- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.073
- 133
birden mesajını okuyunca myomumu ilk öğrendğimde çaresizce burda myomu olupta sağlıklıca doğum yaptım diyenlere ulaşmaya çalıştığımı hatırladım..
geçen sene nisan ayıydı artık bebek sahibi olmak istiordum ve yaşım daha 24 hamilelik öncesi tetkikler için gitmiştim dra. bana ilk kez mi muayene oluyosun dedi evet dedim rahiminde kocaman bi ur var dedi direk. o da neydi kafamdan aşşağı kaynar sular döküldüğünü hissettim bi an. 4cm bi myomun var dedi ilk kez duyuyordum anlamadım korkak gözlerle ne olucak yani dedim ameliyat önerdi bana sezeryan yerinden ameliyat yapmalıyız kasi taktirde gebeliğe engel olabilir ama olmayadabilir dedi hamile kalsanda düşük tehliken ve erken doğum riskin var dedi çok bilmiş o ukela dr. hemde myomun rahimin tam ortasında yani bebeğin olucağı yerde dedi. ağlaya ağlaya çıktım hastaneden. Araştırdım bi dr buldum bi proftu hayatımdaki en büyük şanstı belkide yaşımın myom ameliyatı için çok erken olduğunu myomun gebeliğe bi engel olmucanı evet düşük riski olabilir ama bunun olmayabilceğini çok güzel dille anlattı bana şimdi git keyfine bak hamile kal gel dedi bana ondan çok cesaret almıştım.. Allah bu yaa hemen 1 ay sonra hamile kaldım drumu aradığımda yurt dışındaydı adetin gecikip hamile oldunu anladığında hemen gel gözetim altında olmaslısın demişti ama aradığımda yurt dışındaydı. Arkadaşımın kadın doğumcusuna gittim drum gelene kadar oda ne bi şamarda burdan yok efendim bu myomla senin hamile kalmana kim izin verdi ben olsam ameliyat etmeden kalmana müsade etmezdim bu çocuk düşer bebekte myomda kandan beslenir bu myom bebeğin gelişimini engeller odur budur muayenahnesinden nasıl attım kendimi bilemedim ağla ağlaa bi hal olmuştum 2 gün resmen bebeğim düştü düşecek die bekledimm en ufak bi ağrıda yada bi kıntıda düşük yapıorum sandım.. neyse drum geldi tekrar ona gittim anlattım iyi korkutmuşlar seni dedi bu çocuk düşecek die bişey yok erkende doğabilir zamanında da olabilir ama düşedebilir dedi ona kalırsa sebepsiz yere 7 kez düşük yapan hastam var myomu yok bişeyi yok ama nedenini bilemioruz düşük tehlikesi bütün gebeliklerde doğum yapana kadar var dedi öle dedi böle dedi vessela beni tekrar yüreklendirip gönderdi ama yine de korkuyordum netten araştırdım araştırdım gebelite myomu büyüyüp bebeğe yer kalmayanlar ölü doğum yapanlarr tabi bunların yanında çok güzel hamilelik geçirip doğum yapanlarda var ama insan hep olumsuzun başına gelceni düşünüo. çok ağrılı olurmuş bide hamilelikk myomla..
neyse..
öle yada böle önce Allah sonrada doktorumun sayesinde bu günlere geldim hemde zamanında 38+2 de doğum yaptım kızım şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyooo ona her baktığımda şükür ediorum.. ne ağrılı bi hamilelik ne kanamalı ne de sorunlu bi hamilelik geçirdim.. Bebeğimin gelişimide çok güzeldi. Drum normal doğum bile tavsiye etti myomumu alma taraftarı deildi 2.yi de yap öle alayım dedi ama ben tekrar böle riskli bi hamilelik geçirmek istemediğimi myomdan kurtulmak istediğimi sölediğimde myom için sezeryan isteme alınmıcak bi yerde ise ellemem istesen bile dedi ama bakarım rahime zarar vermicekse alırım dedi.. büyük gün geldiğinde korkum hat safhadaydı bebeğime kavuşcaktım evet ama myom ve rahimin zarar görmesi daha da bi korkutuyodu benı.. şükürler olsun bebeğime kavuştum myomumdan da kurtuldum yani hem bebek hemde 7 cm bi myom dünyaya getirdim :)
Darısı başına canım.. inşallah herşey istediğin gibi olur.. Çok zor günler geçirdim.. seninde mesajını görünce kendi arayışlarım aklıma geldi ondan uzzzuuuuunnn uzunnnnn yazmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. yalnız tek bi dr ile kalma bi kaç kişiye daha görün diğerlerine kalsaydım çoktan ameliyat masasına yatcaktım belkide rahimimden olcaktım.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın senide.
Hikayen beni çok etkiledi... Umarım ben de senin kadar kısmetli olurum...