Bir 2. Çocuk konusu da benden🧿

Nowaybabe

Popüler Üye
Pro Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
3.233
19.202
208
Selam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyor Tabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
 
Son düzenleme:
Cansın Sen hep yap diyorsun zaten aghshshshs
 
Hamilelikte yaşamış olduğunuz sıkıntılar tekrar edecek diye bir şey yok. Bu sefer sorunsuz ve sıkıntısız geçecek olabilir. Bebek bu elbet zorluğu olacak o yüzden öbürü kolikti meme bağımlısıydı bu uysal olur diyemeyeceğim ama öyle böyle büyüyorlar. Bence asıl üstünde durmanız gereken desteksiz büyütmek ve iş durumu.
33 yaşındayım 2,5 yaşında bir kızım var. Biz de yaşadığımız yerde yalnızız. Kendim bakmak istesem işi bırakamam kamudayım, ücretsiz izin alsam tek maaşla geçinemeyiz gibi sebeplerden ikinciyi hiç düşünemiyorum. Tabi anneliğin zor gelmesi de cabası yani zorlu gebelikten ziyade bence doğumdan sonrası hayatınıza göre tartıp biçin derim.
 
bizim ve cocuklarimizin yasi benzer. Ben ikinciyi istiyorum ama olursa olur olmazsa olmaz modundayim. Gidip tup bebek yapacak kadar degil mesela. Kardeslik bir insanin sahip olabilecegi en guzel duygu. Oglumun tek cocuk olmasini istemiyorum. Kendime 35e kadar zaman koydum olmazsa defteri kapatiyorum diye. Tabi ki herseyden once saglik.
 
Evet haklısınız aslında. Bence ben çok şey bekliyorum. Hem istediğim sektörde çalışayım, hem bebeğim olsun, hem uslu olsun falan filen anansbsbbs
 
Cansın Sen hep yap diyorsun zaten aghshshshs
Yani kafan net olsa söylerim rahat mı battı diye. Ama sen bugün olmasa yarın yapacaksın. O zaman bekletme arada fark artmasın.
Bak ben tekte kalacağım net kafam karışmıyor. Karışsa da sen bana otur aşağı dersin istemediğimi biliyorsun.
Sen içten içe istiyorsun hep. Ondan yap gitsin.
 
Ay evet olmazsa ben de uğraşmam, var zaten Allah ona sağlık versin der geçerim. Umarım sizin de gönlünüzce olur
 
Son düzenleme:
Benim durumu biliyorsun her hamilelik aynı olacak diye bişey yok bu yüzden endiselenme bence . İş olayını bekle diyemem ne zaman ne olacagı belli değil planla olacak bişey olduğunu düşünmüyorum bebek işinin bize uymuyor planlar bence sen denemelısın❤
 
Evet haklısınız aslında. Bence ben çok şey bekliyorum. Hem istediğim, sektörde çalışayım, hem bebeğim olsun, hem uslu olsun falan filen anansbsbbs
İkinciler daha az yoruyor bence. Gözlemlediğim kadarıyla.
Sebebi de bebek değil de doğduğu ortam. Garibim başka bir çocuk hep evde olunca mecbur ihtiyaçları için uygun ortamı beklemeyi öğreniyor. Daha az yorulursun bence ikincide.
 
1.ye hemen hamile kaldın mı? Benim kriterim o ya. Zorsa beklenmemeli. He kolay hamile kalmışsındır 2.de uğraşabilirsin bu da var. Ama ilk seçenek beni en tedirgin eden çünkü tedavi süreci beni çok daha fazla zorlamıştı gebelik ve lohusalıktan.
 
Evet kuzum ilkte bir problem yaşamadım. Tabii olabilir her şeyi göz önünde bulundurmak lazım. Sen ne karar verdin bu arada?
 
Canımm haklısın evet ama kendime bir güvenebilsem abshshhs
 
Evet bak bu konuda haklısın. Mesela ilkinde çok pimpirikliydim. Şimdi öyle olmam muhtemelen çünkü tecrübe girdi işin içine.
 
Evet kuzum ilkte bir problem yaşamadım. Tabii olabilir her şeyi göz önünde bulundurmak lazım. Sen ne karar verdin bu arada?
Karar veremedim. Dün yemeğim vardı yapiyim gitsin yaa diyodum. Bugün 3 tencere ocaktayken uyanmaz derken uyandı. Emzirerek çorba karıştırmaya devam ettim. Bugün erken ya daha diyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…