• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçaltı ve telkinler !!

su35

bir varmış bir yokmuş
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2007
1.932
2
316
46
İzmir
Bilinçaltı Nedir?

Bilinçaltı beynimizin, biz farkında olmadan bilincimiz dışı çalışan,bedenimizin istemsiz kaslarını yöneten,gece uyurken dahi vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını sağlayan,beş duyumuzla algıladığımız her şeyi an be an kaydeden ve gerektiğinde kullanılmak üzere bilincin emrine veren bir parçasıdır.

Bilinç ve bilinçaltını daha iyi açıklamak için bir kaç örnek verelim.Mesela bilgisayar örneği.Bilgisayarın donanım dediğimiz kısmı bilinçaltı, bilgisayarda yüklü işletim sistemi,programlar ise bilincin kendisidir.Bu programlar arasında bize hizmet eden iyi programlar olabileceği gibi virüsler ve trojanlar gibi zararlı programlar da olabilir.Bilinçaltı,bilgisayarın hafızası gibi,her türlü bilgiyi kaydeder fakat bu bilgilerin nasıl kullanılacağı bilgisayarda yüklü işletim sistemine bağlıdır.

Bilgisayarla her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz ama nereye ulaşacağınız sizin seçiminizdir.Bilgisayar sadece sizin verdiğiniz komutları dinler.Bilgisayarınızın hafızası çok kuvvetli olabilir,işlemci hızı çok yüksek olabilir.Fakat eğer bilgisayarda virüsler ve trojanlar gibi zararlı programlar yüklüyse,bu hafıza ve işlemci kapasitesinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.

Mesela bilgisayarınıza bulaşmış trojanlar yüzünden,internete girdiğinizde sizin istemediğiniz sayfalar açılabilir.Bu virüs ve trojanlar doğduğumuz andan itibaren bilincimize yerleşen önyargılara,kötü düşüncelere,yanlış inanışlara veya fobilere benzitilebilir.

Mesela çocukluğundan itibaren zengin olmanın kötü bir şey olduğu, zenginlerin sadece haksız para kazanarak zengin oldukları gibi yanlış bir inanca sahip birisi,zengin olmak istese bile hedeflerine ulaşamaz çünki bilinç programına yerleşmiş bu yanlış inanç virüsü,bilinçaltı bilgisayarı tarafından kabul edilmiş ve zengin olmaya yönelik fırsatlar bilinçaltı tarafından görülmemektedir.

Mesela çevresel faktörlerin etkisiyle beceriksiz ve yeteneksiz bir insan olduğuna inandırılmış bir bilinç,bilinçaltını etkiler ve bilinçaltı her olayda buna uygun davranır.Bilinçaltı nasıl beceriksiz olunabileceğine dair her türlü bilgiye de sahiptir çünki.

Bilinçaltı Nasıl Çalışır?

Bilinçaltı bilincin emrindedir.

Bilinçaltı bilincin her dediğini yapar.Çocuk gibidir muhteşem bir kapasitesi vardır ama saftır,bilincin her söylediğine inanır.Mesela bir insan sarmısağın midesini bulandırdığına inanmış olsun.Bilinçaltı ona her yerde sarmısağı bulacaktır içinde sarmısak olduğunu kimsenin anlamadığı yemeklerde bile o sarmısağı hemen farkedecektir.Hatta sarmısak kokusunu bile alacak ve bilince haber verecektir.

Bilinçaltı 24 saat faaliyettedir,bilinçaltı uyumaz,bilinçaltı gece bilinç uykudayken de çalışmaya devam eder,bilinçaltı vücudun bütün faaliyetlerini kontrol eder,düzenler.

Bilinç neye inanırsa bilinçaltı ona odaklanır.

Amerikalı ünlü bir basketçi hiç bir atışını ilk önce beyninde sayı olduğunu hayal etmeden yapmadığını söylüyor.Yine dünya çapında golf oyuncuları iyi bir golfçü olmak için ilk önce beyinde atışın yapıldığını canlandırabilmek gerektiğini söylüyorlar.

Ya dışarı atarsam korkusu?

Hepimiz mutlaka yaşamışızdır.Topla oynanan herhangi bir oyunda ya dışarı atarsam korkusunun neticesi mutlaka dışarı atmaktır.Çünki bu korkuyla beraber beynimizde canlanan resmi bilinçaltı hedef olarak alır ve hedefe doğru hareket eder.

