• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilişsel ve Davranışçı Terapiyle Anksiyete Tedavisi Olanların Paylaşım Alanı

Ne güzel kendin üstesinden gelebilmişsin bu durumun. Yazdıklarında çok haklısın. Şu yanlış düşünce şeklimi bir değiştirebilsem :31:
Evet ilaçların sağladığı geçici mutluluğu değil devamlı ve bilinçli bir şekilde olumlu düşünebilmek istiyorum. İlk terapiye girdim
haliyle ruh halimde çok büyük değişiklikler olmadı. Gerçi mucize de beklemiyorum fakat bu yöntemin işe yarar olduğunu duymaya ihtiyacım var..

Bu arada tavsiye ettiğin kitabı bende aldım ama kitabın başlarında
genelde depresyon hastaları için öneriler var gibi geldi ayrıca anlatım o kadar esnek ki açıkcası okurken çok sıkılıyorum.
Şuan 65. sayfadayım ve kitabı alalı 2 ay oldu nerdeyse..
Kitabı çok inanarak almıştım ama şuan da hiç hevesim kalmadı ama zor da olsa okumaya devam edicem.
Teşekkür ederim.

sagol canım yalnız soyle soylim bendeki depresyonla başladı sonra anksiyete ve daha sonrada panik atağa dondu 2 kere buyuk ataklar geçirdim acile kaldırıldım simdi dusununce yasadıklarımı nerden nereye geldiğimi ben bile inanamıyorum nasıl atlattığımı her sabah o kotu hislerle uyanmak kabuslar çarpıntılar uyuşmalar titremeler falan saysam daha bitmez... o kitapa gelince haklısın ama ben o kadar caresizdimki cok uğraştım atlatmak için depresyon için olan önerilerini yapmaya başladım ve tabi ilaçta kullanıyordum 4 ay kullandım sonra bir baktım baya bi yol katetmisim simdi hic bir sey yok... mevsiminde buyuk etkisi olduğunu düşünüyorum ben kıs ayları bazı hormonlar az salgılanmaya başlıyor yatkın bünyelerde maalesef... bide ben neyden korkuyorsam onu kabullendim ustune gittim... en önemlisi o belli bir zaman sonrada duyarsızlaştım sanırım... kitap cok önemli değil sen terapilerine yoğunlaş aksatma atlatacağına inan her sey yoluna girecektir. Allah yardımcın olsun

kesinlikle alma. paxil cipralex gibi. hatta bence doktoruna sormadan ilaç alıcaksan lustrala başla derim. o hafif. ama şöyle bişeyde var ilaç hemen etkisini göstermiyor. yani ayın 24 üne kadar anca etkisini gösterir. o yüzden psikoloğunun önerdiği bir ilacı kullanmanı tavsiye ederim. telefon açamaz mısın psikoloğuna sor istersen. bu arada hangi semttesin hangi doktora gidiyorsun?

Psikologlar ilaç öneriyorlar mı? Aramayı düşündüm ama bu saatte rahatsız eder miyim diye düşünüyorum açıkcası..
Peki lustrali reçetesiz alabiliyor muyuz?
Bu arada reklam olarak algılansın istemediğimden doktorumun adını yazmayı düşünmüyordum ama başka konularda yazılmış.
Murat Sarısoy'a gidiyorum canım.

Psikologlar ilaç öneriyorlar mı? Aramayı düşündüm ama bu saatte rahatsız eder miyim diye düşünüyorum açıkcası..
Peki lustrali reçetesiz alabiliyor muyuz?
Bu arada reklam olarak algılansın istemediğimden doktorumun adını yazmayı düşünmüyordum ama başka konularda yazılmış.
Murat Sarısoy'a gidiyorum canım.

ilaç önerebilyorlar canım ama yazamazlar.reçetesiz alamazsın da ilacı. psikyatriye gidip yazdırman lazım. yarın ara konuş bence. evet doktor adı başka konularda da yazılıyor hatta psikolog tavsiyeleri var.

