- Konu Sahibi Eylulmucizesi
-
ben de 18 haftalık gebeyim,sizinle aynı şeyleri yaşıyorum,konuşma bozukluğu bile oluyor bazen, eski konunuzu bulamadım, çok endişeleniyorum, bebeğiniz bu süreçten nasıl etkilendi konu linkini atabilir misinizBenzer bir şey hamilelikte yaşadım, hatta burada konu da açmıştım
Bütün gun baş ağrısı, ardından isimlendirme bozukluğu
Eşimin, çocuklarımın adını hatırlayamadım,
Telefonu elime aldım, panikle de birleşti bulanık görüş,
Komşuya sesleneceğim, isim yok
3-4 dakika sonra kendimi sakinlestirdigimde gorusum düzeldi
Esimi aradım, hemen geldi.
Akşam boyu fritöze düdüklü tencere, çaya masal, falan saçma sapan isimlendirme bozuklukları yaşadım, ama o ilk andaki ağrı ve görüşüm düzeldiği için doktoru ertesi gune bıraktım.
Muayenede yüzümün bir tarafında güçsüzlük vardı.
Muhtemelen pıhtı attı ve dağıldı dedi doktor.
Her şey normal gorunuyordu.
Mr hamileyim diye çekilmedi.
Doğum kontrol için kullandigim aylık iğnenin yan etkilerinde var zaten.
Öylece geçti gitti.
Size de geçmiş olsun, biraz yardim almaya çalışın ❤
ben de 18 haftalık gebeyim,sizinle aynı şeyleri yaşıyorum,konuşma bozukluğu bile oluyor bazen, eski konunuzu bulamadım, çok endişeleniyorum, bebeğiniz bu süreçten nasıl etkilendi konu linkini atabilir misiniz
Size de çok geçmiş olsun. O ne değişik bir komşuymuş öyle Allah herşeyin hayırlısını versin. Dediğiniz gibi oluyor yavaş yavaş düzeliyorum. İnşallah daha da iyi olurum. Doktor kalıcı bi durum değil dedi nörolojik veya şekere tansiyona bağlı bilinç kayıpları tehlikeli olurmuş sizde ferah tutun içinizi hiçbir şey kalmamıştır İnşallah. Doktoruma dün böyle anlattığımda siz gerçekle bağlantıyı çokta koparmamışsınız öyle vakalarımız bile yavaş yavaş kendine geliyor demişti. Rabbime sığındım bende yavaş yavaş kendime gelmeyi bekliyorumaşırı uykusuzluk yapıyor.
ruh hastası üst komşum her gece 15 dkda bir tıklatıp (özellikle yapıyordu) beni uyandırıyormuş hafif hafif.
derin uykuya geçememişim 1 senedir (ses kaydı açıp anladım mevzuyu) artık yaşayan ot gibiydim. asla beyin fonksiyonlarım çalışmıyordu. birşey düşünemiyordum. sürekli huzursuz aksi kavgacı ve sinirliydim.
ne zamanki taşındım bi rahat uyumaya başladım o zaman aklım düzelmeye başladı hala daha tam kendime gelemedim sanki ben de bazen korkuyorum kalıcı bir sorun olmuş mudur uzun süre derin uykuya geçememekten dolayı diye (böyle yazılar okudum) ama sizin çok olmamış.
bence paniği bırakıp yanınıza çağırabileceğiniz birilerini çağırın anne olur yakın kardeş abla vs olur. çocuğu bikaç gece onlara emanet edin sütünüzü sağın onlar versin. inanıyorum 2 3 gün 10 saat uyusanız ruh haliniz düzelicek. benim öyle oldu.
Canım açtığım konuyla alakasız ama eylül annelerinde görmüş çok dua etmiştim cennet kuşuna. Rabbim kucağına en yakın zamanda versin yavrunu cennet kuşlarını da sana şefaatci eylesin ailesinin elini bırakmasın Rabbimin yanındaUykusuzluk insanı darmadağın ediyor. Ben erken Doğum sonrası bebeğimi kaybettikten sonra gece uykularım yalan oldu. Bebeğim olup emzirsem daha çok uyurdum kesin. Yaşadığım acı olayın etkisinde akşam hava kararınca içimde darlanmalar, duvarlar üzerime gelmeler, gece yattığımızda saatlerce tavana bakmalar, sabaha karşı uyuyup (o da deliksiz uyku değil) birkaç saatlik uyku ile güne devam etmeler (gündüz de uyuyamıyordum) ile 2 ay cebelleştim.
Uykusuzluk; aşırı dalgınlık, unutkanlık, odaklanamama sorunu yaratmıştı bende. Bu yaşıma kadar ocakta yemek yakmayan ben iki kez tencereyi yaktım.
Şurada daha bir 15 gündür biraz daha eskiye nazaran uyuyabiliyorum.2 ayım böyle delice geçti.
