• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilim kurgu filmlerinden hiçbir şey anlamıyorum

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Kızlar geçen gün instagramda biri interstellar filmini çok beğendiğini hayatının değiştiğini falan yazmış ben de çok merak ettim izledim ama çok bişey anlamadım özellikle sonundan mesela neyse sonra eksiye girdim yazmislar bikac bisey.
Inception mesela bastan actim anlamadim sıkıldım kapattım.
Hayır birileri bu filmleri izliyor, hayatı değişiyor ben de anlamak istiyorum niye anlamıyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum.
Mesela bir youtuber var çok başarılı bence barış özcan. Bazen o kadar karışık videoları var ki anlamıyorum hatta bazıları anlamıyorum diye takipten çıkmış adamı.
Ne biliyim taktım ben buna.
Ne yapabilirim?

Kendinizi geliştirin.
Anlamıyorun deyip bırakmayın. Daha çok kitap okuyun mesela, daha çok bu tür film izleyin. Film bitti ama siz hiçbir şey anlamadınız mı? İnternette film yorumlayan bloglar var onları okuyun izlediğiniz filmle alakalı. Ekşiye girin mesela insanların çıkarımlarını okuyun, farkı göreceksiniz.

Kendinizi geliştirin.
Anlamıyorun deyip bırakmayın. Daha çok kitap okuyun mesela, daha çok bu tür film izleyin. Film bitti ama siz hiçbir şey anlamadınız mı? İnternette film yorumlayan bloglar var onları okuyun izlediğiniz filmle alakalı. Ekşiye girin mesela insanların çıkarımlarını okuyun, farkı göreceksiniz.
Evet ben de öyle yapıyorum zaten. Ekşiden bakiyorum hep. Kitap zaten çok okurum. O film yorumlayan siteler hangileri isim söyleyebilir misiniz ? Ben de yine bi aratayım çıkacak mı?
Teşekkürler yorumunuz için.

Kendinizi geliştirin.
+1

Evet ben de öyle yapıyorum zaten. Ekşiden bakiyorum hep. Kitap zaten çok okurum. O film yorumlayan siteler hangileri isim söyleyebilir misiniz ? Ben de yine bi aratayım çıkacak mı?
Teşekkürler yorumunuz için.

Mesela "interstaller film yorumu" yazarsanız bir çok yorum sayfası çıkıyor incelemişler

Bilim kurgu romanlari, makaleleri okuyun.
Mesela zaman/uzay bukulmesi, karadelikler, zamanda yolculuk gibi konulardaki teorileri okuyun, kafanizda bunlar oturduktan sonra anlamamaniz imkansiz.
Ha bi de david lynch filmleri izleyin ve gerçekten anlamaya calisin, Lost highway, mulholland drive falan. Adamin filmleri zihin egzersizi gibi :)

Son düzenleme:
Bu tarz filmler insanin ufkunu aciyor gercekten ama eger ki bu konulara ilginiz varsa..interstellar benim de kesinlikle enn sevdigim bilim kurgu filmidir. Eger ki temel fizik kanunlari, uzay yolculugu , alternatif zaman dilimleri veya zamanda yolculuk, diger boyutlar,yercekimi vb. gibi konularda bilginiz yoksa anlamamaniz normal.Su filmleri de izlemenizi oneririm; Back to the future serisi, Star wars serisi, inception, logan , avengers .. Donnie darko da beyin yakan bi filmdir onu da olmeden once izlemelisinizz.bunlari izlerseniz bu konularda bilgi sahibi olursunuz zamanla

Ya aynı durumu Stanley Kubrick'in filmlerini izledikten sonra yaşadım. Her sahneden bir anlam çıkarmalar, ifşalar, dinlere göndermeler, ritüeller, yeni dünya düzeni... Deli gibi sembolizm varmış adamın filmlerinde. Ben de saf gibi izlemiştim hepsini oysaki.

Bence biraz da dikkat gerekiyor böyle şeyler için. Mesela geçenlerde bir türk dizisinde bilmem ne cemaatiyle alakalı kitap kullanılmış dekorda. Milyon kere izlesem öyle bir şeyi fark edemezdim ben. Ya da atıyorum oda numarasından nerelere bağlantı kuruyorlar, şuraya gönderme yapmış gibi. Hatta ekşi'de Interstellar'da, baba kız arasında ensest ilişkisi olduğuna dair başlık açmış, paragraflarca yazmıştı birisi. Yani yetenek mi desem, hayal gücü mü desem bilemedim.

