Tabi ki duamız ve isteğimiz bu yönde ama...Doktoru değiştirin kızınızın hiçbir şeyi yok..
Nasıl bu kadar emin oldunuz onu anlayamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabi ki duamız ve isteğimiz bu yönde ama...Doktoru değiştirin kızınızın hiçbir şeyi yok..
İnşallah benim yavrumunkide böyle bişeydir.konunun uzmanı değilim elbette ama o yaş gurubunda hayali arkadaş, ki sizin farkettiğiniz boyutta bile değilmiş, bence çok korkulacak bir şey değil. benim de çocukken hayali arkadaşım vardı. bizim zamanımızda eski tip merdaneli çamaşır makinelerinin üstüne örtü örtülürdü :) annem çamaşır suyu olan yerlerine bir şeyler işlemişti, bir tane de kız figürü. adını gamze koymuştum :) yıllarca hayali olarak benimle okula gitti geldi, arkadaşlarımla falan tanıştırdım, tatillere beraber gittik, benimle yattı. ailem de farkındaydı durumun. zamanla azala azala kayboldu. şuan 42 yaşındayım ve herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yok. ha dönemsel olarak yaşadığım olaylar nedeniyle depresifleşebiliyorum ama kim yaşamıyor ki bunları. elbette ki konunun uzmanlarıyla görüşün ama kesin tanı veya ilaç tedavisi için ekstra bir uzman tavsiyesi daha alın derim ben.
Uzaktan eğitimle çocuk gelişimi okumuşumdur.Doktoru değiştirin kızınızın hiçbir şeyi yok..
merhabaMerhaba hanımlar ;
Nasıl diyeceğim konuyu nasıl toparlayacağım bilmiyorum.Dünya başıma yıkıldı sanki.
12 yaşındaki kızım 1 aydır psikolog desteği alıyor.( Yıllardır ergenlerle çalışan uzman bir psikolog )Cumartesi gittiğimiz seansta 'psikotik bozukluk şüphem var en yakın zamanda çocuk psikiyatri görsün ' dedi psikologu.
Ben bipolar bozukluk hastasıyım.Ruhsal hastalıklarda genetik yatkınlık var bunu biliyorum.
Ben 26 yaşımda tedavi görürken ölüp dirildim resmen. Benim bebeğim daha çok küçük , şuan sadece bir şüphe bile olsa çok korkuyorum.
Paylaşmak istedim sadece.
Şuan doktor arayışındayız.
Güzel kızım için dua eder misiniz ?
Ben 40 yaşındayim ve böcek fobim var fazlasıylaBunlar şizofreni tanısı için hiç yeterli degil. başka doktorlara götürün. Şizofreni hastası bir baba ile büyüdüm. Bir kaç cocuklada çalıştım. sizin farketmemeniz imkansız olurdu. İlk başlarda böcek görme gibi ufak şeylerle baslayabiliyor. Üstümde içimde diye günlerce evde böcek aramak yada başka bisi bu hayal kurma gibi değil. Yalnis ilaç tedavisi uygulanmasin doğruysa bile farklı doktorun görmesi önemli. Tedavi altında korkulacak bir hastalık değil.
şizofreni tanımı 12 yaşlarında olmaz diye biliyorum ben.20 lerin ortalarında belirtileri göstermeye başlar.çocuğun psikolijik bir sorunu olabilir ama belki de kolayca çözülecek bir sorundur.çocuk psikiyatrı na götürün .psikolog la olmaz bu iş.bilgisi yetmez
istisna olabilir ama çoğunlukla 20 lerin sonuna doğru ortaya çıkıyor diyor nette.elbette genetik olarak var ama hayat şartları da etkili oluyormuş.yani normal hayatını ilaçla sürdürebilen iş sahibi olan evlenen çocuk sahibi olan da var ama ağır derecede etrafa zararlı aklı başında hiç olmayan sanrılar içinde ömür boyu yaşayan da var.her kanserli aynı olmadığı gibi her şizofren hastası da aynı değildir diye düşünüyorumŞu an 13 yaşında olan ve uzun zamandır şizofreni hastası olan öğrencimiz var
Kızınız sizden etkilenmiş olabilir mi?Ben 40 yaşındayim ve böcek fobim var fazlasıyla
Anlattiginiz gibi böcek var üzerimde diye üzerimi çikarttigim oldu defalarca
5 yaşında ki kızımda geceleri bazen uyanir yatakta böcek var diye
Yok dememe ragmen orda işte diye gösterir
Ve gece bu bana da olur
Şımdi bu konuyu hiç psikiyatrla konuşmamıştım
Konuşmalimiyim sizce?
10 aydir ilaç tedavisi görüyorum
Katılıyorum. Çocuk olduğu için yaşanmışlıkları daha az. bu yüzden de hastalık derinleşmeden anılarla bağlantı kurulmadan tedavisi kolay olur kanaatindeyim.Geçmiş olsun, henüz küçük olması düşündüğünüzün aksine bir avantaj. Eğer bozukluğu varsa çok daha rahat yol kateder.