Algı ve ilgi meselesi.
Herkes her şeyi anlayacak diye bir şey yok.
Anlamadığımız şeyi muhtemelen bilmiyoruzdur.
Yıldızlar-arası harika bir film. Özellikle evren ile ilgili verdiği bilgiler ve senaryo muhteşemdir. Başlangıç yine başyapıt bana göre.
Daha doğrusu Christopher Nolan bütün filmleriyle etkileyici ve baştan çıkarıcı senaryolar koyuyor izleyicinin önüne.
Uzay, evren, teknoloji, bilim, felsefe, metafizik gibi konulara ilginiz yoksa zaten bilim kurguyu anlamanız imkansız.
Arrival son zamanlarin yine en iyisidir örneğin.
İnsanlarımızda gelişmeye ve bilime karşı istek yok. Komedi olsun romantik olsun yeter gözüyle bakılıyor.
Zaten Türk sinemasına bakarsan insanlar Recep İvedik gibi bir karakterle, filme gişe rekoru kırdırıyor.
Bu da bana aşırı anlamsız geliyor.
Sinema kültürü bizim insanlarımızda fazla yok.
Ayrıca filmleri yorumlara bakarak anlamak tasvip ettiğim bir sey değil. İnsanın kendinin araştırıp yorumlaması ve anlaması daha akıllıca.
Başkasının yorumu başkasının gözüdür. Senin ne gördüğün önemli.
Eğer merak ediyorsanız daha basit filmler izleyin.
Çünkü saydıklarınız gerçekten en iyiler.
Barış Özcan demissiniz, çektiği filmi izleyin.
Videolarından notlar çıkartın.
Çok sevdiğim biridir.
Turkiyede böyle insanlar pek yok.
Çektiği videolari ücretsiz izlemek ve bilgilenmek gerçekten büyük fırsat.
Kızlar geçen gün instagramda biri interstellar filmini çok beğendiğini hayatının değiştiğini falan yazmış ben de çok merak ettim izledim ama çok bişey anlamadım özellikle sonundan mesela neyse sonra eksiye girdim yazmislar bikac bisey.
Inception mesela bastan actim anlamadim sıkıldım kapattım.
Hayır birileri bu filmleri izliyor, hayatı değişiyor ben de anlamak istiyorum niye anlamıyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum.
Mesela bir youtuber var çok başarılı bence barış özcan. Bazen o kadar karışık videoları var ki anlamıyorum hatta bazıları anlamıyorum diye takipten çıkmış adamı.
Ne biliyim taktım ben buna.
Ne yapabilirim?