Geçici bir dönem Allah’ın izni ile sizin de geçecektir inşallah. Rabbim bebeğinizle, eşinizle huzurlu zamanlar ihsan eylesin
Sağol canım, Allah razı olsunCanım açtığım konuyla alakasız ama eylül annelerinde görmüş çok dua etmiştim cennet kuşuna. Rabbim kucağına en yakın zamanda versin yavrunu cennet kuşlarını da sana şefaatci eylesin ailesinin elini bırakmasın Rabbimin yanında ❤ İnsanız bazen sabrımız azalıyor ama bir bir geçsin sıkıntılarımız Rabbim sabrımızı arttırsın hastalıklar üzüntüler mutluluklarla doldursun yerini hepimiz için❤
Size de çok geçmiş olsun. O ne değişik bir komşuymuş öyle Allah herşeyin hayırlısını versin. Dediğiniz gibi oluyor yavaş yavaş düzeliyorum. İnşallah daha da iyi olurum. Doktor kalıcı bi durum değil dedi nörolojik veya şekere tansiyona bağlı bilinç kayıpları tehlikeli olurmuş sizde ferah tutun içinizi hiçbir şey kalmamıştır İnşallah. Doktoruma dün böyle anlattığımda siz gerçekle bağlantıyı çokta koparmamışsınız öyle vakalarımız bile yavaş yavaş kendine geliyor demişti. Rabbime sığındım bende yavaş yavaş kendime gelmeyi bekliyorumDeğerli yorumunuz içinde teşekkür ederim rahatladım biraz şükürler olsun
Bende ilk günler yaşadım ama durumum ağırlaşırken saolsun kocam bilinsizce banaİyi akşamlar kızlar iki gündür yaşadığım bu durumu size anlatmak istedim. Yanlışım olursa affola pek sağlıklı bi durumda değilim. İki ay önce bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Başıma ne geldiyse doğumdan sonra geldi lohusa depresyonunu sonuna kadar yaşadım. Şöyle ki iki aydır hep günde 3 4 saat uyuyabildim. Üzerine aşırı sinir stres binince bi çare geziyorum iki aydır. Dün berbat bi gece geçirdim uykudan uyandım ve aniden nerede olduğumu unuttum tamam dedim evham yapıyorum heralde eşimi uyandırıcakken eşimin ismini unuttuğumu farkettim böyle saçma sapan bi haldeyim dünden beri sanki biri düşünme yetilerimi almış bomboş kalmışım gibi herşeyi unutuyorum düşünce kabiliyetim sıfırlanmış gibi oldu. Ben bu durumdan çok korkuyorum.Nörolojik herhangi bişey bulunmadı.Aşırı uykusuzluğa bağlı bilinç bulanıklığı yaşıyormuşum. Psikiyatri doktoru uyumam için tek seferlik bi ilaç ve antidepresan yazdı. Ama ben çok kötü durumdayım sanki akli dengem bozulmuş gibi delirmiş gibi hissediyorum herşeyi unutuyorum. İnternette araştırıyorum bu bilinç bozukluğu komaya kadar gidebilirmiş peki ben nasıl toparlarım kendimi toparlanabilirmiyim.Bu düşüncelerim çok sağlıksız gelebilir ama anksiyete rahatsızlığım var ve elim ayağıma dolanıyor şu aptal durum geçmedikce hep böyle kalıcam diye korkuyorum. Varmı böyle bir olay yaşayan lütfen rahatlamaya ihtiyacım var.
Ya benimki çok tuhaf aslında iki gündür gözümü kapatıyorum 5 saniye geçiyo tam uykuya dalıcam alakasız kişiler olaylarla ilgili rüya görüyorum gözüm açık rüya görüyorum resmen en çok korkutanda bu oldu ama doktora ne dersem diyeyim bebekten dolayı oluyordur cevabını aldım nörolojide de bişey çıkmayıncavalla bi değişik evet ruhsal problemleri var sanırım kaçtım da kendime geldim kafa olarak benim de psikolojimi bozuyordu az daha.