Nesini anlamadığınızı anlayamadım. Ben bilim kurgu çok severim. Hayatımı değiştiren bir film olmadı henüz. Bilim kurgu veya diğer türlerde izlediğim filmlerden sonra bir şeyleri farkettiğim farklı açıdan bakmaya başladığım da çok oldu. Yani bu durum sadece bilim kurgu filmlerinde olan bir durum değil.

Filmde gerçekleşen olayları mı anlamıyorsunuz yoksa hikayede anlatılmaya çalışan alt metni ya da ana fikrini mi anlamıyorsunuz? İnterstellar demişsiniz onun üzerinden yazabilirsiniz mesela.

Barış Özcan'ın ilk takipçilerindenim, her pazar videolarını izlerim muhakkak ve bayılıyorum videolarına, çünkü bilimle ilgili her şey ilgimi çekiyor.

İnception filmi en sevdiğim filmdir, net.
Yıldızlararasını da severim.
Film açarken bilim kurgu kategorisinden seçerim muhakkak.

Benim de ilgimi komedi ya da dram filmleri çekmez mesela, ben bilim kurgu severim ama siz komedi ya da dram seversiniz, olabilir :)

Barış Özcan'ın ilk takipçilerindenim, her pazar videolarını izlerim muhakkak ve bayılıyorum videolarına, çünkü bilimle ilgili her şey ilgimi çekiyor.

İnception filmi en sevdiğim filmdir, net.
Yıldızlararasını da severim.
Film açarken bilim kurgu kategorisinden seçerim muhakkak.

Benim de ilgimi komedi ya da dram filmleri çekmez mesela, ben bilim kurgu severim ama siz komedi ya da dram seversiniz, olabilir :)
Benim sorunum sevmekle alakalı değil, anlamakla alakalı. Mesela sevmese bile biri bu tarz filmleri bence izlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü insanın ufkunu açıyor. Mesela dünya klasiklerini de çok sıkılarak okuyorum ama okumam gerek onlar hakkında da bilgimin olması lazım. Sıkıla sıkıla okuyorum.

Nesini anlamadığınızı anlayamadım. Ben bilim kurgu çok severim. Hayatımı değiştiren bir film olmadı henüz. Bilim kurgu veya diğer türlerde izlediğim filmlerden sonra bir şeyleri farkettiğim farklı açıdan bakmaya başladığım da çok oldu. Yani bu durum sadece bilim kurgu filmlerinde olan bir durum değil.

Filmde gerçekleşen olayları mı anlamıyorsunuz yoksa hikayede anlatılmaya çalışan alt metni ya da ana fikrini mi anlamıyorsunuz? İnterstellar demişsiniz onun üzerinden yazabilirsiniz mesela.
Mesela adam filmin sonunda kızının odasındaki kitaplığın arkasındaydı ya o karadelikmiş ben anlamadım onu seyrederken.

Mr nobody i bir kez izledim yarıya gelmeden uyuyakaldım ikinci kez izledim o gece nevrim döndü düşün dur :KK53: ama hiçbir film benim hayatımı değiştiremez sanmıyorum üşenirim:KK45:

Ya aynı durumu Stanley Kubrick'in filmlerini izledikten sonra yaşadım. Her sahneden bir anlam çıkarmalar, ifşalar, dinlere göndermeler, ritüeller, yeni dünya düzeni... Deli gibi sembolizm varmış adamın filmlerinde. Ben de saf gibi izlemiştim hepsini oysaki.

Bence biraz da dikkat gerekiyor böyle şeyler için. Mesela geçenlerde bir türk dizisinde bilmem ne cemaatiyle alakalı kitap kullanılmış dekorda. Milyon kere izlesem öyle bir şeyi fark edemezdim ben. Ya da atıyorum oda numarasından nerelere bağlantı kuruyorlar, şuraya gönderme yapmış gibi. Hatta ekşi'de Interstellar'da, baba kız arasında ensest ilişkisi olduğuna dair başlık açmış, paragraflarca yazmıştı birisi. Yani yetenek mi desem, hayal gücü mü desem bilemedim.
Aynen ben de şok oldum ona bence ensestle alakası bile yok.

