• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 cm dışa doğru büyüyen miyomu olanlar!!!

canım myomum sağ arkadaydı benim yani evet bebeğimin arkasındaydı. 4cmle hamile kaldım doğuma kadar 7 cm olmuştu.
hamileliğimde de hiç sorun yaşamadım. gittiğim ilk iki dr hamile kalamazsın düşük yaparsın olsada ağrılı kanamalı olur dedi. ne ağrı ne sancı ne kanama belkide normal insan benım kadar rahat hamilelik geçirmmiştir. Allah yardımcın olsun canım[/QUOTE]

canım senin şu yazdıkların var ya beni o kadar çok rahatlattı ki anlatamam. Allah razı olsun. hani çaresiz kalırsın düşünürsün ne yapacağını bulamzsın da biri gelir elinden tutar aynen öyle oldum. ben de hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar inşaallah da yaşamam bundan sonra. 2 hafta önce ayrıntılı ultrasona girdim dr anlatıyor bense ha bire miyom miyom diye soruyorum. dedi ki ona en son bakacağım sabır sabır sabır...senin drun gibi benimki de önmsemiyor galiba:)

canım 9 ay boyunca büyüdü mü miyomun? 24. haftam bitti şu an 4.5 cm inşaallah büyümez. gerçi drum büyümez diyo da ben gene de endişeleniyorum. doğumda miyomunu aldılar mı. seni böyle soru yağmuruna tutuyorum ama aklıma takılan bir sürü şey var..

canım merhaba,
sen de benim psikolojimdesim ama ben biraz olsun rahatladım. yani hem rahatladım hem de biraz daha tehlikeli olduğunu öğrendim durumumun. ben de en son gittiğim doktora sordum rahim miyomumdan büyükmü öyleyse ne yapacağız diye? o da o önemli değil miyom gebelikte zaten büyüyecek ama rahim de büyüyecek üst kaburga kemiği ortasından alt kemiğe kadar büyüyecek rahim dedi. miyom ona yetişemez falan dedi. bir de benim miyom rahim duvarında ama rahim içine çok az bir etkisi varmış. dr um hamile kalman gerekir senin durumun hemen öyle alalım miyomu kurtul denilecek türden değil, alırsak eğer rahim duvarı zedelenecek incelecek falan dedi.
sana tavsiyem belki on doktora gidersin 9 u ameliyat ol der ama bir tanesi olma der mantıklı açıklama yapar sana. onun için iyi araştır iyi bir dr bul. bana da hep acil ameliyat dediler, üstelik türü için sübseröz yani rahim dışında demişlerdi. yanlş teşhis tamamen halbuki rahim duvarının içindeymiş. eğer onları dinleyip ameliyat olsaydım belki çocuk sahibi olamayacaktım bir daha.
ben izmir ' de yaşıyorum. burada özel bir dr buldum. gelme imkanın varsa ya da ona mesaj yazmak istersen ona nasıl ulaşacağını yazarım buradan. ben de ilk kayıtlı olduğu siteye mesaj yazmıştım. yorumlarını okudum kendi sitesinde inceledim hastalarının yorumlarını vs. sana yardımcı olacaktır inşallah canım.
Allah yardımcın olsun ve iyi Dr lara ulaştırsın hepimizi...

canım bu konuda dr çok önemli. benim drumda rahim büyüdükçe zararı az olur demişti. drunun bulunduğu siteyi yazabilir misin canım. Allah yardımcımız olsun.

arkadasim merhaba,

o rahmi alinan arkadasin kac yasindaydi miyomu nekadar buyuk ve nerdeydi biliyormusun cunku benimde 6cmlik rahim duvarina dogru buyumus miyomum var alinmasi lazim ama alinirken kanama olursa rahmin alinma tehlikeside var tabii azda olsa cok korkuyorum daha henuz cocugum yok cok istiyorum o arkadasin neler yasadi kendisinin cocugu varmi

tsk ler

ben sana şunu söyleyeyim canım. Ben o mıyom amelıyatını yenı oldum 23 gün oldu fakat öyle kolay kolay rahım alınmıyor helekı çocugun yoksa bunada emin ol herkezın lafına bakma .o rahmı alınan kadınında emınım başka sorunu oldugu için alınmıştır ve hiç bir doktor senın rahmını alacagız demez sana bunu mutlaka bıldırır he şöyle dıyorlar evet olduda kanı urduramadık yanı yüzde 1 oran sen içini rahat tut bende amelıyat oldum benımde bebegım yok çok şükür oldu ve bitti bence önlemını al gitdoktora görun amelıyatsa aldır gitsın... Yüregını ıkıye bölme sen rahat ol ....