Korkularımız beynimize yerleşmiş trojan ve virüs programlarıdır.

Korkularımızla doğmadık.Yeni doğmuş bebeklerin herhangi bir şeyden korktuklarını gördünüz mü yada utandıklarını?Korku ve utanma gibi duygular daha sonra öğrendiğimiz şeylerdir.Bu yüzden kültürden kültüre utanılan şeyler değişir.

ıngilizce de "self sabotage" diye bir terim vardır.Yani kendi kendini sabote etme.Pek çok insanın günlük hayatta başkalarına veya kendisine kendini anlatırken kullandığı sıfatlar bir çeşit self-sabotajdır.ışte onlardan bazıları:

Ben beceriksizin tekiyim.

Matematiğim iyi değildir.

Gözlerim iyi değildir.

Hafızam pek iyi değildir.

ısimleri aklımda tutamam.

Benden bir şey olmaz.

Kendime hakim olamıyorum.

Çok sinirliyim.

Korkuyorum...

Ve bunlar gibi daha niceleri.Durum gerçekten bu cümlelerde tarif edildiği gibi olsa bile tersini söylesek ne olur?

Kendi kendinize bir deneyin.Kendimi çok kötü hissediyorum deyin ve vücudunuzun aldığı şekle dikkat edin,boynunuz hafifçe öne doğru eğilecek,göğüs kafesiniz içine doğru çökecek belki karın boşluğunuzda hafif bulantılar hissedeceksiniz.çünki bilinçaltınız mesajı aldı ve emri uyguluyor.

Bir de tersini deneyin kendi kendinize harika olduğunuzu,çok sağlıklı olduğunuzu ve kendinizi harika hissettiğinizi söyleyin.Vücudunuz tam tersi bir hal alcak,boynunuz dikleşecek,göğüs kafesiniz dışa doğru açılacak,yüzünüze güzel bir ifade yayılacak.

Güzel haber;bilinçaltımıza yerleşmiş virüsler için de anti-virüs programları var.

Bilinçaltımızı yeniden programlayabiliriz.Üstelik bunun için Freud'un uyguladığı psikanaliz yöntemi gibi uzun bir süre gerektiren tedavi yöntemlerine gerek yok.Sorunu bilmeniz ve soruna karşı pozitif telkinler oluşturup bilinçaltına ulaşmasını sağlamanız yeterli.

Bilinçaltı telkinleri ile bunu yapmak mümkün.Bilinçaltınızı istediğiniz gibi programlayabilir,hedeflerinize daha hızlı ulaşabilir,istediklerinizi daha çabuk elde edebilirsiniz.

Yapmanız gereken sadece bilinçaltı telkinlerini dinlemek.

Bilinçaltı Telkinleri Nedir?

Bilinçaltı bilincin duyamadıklarını duyar,göremediklerini görür.Biliçaltı telkinlerinde amaç bilinç eşiğini,engelini aşmak,eleştirel bilinci geçip direk bilinçaltına ulaşmaktır.Böylece önerme ya da telkin bilincin değerlendirmesinden kurtulacak,bilinçaltı tarafından direk kabul edilecektir.

Bilinçaltı telkinlerinde bilinci aşmak üzere 4 teknik kullanılmıştır.Telkinler arka planda çalınan bir sesin üstüne kaydedilmiştir.Bilinç arka plan sesini duyabilir ama telkinlerin sesini duyamaz.Arka plan sesi binoral bir sestir.Binoral sesin ne olduğunu ileride daha detaylı açıklayacağız.

1.teknikte sadece bilinçaltının duyabileceği telkinler binoral sesin altına kaydedilmiştir.

2. teknikte aynı telkinler tersten okunmuştur.Bilinçaltı dünyanın en mükemmel bilgisayarlarından daha kuvvetli bir bilgisayardır.Tersten okunan kelimeleri anında anlar ama bilinç bunu anlayamaz bu teknikle bilinç 2. kez aşılmış olur.

3. teknikte aynı anda farklı telkinler farklı kulaklara gönderilir böylece bilinç ne söylendiğini anlayamaz buna karıştırma tekniği denir.

4. teknikte ise telkinler hızlandırılmıştır.Normal konuşma hızından çok hızlı bir şekilde kaydedilen telkinler bilinç tarafından yine anlaşılamaz ve bilinçaltına ulaşır.

alıntıdır....

