• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgisi olanlar imdaat...miyom ameliyatı sonrası doğum

bulgur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
67
1
36
Edirne
merhabalar, yaklaşık 1 yıl kadar önce bir miyom ameliyatı oldum, en büyüğü 7 cm olan 8 tane miyom alındı, ameliyattan yaklaşık 6 ay kadar sonra hamile kaldım, şu anda 33 haftalık hamileyim, ameliyatı yapan doktor 2 yıl hamile kalmamamı önermişti ancak yapışıklık oluşur endişesi ile ben bu süreyi beklemedim,zira çevremde bu süreyi bekleyip şu anda oluşan yapışıklıktan dolayı bebek sahibi olamayan arkadaşlarım vardı ve onlar gibi olmaktan korktum, şimdi ameliyatı yapan doktor rahimin daha fazla büyümesi halinde yırtılmalar oluşacağı düşüncesi ile erken doğum olması gerektiği görüşünde,şu ana kadar hamileliğim ile ilgili sorun yaşamadım, bel ağrılarım dışında hiç bir sıkıntım olmadı, ama doğum tartışması acayıp canımı sıkmaya başladı, bende herkes gibi bebeğimi gelişebildiği kadar gelişmesini beklemek istiyorum, doktorun önerisi ise erken doğum:20:aranızda miyom ameliyatı olup ardından hamile kalmış arkadaşlar varsa tecrubelerini paylaşabilirlermi, erken doğum yapmak istemiyorum, nihayetinde sezeryanla alınacak bebeğim, ameliyatı yapan doktor bebeği erken alıp küvezde bakımını öneriyor bana pek mantıklı gelmedi bu düşüncesi, tecrube edenler lütfen yaşadıklarınızı veya bilgisi olan arkadaşlar, tıpçılar, doktor arkadaşlar, hemşireler lütfen acil yardııım.....

imdaaat, yokmu cevaaap veren, miyom ameliyatından sonra doğum yapacak olan tek benmiyiiim....:18:

merhabalar, yaklaşık 1 yıl kadar önce bir miyom ameliyatı oldum, en büyüğü 7 cm olan 8 tane miyom alındı, ameliyattan yaklaşık 6 ay kadar sonra hamile kaldım, şu anda 33 haftalık hamileyim, ameliyatı yapan doktor 2 yıl hamile kalmamamı önermişti ancak yapışıklık oluşur endişesi ile ben bu süreyi beklemedim,zira çevremde bu süreyi bekleyip şu anda oluşan yapışıklıktan dolayı bebek sahibi olamayan arkadaşlarım vardı ve onlar gibi olmaktan korktum, şimdi ameliyatı yapan doktor rahimin daha fazla büyümesi halinde yırtılmalar oluşacağı düşüncesi ile erken doğum olması gerektiği görüşünde,şu ana kadar hamileliğim ile ilgili sorun yaşamadım, bel ağrılarım dışında hiç bir sıkıntım olmadı, ama doğum tartışması acayıp canımı sıkmaya başladı, bende herkes gibi bebeğimi gelişebildiği kadar gelişmesini beklemek istiyorum, doktorun önerisi ise erken doğum:20:aranızda miyom ameliyatı olup ardından hamile kalmış arkadaşlar varsa tecrubelerini paylaşabilirlermi, erken doğum yapmak istemiyorum, nihayetinde sezeryanla alınacak bebeğim, ameliyatı yapan doktor bebeği erken alıp küvezde bakımını öneriyor bana pek mantıklı gelmedi bu düşüncesi, tecrube edenler lütfen yaşadıklarınızı veya bilgisi olan arkadaşlar, tıpçılar, doktor arkadaşlar, hemşireler lütfen acil yardııım.....

canım miyom ameliyatıyla ilgili hiç bir bilgim yok ama... erken doğumla ilgili bişiler söylemek istedim.... ALLAHIN izniyle 33. haftana gelmişsin bebeğin hemen hemen tüm hayati fonksiyonlarını tamamlamış durumda... bence doktorunu dinlemelisin... ne bebeğini nede kendini bekleyerek riske atma.... bende 30 haftalık hamileyim heran doğum yapabilirim sezeryanla... üstelik bebeğimin yaşama ihtimali çok az... keşke bizlerde tam haftamızda doğum yapabilsek ama ne yazıkki bazı durumlar el vermiyo... seni anlıyorum bebeğini tam haftasında doğurup küveze gitmesini istemiyorsun ama mecbursak yapacak birşeyimiz yok...... eğer beklemek sağlığını bozucaksa bekleme doğum yap çünkü bebeğinin sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.....

Çok doğru söylediklerin, bu cuma tekrar kontrole gideceğim ve büyük ihtimalle erken doğum olacak gibi, ikimiz içinde durum zor görünüyor, sen neden erken doğum yapma durumundasın bilmiyorum ama inşallah sende bebeğini sağlıkla kucaklarsın, yaşama şansı zor diye düşünme 26 haftalık bebekler var yaşayan, ben inanıyorum ki senin bebeğinde savaşçı bir ruh olup çok ta sağlıklı bir şekilde yaşayacak rabbim izni ile...

Çok doğru söylediklerin, bu cuma tekrar kontrole gideceğim ve büyük ihtimalle erken doğum olacak gibi, ikimiz içinde durum zor görünüyor, sen neden erken doğum yapma durumundasın bilmiyorum ama inşallah sende bebeğini sağlıkla kucaklarsın, yaşama şansı zor diye düşünme 26 haftalık bebekler var yaşayan, ben inanıyorum ki senin bebeğinde savaşçı bir ruh olup çok ta sağlıklı bir şekilde yaşayacak rabbim izni ile...

inşallah canım rabbim bizim ve bebeklerimizin yardımcısı olsun... benin bebeğimin akciğerlerinde ve tüm vücudunda sıvı birikimi var... tıpta hidrops fetalis deniliyor.

çok geçmişler olsun, doğum ne zaman bilmiyorum ama umarım yanılmış olur doktorlar ve sağlıkla kucağına alırsın yavrunu...

ben 8.5 aylık hamileyim ve 6 cm miyomum var. sezeryan mı normal mi bilemiyorum. . sezeryan mı yoksa normal doğum mu kanamayı arttırıyor acaba bilgisi olan var mı?

bildiğim kadarı ile ikiside kanamalı oluyor, yani ben miyom ameliyatı olduğum için biliyorum o esnada oldukça kan kaybetmiştim, miyomun tam yeride çok önemli diye biliyorum,en iyi yöntemi doktorun sana söyleyecektir önerim doktoruna güveniyorsan onun sözünden çıkmaman yolunda, sezeryanı tercih etmelisin gibime geliyor...

Back