak, bobreklerin mi desteklemeyecek, birdenbire yumurtalarinin hepsi mi olecek:) Yani neden diye ogrenmelisiniz bence. Bu sekilde ustunkoru zor, cok zor lafiyla olmaz asla, bir universite hastanesine gittiniz mi hic?

O kadar ayrıntısını öğrenin işte. İlk işiniz panik yapmak değil, bu olsun. =) Yani zor olacak da hangi sebepler yüzünden? Doktorun sizi istemediğiniz bir zamanda anne olmaya zorlamak yerine, durumu enikonu anlamanıza yardımcı olup, olası alternatif çözümler üzerinde konuşması daha mantıklı olacaktır.

nedenmis yani? rahim tembelligi mi olacak, bobreklerin mi desteklemeyecek, birdenbire yumurtalarinin hepsi mi olecek:) Yani neden diye ogrenmelisiniz bence. Bu sekilde ustunkoru zor, cok zor lafiyla olmaz asla, bir universite hastanesine gittiniz mi hic?

Ben konuyu çok iyi biliyorum, evet böbrekler desteklemeyecek maalesef. Tanıdığım böbrek nakli oldu.

Doktorunuz bu tarz bir uyarı yapıyorsa ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız, evet zor bir karar, fakat bikac sene erken yapmak çokta zararlı olmaz. Normal sağlıklı kadınlarda da 30 yaş üstünde biraz daha zor olabiliyor hamilelik süreci.

Size umut vermek çok isterdim ancak bu durumu bir tanıdığımda gözlerimle gördüğüm için önemli bir şey olduğunu ve iyi bir doktora girmeniz gerketiğini söylemeliyim. Sizin tip 1 şeker hastası olduğunuz halde yediklernize dikkat etmemeniz büyük bir hata olmuş. Gençlikte etkileri tam ortaya çıkmıyordu ama artık çıkacak. Doktorunuzun sizden doğum yapmak gibi bir düşünceniz var ise yakın zamanda gerçekleştirmenizi istemesinin sebebi böbreklerinizin durumu kötüleşebileceği için. Benim tanıdığımda asla yediklerine dikkat etmedi, seneler önce gelecekte anne olmasının zor olacağı söylendi ama o dönem kendisi bekardı. Sonra evlendi ve doktoru hamile kalmasını yasakladı bu rağmen inatla hamile kaldı isteyerek. Kürtaj olmayı da kabul etmedi. Hamilelikte böbreklere zaten ekstra yük biniyor, bu durumda 9 ayı tamamlayamadı, ölecekti. Erken doğuma alındı, bebek küvözde öldü ve annenin de böbrek iflas etti. Akrabasından alınan böbrek nakil edildi kendisine. Bu yazdığım olay birebir gözümün önünde yaşanmıştır, evlendiğinizde bana acele hamile kalmam söylenmişti deyip kendi kendinize karar almayın. Doktorunuz hamile kalabilirsiniz diye izin vermedikçe hamile kalmayın. Düzenli kontrole gidin, dikkatli beslenin. Şimdi benim tanıdığıma özel bir tedavi uygulanıyor, bir kaç sene sonra hamile kalabilecek inşallah. Herşeyin bir çözümü, tedavisi var ancak insanın başına ne geliyorsa bilinçsizliğinden geliyor. Onun dışında siz dikkat edip, tedavi gördükten sonra tip 1 şeker korkulacak bir hastalık değildir. Geçmiş olsun.

Tip 1 dmyim öncelikle hislerinizi anlıyorum o yuzden . Evet bunca zaman dikkat etmemissiniz keşke etseydiniz falan filan ama bundan sonrasında dikkat etmeniz harika karbonhidrat sayımını öğrenin muhakkak o zaman biraz daha esnek olur biseyler . Cocuk konusuna gelince çocuk şart değil önce sizin sağlığınız olursa hayırlısı olsun ama kendinizi üzüp strese sokmayın. Düzenli bir şekilde doktora gidip adetinizi sagliginizi duzenlemeye calisin oncelikle diger seyler sonra nasipse olur .kendinize odaklanın önce tabiki nişanınızla paylaşın bu durumu ama kendi içinizde kendinizi yıpratmayın lütfen . Inşallah herşey çok güzel olur sizin icin
Birde sormak istediğiniz biseyler olursa sorun lütfen yardımcı olabilirsem olurum elbette

Son düzenleme:
Tip 1 dmyim öncelikle hislerinizi anlıyorum o yuzden . Evet bunca zaman dikkat etmemissiniz keşke etseydiniz falan filan ama bundan sonrasında dikkat etmeniz harika karbonhidrat sayımını öğrenin muhakkak o zaman biraz daha esnek olur biseyler . Cocuk konusuna gelince çocuk şart değil önce sizin sağlığınız olursa hayırlısı olsun ama kendinizi üzüp strese sokmayın. Düzenli bir şekilde doktora gidip adetinizi sagliginizi duzenlemeye calisin oncelikle diger seyler sonra nasipse olur .kendinize odaklanın önce tabiki nişanınızla paylaşın bu durumu ama kendi içinizde kendinizi yıpratmayın lütfen . Inşallah herşey çok güzel olur sizin icin
Birde sormak istediğiniz biseyler olursa sorun lütfen yardımcı olabilirsem olurum elbette
Seve seve yardimci olurum yazacakken surem doldu düzenleyemedim yazımı pardon:)) geçmiş olsun inşallah herşey gönlünüzce olur 😊

Bobrek hasariniz varsa ,ilerleyebilir ozellikle gebelik cok buyuk sorun oluyor,
Siz bir nefroloji uzmaniyla bu durumunuzu gorusun

Back