Son düzenleme:
Bilinçaltı Telkinlerini Nerelerde Kullanabilirim?

Bilinçaltı telkinleriyle yapabilecekleriniz hayalgücünüzle sınırlı.İşte bir kaç örnek...

Yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Uykusuzluk problemini yenebilirsiniz.

Korkularınızı yok edebilirsiniz.

Hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

Öğrenme yeteneğinizi süper öğrenme seviyesine taşıyabilrsiniz.

Okuma hızınızı artırabilir fotografik okuma seviyesine ulaşabilirsiniz.

İçinizdeki dahiyi uyandırabilirsiniz.

İş hayatında başarınızı artırabilirsiniz.

Sınavlara daha iyi hazırlanabilirsiniz.

Özgüveninizi artırabilirsiniz.

Kilo sorunlarınız için kullanabilirsiniz.

Üretkenliğinizi ve mucitliğinizi geliştirebilirsiniz.

Sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulabilirsiniz.

Erken kalkmak gibi güzel alışkanlıklar edinebilirsiniz.

Bilinçaltı Telkinleri Ne Kadar Etkili?

Bilinçaltı telkinlerinin etkisi kesindir.Eğer düzenli ve kurallara uygun bir şekilde kullanılırsa mutlaka fayda görülür.Bilinçaltı telkinlerinin etkinliği ile ilgili araştırmalar bilinçaltı telkin yöntemlerinin etkinlğini ispatlamıştır.

Geleceğin beyin teknolojisi olarak tanımlanan bilinçaltı telkinleri dünyada pek çok insan tarafından kullanılıyor.Kişisel gelişim uzmanları tarafından da kullanılıyor ve tavsiye ediliyor.Bir çok ünlü bu yöntemle kendisini geliştirmeye çalışıyor.Amerika'da cd marketlerde mutlaka bulunan ürünler arasında yer alıyor.Yöntem hipnoz kadar etkili üstelik herhangi bir çaba gerektirmiyor.

merhaba arkadaşlar..
bu konuyu uzun zamandır açmayı düşünüyordum ama sizlere nasıl izah edebileceğimi tam olarak bilemediğim için uygun zamanı bekledim..

okuduğum bir kitapta şöyle bir yazı geçiyordu:
sevdiğiniz insanlara söylemek istediklerinizi onlar yeni uykuya daldıklarında söyleyin,sizin sözleriniz telkin yerine geçecektir ve beyin emir olarak algılayacaktır.bu yöntemle çocuklarınıza eşinize ailenize vs. çok olumlu şeyler, özgüven başta olmak üzere bir çok iyi şey kazandırabilirsiniz ..yazıyordu.
ben kendimde dahil ailemde denedim ve faydalı olduğuna inandım..
belki sizlerde denersiniz diye paylaşmak istedim..
mesela ben çocuklarıma uymumadan öncesi onlara güzel hikayeler anlatıp güzel sözler söylüyorum..
seni çok seviyorum..
sende beni hep sev..
babanıda sev,kardeşinide..
bizi hiç üzme..
yemeklerini ye..
temiz çocuk ol..
kendine zarar verme..
vs.. gibi

sizlerde muhakkak deneyin sonrada dilerseniz burda fikirlerimizi paylaşalımyerimseniben

mesela ben çocuklarıma uymumadan öncesi onlara güzel hikayeler anlatıp güzel sözler söylüyorum..
seni çok seviyorum..
sende beni hep sev..
bizi hiç üzme..
yemeklerini ye..
temiz çocuk ol..
kendine zarar verme..
vs.. gibi

burayi tuttum isde canim
harika bir paylasim mutlaka denicem özelliklede kuzucugumda tsklerrrrrrrrrropuyorumnanaktan

güzel bir konu olmus su arkadaşım dostum paylaşımın için tşkkürler ...........
sonra tekrar okuyacağım konuyu....

çok gsl bir konuya değinmişsnn ben denemeye başladm bile.
bilinçaltı uyumaz sözünü tuttum çok doğru ..