sagol canım yalnız soyle soylim bendeki depresyonla başladı sonra anksiyete ve daha sonrada panik atağa dondu 2 kere buyuk ataklar geçirdim acile kaldırıldım simdi dusununce yasadıklarımı nerden nereye geldiğimi ben bile inanamıyorum nasıl atlattığımı her sabah o kotu hislerle uyanmak kabuslar çarpıntılar uyuşmalar titremeler falan saysam daha bitmez... o kitapa gelince haklısın ama ben o kadar caresizdimki cok uğraştım atlatmak için depresyon için olan önerilerini yapmaya başladım ve tabi ilaçta kullanıyordum 4 ay kullandım sonra bir baktım baya bi yol katetmisim simdi hic bir sey yok... mevsiminde buyuk etkisi olduğunu düşünüyorum ben kıs ayları bazı hormonlar az salgılanmaya başlıyor yatkın bünyelerde maalesef... bide ben neyden korkuyorsam onu kabullendim ustune gittim... en önemlisi o belli bir zaman sonrada duyarsızlaştım sanırım... kitap cok önemli değil sen terapilerine yoğunlaş aksatma atlatacağına inan her sey yoluna girecektir. Allah yardımcın olsun

Çok sıkıntı yaşamışsın ama atlatan birileriyle konuşmak bile güven ve güç veriyor. Zaman ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Birde şöyle bir şey var mesela 2 gün sıkıntı yaşıyorum o huzursuzluğu hiç bir şekilde atlatamıyorum geçtikten sonra düşünsem de o huzursuzluk hissi olmuyor. Hatta tekrardan güçlü hissediyorum kendimi. Bir daha olursa da bu rahatlığımı düşünücem diye kendi kendime konuşuyorum ama bir daha olduğunda yine hiç geçmiyecek gibi bir his geliyor.

Ayrıca yorgun yada uykusuz olduğumda o huzursuzluk yine geliyor oturuyor içime hep bi kaygı durumu :50:
Birde önceden doğru düzgün yemek bile yemezdim şimdi yemediğim zaman rahatsızlanacağımı düşünüyorum.
Kısacası ne kadar gereksiz şey varsa zihnimde atamıyorum..

Bi şekilde geçtiğini bilmek tek umudum. Tekrardan teşekkür ederim canım.

ilaç önerebilyorlar canım ama yazamazlar.reçetesiz alamazsın da ilacı. psikyatriye gidip yazdırman lazım. yarın ara konuş bence. evet doktor adı başka konularda da yazılıyor hatta psikolog tavsiyeleri var.

Anladım canım yarın arayayım zaten kötü hissedersen psikiyatriste yönlendiririm demişti. En iyisi sormadan ilaç kullanmamak.
Tavsiyeler işe yarıyor ama bazıları ne yazık ki reklam amaçlı yapılıyor. İnsanların bu aciz durumlarından bile faydalanmaya çalışanlar var ne yazık ki.. Keşke insanlar gerçekten doğru tavsiyelerde bulunsalar da gerçekten bu rahatsızlığı yaşayanlara faydası olsa..

Ama ben yazmayı düşünüyorum. Umarım güzel sonuçlar alırım ve samimiyetle tavsiye edebilirim doktorumu..

Merhabalar, ben yaklaşık 3 aydır sürekli bi kaygı ve endişe durumu yaşıyorum. İlk tecrübem çok ağırdı bütün gece yaşadım.
Daha sonrasın da da tekrardan olur mu kaygısı başladı ve artık attığım her adımı etkilemeye başladı.
Düşüncelerimle yaptığımın farkındayım fakat engel olamıyorum.
Aklıma gelmemesi için sürekli başka şeyler düşünmek zorundayım ve bu beni çok yoruyor.
Sürekli telkin halindeyim. Ama içim hep huzursuz..

Buarada hemen hemen ayda 1 sefer gün içerisinde yaşadığım hafif ataklardan daha ağır atak geçiriyorum.
En son dünden önce ki gece yine çok fazla düşünerek atak geçirmemi sağladım. Sabah da acilen internette bulduğum bi psikoloğa gittim. İlaç kullanmak istemiyorum çünkü..
Neyse durumumu anlattım.
Bana geçmişin bir bilgisayarın açık kalmış bir sürü penceresi olduğunu ve bu durumun ana ekranı etkilediğini bu terapi sayesinde
kullanmadığın bütün pencereleri teker teker kapatacağımızı söyledi. Dün çok panik halinde olduğum için hemen terapiye başladı.
Konsantre sorunu yaşadım ama ilk sefere oranla çok iyi olduğumu zamanla daha da iyi olacağımı söyledi.
Bu ayın 21. de tekrardan terapiye gidicem.
Umarım işe yarar. Artık eskisi gibi huzurlu olmak istiyorum.

