Bir aday yokken çeyiz ürünleri almak mantıksız mı?

Yakın bir zamanda hayatıma biri girdi ve ileriye dönük planlar yaptığımız için çeyiz düzmeye başladım. Sonrasında ilişkimiz bitti. Ben halen hoşuma giden şeyleri yavaş yavaş almaya,çeyiz düzmeye devam ediyorum. Sizce hayatımda biri yokken çeyiz düzmek mantıksız mı? Hoşuma giden kaliteli ürünleri gücüm yettiğince alıp kenara koymak iyi bir fikir mi yoksa?
Kız ne mantıksızı şimdiki aklım olsa 5 sene önceden çeyiz düzmeye başlardım. Son seneye bıraktım ömrüm çürüdü maddi manevi

ha bu arada kesinlikle İnternete bakmadan bir şey alma. Mağasa baksan bile internette arat öyle al. Neredeyse her şeyi internetten aldım

Bende çeyiz düzmeye 6 7 yıl önce başladım modası geçmicek ürünleri tercih ettim allı pullu şeyler değil daha sade eşyalar tercih ettim.
Şuan nişanlıyim hiç pişman değilim iyiki erken almışım şuan hangisini nasıl alırdım bilmiyorum çok zor olurdu
Sadece bulaşık makinesi ve yatak odası alınacak onun dışında herşey tamam😂

Bence mantıksız. Para biriktiremiyorum diye aldım pahalı parçaları ve hoşuma giden şeyleri. Ve yurtdışına gelin gittim. Annemin evinde kaldı hepsi. Çok pişmanım... Bir de diğer arkadaşların da dediği gibi modası geçiyor. Neler neler çıkıyor.

İlle de alacaksan; pratik mutfak aletleri (kek kalıbı, servis takımı vs) ve tekstil türünde beğendiklerini abartmadan al ama elektronik eşyaya girme hiç. Kalanı altın yap koy kenara.

Yakın bir zamanda hayatıma biri girdi ve ileriye dönük planlar yaptığımız için çeyiz düzmeye başladım. Sonrasında ilişkimiz bitti. Ben halen hoşuma giden şeyleri yavaş yavaş almaya,çeyiz düzmeye devam ediyorum. Sizce hayatımda biri yokken çeyiz düzmek mantıksız mı? Hoşuma giden kaliteli ürünleri gücüm yettiğince alıp kenara koymak iyi bir fikir mi yoksa?
Çeyizlerimi aldım o an icin hayatimda biri yoktu.Inan 2 ay sürmedi evlilik teklifi aldim 40 günde evlendim😅

Evlenmeyi dusunuyosaniz ve sizi mutlu ediyorsa bunu yapmak neden yapmayasiniz ama ben kendi yaptığımı soyliyim. İlişkim devam ederken birikim yaptım indirimler vs sürekli oluyo. Kendisi bana evlenme teklifi edince birimlerimle yavaş yavaş almaya başladım,aileler tanıştı ben almaya devam ettim nişan oldu hızlandım düğüne kadar hiç eksiğim kalmadı ve bunlar çok kısa sürede halloldu. Ben düzenli gittim elimde bi liste hazırladım aklıma geldikçe yazdım aldıkça sildim. 13 temmuzda evlenme teklifi almıştım 18 Kasım düğün. Yani 4 ayda halletmisim. Sistemli gidince hiç sorun yaşamadım her şeyi nerdeyse her şeyi internetten aldım. Mağazada görebileceğim ürünler varsa gidip dokundum ama internetten aldım . Dokunamayip begenmediklerimi iade ettim. Güvenilir siteler olunca hiç sorun yaşamadım.

Allah iyilerle karşılaştırsın

Tabii düşünüyorum mutlu da ediyor :) Amin inşallah iyilerden olur ve iyilerle karşılaşırız, yorumunuz için teşekkürler :)

Bende çeyiz düzmeye 6 7 yıl önce başladım modası geçmicek ürünleri tercih ettim allı pullu şeyler değil daha sade eşyalar tercih ettim.
Şuan nişanlıyim hiç pişman değilim iyiki erken almışım şuan hangisini nasıl alırdım bilmiyorum çok zor olurdu
Sadece bulaşık makinesi ve yatak odası alınacak onun dışında herşey tamam😂

Harikaymış, insan zaten düğün telaşı derken stresleniyordur bir de çeyiz eksikleriyle uğraşmanıza gerek kalmamış :) Şimdiden hayırlı olsun, tebrikler :)

kesinlikle gereksiz

20 yaşında çeyiz aldım 31 yaşında evlendim ki hatırı sayılır güzeldim:KK70: hemen evlenirim gözüyle bakılıyordu :silah:
en çokta yemek takımını aldıgıma pişmanım , şimdiki takımlara resmen bitiyorum ,

altın al döviz al at kenara

Bana sorarsan bekle nişanlılık sürecimde aldım çeyizimi 1.5 yıl nişanlı kaldık herşey imi aldım ama bana sorarsan her özendiğini alma fazla birşey alma o kadar gereksiz paralar harcamışım ki bu mutfak eşyalarına taşındığım ev 2+1 ama küçük hep büyük mutfak hayaliyle çok fazla mutfak eşyası aldım ama mutfak küçük :)) aldığım herşey ve yedekler misafir için zırvalıkları hep dolapların üstünde duruyor öylece :)

Bende aldım hep ama mantıksız galiba ya yeni şeyler görünce aldıklarıma hevesim kaçıyor :110:

2012 senesinde baslayan aa bu ne guzel tabak alayim kenara koyayim, a su sepet ne guzelmis alayim onu da kenarda dursun bir gun evlenince evimde kullanirim diye basladigim ceyiz seruvenimi 2018 de evlenerek noktaladim😌 ve nisanlilik surecimde ceyizimde neredeyse cok az eksik vardi ve hic telas yasamadim. Kesinlikle devam et.

yani çok begendıysenz alın tabi o ayrı ama bir süre sonra modası geçiyor yada yeni şeylerçıkıyo benm şimdiki aklım olsaydı almak yerine kenara para atardım zamanı geldiğinde gider alırdım :KK66:

8yıllık evlilik üzerine fikrim eşyayı önden almak boş işmiş. En iyisi lazım oldukça almakmış. Hem modası da geçmiyor

X