Ayyy Bingöl
yazınca hemen yazmak istedim.
2011' de doğu görevine gitmiştik eşim öğretmen. 15 ay yaşadık sonra eş durumundan geldik memleketimize.
Antalya'dan Bingöl'e korkuyla, endişeyle, işimi bıraktım, kimsesizdim.
Üniversitenin orada bir ev tuttuk karşıyaka mahallesi idi sanırım ismi yanlış olmasın unuttum çoğu şeyi. Ne AVM vardı biz gittiğimiz zamanlarda, ne doğru dürüst sosyal aktivite, sadece 1 bowling salonu ve derme çatma bir sineması.
Özel okul konusunda hiç bir fikrim yok.
Şu mahalle diye de bi önerim yok. Ama çarşı merkeze yakın bi mahalleyi tercih edin derim. Ha hoş her mahallesi merkeze yürüme mesafesindeydi. Taksi ve dolmuş ulaşımı çok kolay ve aynı fiyatı o zamanlar çok garipsemiştim bu durumu.
Yerlileri çok iyi insanlar, yabancı olduğunu bilir hemen hocam diyerek sahip çıkarlar, yardımcı olurlar. Benim şansıma o kadar iyi insanlar denk geldi ki, Allah razı olsun hala görüşürüz. Bizi kendi çocukları gibi sevdiler aileleri akrabalarıyla tanıştırdırdılar çok sevdik çok sevindik, Bingöl'ün yeri hep ayrıdır bizde çok severiz. Haa bi o kadar da modern ve eğitimlilerdir, hem de üst düzey eğitimli öyle söyleyeyim. Yani biz Bingöl'de tanıdığımız insanlardan yana çok şanslıydık. Yani size pek bi hayrı yok yazdıklarımın ama Bingöl yazısını görünce dayanamadım