Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba anneler bana bir yardımcı olun
Oğlum 3 bucuk aylık beni emiyor mama kullanıyorum.3 saatte arayla 120cc mama içiyor yakında öğünlere başlayacam o yüzden cc yi 150 yaptım saatti 5 e çıkardım ama çok zor yedirdim ve yedikten sonra ağladı çok rahatsız oldu kustu rahatladı bende tekrar 120cc ye döndüm. 2 ekimde 4 aylık olacak ve ek besinlere geçicem kahvaltılık gece yatmadan önceki mamalardan felan ve kendim yapacağım meyva suları yemekler nasıl verecem ne sıklıkla verecem bilmiyorum günde kaç kere mesela bir yardımcı olun lütfen...
canım 4 aylık olduktan sonra azar azar iki kaşık filan meyve sularına başlayabilirsin.
sonra yoğurt mesela iki kaşık..
sebze püresi iki kaşık yapabilirsin..muhallebi iki kaşık..
iki gün üst üste ver ilk verdiğin şeyi..
diğer iki günde diğerini derken 1 ay bu şekilde sadece tatlara alıştır.
5.aydan sonra öün haline azar azar getirirsin..
6.aydan sonrada tamemen öğüne geçersin.
ilk etapta çok zorlanacaksın ama pes etme.
Karışık sebzelerden çorba yapabilirsin.Ama ilk başlarda karıştırma çok.Sadece iki sebzeyle yap.
Sonra yoğurt verebilirsin az.Bunları öğün haline getirme hemen.Alıştırarak ver.
Bu arada dr.una danışırsan,o sana öğün listesi verir..
Şimdiden kolay gelsin..Etraf batacak,her gün,her öğün kıyafetler değişecek ama,alışacak.