birden mesajını okuyunca myomumu ilk öğrendğimde çaresizce burda myomu olupta sağlıklıca doğum yaptım diyenlere ulaşmaya çalıştığımı hatırladım..

geçen sene nisan ayıydı artık bebek sahibi olmak istiordum ve yaşım daha 24 hamilelik öncesi tetkikler için gitmiştim dra. bana ilk kez mi muayene oluyosun dedi evet dedim rahiminde kocaman bi ur var dedi direk. o da neydi kafamdan aşşağı kaynar sular döküldüğünü hissettim bi an. 4cm bi myomun var dedi ilk kez duyuyordum anlamadım korkak gözlerle ne olucak yani dedim ameliyat önerdi bana sezeryan yerinden ameliyat yapmalıyız kasi taktirde gebeliğe engel olabilir ama olmayadabilir dedi hamile kalsanda düşük tehliken ve erken doğum riskin var dedi çok bilmiş o ukela dr. hemde myomun rahimin tam ortasında yani bebeğin olucağı yerde dedi. ağlaya ağlaya çıktım hastaneden. Araştırdım bi dr buldum bi proftu hayatımdaki en büyük şanstı belkide yaşımın myom ameliyatı için çok erken olduğunu myomun gebeliğe bi engel olmucanı evet düşük riski olabilir ama bunun olmayabilceğini çok güzel dille anlattı bana şimdi git keyfine bak hamile kal gel dedi bana ondan çok cesaret almıştım.. Allah bu yaa hemen 1 ay sonra hamile kaldım drumu aradığımda yurt dışındaydı adetin gecikip hamile oldunu anladığında hemen gel gözetim altında olmaslısın demişti ama aradığımda yurt dışındaydı. Arkadaşımın kadın doğumcusuna gittim drum gelene kadar oda ne bi şamarda burdan yok efendim bu myomla senin hamile kalmana kim izin verdi ben olsam ameliyat etmeden kalmana müsade etmezdim bu çocuk düşer bebekte myomda kandan beslenir bu myom bebeğin gelişimini engeller odur budur muayenahnesinden nasıl attım kendimi bilemedim ağla ağlaa bi hal olmuştum 2 gün resmen bebeğim düştü düşecek die bekledimm en ufak bi ağrıda yada bi kıntıda düşük yapıorum sandım.. neyse drum geldi tekrar ona gittim anlattım iyi korkutmuşlar seni dedi bu çocuk düşecek die bişey yok erkende doğabilir zamanında da olabilir ama düşedebilir dedi ona kalırsa sebepsiz yere 7 kez düşük yapan hastam var myomu yok bişeyi yok ama nedenini bilemioruz düşük tehlikesi bütün gebeliklerde doğum yapana kadar var dedi öle dedi böle dedi vessela beni tekrar yüreklendirip gönderdi ama yine de korkuyordum netten araştırdım araştırdım gebelite myomu büyüyüp bebeğe yer kalmayanlar ölü doğum yapanlarr tabi bunların yanında çok güzel hamilelik geçirip doğum yapanlarda var ama insan hep olumsuzun başına gelceni düşünüo. çok ağrılı olurmuş bide hamilelikk myomla..
neyse..
öle yada böle önce Allah sonrada doktorumun sayesinde bu günlere geldim hemde zamanında 38+2 de doğum yaptım kızım şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyooo ona her baktığımda şükür ediorum.. ne ağrılı bi hamilelik ne kanamalı ne de sorunlu bi hamilelik geçirdim.. Bebeğimin gelişimide çok güzeldi. Drum normal doğum bile tavsiye etti myomumu alma taraftarı deildi 2.yi de yap öle alayım dedi ama ben tekrar böle riskli bi hamilelik geçirmek istemediğimi myomdan kurtulmak istediğimi sölediğimde myom için sezeryan isteme alınmıcak bi yerde ise ellemem istesen bile dedi ama bakarım rahime zarar vermicekse alırım dedi.. büyük gün geldiğinde korkum hat safhadaydı bebeğime kavuşcaktım evet ama myom ve rahimin zarar görmesi daha da bi korkutuyodu benı.. şükürler olsun bebeğime kavuştum myomumdan da kurtuldum yani hem bebek hemde 7 cm bi myom dünyaya getirdim :)