Ayrıca atak durumunda yaşadıklarımızı yazmazsak sevinirim. Okuduklarımdan etkileniyorum. Ve daha sonrasında yaşamaya başlıyorum :50:

Bu şekilde sadece terapi ile bu hastalığı yenen var mı yoksa ilaç tedavisi de olmak gerekir mi?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Panik atağın varsa, ilaç kullanman şart maalesef ki..Keşke önce psikiyatriyle görüşseydin tam teşhis için.
Panik bozukluğun varsa, bir nebze "sadece" terapi çare olabilir.

Bilişsel ve davranışçı terapiyi daha çok travma sonrası kaygı ve stres bozukluğu ve tekrarlayan majör depresyon durumlarında uyguluyorlar bildiğim kadarıyla.
Panik bozukluk ve panik atak için emdr tekniğini de öneririm mutlaka. Bilişsel ve davranısçı terapiden çok daha iyi sonuç aldım ben.

Geçmiş olsun..

Panik atağın varsa, ilaç kullanman şart maalesef ki..Keşke önce psikiyatriyle görüşseydin tam teşhis için.
Panik bozukluğun varsa, bir nebze "sadece" terapi çare olabilir.

Bilişsel ve davranışçı terapiyi daha çok travma sonrası kaygı ve stres bozukluğu ve tekrarlayan majör depresyon durumlarında uyguluyorlar bildiğim kadarıyla.
Panik bozukluk ve panik atak için emdr tekniğini de öneririm mutlaka. Bilişsel ve davranısçı terapiden çok daha iyi sonuç aldım ben.

Geçmiş olsun..

Aslında benimde önceliğim psikiyatriste gitmekti. Randevu aldım hatta bugün randevum vardı ama ertelendi 24'üne.. Ben kendimi bugün doktora gidicem diye çok rahatlatmıştım ertelenince altüst oldum hemen araştırıp psikologa gittim mecburen.
Emdr tekniğini hiç duymamıştım araştırayım umarım faydası olur bütün bunların..

O kadar sıkıldım ki bu durumdan bi kurtulsam :50:

Buarada çok teşekkür ederim.

Rib geçmiş olsun, hastalıkla ilgili bilgim yok ama zor olmalı...
Allah şifasını versin :16:

Saol kuzum.. Tam geçti derken tekrarlıyor. Bu huzursuzluk beni mahvetti :50:
Amin canımm derdi veren dermanını da verir elbet bende atlatıcam inşallah..

Aslında benimde önceliğim psikiyatriste gitmekti. Randevu aldım hatta bugün randevum vardı ama ertelendi 24'üne.. Ben kendimi bugün doktora gidicem diye çok rahatlatmıştım ertelenince altüst oldum hemen araştırıp psikologa gittim mecburen.
Emdr tekniğini hiç duymamıştım araştırayım umarım faydası olur bütün bunların..

O kadar sıkıldım ki bu durumdan bi kurtulsam :50:

Buarada çok teşekkür ederim.

Rica ederim..Bence terapi yerine emdryi deneyebilirsin..emdr esnasında da terapi yapılıyor zira.
Ama maalesef panik atak mevcutsa ilaç kullanmak zorundasın.

Çok sıkıntı yaşamışsın ama atlatan birileriyle konuşmak bile güven ve güç veriyor. Zaman ayırıp yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. Birde şöyle bir şey var mesela 2 gün sıkıntı yaşıyorum o huzursuzluğu hiç bir şekilde atlatamıyorum geçtikten sonra düşünsem de o huzursuzluk hissi olmuyor. Hatta tekrardan güçlü hissediyorum kendimi. Bir daha olursa da bu rahatlığımı düşünücem diye kendi kendime konuşuyorum ama bir daha olduğunda yine hiç geçmiyecek gibi bir his geliyor.

Ayrıca yorgun yada uykusuz olduğumda o huzursuzluk yine geliyor oturuyor içime hep bi kaygı durumu :50:
Birde önceden doğru düzgün yemek bile yemezdim şimdi yemediğim zaman rahatsızlanacağımı düşünüyorum.
Kısacası ne kadar gereksiz şey varsa zihnimde atamıyorum..

