Ben de benzer bir durum yaşadım. Kendime ve aileme hakaret edilince yaklaşık 2 yıl görüşmedim. Bu süre zarfında eşim ailesiyle telefonda iletişim kurdu. Ben de eşimin özellikle kendisinin hatrına görüşmemi, çok iletişim kurmasam bile bayramdan bayrama görüşelim gibi acitasyonlarına kandım ve görüşmeye başladım. Ama keşke hiç görüşmeseymişim. Kendinin hatırına görüşmeye başlayınca eşim sürekli ailesiyle vakit geçirmeye başladı. Ben mesafeyi korumak istediğimi belirtince de suçlu ben oldum. Ailesi çoktan aklanmıştı eşimin gözünde ve sürekli ailem sana ne yaptı gibi şeyler söyledi. Ailesi ile görüşmediğim dönemdeki huzurum, eşimin hatırına ailesiyle görüşmeye başladığımda tamamen bozuldu. Maalesef eşimle sık sık tartışmaya başlamıştık. Hala gidip gelme meseleleri yüzünden kavga ederiz ve eminim ki bu hiç değişmeyecek. Bu arada eşim benim ailemle hiç görüşme. Üstelik bir sebebi de yok. Ben fazlasıyla fedakarlık yaparak kendime de aileme de saygısızlık yapılmasına izin vermişim. Hiç kimse sizden değerli değil. Lütfen kendinize değer verin. Bu arada bana göre eş ve aile arasındaki denge sorununu siz değil eşiniz çözmeli. Eşiniz sizi yüz göz etmeden kendisi size yapılan saygısızlığa karşı gerçek bir tavır sergilese zaten ailesi de böyle bir davranışa cesaret edemez.