şey bi de uyku sırasında eğer rem uykusunda uyanılırsa anlık öyle olabiliyor. acaba siz de mi gürültülü bi yerde uyumaya çalışıyorsunuz da gece hafif seslere uyanmaya başladınız (belki çocuğu duyayım diye tetikte uyurken atıyorum araba kornasını duyup kalkıyorsunuzdur) bunlar bence anne olma endişeleriyle alakalı. bebeğiniz az daha büyüyünce kafanız da rahatlayacak bence sabredin sağlıkla büyüsün anneli babalı umarım
Ya benimki çok tuhaf aslında iki gündür gözümü kapatıyorum 5 saniye geçiyo tam uykuya dalıcam alakasız kişiler olaylarla ilgili rüya görüyorum gözüm açık rüya görüyorum resmen en çok korkutanda bu oldu ama doktora ne dersem diyeyim bebekten dolayı oluyordur cevabını aldım nörolojide de bişey çıkmayınca
İnan çok isterdim canım ama lojmandan dışarı adım atmak bile zorla oluyor benim için büyük oğlum aşırı huysuz küçük desen ne uyku var ne bişey eşim elinde geldiğince yardımcı oluyor o da iki gün yanımızda olsa üç gün çalışıyor. Dün ben böyle kötü olunca bekar görümcem var çalışmıyor bizi çok sever onu çağırdı umarım biraz dinlenip kendime gelebilirim. Değerli yorumun için teşekkür ederim anlatmak istediğin gibi insan eşi bile olsa yanında güçlü durmalı evlatlarımız içinBende ilk günler yaşadım ama durumum ağırlaşırken saolsun kocam bilinsizce bana
neyin var devamlı ağrım var ağrım var diyip duruyorsun ilaç iç o zaman dedıkden sonra düzeldim
biraz kendine zaman tanı al bebeğini biraz dışarı çık kafana göre birşeyler al bebeğine kendine evde takılma evde durdukça daha çok evham yapıyorsun bebek oldu diye anneler hep eve tıkılıp kalıyor böyle düşünme ben iyiyim bir şeyim yok de devamlıda araştırma yapma
Keşke öyle bi şansım olsa canım ne eşim düzenli olarak evde ne de yakınımda anne kv var. Bi şekilde düzelmeye çalışıcam4 aydir ikizlerime yalniz bakiyorum. 1 tanede buyuk var. Insan uykusuz kalinca gercekten kendini unutuyo. Biz careyi soyle bulduk. 2 gunde bir aksam bebekleri doyuruyorum babasi ilgileniyoken ben gidip en az 3 saat yatakodasinda karanlikta ve sessiz yerde deliksiz uyuyorum. Hatta bebekler uyanmazsa falan bu saat suresi uzuyor. Kendime anca oyle gelebiliyorum. Sizde esinizden boyle bi destek alabilirsiniz
Keske yardim alabilsen. Benimde kv annem falan yok yakinimda. Esimden medet umuyorum iste. Allah razi olsun ertesi gun ise gidiyorum demez bakar bebeklereKeşke öyle bi şansım olsa canım ne eşim düzenli olarak evde ne de yakınımda anne kv var. Bi şekilde düzelmeye çalışıcam
Eşimde öyle çok şükür boşta olduğu zaman bebeğe de bakar evide temizler ama bir iki gün evdeyse 3 gün görevde oluyor canım geldiğinde bendende bitkin oluyor bazen kıyamıyorum. Çareyi düzelene kadar bi süre görümcemi çağırmakta bulduk. İnşallah çok daha iyi olurum. Rabbim evlatlarımıza sağlık versin onların başında sağlam durabilmek içinde bizlere güç kuvvet sağlık versin.Eş bu dönemde herşey onsan medet umup yardım alabilmen çok güzel Rabbim huzurunu arttırsınKeske yardim alabilsen. Benimde kv annem falan yok yakinimda. Esimden medet umuyorum iste. Allah razi olsun ertesi gun ise gidiyorum demez bakar bebeklere
İyi akşamlar kızlar iki gündür yaşadığım bu durumu size anlatmak istedim. Yanlışım olursa affola pek sağlıklı bi durumda değilim. İki ay önce bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdim. Başıma ne geldiyse doğumdan sonra geldi lohusa depresyonunu sonuna kadar yaşadım. Şöyle ki iki aydır hep günde 3 4 saat uyuyabildim. Üzerine aşırı sinir stres binince bi çare geziyorum iki aydır. Dün berbat bi gece geçirdim uykudan uyandım ve aniden nerede olduğumu unuttum tamam dedim evham yapıyorum heralde eşimi uyandırıcakken eşimin ismini unuttuğumu farkettim böyle saçma sapan bi haldeyim dünden beri sanki biri düşünme yetilerimi almış bomboş kalmışım gibi herşeyi unutuyorum düşünce kabiliyetim sıfırlanmış gibi oldu. Ben bu durumdan çok korkuyorum.Nörolojik herhangi bişey bulunmadı.Aşırı uykusuzluğa bağlı bilinç bulanıklığı yaşıyormuşum. Psikiyatri doktoru uyumam için tek seferlik bi ilaç ve antidepresan yazdı. Ama ben çok kötü durumdayım sanki akli dengem bozulmuş gibi delirmiş gibi hissediyorum herşeyi unutuyorum. İnternette araştırıyorum bu bilinç bozukluğu komaya kadar gidebilirmiş peki ben nasıl toparlarım kendimi toparlanabilirmiyim.Bu düşüncelerim çok sağlıksız gelebilir ama anksiyete rahatsızlığım var ve elim ayağıma dolanıyor şu aptal durum geçmedikce hep böyle kalıcam diye korkuyorum. Varmı böyle bir olay yaşayan lütfen rahatlamaya ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?