• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Bipolar annenin şizofren kızı '' mı ???

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba hanımlar ;

Nasıl diyeceğim konuyu nasıl toparlayacağım bilmiyorum.Dünya başıma yıkıldı sanki.

12 yaşındaki kızım 1 aydır psikolog desteği alıyor.( Yıllardır ergenlerle çalışan uzman bir psikolog )Cumartesi gittiğimiz seansta 'psikotik bozukluk şüphem var en yakın zamanda çocuk psikiyatri görsün ' dedi psikologu.

Ben bipolar bozukluk hastasıyım.Ruhsal hastalıklarda genetik yatkınlık var bunu biliyorum.

Ben 26 yaşımda tedavi görürken ölüp dirildim resmen. Benim bebeğim daha çok küçük , şuan sadece bir şüphe bile olsa çok korkuyorum.

Paylaşmak istedim sadece.
Şuan doktor arayışındayız.

Güzel kızım için dua eder misiniz ?

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar ;

Nasıl diyeceğim konuyu nasıl toparlayacağım bilmiyorum.Dünya başıma yıkıldı sanki.

12 yaşındaki kızım 1 aydır psikolog desteği alıyor.( Yıllardır ergenlerle çalışan uzman bir psikolog )Cumartesi gittiğimiz seansta 'psikotik bozukluk şüphem var en yakın zamanda çocuk psikiyatri görsün ' dedi psikologu.

Ben bipolar bozukluk hastasıyım.Ruhsal hastalıklarda genetik yatkınlık var bunu biliyorum.

Ben 26 yaşımda tedavi görürken ölüp dirildim resmen. Benim bebeğim daha çok küçük , şuan sadece bir şüphe bile olsa çok korkuyorum.

Ederiz kuzum tabikide🙏🌼🤲🤲🤲

Ne gibi sorunlar var ornek verirmisiniz paikolog tam olarak neyden şüphelendi psikeatrist iyi birini bulursaniz hizlica teshis koyar ve yolunuzu cizer insallah

Ne gibi sorunlar var ornek verirmisiniz paikolog tam olarak neyden şüphelendi psikeatrist iyi birini bulursaniz hizlica teshis koyar ve yolunuzu cizer insallah
Bizimle birlikteyken gayet neşeli şen şakrak bazen sinirli depresif ama ben bunları hep ön ergenliğine bağlamıştım.
7 yaşından beri her gece gelen bir hayali arkadaşı varmış. Dünya gerçekliğinden kopmuş ve hayal aleminde yaşamak istiyormuş. Bunları psikologtan öğrendik.
Şizofreniden şüpheleniyor.

Bizimle birlikteyken gayet neşeli şen şakrak bazen sinirli depresif ama ben bunları hep ön ergenliğine bağlamıştım.
7 yaşından beri her gece gelen bir hayali arkadaşı varmış. Dünya gerçekliğinden kopmuş ve hayal aleminde yaşamak istiyormuş. Bunları psikologtan öğrendik.
Yaa anladim iste psikologlar cok guzel tespit ediyorlar bizde yakin zamanda bir sebepten oglumuzu goturduk bambaska seylerle karsilastik cok uzulmustuk neden biz anlamadik diye ama onlar isinin ehli insallah atlatirsiniz erken tani kucuk yas allahin izniyle duzelecektir

Allah yardımcın olsun kardeşim...Çözüm için ilk adımı atmışsın ,uzman yardımı alıyorsun her geçen gün daha iyiye doğru gider İnşallah...

konunun uzmanı değilim elbette ama o yaş gurubunda hayali arkadaş, ki sizin farkettiğiniz boyutta bile değilmiş, bence çok korkulacak bir şey değil. benim de çocukken hayali arkadaşım vardı. bizim zamanımızda eski tip merdaneli çamaşır makinelerinin üstüne örtü örtülürdü :) annem çamaşır suyu olan yerlerine bir şeyler işlemişti, bir tane de kız figürü. adını gamze koymuştum :) yıllarca hayali olarak benimle okula gitti geldi, arkadaşlarımla falan tanıştırdım, tatillere beraber gittik, benimle yattı. ailem de farkındaydı durumun. zamanla azala azala kayboldu. şuan 42 yaşındayım ve herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yok. ha dönemsel olarak yaşadığım olaylar nedeniyle depresifleşebiliyorum ama kim yaşamıyor ki bunları. elbette ki konunun uzmanlarıyla görüşün ama kesin tanı veya ilaç tedavisi için ekstra bir uzman tavsiyesi daha alın derim ben.

7 8 yaşlarındayken benim de hayali ikizim ve köpeğim vardı hep yanımda. Ama ben gerçek olmadıklarını biliyordum, kimseye söylemiyordum zaten o yüzden, kafamda canlandırıyordum. Psikolog şüphelendiğine göre kızınızın ne boyutta acaba? Gerçekten olduğunu düşünüyor demek ki, bu ayrıntı önemli şüphede herhalde.

Merhaba hanımlar ;

Ah evlat, iç sızısı.. benim de oğlumla ilgili şüphelendiğim bir hastalık var. Perşembeye eğitim araştırmaya randevu aldım. Her türlü hastalığı biz çekelim, yeter ki evlatlarımız sağlıklı olsunlar.. Allahım korktuklarımızdan uzak umduklarımıza Nail eyle..

Psikotik bozukluk demek illa şizofreni demek değil ki. Hem bildiğim kadarıyla kadınlarda şizofreni genelde bu kadar erken başlangıçlı olmaz. Elbette istisnalar olabilir ama bence içinizi karartmayın hemen. Önce düzgün bir çocuk psikiyatristi ile görüşün. Bir de çocuğunuzu götürdüğünüz psikoloğun eğitim ve uzmanlık alanından emin olun. Bazen klinik psikoloji ya da çocuk psikolojisi alanında yetkin olmayan insanlar da pedagog adı altında danışmanlık verebiliyor.

Back