Size hak veriyorum bu konuda çünkü gerçekten falı terapi gibi gördüğümüz ve güzel şeyler duymak istediğimiz doğru ama burada kendimden bir örnek vermek istiyorum; Serkan Tek oldukça beğenilen bir isimdi buralarda ve dediklerinin de en azından kısa vadede çıktığını, tutarlı yorumlar yaptığını söyleyenler olmuştu.
O dönem (geçen yılın ocak ayı gibi) Serkan tek bana inanılmaz olumsuz bir yorum yapmıştı. Zor dönemlerden geçiyordum üstüne fal yüzünden de günlerce bunalıma girmiştim. Benim ona baktırmaktaki amacım olumlu bir şeyler duymaktan ziyade tutarlı ve yol gösterici olmasıydı çünkü ona danışanların deneyimleri bu şekildeydi, elimdeki tek veri de buydu. Sonuç ise anlattığının tam tersi oldu.
Tabii bu bir örnek, özellikle Serkan Tek i işaret etmiyorum bu noktada ama o dönem bu tip olumsuz yorumlara daha çok denk geliyordum. Hatta o zaman kendi olumsuz ruh halimi fazlasıyla karşı tarafa yansıttığımı düşündüm çünkü ben kendimi kötü hissediyor olsam da hayatım falda anlattıkları gibi olumsuz ilerlemiyordu.
O yüzden doğru yorumcuyu tespit etmek için "olumsuza açık olmak" tek başına yeterli midir ona emin olamıyorum.