Darısı başına canım.. inşallah herşey istediğin gibi olur.. Çok zor günler geçirdim.. seninde mesajını görünce kendi arayışlarım aklıma geldi ondan uzzzuuuuunnn uzunnnnn yazmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. yalnız tek bi dr ile kalma bi kaç kişiye daha görün diğerlerine kalsaydım çoktan ameliyat masasına yatcaktım belkide rahimimden olcaktım.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın senide.

canım bende de 6 haftalık hamileyken 7 cm myom farkedildi.. yaşadıgın şeylerin aynısını söylediler dünyayı basıma yıktılar, bide kanama falan gecirdim düşük riskin arttı falan dediler.. 3 aya kadar aynı kaldı büyümedi bundan sonra büyürmü bilmiyorum.. doktorum sadece şuan bebekle ilgileniyo bide büyüyüp büyümedigine bakıyo. bebeğin korunması için iğne ilaç takviyeleri alıyorum.. senin doktorun nerdeydi canım söyleyebilir misin?

ben sana şunu söyleyeyim canım. Ben o mıyom amelıyatını yenı oldum 23 gün oldu fakat öyle kolay kolay rahım alınmıyor helekı çocugun yoksa bunada emin ol herkezın lafına bakma .o rahmı alınan kadınında emınım başka sorunu oldugu için alınmıştır ve hiç bir doktor senın rahmını alacagız demez sana bunu mutlaka bıldırır he şöyle dıyorlar evet olduda kanı urduramadık yanı yüzde 1 oran sen içini rahat tut bende amelıyat oldum benımde bebegım yok çok şükür oldu ve bitti bence önlemını al gitdoktora görun amelıyatsa aldır gitsın... Yüregını ıkıye bölme sen rahat ol ....

sagol canim inan bole yorumlara ihtiyacim var bi aydir kafam artik bedenime ole agir geliyorki ilk gittigim doktor bakar bakmaz aynen bu sekilde o my god dedi bu ne dedi cok buyuk bi miyomun var ole bi yerdeki dedi iki ucu keskinbicak ya rahmin alinir yada bu sekilde cocugun olmaz dedi ben o hastaneden nasil ciktim inan hatirlamiyorum dunyam yikildisonra omer faruk vanliogluna gittim o okdr karamsar konusmadi ama alinmasi gerek kesinlikle dedi bi kac doktora daha gozukmek istiyorum ama proflar okdr cok para istiyorlarki bende bole riskli bolgede bulundugu icin iyi bi doktora ameliyat olmak isityorum tabii hersey sans birazda ne kadar iyisenede gitsen allah yazdiysa olacak olan olur...

peki arkadasim sen hangi doktora ameliyat oldun istanbuldamisin...
inan arastirmakten yoruldum sonrasinda agri sizi sana ne kdar dinlenme suresi verdiler ve miyomunda riskli bi yerdemiydi...

valla cok soru soruyorum ama igneden korkanben bi ameliyata girecem artik ameliyati gectim rahmim alinmasin diye dua ediyorum

tsk ederim

canım malesef Ankara da yaşıyorum eğer düşünürsen doktorumun adınıda veririm tabiki.

sana sölenenlerin aynısını bana da sölediler canım önce canını sıkma gerçi seni çok iyi anlıyorum ne kadar iyi düşünsende illaki o kötü olasılık beyninin bi yerinde kemirio seni. bana da ilk myomumu öğrendiğim doktor alınması gerektiğini rahimin tam ortasında olduğunu bebeğin yerleşemiceni olursada düşük yada erken doğum riskiyle ve hatta çok ağrılı sancılı kanamalı bi hamilelik geçirebilceğimi söledi. sonra kendi drumu buldum beni rahatlattı hamile kal gel kafanada bişii takma dedi. hamile kalınca doktorum yurt dışındadı bi kerelik başka bi dra gittim bebeğimin durumunu öğrenmek için o drda vay efendim senın bu myomla hamile kalmana kim izin verdi de bu bebek düşerde o ara tatil planımız vardı sakın bi yere gitme düşük yaparsın elin ayana dolanırda salak herif nerden geldimi şaşırttı tekrar kendi druma gittim 9 ay boyunca myomumu resmen görmezden geldi çok rahat bi hamilelik geçirtti bana. dicem o ki alınmalı dien dr a da hemen güvenme gerekirse bi doktora bi doktora daha görün.
Bi de ne alaka rahim 7 cm mişmişşş daha büyük myomları olanı duydum ben. gerçi hamilelikte daha fazla büyüyo myomda benım drum 13 cm lik myomla doğum yaptırtmışş.

