- 15 Ağustos 2015
- 1.633
- 1.816
- 133
- Konu Sahibi catherinee
-
İlgiyle alakalı bu birazcık. Lise fizik derslerinde metafizik konusuna değiniliyordu son bir kaç ünitede. Lise mezunu olduğunuzu varsayarak söylüyorum tabii bunu. İlginizi çektiyse bu konuları öğrendiğinizde derin düşüncelere daldıracak ve daha fazla öğrenme isteği oluşturacaktır. Eğer bilim ilginizi çekiyorsa belli kavramları anlamanız ve daha sonra bunun popüler kültür yansıması olan film/dizileri izleyip maksimum zevk almanız daha doğru olacaktır. Ama herkes anlıyor ben neden anlamıyorum diye bakmak pek doğru değil. Süper kahraman filmleri de revaçta bu sıralar. Bütün evrenlerin bütün kahramanların geçmişi var. Bunu da takip edenler sevenler bilir. Filmdeki bütün göndermeleri anlar üstüne saatlerce yorum yapar. Bu dereceye gelebilmek için mesela o kahramanların çizgi romanlarını takip ederler. Ama ilgilenmeyince hiç bir anlamı kalmıyor.Mesela adam filmin sonunda kızının odasındaki kitaplığın arkasındaydı ya o karadelikmiş ben anlamadım onu seyrederken.
Bilim üzerine belgeseller izleyebilirsiniz mesela.Benim sorunum sevmekle alakalı değil, anlamakla alakalı. Mesela sevmese bile biri bu tarz filmleri bence izlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü insanın ufkunu açıyor. Mesela dünya klasiklerini de çok sıkılarak okuyorum ama okumam gerek onlar hakkında da bilgimin olması lazım. Sıkıla sıkıla okuyorum.
Kızlar geçen gün instagramda biri interstellar filmini çok beğendiğini hayatının değiştiğini falan yazmış ben de çok merak ettim izledim ama çok bişey anlamadım özellikle sonundan mesela neyse sonra eksiye girdim yazmislar bikac bisey.
Inception mesela bastan actim anlamadim sıkıldım kapattım.
Hayır birileri bu filmleri izliyor, hayatı değişiyor ben de anlamak istiyorum niye anlamıyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum.
Mesela bir youtuber var çok başarılı bence barış özcan. Bazen o kadar karışık videoları var ki anlamıyorum hatta bazıları anlamıyorum diye takipten çıkmış adamı.
Ne biliyim taktım ben buna.
Ne yapabilirim?
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum. Barış özcanın çektiği filmin 1 2 bölümünü izledim. Gece geç bir vakitti pek dikkatimi veremedim. Tekrar izleyeceğim. Bi yorumlara bakayım dedim insanlar ayrıntılı uzun uzun çıkarımlar yapmışlar. Ben öyle yapamıyorum mesela.Algı ve ilgi meselesi.
Herkes her şeyi anlayacak diye bir şey yok.
Anlamadığımız şeyi muhtemelen bilmiyoruzdur.
Yıldızlar-arası harika bir film. Özellikle evren ile ilgili verdiği bilgiler ve senaryo muhteşemdir. Başlangıç yine başyapıt bana göre.
Daha doğrusu Christopher Nolan bütün filmleriyle etkileyici ve baştan çıkarıcı senaryolar koyuyor izleyicinin önüne.
Uzay, evren, teknoloji, bilim, felsefe, metafizik gibi konulara ilginiz yoksa zaten bilim kurguyu anlamanız imkansız.
Arrival son zamanlarin yine en iyisidir örneğin.
İnsanlarımızda gelişmeye ve bilime karşı istek yok. Komedi olsun romantik olsun yeter gözüyle bakılıyor.
Zaten Türk sinemasına bakarsan insanlar Recep İvedik gibi bir karakterle, filme gişe rekoru kırdırıyor.
Bu da bana aşırı anlamsız geliyor.
Sinema kültürü bizim insanlarımızda fazla yok.
Ayrıca filmleri yorumlara bakarak anlamak tasvip ettiğim bir sey değil. İnsanın kendinin araştırıp yorumlaması ve anlaması daha akıllıca.
Başkasının yorumu başkasının gözüdür. Senin ne gördüğün önemli.
Eğer merak ediyorsanız daha basit filmler izleyin.
Çünkü saydıklarınız gerçekten en iyiler.
Barış Özcan demissiniz, çektiği filmi izleyin.
Videolarından notlar çıkartın.
Çok sevdiğim biridir.
Turkiyede böyle insanlar pek yok.
Çektiği videolari ücretsiz izlemek ve bilgilenmek gerçekten büyük fırsat.
Akıl oyunlarını çoook sevdim. Zindan adasından bişey anlamadım. 6.his'i de izleyeceğim. Ben de çok severim.Uzay hayranıyım hep NASA'da çalışanlara gıpta etmişizdir çalışmak istemişimdir ( o zeka bende Yok o ayrı)
Ama gravity filminden acayip derecede sıkıldım hiç beğenmedim.
Bilim kurguları severim ama uzaya bu kadar meraklı olmama rağmen işte bu diyebileceğim film görmedim ( yıldızlararasını henüz izleyemedim)
İnception hayranlıkla defalarca izlediğim bi film.
Psikoloji filmleri hastasıyım. Kimlik, zindan adası, altıncı his, akıl oyunları defalarca izlerim.
Paramparça aşklar köpekler filminden acayip etkilenmiştim ama benim kadar etkileneni görmedim henüz.
Bide subliminal mesajları görmekte biraz zor bence biraz yetenek. Mesela Siyah Kuğu'da renkler hareketler üzerinden mesajlar çok açık ortada, ama diğerlerinde hele ki animasyonlarda pek yakalayamıyorum.
Biraz ilgiyle alakalı. İzlenmeli evet ama ilginiz yoksa derinlerine inemezsiniz. (Aynı benim Türk filmlerinden hiç bişey anlamadığım gibi)
Ekonomi mezunuyum. Lisede eşit agirlikciydim. Fizik bilgim hiç yok.İlgiyle alakalı bu birazcık. Lise fizik derslerinde metafizik konusuna değiniliyordu son bir kaç ünitede. Lise mezunu olduğunuzu varsayarak söylüyorum tabii bunu. İlginizi çektiyse bu konuları öğrendiğinizde derin düşüncelere daldıracak ve daha fazla öğrenme isteği oluşturacaktır. Eğer bilim ilginizi çekiyorsa belli kavramları anlamanız ve daha sonra bunun popüler kültür yansıması olan film/dizileri izleyip maksimum zevk almanız daha doğru olacaktır. Ama herkes anlıyor ben neden anlamıyorum diye bakmak pek doğru değil. Süper kahraman filmleri de revaçta bu sıralar. Bütün evrenlerin bütün kahramanların geçmişi var. Bunu da takip edenler sevenler bilir. Filmdeki bütün göndermeleri anlar üstüne saatlerce yorum yapar. Bu dereceye gelebilmek için mesela o kahramanların çizgi romanlarını takip ederler. Ama ilgilenmeyince hiç bir anlamı kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?