• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilmeyenler için.. Kozmetik kutularındaki kutucuklar

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Belki bilmeyenler vardır diye paylaşmak istedim umarım konuyu doğru yere açmışımdır..

$539746_336816403063159_444406090_n.jpg

Satın aldığınız diş macunu, şampuan, krem,kozmetik ürünleri vs gibi tüp içinde sunulan ürünlerin arka yüzlerinde yer alan koyu renkli küçük karecikler mutlaka hepinizin dikkatinizi çekmiştir.
- Bu karecikleriden koyu renkli olanlar, özellikle siyah karecikler tüp içeriğinin tamamen kimyasallardan oluştuğunu gösterir.
- Kırmızı renkli olanlar ürünün %70'in üzerinde kimyasal içerdiğini gösterir.
- Yeşil renkli karecikler ise ürünün %100 doğal etken maddeler içerdiğini gösterir.

Yeni bir kozmetik ürün alırken sadece bu kareciklere bakarak ürünün ne oranda kimyasal içerdiğini anlayabilirsiniz.

ilk kez öğreniyorum çok sağolun paylaştığınız için..USA patentli bi ürün aldım yakında hatta marka da söyliyim..forever aleo vera ve propolis özlü krem..tamamen doğal olduğu söyleniyo bu ürünlerin..fakat bahsettiğiz yerdeki kutucuk siyah..bayağı siyah yahu..şok oldum..

hemen koştum banyoya baktım hepsine:)
onca şeyin içinden bi tanesi yeşil biri kırmızı çıktı:)
gerisi siyah ve lacivert.lacivert olanlar noluyor?

aaaaaaaa ben bilmiyordum faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler :16::16:

Süüpper bir paylaşım bence de
teşekkürler,

Bu arada merakıma dayanamayıp, banyoya koştum ve bi de ne göreyim, benim doğal hiçbirşeyim yokmuş, nemlendiricimden tut, cilt temizleyicim, güneş koruyucum hep siyah kutucukluydu. bi tek diş macunumun kutucuğu maviydi ((:

Aman yarabbi kırmızı bile yok hepsi ya siyah ya da lacivert :53:. Paylaşım için çok teşekkürler

Kızlar bende öğrendiğim ilk iş hepsini gözden geçiremkti ama ne yazıkki doğal olarak aldıklarım bile siyah çıktı şok olmuştum..
Lacivert ne anlama geliyor bilmiyorum malesef ama ilk maddede koyu renklere girdiği için sanırım %100 kimyasal..

Son düzenleme:
benim aldığım ürünlerden birinde beyaz kutucuk var...anladığım kadarıyla açık renkler daha az kimyasal içeriyor beyazdaki oranlar nedir biliyor musun? birde ben bu konuyu nette araştırdım ama bulamadım ne diye arama yapmalıyız:44::44::44:

Uludağ sözlükte buldum ben..
Ama sağlık bakanlığından kozmetik ürünlerin genel yönetmenliğini okuyabilirsiniz.Kaynak olarak orası belirtilmişti..

herkez bir şekilde kuşkuya düşüp sanırım ürün kutularına bakmıs :) bende aynı şekilde el kremıme baktım ve doreden alıp sattığım delia coral el kremım sınavı gectı sanırım herkeze tavsiye edebilirim :)

İlk defa duyuyorum bende Çok faydalı bir bilgi olmuşş. Bundan sonraa yeşilll kutucuk arıyorummm:16:

kızlar sitede bir arkadaş Cosmetics ingredients search sitayi paylaşmış ürün içeriklerini gösteriyo
Yeşil kutucuklar zararsız maddeleri,kırmızılar zararlı,ve sarılar ise kabul edilebilir derece olduğunu

gösteriyo...yani alacağınız ürünün içeriğine baktınız, sırf yeşil kutucuklar görüyosanız tamamen zararsız

maddelerden oluşuyo demektir diyo ... bence bunada bir göz atmalısınız :=)

Back