Bu tarz filmler insanin ufkunu aciyor gercekten ama eger ki bu konulara ilginiz varsa..interstellar benim de kesinlikle enn sevdigim bilim kurgu filmidir. Eger ki temel fizik kanunlari, uzay yolculugu , alternatif zaman dilimleri veya zamanda yolculuk, diger boyutlar,yercekimi vb. gibi konularda bilginiz yoksa anlamamaniz normal.Su filmleri de izlemenizi oneririm; Back to the future serisi, Star wars serisi, inception, logan , avengers .. Donnie darko da beyin yakan bi filmdir onu da olmeden once izlemelisinizz.bunlari izlerseniz bu konularda bilgi sahibi olursunuz zamanla
Bunlarla ilgili hiçbir bilgim yok. Ekonomi mezunuyum. Teşekkürler.

Benim sorunum sevmekle alakalı değil, anlamakla alakalı. Mesela sevmese bile biri bu tarz filmleri bence izlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü insanın ufkunu açıyor. Mesela dünya klasiklerini de çok sıkılarak okuyorum ama okumam gerek onlar hakkında da bilgimin olması lazım. Sıkıla sıkıla okuyorum.
Valla sizi tebrik ediyorum.
Bilim kurgu ben izleyemiyorum,
Gerçek dışı olduğunu bildiğimden , film içine alamıyor beni bir türlü.
Ama fantastik filmleri izleyebiliyorum o da ilginç,çünkü gerçek dışılık mantığımı çürütüyor bu bağlamda.
Ama şunu hep savunurum ki izlemek,okumak,en azından göz atmak lazım ki fikrimiz olabilsin.
Alakasız yerlerden hiç beklemediğimiz bir anda uzun zamandır aklımıza takılan şeylerin çözümünü bile bulabiliyoruz.
Tam da hayat dediğimiz şey sanırım.

Kızlar geçen gün instagramda biri interstellar filmini çok beğendiğini hayatının değiştiğini falan yazmış ben de çok merak ettim izledim ama çok bişey anlamadım özellikle sonundan mesela neyse sonra eksiye girdim yazmislar bikac bisey.
Inception mesela bastan actim anlamadim sıkıldım kapattım.
Hayır birileri bu filmleri izliyor, hayatı değişiyor ben de anlamak istiyorum niye anlamıyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum.
Mesela bir youtuber var çok başarılı bence barış özcan. Bazen o kadar karışık videoları var ki anlamıyorum hatta bazıları anlamıyorum diye takipten çıkmış adamı.
Ne biliyim taktım ben buna.
Ne yapabilirim?
önce anlamadığınız şeyi çözün kelime oyunları mi sürekli değişen sahneler mi sadece bilim kurgu mu anlamıyorsunuz yoksa diğer türler de böyle mi herkes her şeyi anlamak zorunda değil ama anlamak için önce eksiği bulun mesela örnek vereyim bir film var bilim kurgu değil filmde çocuk babasınını hiç tanımamış annesi öldü biliyor bi gün kaderin oyunu ya işte adam yaralı yarı ölü şekilde bu eve düşüyor ve çocuk sürekli babasına (babası olduğunu bilmeden ) ölü adam diye sesleniyor yurttaki oda arkadaşımla her ay bu filmi bıkmadan izledik bir gün konuşurken dedim ki yaaa şu olaya bak ölü adam diyor babası da ölü ya adam da aslında babası, ben bunu ilk izlediğim anda fark etmiştim ama o ben söyleyince fark etti ve abartmıyorum 10 kere izlediğimiz film herkes farklı açıdan bakabilir ben çok kelimelere dikkat ederim o etmez belki bütün mesele budur o tarz sevmiyorsunuz dikkatiniz dağılıyordur belki de bir yerde bir eksik var önce onu bulun

Bilim kurgu fanıyım ama hayatımı değiştirecek kadar etkilendiğim bir bilim kurgu romanına/filmine/dizisine rastlamadım.
Ayrıca herkes bilim kurgudan hoşlanmak veya ilgilenmek zorunda değil.Bazıları sıradışı olsun der bilim kurgu sever,bazıları duygulanayım der aşk veya dram sever,bazıları eğlence olsun der komedi sever,bazıları vurdulu kırdılı olsun der aksiyon sever,bazıları andrenalin ister korku veya gerilim sever :)
Herkesin hobileri farklı bence bilim kurguyu zorla sevmeye çalışmayın sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur.

Back
X