canım myomum sağ arkadaydı benim yani evet bebeğimin arkasındaydı. 4cmle hamile kaldım doğuma kadar 7 cm olmuştu.
hamileliğimde de hiç sorun yaşamadım. gittiğim ilk iki dr hamile kalamazsın düşük yaparsın olsada ağrılı kanamalı olur dedi. ne ağrı ne sancı ne kanama belkide normal insan benım kadar rahat hamilelik geçirmmiştir. Allah yardımcın olsun canım

sagol arkadasim
evet gidicem bi kac doktora daha bakalim bu hafta kimler neler diyecek artik insan kime guveneceginide sasiriyor doktor doktordur bu isi para icin yapanlari kiniyorum

canım merhaba,
sen de benim psikolojimdesim ama ben biraz olsun rahatladım. yani hem rahatladım hem de biraz daha tehlikeli olduğunu öğrendim durumumun. ben de en son gittiğim doktora sordum rahim miyomumdan büyükmü öyleyse ne yapacağız diye? o da o önemli değil miyom gebelikte zaten büyüyecek ama rahim de büyüyecek üst kaburga kemiği ortasından alt kemiğe kadar büyüyecek rahim dedi. miyom ona yetişemez falan dedi. bir de benim miyom rahim duvarında ama rahim içine çok az bir etkisi varmış. dr um hamile kalman gerekir senin durumun hemen öyle alalım miyomu kurtul denilecek türden değil, alırsak eğer rahim duvarı zedelenecek incelecek falan dedi.
sana tavsiyem belki on doktora gidersin 9 u ameliyat ol der ama bir tanesi olma der mantıklı açıklama yapar sana. onun için iyi araştır iyi bir dr bul. bana da hep acil ameliyat dediler, üstelik türü için sübseröz yani rahim dışında demişlerdi. yanlş teşhis tamamen halbuki rahim duvarının içindeymiş. eğer onları dinleyip ameliyat olsaydım belki çocuk sahibi olamayacaktım bir daha.
ben izmir ' de yaşıyorum. burada özel bir dr buldum. gelme imkanın varsa ya da ona mesaj yazmak istersen ona nasıl ulaşacağını yazarım buradan. ben de ilk kayıtlı olduğu siteye mesaj yazmıştım. yorumlarını okudum kendi sitesinde inceledim hastalarının yorumlarını vs. sana yardımcı olacaktır inşallah canım.
Allah yardımcın olsun ve iyi Dr lara ulaştırsın hepimizi...

Arkadasim doktorun adini yazarsan sevinirim tabii ne kadar cok ayni teshisi alirsam ona guvenip o yolda ileliycem allah izin verirsede hersey guzel olsun ama bir birbucuk aydir berbatim....
benim miyomda tam tersi rahime dogru buyumus ve yarisini kaplamis bastirmis yani bu sekilde cocuk sakat bile olabilir buyuse bile bence offffff neyse hep felaket senaryolari yaziyorum...

sanada allah kolaylik versin arkadasim tsk ederim

arkadasim merhaba,

o rahmi alinan arkadasin kac yasindaydi miyomu nekadar buyuk ve nerdeydi biliyormusun cunku benimde 6cmlik rahim duvarina dogru buyumus miyomum var alinmasi lazim ama alinirken kanama olursa rahmin alinma tehlikeside var tabii azda olsa cok korkuyorum daha henuz cocugum yok cok istiyorum o arkadasin neler yasadi kendisinin cocugu varmi

tsk ler

canım mesajını yeni gördüm,kusura bakma.benim o rahmini aldılar diye bahsettiğim kadının boyunca çocukları vardı,nerden baksan 45 vardır.miyomu nerdeydi bilmiyorum ama zaten menapoza yakın bir yaşta olduğu için doktorların kolayına gelmiş olabilir.her miyom aldıranın da rahmi alınacak diye birşey yok,korkma.iyi bir doktor bul.mesela benim annem de kist aldırdı,rahmini almak zorundayız dediler,ameliyattan çıkınca öğrendik ki gerek kalmamış almamışlar.benim miyomumu da doğum sırasında alacaklardı,sandıklarınsan daha büyük ve rahme daha yakın olduğu için doktorum o riski göze almamış,dokunmamış.yani aslında ultrasonla bakmaları bi yere kadar bilgi veriyor.gerçek durumunu ancak ameliyatta açınca görüyorlar