TeŞekkÜrler canım.sÖyledıĞını yapacam.ne kadar sÜre uygulamam lazım?etkısını ne zaman gÖsterır?ÖĞrenmek ıstıyom.

seni çok seviyorum..
sende beni hep sev..
bizi hiç üzme..
yemeklerini ye..
temiz çocuk ol..
kendine zarar verme..
vs.. gibi

burayi tuttum isde canim
harika bir paylasim mutlaka denicem özelliklede kuzucugumda tsklerrrrrrrrrropuyorumnanaktan

güzel bir konu olmus su arkadaşım dostum paylaşımın için tşkkürler ...........
sonra tekrar okuyacağım konuyu....

çok gsl bir konuya değinmişsnn ben denemeye başladm bile.
bilinçaltı uyumaz sözünü tuttum çok doğru ..

paylaşımın için çok teşekkürler canım
söylediklerini uygulayacağım.

TeŞekkÜrler canım.sÖyledİĞİnİ yapacam.ne kadar sÜre uygulamam lazım?etkİsİnİ ne zaman gÖsterİr?ÖĞrenmek İstİyom.

Paylaşımm için sağolla.s.
kızlar hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederimopuyorumnanaktan
bilinç altı gerçektende çok önemli!
hepimizin çocukluktan beynimize kazınmış saplantıları muhakkakki vardır.
açıkcası ben çocuklarım üzreinde olumsuz davranışlar kalmaması için bunu ilk duyduğumda kesinlikle yapmalıyım dedim.. ve yaptım..
eşimde de denedim tabi:kedi:

bunu uygulamanın bir süreci yoktur bence..
hayat bizim hayatımız ve herşeyi yaşayarak öğreniyoruz.herşey telkin olabilir ve bilinç altına girebilir.ben pozitif olmak ve pozitif düşünmekten yanayım..iyi şeyler düşünürsek illaki iyi yaşarız anlamına gelmiyor ama en azından şükretmeyi öğrenir ve etrafımızdakilere pozitif şeyler kazandırarak güzel örnek olabiliriz...

çocukların beden sağlığı kadar ruh sağlığıda önemlidir bence..
ben denediklerimde fayda gördüm sizlerde deneyin tavsiye ediyorum..

