Bir akıl verin lütfen

gracie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
432
29
68
Ankara
Merhaba kızlar,
Benim canımı sıkan konu iş konusu. 6 aydır hepinizin bildiği özel kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Ancak iki kişiyle birlikte çalışıyorum.Bu kişilerden birisi benimle aynı seviye bir erkek, diğeri ise bizden kıdemli bir erkek. Bu benimle aynı seviye olan kişiyle tam olarak 6 ay çalıştım ve yapacagımız her işi kendi cıkarına uygun olarak bazen yalan soyleyerek yine kendi menfaatine yaptı.sürekli her yaptığını daha üst bir müdürümüzün gözüne sokmak için sürekli kendini öne sürdü. Şimdi de bahsettiğim diğer kıdemli erkek bizimle çalışıyor ve bir işi ortak dağıtmıyor bizlere, ikisi de erkek olduğu için kanka gibiler.kıdemli olan sürekli olarak beni tersliyor. Gerçi herkese aynı tavrı o onun da. Yanında birebir çalıştığımız için bana yapıyor. Geçenlerde dayanamayıp ağladım, farketmesin diye başka yere gittim. Ben işimi cok düzgün yapıyorum mezun olduğum, çalıştığım yerler hep en iyi yerler. Ama bu menfaatine çalışan arkadaş oyle değil belki o yuzden düşman gibi kendi kendine calışıyor bana haber vermiyor. Diğer tersleyen kıdemli de bunu farketmiyor ve geçmişteki yalanlarını bilmediği için de iyi görüyor zannedersem onu. Kızlar uzun oldu biraz ama ben işi bırakmayı bile düşündüm hatta en cok onu düşünüyorum. Ben naifim ama güçlüyüm kolay kolay ağlamam. Özellikle iş yerinde bunu yapmam. Bu iş yaşamı hep mi boyle, ayrılsam mı?

Son düzenleme:
burası senin ilk iş yerin sanırım??
Eğer öyleyse tavsiyelerim var sana..

Evet ilk iş. Daha once staj şeklindeydi evet. Burada prim sistemi var. Arkadas ona oynuyor . Allaha şükür benim primle ilgili kaygım ben işimi yapıyorum en iyi şekilde hepsi bu. Kimseye karışmam etmem yapım da sessiz ama üzerimde hakimiyet sağlamaya çalışıyor adam, kıdemli olanı da yanına çekerek.

Kesinlikle vazgeçme bende çooook ağladım, en sonunda istediğimi aldım, tek tavsiyem pes etme...

Tavsiyelerinizi dinlemek isterim
10 yıldan fazla oluyor senin deneyimlerini yaşayalı.

İlk işimdi… Kocaman bir fabrikanın ortasındayım…Stajlarım gibi değil.. “Ne yapacağım?? Kimse ilgilenmiyor…

Ama ben mühendisim ya nasıl olur amiriyim bunların..”iç sesim bunlar..

Ama bilmiyordum ki: sen işçiden az bilirsen ki işçi adam gözünün içine bakınca anlar, sen amir olamazsın..

Okulda bir hocam demişti: işi işçiden öğrenirsin ancak diye.. Ama ne demek istediğini anlamıyorsun o zaman.

Olacak şey değildi işçi beni takmıyordu..İnanılmaz bir ruh durumu anlatamam…

Senin belli çizgilerinin olması, iyi bir okuldan mezun olman vs bunlar pek işe yaramaz. Sonrasında ancak kullanırsın bunları.

Diyelim sen sıkılıyorsun iş yerinde ama çaktırmamak için bir şeylerle uğraşıyorsun. Sanıyorsun ki insanlar seni çalışıyor biliyor. Hayır canım biri yanın yanından geçerken bile senin ruh durumunu anlar, zaman doldurmak istediğini vs.Senin yanında çalışan bu adamlar tecrübeli ve bir gün onlar da senin gibiydi…

Gidip konuşmak, birileriyle tartışmak bu noktada pek işe yaramaz. Sen yeni mezunsun. Bu maalesef yeni bir kalıp.

Ben çok tartıştım birileriyle ama işime yaramadı.

Bizim buraya yeni mezun bir kız geldi. Benim eski halimin tam ama tam tersi.

Şu ana kadar barınan ve insanların en iyi davrandığı yeni mezun mühendis. Kız ne yapıyor?

1.) Bir kere çok kibar.

2.) Ne iş verirsen ver “ya benim işim değil” demiyor. Günde kaç kargo zarfı veriyorum yazması için bilmiyorum ama hep güler yüzle alıyor.

3.) En basit işleri bile verdiğin an yapıyor. O da gidip işi verene veriyor ama verdiği kişi iş yapmış görünüyor.

4.) Kimseyle tartışmıyor. İşi olursa yapıyor olmazsa ders falan çalışıyor.

Sen de sakin ol. Kim işi üstlenirse üstlensin. Sen işini yap. Ama yeni başlayıp da sakın birbirini tanıyan insanlar arasında kulis yapma. Her insanın bir kırılma noktası mutlaka var. Ve sen istersen mutlaka yakarsın bu noktayı. O zaman en sert görünen insanın aslında en yumuşak kişi olduğunu anlarsın.

Sorun şu ki benimle aynı seviye başlayan da işi yeni öğreniyor.

O bahsettiğin erkek ve kanka dediğin o mu?
B benimle aynı seviye olan menfaatine çalışan erkek
A ise kıdemli ve B'nın kanka olmaya çalıştığı beni tersleyen her işi B'ye veren erkek. İki ay once başka bir yazıda B'yı anlatıp sıkıntımı paylaşmışım.

açıkgöz bir tip yani B. Öyle tipler her zaman var hayatta maalesef. Sen 20 yıl tecrübe kazansan bile yeri gelip bu tarz insanlarla mücadele etmek zorundasın. zor bir karakter olabilir, inatçı ve tuttuğunu koparan.
Kızmadan bekleyip görmek en iyisi şu an yapacağın çok bir şey yok sanki.
ama A neden seni tersliyor? Bence yaklaşmaya çalış.
Hatta güzelce sorabilirsin ona? "bilmeden bir mi yaptığını falan"

Tavrı o, ekipteki diğer insanlara da aynı şekilde davranıyor. Bir tek B'yi daha az tersliyor. B yeri geliyor kendi kıdemli gibi davranıyor. Enteresan bir durum. Sabrım kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…