bilgisi olan kizlar lutfen yardım. .

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kızlar haftaya lys edebiyat a giriyorum.
Hastalıklar filan derken calisamadim pek birazda mat 2 ye yoginlastigimdan dolayi calisamadim.
Neyse cok sukur mat 2 iyiydi bugun.
Haftaya lys edebiyat var. Bir haftada nasil sairler yazarlar eserleri vs. Ogrenebilirim?
Birisi deneme al çöz dedi ama kafam karisti. Konuya hic bakmadan denrme olurmu?
Bir haftam var kızlar yardimci olun ..

Biraz konuya bakıp peşinden bol bol soru çözerseniz olur sanıyorum ki. Çünkü soruda göre göre daha iyi akılda kalıyor isimler.
Aa bu soruda bu adam var demek ki bu şu akımdanmış vs diye akılda kalıyor. Ama konuya çok az da olsa bakın hiç bilmeden de çözülmez

ben liseden sözel çıkışlıyım ve lys edebiyat sınavına girmiştim 3-4 yıl önce.
önce kendine güzel bir eser/yazar eşleştirmesi listesi çıkar ve bunları kodlayarak ezberle. baş harflerinden kendine göre bir kodlama çıkar bu kodlara göre hatırlarsın. üniversitede 3. yılım ve hala sözel dersleri bu şekilde ezberlerim :) kolay gelsin.

Son düzenleme:
Dimi canım
Az da olsa konu calismam gerekli
Peki adamlari nasil karistirmicam??
Bide nereden en cok çıkıyor
Nereden baslamaliyim

CANIM lys edebiyat kitabim var ama koca kitap :)) nereden hangi konudan baslamaliyim hiiiic bilmiyorum

Dimi canım
Az da olsa konu calismam gerekli
Peki adamlari nasil karistirmicam??
Bide nereden en cok çıkıyor
Nereden baslamaliyim

Ben edebiyata girmedim yabancı dildim o yüzden pek bilgim yok konular hakkında. Adamları karıştırmamak için küçük şifreler oluşturabilirsiniz mesela bir konuda 4 adam var Ahmet Mehmet Necdet İsmail ( atıyorum) MİNA diye bir kod oluşturabilirsiniz..

Son düzenleme:
hemen bi hızlı öğrenim kitabı alıp 2 gün konu çalışıp sonra bol bol soru çöz bence
ve bir an evvel bilgisayarı kapat

konuların hepsini yetiştirmen mümkün değil özet kitapçıklar var onlardan al, onlardan çalış ve soru çöz umarım istediğin kadar net yaparsın

Bazı kitaplarda falan konu dağılımları oluyor soru sayısına göre. O tabloyu bulabilirsen hangilerinin daha çok çıktığını görebilirsin. Belli başlı yazarlar, ilkler, önemliler, türlerin başlıca eserleri ve önemli yazarların eserlerini, akımları ezberlesen çoğunu halledersin. Kendine tablolar hazırla. Notlar hazırla. Kitaplara baka baka olmaz o iş test çözerken. Sorularda takıldığında hemen listelerine bak. Özelliklere, eserlere.

hemen bi hızlı öğrenim kitabı alıp 2 gün konu çalışıp sonra bol bol soru çöz bence
ve bir an evvel bilgisayarı kapat
Haklisin ama bugun pazar nerden bulucam
Internette filan yokmudur

aslında bır haftada yutarsın sen o yazarları bazı hafıza teknıklerıyle de aklında kalacak tabı..
konu çalışmana gerek yok
yazar-eser isimelrını bıl yeterlı bence. bol bol edebıyat soruları çöz

Son düzenleme:
Haklisin ama bugun pazar nerden bulucam
Internette filan yokmudur
nerde yaşıyosun bilmiyorum ama kitapçılar kırtasiyeler falan artık pazar günleri de açık:26:
intten de alabilirsin ama vakit kaybetmemen lazım
bir de sözelde soru çözerek daha kolay öğrenirsin bence
hiç temelim yok diyorsan konu çalış ama az çok bilgin varsa sorularla pekiştirebilirsin

Evet olur. Deneme cozmek oturup ezberlemekten daha kolaydir.Ki ben bu sekilde ogrenmistim oturup ezberleyerek degil ama denemeyi elinden biraktiginda bilgilere de bakabilirsin yani hem oku hem test coz

Kızlar koştum kitapci aradimm
Buldum konu ozetli cok guzell lys edebiyat fasikulu var. Alti gun disimi sıkıp onu ezberleyecegim . Bi de soru bankasi aldim. En az 30 yapmam gerekiyor 56 soruda. Gazam mübarek ola
AraDa diyeti de sallayacaz mecbur ders calisiyorum sonucta diimi

Hikayeleme yöntemiyle öğrenebilirsin bir çok eseri çok akılda kalıcı oluyor tavsiye ederm :)

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=576987
http://www.hepsiburada.com/liste/tu...x?productId=kkddelta83004&categoryId=15019923
bunlara bakın bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…