- Konu Sahibi Askininbirtanesi
-
Selamlar, size birsey danismak istedim bilirsiniz diye tahmin ediyorum..
nisanlimda bende evlerin ilk evlenecekleriyiz fazla bir bilgimiz yok ne yazikki..
size sormak istedim, kinayi, kina keseleri, BINDALLI kim alir? erkek tarafimi kiz tarafimi??
Izmirliyiz bu arada...
Yardimci olursaniz cok sevinirim...
nisanlimda bende evlerin ilk evlenecekleriyiz fazla bir bilgimiz yok ne yazikki..
size sormak istedim, kinayi, kina keseleri, BINDALLI kim alir? erkek tarafimi kiz tarafimi??
Izmirliyiz bu arada...
Izmirliyiz bu arada...
Izmirliyiz bu arada...
ben adanalayım benim kayyınvalidem aldı onları alırlar ve eve getirirler kınadan önce bizde öyle olmuştu ikramlara kadar onlar aldı
cnm bızım buralarda kınanın yapılacagı yerı kız tarafı tutar ama gerı kalan herseyı erkek tarafı yapar cerezı kızası bındalısı nısanlıgı tatlısı artık ne yapılcaksa o erkek tarafının sorumlulugudur annenler bılmıyormu
Bizdede sadece kına için yer kıza aittir. Bizde izmirdeyiz gerisini erkek tarafı karşılar bindallı çerezler kına kınada giyecegin elbise kuaför vs.
cnm bizdede kız tarafı sadece mekanı tutar ikramları kınaları bindallıyı onlar alır önceden teslim ederler kız tarafına
biz teyze kızlarında tatlı dağıtmıştık küçük hazır plastik tablot gibi küçük tabaklara 2 tatlı 2 dolma 2 dilimde börek koyduk birde herkese (kınadan önce 8 tepsi börek 4 tepsi baklava yapmıştık daha doğrusu annemler mahalleli falan yaptılar biz kız kardeşimle aileleri gezmiştik (memlekette oldu bu cnm karadenizde))
amca kızlarımda da (onlar ist.da oldu) yer tuttuk kınaya gittik oynadık zıpladık geldik... sadece mekan ve davulcuyu biz tuttuk (ama erkek tarafı vermemişizdir diye onlarda vermişler) geri kalan tüm masraflar erkek tarafına aitti
ben herşeyimi kendim aldım kızlar. kaynanam alayım dedi. gerisi gelmedi, bende gittim kendim aldım. tabi çok açılmış oldumekstradan 1000 lira gitti kına malzemesi ve kıyafetlerime..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?