- 11 Şubat 2020
- 28
- 5
- 86
- 36
- Konu Sahibi Ogretmndyg
- #1
Merhaba hanımlar bebeğim 7 buçuk aylık kontrole gittik yakın zamanda bebeğimin bıngıldagının kapandığını öğrendim doktor herhangibir yorum yapmadı .cok endişeliyim ağlıyorum .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim bebegimde 8,5 aylik. Bingildagi eskisi gibi acik. Bende onun icin endiseiyimSıkıntı olmaz dimihep aklımda bıngıldak bir yasında kapanır diye kalmış endişelendim o yüzden
Baş büyümesinde sorun yoksa birşey olmuyor geneldeSıkıntı olmaz dimihep aklımda bıngıldak bir yasında kapanır diye kalmış endişelendim o yüzden
Doktora sordum d vitaminine devam dedi kafam karıştıKapanmak üzere mi tamamen kapanmış mi aglamayin d vitamini kullanıyorsanız onu bırakın. O bingildagin kapanmasını hızlandırıyor bana hemsirem bırak demisti erken kapanacak seninkinin bingildagi demişti.
Niye farklı farklı konusuyorlar ben anlamıyorum . Halbuki hepsi biliyor ne amaçla kullanıldığını. Bence bir doktora daha danış. Öyle karar ver cnmDoktora sordum d vitaminine devam dedi kafam karıştıinş sıkıntı olmaz
Valla aynen . Doktor birsey demedi iyi yada kötü.hatta üzerinde bile durmadı .ama işte endişe ediyor insanBenim bebegimde 8,5 aylik. Bingildagi eskisi gibi acik. Bende onun icin endiseiyimbunun bir sonu yok. Dr normal dediyse bosver.
Sorma bir doktorun dediğini diğeri demiyor ilginçNiye farklı farklı konusuyorlar ben anlamıyorum . Halbuki hepsi biliyor ne amaçla kullanıldığını. Bence bir doktora daha danış. Öyle karar ver cnm
Cok teşekkür ederim aynen haklısınız .başka bir uzmana daha götüreceğim yoksa içim rahat etmezArkadaşımın bebeğinin bıngıldağı da erken kapanmıştı. Sadece baş çevresi takibi yapıldı, ölçülerde sorun olursa doktor bir müdahalede bulunacağını söylemişti bebeğin başına. Ölçüler normal çıkınca herhangi bir operasyona gerek kalmadı.
Bence siz bebeği bir başka doktora daha götürün, baş çevresi büyümesi beklenen ölçüde olmazsa ne yapmak gerekir, baş çevresi takibini sizin durumunuzda ne sıklıkta yapmak gerekir ve hangi ölçüler müdahale yapmayı gerektiriyor öğrenin. Daha sonra doktorun önerdiği sıklıkta sağlık ocağında baş çevresi ölçüsü verir her ölçüyü kaydedersiniz. Hemşireye de her seferinde hatırlatın bıngıldağın kapalı olduğunu ve ölçülerde sorun olup olmadığını öğrenin. Inşallah bir sorun olmaz ama olursa da bu şekilde geç kalmadan müdahale şansınız olur.