- 13 Ağustos 2022
- 8.696
- 4.441
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Parasını o ödüyor çünkü.İçinizde kalacaksa her iki aileyi de uzak tutun ve kendiniz yapın. Hayır kayınvalideye ne oluyor yahu bunlar ne kadar sınır bilmez insanlar? Ona neymiş.
İyi de kına gecesi bu yahu ekonomi yapılacak şey var, yapılmayacak şey var.Parasını o ödüyor çünkü.
Aynen öyleKendin al tabii ki. Bir taraf laf edecek bir taraf inat edecek diye niye kendi isteklerinden vazgeçiyorsun?
Daha önce soyledim ısrar etmek istemiyorumİçinizde kalacaksa her iki aileyi de uzak tutun ve kendiniz yapın. Hayır kayınvalideye ne oluyor yahu bunlar ne kadar sınır bilmez insanlar? Ona neymiş.
Şu ekonomide herkes her şeyin hesabını yapabilir. Hevesi olan kendi cebinden almalı diye düşünüyorum. Eşyaya vs yardımı anlarım ama bindallıya yardım gerekmez. Kendi alabilecek durumda, alsın.İyi de kına gecesi bu yahu ekonomi yapılacak şey var, yapılmayacak şey var.
Ben de kendi alsın diyorum zaten. Tepkim de kayınvalidenin tutumuna. Gene de insan gelinini bi bindallı için kırar mı yahu? Hem eş adayı niye yok devrede? Bence bunun muhatabı ikisi olmalı. Büyükleri dahil etmeden.Şu ekonomide herkes her şeyin hesabını yapabilir. Hevesi olan kendi cebinden almalı diye düşünüyorum. Eşyaya vs yardımı anlarım ama bindallıya yardım gerekmez. Kendi alabilecek durumda, alsın.
Yardimlik bir konu yok ki? Sacma adetler.Şu ekonomide herkes her şeyin hesabını yapabilir. Hevesi olan kendi cebinden almalı diye düşünüyorum. Eşyaya vs yardımı anlarım ama bindallıya yardım gerekmez. Kendi alabilecek durumda, alsın.
Demek istediğim koltuk kanepe alacaklar para yetişmedi, destek olunabilir imkan varsa. Bohça işleri bana da millattan öncenin adeti gibi geliyor.Yardimlik bir konu yok ki? Sacma adetler.
Kiz tarafi oglan tarafina pijama falan aliyor ya
Kayinvalideni cok konusturdugunun farkinda misin konu sahibi?
Kayinvalide dedigin gibi düşünüyor, kizimiz ve aileside gelenek gorenek adina onlarin almasini istiyor isteDemek istediğim koltuk kanepe alacaklar para yetişmedi, destek olunabilir imkan varsa. Bohça işleri bana da millattan öncenin adeti gibi geliyor.
Ona söyledim alinicak mi diye sordu ona göre hesap yapicam dedimBen de kendi alsın diyorum zaten. Tepkim de kayınvalidenin tutumuna. Gene de insan gelinini bi bindallı için kırar mı yahu? Hem eş adayı niye yok devrede? Bence bunun muhatabı ikisi olmalı. Büyükleri dahil etmeden.
Ya bana şimdiye kadar abiye aldılar normal abiye elbise almadım diye kizdi helen di abiye çok kabarık değildi tarlatan falan yoktu taşlı bir abiye değildi tül özelliği vardı sadece bayramda bir bluz bir yazlık pantolon geldi birde anne kisakollusu vardı taşlı yaşıma uygun değil dedim ki kayınvalidem tekstilci kapalı bir bayan değil 21 yaşında kızı var modayı takip eden nisan kıyafetimi bana aldırmaya kalktı nişanlımı çağırdım diye kızdı nikah elbisemi kendim aldım eşimden parasını istedim bindalliya gerek yok eşim dedi anneme gelinlik kiralamoslar içinde ukte kalmış bana istersen kirala diyo kayinvalideKayinvalide dedigin gibi düşünüyor, kizimiz ve aileside gelenek gorenek adina onlarin almasini istiyor iste
Allah aşkına bizde yatak odası aldık ceyize elektronik eşya alıyoruz düğün gibi kına yapicaz ev tutacaklar düğün salonu mobilya aldılar ki marka falan almadik zorlamadik erkek tarafını bilindik bir marka eşya almadikDemek istediğim koltuk kanepe alacaklar para yetişmedi, destek olunabilir imkan varsa. Bohça işleri bana da millattan öncenin adeti gibi geliyor.
Daha bugüne kadar onlardan sadece elbise istedim birde kuaför su kadar bilezik yapın demedim birde açık hava düğünü istedimNasıl özenıyorsan onu yap...O zaman gıydın gıydın baska zaman gıysen deli derler...İşin maddi kısmınada takılma yanı laf edeceklerse söyleme ailenede..Ya da müstakbel eşinle hallet...
Ben herşeyi eşime söyledim ve hiçbir sorun duymadan hallettim
Ailelerimiz karsılıklı hiçbir konuda konuşmadılar...Olması gereken dışında birşey talep etmedim...Ailenin maddi-manevi durumlarınıda göz ardı etmedim ama kendi isteklerimden de vazgeçmedim...Küçük şeylerin hesabına girmedim..Yok kız tarafı almalıymış yapmalıymış...
12 saat uzaklık var aramış kayınvalidem beni ee dagıtılacakları ben getircem..Dedim ne alaka...Ayrıca ben kendim özendiğim şekilde olsun istedim...Allah'a şükür alabilecek gücümde vardı...Yani bu güzel gün benim hayatıma mahsus birgün ve sadece "istediğim oldu mu? Mutlumuyum?" bu düşünceler içindeydim..
Şu kaynanalar yahala nesli tükenmedi mi gelinin özel gününe karışan kaynanalar...Hala hayret ediyorum yaa...
Şuraya yazayım bari ileride kayınvalide olursam benden fikir dahi talep etse gelinim "en güzeli senin düşündüğündür" dicem
Bu saydıklarınız yeterince zor bu devirde. İsterseniz daha fazla anlatmayin. Bu konuda bu forumda size hak veren pek çıkmaz.Allah aşkına bizde yatak odası aldık ceyize elektronik eşya alıyoruz düğün gibi kına yapicaz ev tutacaklar düğün salonu mobilya aldılar ki marka falan almadik zorlamadik erkek tarafını bilindik bir marka eşya almadik
Nasıl yaniYardimlik bir konu yok ki? Sacma adetler.
Kiz tarafi oglan tarafina pijama falan aliyor ya
Kayinvalideni cok konusturdugunun farkinda misin konu sahibi?
Esinizden neden elbisenin parasini istediniz ki? Hayatlarinizi birlestiriyorsunuz, elbisenin parasini istemek nedir? Ayni seyi onun size yaptığını dusunsenize? Igrenc bir durum olurdu değil mi?Ya bana şimdiye kadar abiye aldılar normal abiye elbise almadım diye kizdi helen di abiye çok kabarık değildi tarlatan falan yoktu taşlı bir abiye değildi tül özelliği vardı sadece bayramda bir bluz bir yazlık pantolon geldi birde anne kisakollusu vardı taşlı yaşıma uygun değil dedim ki kayınvalidem tekstilci kapalı bir bayan değil 21 yaşında kızı var modayı takip eden nisan kıyafetimi bana aldırmaya kalktı nişanlımı çağırdım diye kızdı nikah elbisemi kendim aldım eşimden parasını istedim bindalliya gerek yok eşim dedi anneme gelinlik kiralamoslar içinde ukte kalmış bana istersen kirala diyo kayinvalide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?