canım mesajını yeni gördüm,kusura bakma.benim o rahmini aldılar diye bahsettiğim kadının boyunca çocukları vardı,nerden baksan 45 vardır.miyomu nerdeydi bilmiyorum ama zaten menapoza yakın bir yaşta olduğu için doktorların kolayına gelmiş olabilir.her miyom aldıranın da rahmi alınacak diye birşey yok,korkma.iyi bir doktor bul.mesela benim annem de kist aldırdı,rahmini almak zorundayız dediler,ameliyattan çıkınca öğrendik ki gerek kalmamış almamışlar.benim miyomumu da doğum sırasında alacaklardı,sandıklarınsan daha büyük ve rahme daha yakın olduğu için doktorum o riski göze almamış,dokunmamış.yani aslında ultrasonla bakmaları bi yere kadar bilgi veriyor.gerçek durumunu ancak ameliyatta açınca görüyorlar

cevapladigin icin tsk ederim
dedigin dogru olabilir cocuk istedigini bitirmis insanlarda alabiliorlar..
ama insallah bende ole bi durum olmaz dusunsene ne evlilikkalir ne baska birsey
is asil iyi bi doktor bulmakta bu hafta iki uc doktora gidecem insallah bakalim neler diyecekler

canım senin şu yazdıkların var ya beni o kadar çok rahatlattı ki anlatamam. Allah razı olsun. hani çaresiz kalırsın düşünürsün ne yapacağını bulamzsın da biri gelir elinden tutar aynen öyle oldum. ben de hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar inşaallah da yaşamam bundan sonra. 2 hafta önce ayrıntılı ultrasona girdim dr anlatıyor bense ha bire miyom miyom diye soruyorum. dedi ki ona en son bakacağım sabır sabır sabır...senin drun gibi benimki de önmsemiyor galiba:)

canım 9 ay boyunca büyüdü mü miyomun? 24. haftam bitti şu an 4.5 cm inşaallah büyümez. gerçi drum büyümez diyo da ben gene de endişeleniyorum. doğumda miyomunu aldılar mı. seni böyle soru yağmuruna tutuyorum ama aklıma takılan bir sürü şey var..

ne demek canım rahatlamanda azcık katkım olursa ne mutlu bana çünkü seni çok ama çok ii anlıorum çünkü bende saatlerce bilgisayar başında oturup burda bu konuyu araştırıp sorunsuz doğum yapanlara özelden mesaj yazarak güzel bişeyler duymak için çırpınıodum saolsun mesajlarımada hep döndüler bende her türlü sorunu cevaplayabilirim hiç sıkılmadan sorabilirsin.
bende senin gibi kontrollerimde nerdeyse bebekten önce myomumu soruyodum çünkü bebeğime zarar vermesinden korkuyodum benim dr da en son sadece büüyüp büyümediğine zorumla bakıodu.
ilk 4 aya kadar yanlış hatırlamıosam büyüdü canım 4 cmle hemile kaldım sezeryanla alındığında raporda 7cm myom alındı yazıodu. senin ki benimn hamile kalmadan önceki halim sen yine benden şanslısın rahat ol.
doğumda myomumu aldırdım. Drumun normal doğumu dene bile dedi. ama myomlu olduğum için normal insana göre biraz daha zor olabilirmiş çünklü normal doğurabilmek için rahimin tamamı kasılmalıymış myomun olduğu taraf tamamen kasılamıca için bebeyi itmede sıkıntı olabilir yada daha bi ağrı hissi olabilir dedi ama drum kesinlikle normali deneme taraftarıydı. Ben ise sezeryanla myomdanda kurtulmayı istiodum. Sadece myomdan kurtulmak için sezeryan tercih etme dedi bana eğer almamam gereken bi yerdeyse sen istesende almam ama alabiliceğim bi yerde ve rahime zarar vermicekse alırım dedi. son haftaya kadar bekledim artık ne olursa olsun sezeryan olup kurtulmak istediğimi söledim. çünkü belkide daha da büyüyüp b kaç ay sonra belki ameliyata gerek duyulcaktı o zaman bebeğimle ameliyat zor olucaktı ona kim bakcak dedim çok şükür ki herşey yolunda gitii myomumdan da kurtuldum normalde çok kanamalı olurmuş uzun sürebilirmiş doğumdan sonra 5 dk sürdü. Druma çok şey borçluyum başta psikolojik olarak hep rahatlattı beni. allah ondna razı olsun. Darısıda senin başına canım.