BıLıNÇALTINI YÖNLENDıRMEK Çünkü bakış açılarımız, dünyayı ve kendimizi değerlendirme kriterlerimiz de farklı. Başınıza gelen bir olaya üzülüp hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bunu bir deneyim olarak görüp yeni öğrenim ve farkındalıklarınıza da odaklanabilirsiniz. Seçim sizin… Çok gelişmiş bir bilgisayar saniyede 100 milyonun üzerinde işlem yapabiliyor. Bu bilgisayarın 100 sene boyunca yapabileceğini bizim beynimiz 1 dakikada yapabilecek kapasiteye sahip. Peki bu muazzam gücümüzün ne kadar farkındayız? Eğer farkındaysak ne yönde kullanıyoruz? Evimize, kendimize yeni bir eşya alırken onu; kalitesi, fiatı, işlevselliği gibi belirli kriterler bakımından imtihana tabi tutuyoruz. Duygularımızın, düşüncelerimizin, davranışlarımızın kaynağı; bizi oluşturan her şeyi kontrol eden beynimiz hakkında neler biliyoruz? Zihnimizi temel olarak bilinç ve bilinçaltı olarak iki kısımda inceleyebiliriz. Bilinçli zihnimiz zihnimizin rasyonel düşünen kısmı.Yani farkında olduğumuz düşüncelerimiz. Siz bu yazıyı okumaya karar verdiniz. ışte bilinçli zihniniz şu anda çalışıyor. Biraz sonra belki karnınız acıkacak. Tarhana çorbası içmeye karar vereceksiniz. Bu da bilinçli zihninizin bir tercihi.. Yapılan araştırmalara göre zihnimizin bu kısmı 5 ila 9 arası veri alabiliyor. Bilinçaltımızı bir depoya benzetebiliriz. Zihnimizin % 88lik bir kısmını oluşturuyor. Beş duyumuz vasıtasıyla alınan her bilgi, yani bütün yaşamımız, bir kameraya çekilmiş gibi orada kayıtlı. O uyku da uyumuyor. 24 saat çalışıyor. Nefes alışımızı, kalbimizin atışını, kan dolaşımımızı, sindirim sistemimizi; kısaca size ait olan her şeyi siz düşünmeden sizin için kontrol ediyor. Bilinçaltı bu kadar gücüne karşın o kadar aptal ki, gerçekle gerçek olmayanı ayırt edemiyor. Yani kör ve sağır. Çünkü ona söylediğiniz her şeyi gerçek gibi algılıyor. ışte biz bunu avantaj olarak kullanabiliriz. Bilinçaltımızı kullanarak hayatımızı değiştirebilir, istediğimiz her şeye kavuşabiliriz. Nereye gittiği belli olmayan bir arabanın kontrolünü elimize alabiliriz. Hadi arka koltuktan direksiyona geçelim. Arabayı istediğimiz yöne doğru sürelim. 90’lı yılların başında bir bilim dergisi olan Research Qarterly’de yayınlanan çok ilginç bir araştırma var. Bu araştırmada basketbol oynayan öğrenciler üç guruba ayrılıyorlar. ılk gurup basketbol topunu fileye sokabilmek için 20 gün boyunca fiziksel antreman yapıyor. Ter döküyor. ıkinci gurup hiçbir şey yapmıyor,yan gelip yatıyor. Üçüncü gurupsa 20 gün boyunca her gün zihinse antreman yapıyor. Yani zihinlerinde hayali olarak topu tutuyorlar, paslaşıyorlar, çok güzel atışlar yapıyorlar, terlediklerini hissediyorlar, inanılmaz güzellikte bir maç çıkararak seyircinin alkış seslerini duyuyorlar, maç bitiminde gelen tebrikleri kabul ediyorlar. 20 günün sonunda her gün antreman yapan ilk gurubun performansında % 24‘lük bir artış oluyor. Yan gelip yatan ikinci gurupta, beklenilebileceği gibi, hiçbir değişiklik yok. Zihinsel antreman yapan üçüncü gurubun performansında da % 23’lük bir artış oluyor. Dikkat edin! Topu ellerine bile değdirmeden hemen hemen ilk gurup kadar başarı sağlıyorlar. Yani bilinçaltı beş duyunun etkili bir şekilde kullanıldığı ve canlı hayallerin kullanıldığı bir senaryonun sürekli tekrarlanmasıyla, aslında henüz gerçekleşmemiş şeyleri gerçekmiş gibi kabul etmeye başlıyor ve beyne bu sinyali gönderiyor. Ne müthiş bir güç öyle değil mi? Maalesef korkularımız da bu yolla oluşuyor. ınsanoğlunun doğuştan sahip olduğu iki temel korku var. Düşme ve ses korkusu. Kalan bütün korkularımızı süreç içerisinde öğreniyoruz… Nasıl mı? Hepimizin korktuğumuz şeylerle alakalı senaryolarımız var. Bunlar olumsuz görüntüler, sesler ve hisler içeriyorlar. Düşüncelerimiz kendilerini gerçekleştirme kehanetine sahiptirler… Çevremizdekilerin iyi yönlerini görürsek hep iyi insanlar, kötü yönlerini görürsek hep kötü insanlar çıkar karşımıza… Odaklandığınız şeyler yaşamınızın kalitesini belirler… alıntıdır

Bilinçaltının Gücü - Joseph Murphy kitabını okumanızı tavsiye edebilirim...

Neden bir insan üzgünken diğeri mutludur?

Neden bir insan korkak ve endişeliyken diğeri inanç ve güven doludur?

Neden bir insan amansız olduğu söylenen bir hastalıktan kurtulurken diğeri iyileşemez?

Neden bir insanın güzel, lüks bir evi varken diğeri derme çatma bir yerde yaşamak zorundadır?

Neden bir insan tam bir başarı örneğiyken diğeri sefil haldedir?

Neden bir konuşmacı ilgi çekici ve son derece popülerken, diğeri sıradan ve sönüktür?

Neden bir insan işinde ya da mesleğinde bir dehayken, diğeri hayatı boyunca hiçbir şey yapmadan ya da başarmadan düşe kalka yürümeye çalışır?

Neden bu kadar fazla hoşgörülü ve ahlaklı insan zihnindeki ve bedenindeki olumsuzlukların acısını çekiyor?

Neden ahlaksız pek çok kişi başarılı, zengin ve sağlıklı olup bunun keyfini çıkarıyor?

Neden bir insan mutlu bir evlilik sürerken diğeri evliliğinde mutsuzluk ve hayal kırıklığı yaşıyor?

Bu soruların yanıtı, bilinç ve bilinçaltınızın işleyişinde gizli olabilir mi?