Bi şekilde geçtiğini bilmek tek umudum. Tekrardan teşekkür ederim canım.

evet baya yasadım bu en son 1 sene önceydi ama ondan once lise dönmelerimdede cok sık yasamıstım ve baya ağırdı uzun sure cok iyidim baya bi uzun sure sonra ne olduysa birden oldu sanki ben ben değildim zaten sürekli aynı seyi soyluyordum bu ben değilim diye ve olduğunda sanki hic gecmicek gibi geliyor insana ama eninde sonunda geçiyor etrafımda benden daha kotu durumda olanlar var onlar bile atlattı bence herkes atlatır. ben huzursuzluktan bir yerde 5dk oturamıyordum ve yalnız kalamıyordum sürekli hareket halinde olmak istiyordum okadar hareket etmeye baslamıstımki rejim yapmadan 6 kilo verdim bide kitap cok okudum onunda etkisi vardı kafamı sürekli başka seylerle meşgul ettim o kotu dusunceleri yok etmek için ilk zamanlar zorlandım kitabın tek cümlesini bile anlamak için okadar cok okumam gerektiki odaklanma sorunum cok oldu ki normalde cok iyi odaklanan biriydim nasıl o hale getirdim kendimi inanamadım. mesela uykuya dalmadan eger kotu dusunceler doluşuyorsa kafana kitap oku daha az dusunursun yuruyuse çıkıyordum ve film izliyordum bos zaman bırakmadım hic kendime sende oyle yap baya faydası olucak goruceksin

Rica ederim..Bence terapi yerine emdryi deneyebilirsin..emdr esnasında da terapi yapılıyor zira.
Ama maalesef panik atak mevcutsa ilaç kullanmak zorundasın.

Şimdi okudum daha etkili bir yönteme benziyor. Bu arada eğer sorun olmazsa siz nereye gitmiştiniz bu tedavi için öğrenebilir miyim?
Yanlış hatırlamıyorsam sizde İzmir'deydiniz.

doktora danışmadan sakın ilaç falan da alma bu ilaçlar normal ilaçlar gibi değil bırakırken bile azaltarak bırakıyorsun bazı ilaçlarda cok masum iyi gibi gözüküyor ama bağımlılık yapıyor doktorunla ilaç yazarken nasıl bir ilaç istediğini de soyle ona gore yazsın eger ilaç alıcaksan mesela unutkanlık yorgunluk yapmasın kilo aldırmasın gibi...

Şimdi okudum daha etkili bir yönteme benziyor. Bu arada eğer sorun olmazsa siz nereye gitmiştiniz bu tedavi için öğrenebilir miyim?
Yanlış hatırlamıyorsam sizde İzmir'deydiniz.

Evet canım izmirdeyim. Sen de mi izmirdesin?

Öyleyse gittiğim yeri atabilirim özelden..

evet baya yasadım bu en son 1 sene önceydi ama ondan once lise dönmelerimdede cok sık yasamıstım ve baya ağırdı uzun sure cok iyidim baya bi uzun sure sonra ne olduysa birden oldu sanki ben ben değildim zaten sürekli aynı seyi soyluyordum bu ben değilim diye ve olduğunda sanki hic gecmicek gibi geliyor insana ama eninde sonunda geçiyor etrafımda benden daha kotu durumda olanlar var onlar bile atlattı bence herkes atlatır. ben huzursuzluktan bir yerde 5dk oturamıyordum ve yalnız kalamıyordum sürekli hareket halinde olmak istiyordum okadar hareket etmeye baslamıstımki rejim yapmadan 6 kilo verdim bide kitap cok okudum onunda etkisi vardı kafamı sürekli başka seylerle meşgul ettim o kotu dusunceleri yok etmek için ilk zamanlar zorlandım kitabın tek cümlesini bile anlamak için okadar cok okumam gerektiki odaklanma sorunum cok oldu ki normalde cok iyi odaklanan biriydim nasıl o hale getirdim kendimi inanamadım. mesela uykuya dalmadan eger kotu dusunceler doluşuyorsa kafana kitap oku daha az dusunursun yuruyuse çıkıyordum ve film izliyordum bos zaman bırakmadım hic kendime sende oyle yap baya faydası olucak goruceksin

Yazdıklarınla o kadar güç verdin ki çok teşekkür ederim gerçekten.. Buarada bende çok kitap okurdum bu rahatsızlığım başlayınca bende yeni bir kitaba başladım ama odaklanamadığım için bırakmıştım. Ama pes etmemek lazım. Kitabım iş yerinde yarın tekrardan okumaya başlıyorum hemen :) Konuyu açarken çok tedirgindim iyi ki açmışım yazan herkes çok yardımcı oldu sağolun.

