• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olan lütfen yardımcı olsun. Konu ciddi !!

Moonze

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2023
10
1
6
31
Merhaba. Benim kızıma 2.ayin sonunda süt alerjisi tanısı kondu kanlı kakası olduğu için ve sıkı diyet yaptım. 2 ay önce benim diyetim kademeli şekilde açıldı ve kızımda herhangi bir reaksiyon olmadı. Kızıma da fırınlanmış gıda verdim herhangi bir sorun olmadı. Kızımın kilo alımları 6.aydan sonra durdu. Şuan 1 yaş 11 günlük ve hala 7900 kg boyu 71 cm. Öyle olunca Dr kilo alması için bir takviye yazicam dedi rapor çıkardı. İnfatrini diye bir içecek. Yoğurt ve peyniri de kademeli şekilde yedireceksin çay kaşığı ile falan dedi. Şimdi benim soracağım şey şu. Bu infatrini de inek sütü mevcut ama yoğurdu çay kaşığı ile dene diyor. Yani direk bu sütü içirsem zarar verir mi? Başına gelen varsa lütfen yardımcı olsun.

Bahsettiğiniz çakışma durumunu ben yaşamadım da doktorunuzun da bunu bilerek yazması garip geldi. Ya da kar zarar hesabı yapınca kilo artırımı ağır bastı. Siz ufaklığa fırınlanmışlar hariç fermente süt ürünü verdiniz mi yoğurt peynir gibi? Ben fırınlanmış lorla başlayıp sonra yoğurt en son süt açmıştım, yoğurdu biraz kaçırınca çocuğun yanakları yanmıştı. Kendim olsaydım önce 3 gün kademeli yoğurt denemesi yapardım, sonrasında yine çay kaşığı ile başlayacak şekilde kademeli olarak raporlı mamayı denerdim ama en iyisi bence sizin içgüdüleriniz.

Back