• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen E nabız tanı silinme veya değiştirme işlemi ?

merve83736

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2025
24
5
1
21
Merhabalar ben 10 Ocak 2025 yani dün gebelik testi için kadın doğuma gittim ve e nabizda gebelik testi ve muanesi yazıyor bunu hekimden rica etsem tanı değişikliği veya silinmesi olur mu benim için önemli çünkü bilginiz var mı?

Merhabalar ben 10 Ocak 2025 yani dün gebelik testi için kadın doğuma gittim ve e nabizda gebelik testi ve muanesi yazıyor bunu hekimden rica etsem tanı değişikliği veya silinmesi olur mu benim için önemli çünkü bilginiz var mı?
Ayyu bacım olmaz sanırım sonuçta sisteme düşen bişey. Testin üstüne tıklayınca bana ait değildir diye bir seçenek çıkıyor ma sonrası nasıl işliyor bilmiyorum 🤷‍♀️ keşke o testi hiç yaptırmasaydın

Silinme tanı değiştirme olmaz ama gizleme özelliği var. Kimse göremiyor o şekilde olunca google dan bakın gizleyin, hekimler dahil kimse göremiyor o şekilde

Silinme tanı değiştirme olmaz ama gizleme özelliği var. Kimse göremiyor o şekilde olunca google dan bakın gizleyin, hekimler dahil kimse göremiyor o şekilde
Evet o şekilde gizledim lakin benn taninin değişmesini istiyorum şu şekilde gebelik testi ve muanesi yazıyor ya oraya adet düzensizliği veya muane yazılsa benim için sorun teşkil etmicek ben herhangi bir yerde önüme çıkmasından tedirgin oluyorum. SGK üzerinden kesiliyor çünkü

Ama onu birçok işlem için istiyorlar ki görseler ne olacak negatif çıktıysanız şey dersiniz ben öylesine muayene ye gittim doktor kan istedi gebelik testi olduğunu bile bilmiyordum falan gibi

Tanı değiştirmeyi yapman imkansız yetkili hekim olmadıgin sürece. Doktora gittiğinde direkt gebelik testi dediysen tanıya onu girmeleri normal. Sadece adet gecikmesi deseydin yine bhcg bakarlardı ama düzensiz menstrüasyon yazarlardi tanıya. Yukarıda yorumdaki olduğu gibi farkli bir şey için gittim beta HCG baktılar diyebilirsin olmadı bilemiyorum... Benim kayinvalidem 48 yaşında ve menopozda olduğu halde mide bulantısı şikayetiyle gittiği için ona bile bhcg baktı acildeki doktor, yani böyle bir prosedür var kadın hastalarda

Evet o şekilde gizledim lakin benn taninin değişmesini istiyorum şu şekilde gebelik testi ve muanesi yazıyor ya oraya adet düzensizliği veya muane yazılsa benim için sorun teşkil etmicek ben herhangi bir yerde önüme çıkmasından tedirgin oluyorum. SGK üzerinden kesiliyor çünkü
Her hangi bir yerde bugüne kadar hastalık bilgilerim tanilarim çıkmadı. İlginç. Gizle rahatsızsan SGK yi ilgilendiren bı durum yok

Tanı değiştirmeyi yapman imkansız yetkili hekim olmadıgin sürece. Doktora gittiğinde direkt gebelik testi dediysen tanıya onu girmeleri normal. Sadece adet gecikmesi deseydin yine bhcg bakarlardı ama düzensiz menstrüasyon yazarlardi tanıya. Yukarıda yorumdaki olduğu gibi farkli bir şey için gittim beta HCG baktılar diyebilirsin olmadı bilemiyorum... Benim kayinvalidem 48 yaşında ve menopozda olduğu halde mide bulantısı şikayetiyle gittiği için ona bile bhcg baktı acildeki doktor, yani böyle bir prosedür var kadın hastalarda
Evet evet benim annemde 51 yaşındayken aldılar test. Yani doktorlar aslında çoğu şey icin alıyorlar. Riske atmamak icin. Bazı hastalar korkudan yok diyor ama çocuk olabiliyor diye. Bu yaygın bir şey

Evet o şekilde gizledim lakin benn taninin değişmesini istiyorum şu şekilde gebelik testi ve muanesi yazıyor ya oraya adet düzensizliği veya muane yazılsa benim için sorun teşkil etmicek ben herhangi bir yerde önüme çıkmasından tedirgin oluyorum.
Evet sağlık bakanlığıni aradım yanlış tanı soyleyip değiştirilir belki dedi evet hata yaptım maalesef o kısımda haklısınız

Nerede mesela, nesi çıkacak devlet sırrı değil ki bu kim görüp soracak, imkansız yani, sen bu konuyu daha önce başka bı hesaptan sordun mu?
Hayır sormadım başka hesabım yok buradan hariç. Bir kaç kişiyi aile hekimi aramış vs. Sorun yaşayan olmuş ne kadar doğru bilmiyorum saçma gelebilir ama yakınından ailemden bunu görürse benim için sorun teşkil edebilir, muhafazakar bı ailedeyim ben başvuru yapacağım gerekli yerlere değişmezse yapılabilecek bir şey yok zaten

Hayır sormadım başka hesabım yok buradan hariç. Bir kaç kişiyi aile hekimi aramış vs. Sorun yaşayan olmuş ne kadar doğru bilmiyorum saçma gelebilir ama yakınından ailemden bunu görürse benim için sorun teşkil edebilir, muhafazakar bı ailedeyim ben başvuru yapacağım gerekli yerlere değişmezse yapılabilecek bir şey yok zaten
Doktor gebelik var tanısı koyunca aile hekimligi arar, yoksa test mı yaptın diye kimsenin derdi değil ki, tanı da değiştirmezler, anlık girilen durum degistirme durumları yok.

Aile hekimi kimi aramış anlayamadım ama negatif çıkan durumları aile hekimi aramaz pozitife kadın doğuma git demek için arar. İşi gücü yok doktorun negatif hastaların mı peşinde koşacak. Gidip rica et doktora eğer değiştirirse kendi insiyatifi olur. Bundan sonra da tanı girerlerken kendini daha DOĞRU ifade et.

Aile hekimi kimi aramış anlayamadım ama negatif çıkan durumları aile hekimi aramaz pozitife kadın doğuma git demek için arar. İşi gücü yok doktorun negatif hastaların mı peşinde koşacak. Gidip rica et doktora eğer değiştirirse kendi insiyatifi olur. Bundan sonra da tanı girerlerken kendini daha DOĞRU ifade et.
Tamamdır teşekkür ederim

Eğer Sgk ya faturalandırma dönemi bitmediyse değiştirme şansınız olabilir, ama faturalandırıldıysa imkansız gibi bişe maalesef. Alo 170 ten bi sgk ile iletişime geçin bence.

Back