canım bende de 6 haftalık hamileyken 7 cm myom farkedildi.. yaşadıgın şeylerin aynısını söylediler dünyayı basıma yıktılar, bide kanama falan gecirdim düşük riskin arttı falan dediler.. 3 aya kadar aynı kaldı büyümedi bundan sonra büyürmü bilmiyorum.. doktorum sadece şuan bebekle ilgileniyo bide büyüyüp büyümedigine bakıyo. bebeğin korunması için iğne ilaç takviyeleri alıyorum.. senin doktorun nerdeydi canım söyleyebilir misin?
bundan sonra hiç büyümez inşallah canım benim ki 4 mü 5. ay mı ne o kadar büyüdü.
bende 32. haftaya kadar proluton depot iğne kullanmıtım.

ne demek canım rahatlamanda azcık katkım olursa ne mutlu bana çünkü seni çok ama çok ii anlıorum çünkü bende saatlerce bilgisayar başında oturup burda bu konuyu araştırıp sorunsuz doğum yapanlara özelden mesaj yazarak güzel bişeyler duymak için çırpınıodum saolsun mesajlarımada hep döndüler bende her türlü sorunu cevaplayabilirim hiç sıkılmadan sorabilirsin.
bende senin gibi kontrollerimde nerdeyse bebekten önce myomumu soruyodum çünkü bebeğime zarar vermesinden korkuyodum benim dr da en son sadece büüyüp büyümediğine zorumla bakıodu.
ilk 4 aya kadar yanlış hatırlamıosam büyüdü canım 4 cmle hemile kaldım sezeryanla alındığında raporda 7cm myom alındı yazıodu. senin ki benimn hamile kalmadan önceki halim sen yine benden şanslısın rahat ol.
doğumda myomumu aldırdım. Drumun normal doğumu dene bile dedi. ama myomlu olduğum için normal insana göre biraz daha zor olabilirmiş çünklü normal doğurabilmek için rahimin tamamı kasılmalıymış myomun olduğu taraf tamamen kasılamıca için bebeyi itmede sıkıntı olabilir yada daha bi ağrı hissi olabilir dedi ama drum kesinlikle normali deneme taraftarıydı. Ben ise sezeryanla myomdanda kurtulmayı istiodum. Sadece myomdan kurtulmak için sezeryan tercih etme dedi bana eğer almamam gereken bi yerdeyse sen istesende almam ama alabiliceğim bi yerde ve rahime zarar vermicekse alırım dedi. son haftaya kadar bekledim artık ne olursa olsun sezeryan olup kurtulmak istediğimi söledim. çünkü belkide daha da büyüyüp b kaç ay sonra belki ameliyata gerek duyulcaktı o zaman bebeğimle ameliyat zor olucaktı ona kim bakcak dedim çok şükür ki herşey yolunda gitii myomumdan da kurtuldum normalde çok kanamalı olurmuş uzun sürebilirmiş doğumdan sonra 5 dk sürdü. Druma çok şey borçluyum başta psikolojik olarak hep rahatlattı beni. allah ondna razı olsun. Darısıda senin başına canım.

amin canım ya hayırlısıyla kucağımıza alırız inşaallah pruloton depotu miyom için mi kullandın veya miyom için kullandığın herhangibir ilaç var mıydı. ben de pıhtılaşma problemi de var bunun için iğne ve hap alıyorum. ama miyom için hiçbir şey vermedi doktor. eğer alırım zararı olmaz derse bende aldırmayı düşünüyorum miyomu hayırlısı bakalım.

amin canım ya hayırlısıyla kucağımıza alırız inşaallah pruloton depotu miyom için mi kullandın veya miyom için kullandığın herhangibir ilaç var mıydı. ben de pıhtılaşma problemi de var bunun için iğne ve hap alıyorum. ama miyom için hiçbir şey vermedi doktor. eğer alırım zararı olmaz derse bende aldırmayı düşünüyorum miyomu hayırlısı bakalım.

myom için kullandığım bi ilaç yoktu canım zaten myomun ilac tedavisi yok. kullandığım iğne düşük erken doğum engelleyiciydi.

sagol canim inan bole yorumlara ihtiyacim var bi aydir kafam artik bedenime ole agir geliyorki ilk gittigim doktor bakar bakmaz aynen bu sekilde o my god dedi bu ne dedi cok buyuk bi miyomun var ole bi yerdeki dedi iki ucu keskinbicak ya rahmin alinir yada bu sekilde cocugun olmaz dedi ben o hastaneden nasil ciktim inan hatirlamiyorum dunyam yikildisonra omer faruk vanliogluna gittim o okdr karamsar konusmadi ama alinmasi gerek kesinlikle dedi bi kac doktora daha gozukmek istiyorum ama proflar okdr cok para istiyorlarki bende bole riskli bolgede bulundugu icin iyi bi doktora ameliyat olmak isityorum tabii hersey sans birazda ne kadar iyisenede gitsen allah yazdiysa olacak olan olur...