Evet canım izmirdeyim. Sen de mi izmirdesin?

Öyleyse gittiğim yeri atabilirim özelden..

Evet İzmir'deyim bende. Hatta ilk açtığım konumda baya yardımcı olmuştun bana..
Ben önceden de kaygılı bir insandım ama hiç böyle olmamıştım. Şimdi hayatımın merkezine oturdu bu kaygı :50:
Özelden bekliyorum canım teşekkür ederim tekrardan

doktora danışmadan sakın ilaç falan da alma bu ilaçlar normal ilaçlar gibi değil bırakırken bile azaltarak bırakıyorsun bazı ilaçlarda cok masum iyi gibi gözüküyor ama bağımlılık yapıyor doktorunla ilaç yazarken nasıl bir ilaç istediğini de soyle ona gore yazsın eger ilaç alıcaksan mesela unutkanlık yorgunluk yapmasın kilo aldırmasın gibi...

Tamam canım. Ben normalde grip bile olsam ilaçtan ziyade meyve ve bitki çaylarıyla iyileşmeye çalışırdım. Ama şimdi bi umut ya girdim aldım ilacı. Yanlış bir şey bu yaptığım biliyorum ama engel olamadım işte.. İçmeye çalışsam da yapamazdım sanırım ama insan böyle bi durumda neye tutunacağını şaşırıyor.

Aynen kilo umrumda değil de unutkanlık ve yorgunluk yapmasın yeter. Çalışıyorum unutkanlık yaparsa işimi etkiler. Bunları söylediğin iyi oldu yoksa doktor ne verse kullanırdım artık ben :)

Yazdıklarınla o kadar güç verdin ki çok teşekkür ederim gerçekten.. Buarada bende çok kitap okurdum bu rahatsızlığım başlayınca bende yeni bir kitaba başladım ama odaklanamadığım için bırakmıştım. Ama pes etmemek lazım. Kitabım iş yerinde yarın tekrardan okumaya başlıyorum hemen :) Konuyu açarken çok tedirgindim iyi ki açmışım yazan herkes çok yardımcı oldu sağolun.

rica ederim canım inşallah biran once toparlarsın kendini ama dediğim gibi pes etme ugras eminim iyi olucaksın tek değilsin bir cok insan yasıyor bunları çevremde cok var ve hepsi atlattı ve hala uğraşanlar var daha kotu durumda olanlar var ama bir sekilde ilerliyorlar. cok geçmiş olsun tekrardan kendine iyi bak ;}

Tamam canım. Ben normalde grip bile olsam ilaçtan ziyade meyve ve bitki çaylarıyla iyileşmeye çalışırdım. Ama şimdi bi umut ya girdim aldım ilacı. Yanlış bir şey bu yaptığım biliyorum ama engel olamadım işte.. İçmeye çalışsam da yapamazdım sanırım ama insan böyle bi durumda neye tutunacağını şaşırıyor.

Aynen kilo umrumda değil de unutkanlık ve yorgunluk yapmasın yeter. Çalışıyorum unutkanlık yaparsa işimi etkiler. Bunları söylediğin iyi oldu yoksa doktor ne verse kullanırdım artık ben :)

olur oyle anlıyorum seni hatırlatayım dedim :) ilaç kullanmak sorun değil zaten bence faydalı tabi doktor kontrolünde :) ilk haftalar zorlar biraz yan etkiler falan ama sonra geçiyor onu da soylim bari söylemişken :) ilaçtan korkmaya gerek yok yani

rica ederim canım inşallah biran once toparlarsın kendini ama dediğim gibi pes etme ugras eminim iyi olucaksın tek değilsin bir cok insan yasıyor bunları çevremde cok var ve hepsi atlattı ve hala uğraşanlar var daha kotu durumda olanlar var ama bir sekilde ilerliyorlar. cok geçmiş olsun tekrardan kendine iyi bak ;}

Çok saol canım tedaviden olumlu sonuç aldıkça burada paylaşmayı düşünüyorum. Benim gibi doktor tavsiyesi arayıpta reklam amaçlı üyeliklerle kandırılan olmasın :31: Sende kendine iyi bak canım

Back