Kesinlikle evet.

buda kitabın tanıtım yazısıdır.

fatmacim canim süper bir konu ,bende cok inaniyorum bilinc alti ve bilinc altinin gücüne ben cocuklarimla uykuya dalacaklari zamandan önce saatlerce konusarak onlarin bir seyleri daha iyi kavrayabilmesi daha mantikli düsünüp sIkIldiklari yada bocaladiklari seylerden daha rahat siyrilabilmelerini saglamaya calistim ,kafalarindaki soru isaretlerinden bir nebzede kurtulmalarina bu uyku öncesi konusmalarin cok fayda sagladigini biliyorum,kendilerini cok rahat uykuya birakiyorlardi ve hafizalainda cözemedikleri ve onlari bunaltan konulari daha kolay halledebiliyorlardi bunu yapmanizi öneririm arkadaslar cok faydasi olacaktir

kuusum ve bitoşum ilginize çok teşekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanbuyrunnnnnnnnn
kusum paylaşımların harikaydı çok mutlu oldum desteğinekaydirigubbakcemile5
bitoşum ne güzel bu konuda tecrübeli fikirler almak bir avantaj benm için ..
bilgilerinizi paylaştıgınz için tekrar teşekkür ederim kızlaropuyorumnanaktan

bitoşum suyum beğendiğinize sevindim....
suyum bidenem ne demek sana ve senin gibi dostlarıma hep destek tam destek...öpüyorum ikinizide..

eveeeeeeeeeet,yapmak istemediğim sadece benim bildiğim bişi yapmamak için kendi kendimi nasıl telkin edicem nasıl ulaşıcam bilinç altıma

Suyum çok güzel bir konu açmışsın...çok teşekkürler...a.s.denemeye çalışıcam...kuşum sana da teşekkürler...a.s.ikinizin de elinize beyninize sağlık canlarım...öpüyorum kocaman kocaman...opuyorumnanaktan

birde bir kitap daha var okudum ve süper...% 100 düşünce gücü diye bi kitap Jack Ensign Addington yazarının adı..
burda bi hikaye okumuştum bi prenses varmış kambur kamburundan o kadar utanırmışki kendi kendine hep bu kamburun bi gün yok olcağını söylermiş ..hikaye uzun ama sonunda kambur yok oluyo...felan işte ..insanların otokontrolüyle de ilgili denebilir..

bitoşum suyum beğendiğinize sevindim....
suyum bidenem ne demek sana ve senin gibi dostlarıma hep destek tam destek...öpüyorum ikinizide..

eveeeeeeeeeet,yapmak istemediğim sadece benim bildiğim bişi yapmamak için kendi kendimi nasıl telkin edicem nasıl ulaşıcam bilinç altıma

Suyum çok güzel bir konu açmışsın...çok teşekkürler...a.s.denemeye çalışıcam...kuşum sana da teşekkürler...a.s.ikinizin de elinize beyninize sağlık canlarım...öpüyorum kocaman kocaman...opuyorumnanaktan

birde bir kitap daha var okudum ve süper...% 100 düşünce gücü diye bi kitap Jack Ensign Addington yazarının adı..
burda bi hikaye okumuştum bi prenses varmış kambur kamburundan o kadar utanırmışki kendi kendine hep bu kamburun bi gün yok olcağını söylermiş ..hikaye uzun ama sonunda kambur yok oluyo...felan işte ..insanların otokontrolüyle de ilgili denebilir..

çok teşekkür ederim kızlar ilginizeopuyorumnanaktan
kuşum bende bu tarz kitaplara bayılırımkaydirigubbakcemile3 okudugumda herhalimden bellidir heralde konu başlıklarımdankaydirigubbakcemile3

insanın kendi iradesiyle neler yapabilceğini öğrendim kızlar..
bir işe başlarken güzel olacağını hayal ettiğimde gerçektende güzel oluyor,sizde bunu deneyin muhakkak!
ama tamamı bana ait bir işse bu tabi öyle oluyor gerçektende..

unutmak istediğim bir çok şeyden bilinç altıma hükmederek kurtuldum..
bunu deneyin..
en azından korkularınızdan kurtulabilirsiniz!

denediklerinizide ne olur paylaşın:kedi:
çünki hep konulara bakıyorum;
okuyan bakan çok ama yorum yapan tek tük..mafoldumben:1no2:

Back