Peki arkadasim sen hangi doktora ameliyat oldun istanbuldamisin...
Inan arastirmakten yoruldum sonrasinda agri sizi sana ne kdar dinlenme suresi verdiler ve miyomunda riskli bi yerdemiydi...

Valla cok soru soruyorum ama igneden korkanben bi ameliyata girecem artik ameliyati gectim rahmim alinmasin diye dua ediyorum

tsk ederim

sana şöyle anlatayım canım bursada zübeyde hanım zıya çetın doktorum.öyle paralara falan gerek canım devlet hastanesınde yaptırdım özelde falan degıl...şöyle anlatayım bende ilk gittigimde çok ama çok heyecanlandım ilk defa amelıya olacagım falan neyse bana bir igne :) gerını bılmıyorum uyandım sonra 4 saat uyutuyolarmış megersem 12de girdım amelıyat 1 buçukta bıtmış ama uyutuyolar ailem dışarda beklıyor iyiki onlara söylemişler uyutuldugumu yoksa kafayı yerler yaa 4 saat amelıyat sanacaklar neyse uyandım işte hemenodama götürdüler hiç agrı çekmedım canım benım serumlar agrı kesıcı igneler falan anlamıyorsun ertesın gun hemen yürütüyolarlar seni ondan tedırgındım hanı acırsa falan dıye şükür agrı falan duymadım .gülerken fena acıyor ama :)) hapşırık öksürük bunlar ani olunca acıyor :) neyse 4 gün içinde taburcu oldum evde dınlenmen 1 hafta ama kalkıyorsun gezıyorsun yanı yataga mahkum degılsın bunu bıl sadece uzan yat işte :) ayaga kalk gez dınlen 1 hafta evde dınlendım zaten okadar bıle bulmuyor kalkıyorsun ayaga..öyle canım benım bende sneın gıbı çok korktum araştırdım falan ama şükür kurtuldum bitti darısı başına canım benım ....:66::66::66:

Peki arkadasim sen hangi doktora ameliyat oldun istanbuldamisin...
Inan arastirmakten yoruldum sonrasinda agri sizi sana ne kdar dinlenme suresi verdiler ve miyomunda riskli bi yerdemiydi...

Valla cok soru soruyorum ama igneden korkanben bi ameliyata girecem artik ameliyati gectim rahmim alinmasin diye dua ediyorum

tsk ederim
evet canım riksli bir yerdeydi rahımın tam önünde sperm asla ve asla rahıme ulaşamıyordu gebe kalmam çok zormuş yanı önünü tam kaplamıştı anlayacagın..

arkadaşlar kusura bakmayın pc de problem olduğu için nete giremedim bir süre.
Dr un sitesini sormuşsunuz doktorsitesi.com dan izmir den kadın doğum doktorlarına kayıtlı A. Suphi TOPRAK. bu site üzerinden kendisine sorununuzu anlatan kısa mesaj yazarsınız ve kendisi birkaç gün içinde cevap verir bu şekilde bilgilenmiş olursunuz ve umarım duymak istediğiniz şeyleri söyler size Suphi by. Allah hepimize önce sağlık sonra huzur versin...

bundan sonra hiç büyümez inşallah canım benim ki 4 mü 5. ay mı ne o kadar büyüdü.
bende 32. haftaya kadar proluton depot iğne kullanmıtım.

inşallah canım bir ayda bakalım büyüdümü bu ay sonu kontrol var.. iğnemde 5. ayın sonuna kadar devam etcek işte.. ee doktorun nerdeydi senin Ankara da.. seni çok rahatlatmış ne güzel.. benim doktorumda sadece bebekle ilgili şuan myomla ilgili bişi demiyo sadece büyüklüğüne bakıyo o kadar.. umarım seninki gibi herşey yolunda gider... birazda olsa içimi rahatlattın :54::54:

bendede saplı myom var 6cm ve 3,5 cm olmak uzere, benimde yasim 33 bende once bebek demistim dr. ama 6 ay bitti olmadı ozel hastaneydi, sonra birde devlet hastanesıne danıstım bana busekılde hamile kalamassın bu myom turu bır bebek kadar buyyebılen bır turmus amelyat dedı eger bebek dusunuyorsan dedı, yarın baska ozel dr daha gıdıcem ama amelyat kesın, eger bebek ıstenıyor ıse...

NOT: dusuk olma olasılı cok fazlaymıs

merhaba berfin

sen hangi doktorlara gittin benimde bi an once ameliyat olmamlazim ama doktora karar veremiyroum bi turlu iki aydir kafayi yiycem en son dun yine gittim dilek yagmur hanima ama onunda miyom konusunda ameliyat tecrubesi nedir bilemiyorum daha cok dogumla ilgieiyor galiba sen kimleri gittin veya kime en son karar verdin ameliyat olmak icin yazarsan sevinirim

BAŞINdan beri buraya yazan arkadaşlar.. şu an durumlarınız nedir açıkçası çok merak ettim... benimde 5,5 cm boyutunda subseröz yani dışa doğru büyüyen rahim duvarıma uzak bir myomum vardı hatta bir topiğimde var bununla ilgili ameliyat öncesi bilgilenmek amaçlı açmıştım hala devam ediyoruz tabii.. sizi tesadüfen gördüm ve yazdıklarınızı okuyunca belki birbirimize yardımcı olabiliriz diye burayada yazmak istedim... dönelim benim durumuma; yaşım ilerlediği ve uzun süredir bebek beklentim olduğu için ilk aşılama sonrasında tüp bebek ve dondurulmuş transferi vs. hepsi yapıldı ve bebek olmadı.. asla myom engel denilmedi tersine hamile kalabirsin denildi zaten ilk aşılama sonrası oluştu ve alınan hormon ilaçlarıylada iyice büyüdü.. bende bebek sahibi olamadığım ve büyümesi nedeniyle aldırmaya karar verdim ve her ameliyat günü aldığım ay bir engel çıktı yok ses tellerinde ödem yok tsh yüksek ( çok az ve ilk kez) velhasıl tam 4 ay ertelendi ve 5. ay bu defa adet gecikmesi nedeniyle yine ameliyat günüm geçti fakat bu defa nedeni hiiiiç beklemediğim gebelik oldu.. tabi şok oldum tam 5 yıl neler denedim olmamıştı.. bu şekilde hamile kalmış oldum... şunu da hemen belirteyim bu safhalarda soğan kürü denedim ve sanıyorum biraz küçülttü en son ameliyat için kontrole gittiğimde 4 cm di ve o büyüklükte gebe kalmış oldum... ve şu anda 15+5 haftalık hamileyim.. şimdiye kadar bir sorun yaşamadım çok şükür inşallah da yaşamam ancak myom maalesef hızla büyüyor bebekle aynıydı en son doktor kontrolümde ikiside 8 cm olmuş.. ne zaman myomun büyümesi durur yada daha ne kadar büyüyecek bilmiyorum fakat burda yazılanlara bakınca biraz korkutucu şeyler yazılmış.. doktorum tehlike var demedi henüz..dün geceden beri sol tarafımda yani myomun olduğu yerde ağrı duymaya başladım ve bel ağrısı akabinde bağlantılımıdır fikrim yok.. tabi doktora gittiğimde bahsedeceğim bunlardan.. sizlerde öyle ahım şahım büyüme olmamış ne güzel benimkinin sürekli büyümesi tedirgin ediyor açıkçası... Rabbim korusun diyorum artık başka bişi gelmiyor elimden... eh hikaye uzun olunca anlatmasıda uzuyor...

Herkese slm olsn.benimde herkese ornek.olcak bi miyom hikayem var.hamile kalabilirmiyim die gittigim doktorda 5cmlik bir miyomumoldugunu ogrendim cok uzuldugumu hmn netten arastirmalara basladigimi hatirliorum.ardindan birdaha baska bir dr.a gittim ve miyomla hamile kalmisim.riskleri olabilcegini erken dogum dusuk gibi ogrendigimde ck uzulmstum.hamileligimin 3,5 ---4.ayinda inanilmaz bi agrim oldu serum taktilar ve cok agrili gunler gecirdim felcli gibi yataktan kalkamio tuvalete bile gidemiodm cok kotuydu miom bebekle beraber buyuyormus sansim bebege yakin diilmis fazla uzatmicam normal.doguramadim cnku5cmlik miom 11cm olmustu sezeryanla aldilar.hem bebegim oldu nur topu gibi hemde o pislikten kurtuldum.sakin korkmain bolede hamile kalinio ama cok.dikkat edin ben azcik yurusem agriodu ama o agrilar 10 gun surdu surmedi snra cok rht sorunsuz gecirdim simdi oglummm..7aylik.dua edin ve iyi bi doktor bulun doktora guvenin

Back